_ChiQuiTa_ Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Tak dobrze to wyraziłaś, przynajmniej ja świetnie Cię rozumiem Quote
supergoga Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Szkoda, że nie można jej ogłaszać, szybko znalazłaby kochający domek. Tu z dogo to nie takie proste. Ale cóż, widać tak musi być, choc niezbyt rozumiem. Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 No chodzi o to że ktoś sie zgłosi po sunie,a my nawet tej osoby nie zobaczymy i oddamy ją. No nam jakoś utkwiła w pamięci akcja z Ozzym.... :( Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 _ChiQuiTa_ napisał(a):No chodzi o to że ktoś sie zgłosi po sunie,a my nawet tej osoby nie zobaczymy i oddamy ją. No nam jakoś utkwiła w pamięci akcja z Ozzym.... :( popieram w 100%... Quote
g_o_n_i_a Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Mam prośbę - jak nastepnym razem spotkacie się z Panią Prezes popytajcie czy nie można byłoby ją rozgłaszac. Szukanie domku na większą skale nikomu jeszcze nie zaszkodziło.. A ja niestety, mialam pekinke, a teraz cały czas na głowie mam dwa chore dalmatynczyki w schronisku i ciągle kombinuję jakby dostać się do schroniska... W zasadzie Kropkę teraz mogłabym wziąśc, ale jaki jest sesn ją tyle wieźć skoro Edyta mowila, ze po 8 może ją wziąść do siebie? Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 g_o_n_i_a napisał(a):Mam prośbę - jak nastepnym razem spotkacie się z Panią Prezes popytajcie czy nie można byłoby ją rozgłaszac. Szukanie domku na większą skale nikomu jeszcze nie zaszkodziło.. A ja niestety, mialam pekinke, a teraz cały czas na głowie mam dwa chore dalmatynczyki w schronisku i ciągle kombinuję jakby dostać się do schroniska... W zasadzie Kropkę teraz mogłabym wziąśc, ale jaki jest sesn ją tyle wieźć skoro Edyta mowila, ze po 8 może ją wziąść do siebie? Gosiu szukanie domu na więszką skalę chyba zaszkodziło ... Ozziemu tak jak juz pisałam. Tak pisałam ze mogłabym ją wziąśc po 8 ale to jeszcze nic pewnego. I nie wiem czy to będzie możliwe po bo 1 mam duużo do zaliczenia A Kropka potrzebuje duzo czasu.. ale napewno niepozwole jej dłużej siedzieć w tej stajni także myśle że w środe było by to możliwe... Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 _ChiQuiTa_ napisał(a):Gosiu szukanie domu na więszką skalę chyba zaszkodziło ... Ozziemu tak jak juz pisałam. Tak pisałam ze mogłabym ją wziąśc po 8 ale to jeszcze nic pewnego. I nie wiem czy to będzie możliwe po bo 1 mam duużo do zaliczenia A Kropka potrzebuje duzo czasu.. ale napewno niepozwole jej dłużej siedzieć w tej stajni także myśle że w środe było by to możliwe... Uwagi to ona troszku potrzebuje.Ale miała bys sprawe ułatwioną bo masz Tine a gwarantuje że zajeła by sie bardziej nią niż Toba:D Jak była u mnie to Mickey sie nią zajmował...A jaki dumny był:evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Edyta, ale można sprobować. To nie Ty będziesz decydowac o domku, tylko Pani Prezes, zapewne doświadczona w adopcjach. ;-) U nas z Rzeszowa bardzo dużo jest oglaszanych w sieci, pytają luzie poprzez maile. Przede wszystkim u nas zawsze musi byc odbior osobisty, nie ma mozliwoscie dowozu psa, bez przesady, to nie zamowiony towar ze sklepu. Wtedy z potencjalnym wlascicielem przeprowadza sie wywiad na miejscu, nasza p. Halina jest świetna w tych rozmowach, odrazu sie orientuje czy mozna dać psa czy nie. Nie mozna odrazu z gory stwierdzic, ze kazda adopcja zakonczy sie jak z Ozzym, ze trafi sie na jakiegoś psychopatę... Równie dobrze możesz trafić na nieciekawą adopcję z ogloszenia z lokalnej gazety... Ciężko tak zakładać z góry, ale niczego nie mozna przewidzieć... Mozna rozglosić Kropkę, ale ostrożnie, przeprowadzac rozmowy, popdpisywać umowy adopcyjne, patrzeć na relacje miedzy osobą a psem... Quote
Paulina_mickey Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 g_o_n_i_a napisał(a):Edyta, ale można sprobować. To nie Ty będziesz decydowac o domku, tylko Pani Prezes, zapewne doświadczona w adopcjach. ;-) U nas z Rzeszowa bardzo dużo jest oglaszanych w sieci, pytają luzie poprzez maile. Przede wszystkim u nas zawsze musi byc odbior osobisty, nie ma mozliwoscie dowozu psa, bez przesady, to nie zamowiony towar ze sklepu. Wtedy z potencjalnym wlascicielem przeprowadza sie wywiad na miejscu, nasza p. Halina jest świetna w tych rozmowach, odrazu sie orientuje czy mozna dać psa czy nie. Nie mozna odrazu z gory stwierdzic, ze kazda adopcja zakonczy sie jak z Ozzym, ze trafi sie na jakiegoś psychopatę... Równie dobrze możesz trafić na nieciekawą adopcję z ogloszenia z lokalnej gazety... Ciężko tak zakładać z góry, ale niczego nie mozna przewidzieć... Mozna rozglosić Kropkę, ale ostrożnie, przeprowadzac rozmowy, popdpisywać umowy adopcyjne, patrzeć na relacje miedzy osobą a psem... ogłoszenia będa ale musi poczekać na 'swoja kolej' bo na ogłosze czeka jeszcze kilka innych psiaków... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Goniu ogłaszanie psów nie zawsze jest takie łatwe - w bielskim schronisku też tego zabronili, bez podania żadnej sensownej przyczyny :shake: Edyta i jak, możesz zabrać Kropkę do siebie? Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Po 1 Paulina nie wiem czy akurat Tina byłaby taka chetna do opiekowania się nią. Jest bardzo zazdrosna napewno gdzies by sie schowała i w ogole nie wychodziła... taka juz jest... po 2 Gosiu no nie zawsze trafia sie na psychopatę, ale tak jak mowisz że psa trzeba odebrac osobićie. A jak zgłosi sie ktos z drugiego konca polski, i co... rozmowa przez telefon to nic nie da... Justynko nie wiem czy będe mogła ją wziąść, pewnie jak zapytam mame to powie ze mamy i tak duzo problemow, ale zawsze moge zrobic akcje ze ją znalazłam i wtedy zostanie przez pare dni. Tylko ze moja mam przypadkiem zobaczyła jej fotke i miejmy nadzieje ze sie nie zczai ze to Kropka Quote
g_o_n_i_a Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Pinczerka, ale ja wlasnie mowie, zeby popytac -> moj post z poprzedniej strony. Z reszta co mi tam do tego... Hop Kropka i tyle! Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Oj Gonia przecież mozesz wyrażac swoją opinie :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Edyta - tylko nie wydadzą Ci psa bo jesteś niepełnoletnia :roll: Goniu - zapytać zawsze można, ja tylko mówię, że niektóre kierownictwa wogóle nie chcą współpracować ;) Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 No ja właśnie zaczynam dzisałać w tym stowarzysznieu naszym no i raczej mi wydadzą. Zresztą Paulina jest tam o wiele dłuzej i sądze ze nie bedzie problemow z tym zebym wzieła Kropke na tymczas Quote
m_a_sz_k_a Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 mieszkałam 6 lat w tarnobrzegu, od marca w jeleniej :) ale trochę przyjaciół tam ciągle mam :razz: Rozpuszczę wici, dam namiar na ten wątek, może się znajdzie dobra duszyczka. Powodzenia Kropeczko :loveu: Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 To super m_a_sz_k_a liczymy na Ciebie :) Quote
Paulina_mickey Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 _ChiQuiTa_ napisał(a):No ja właśnie zaczynam dzisałać w tym stowarzysznieu naszym no i raczej mi wydadzą. Zresztą Paulina jest tam o wiele dłuzej i sądze ze nie bedzie problemow z tym zebym wzieła Kropke na tymczas Z tym nie bedzie problemu bo wystarczy że padnie hasło że jest tymczas w ciepłym domQ i on razu będzie reakcja...No chyba że zwolniły sie miejsca w stajni tzn że ktoś adoptował jakiegos psiaka to wtedy...no nie wiem w sumie co wtedy.Trzeba ustalic:eviltong: a jak już byś ją brała to na ile?jak myślisz ile by u Ciebie mogła przesiedzieć?Bo wiesz wydaje mi sie że to bedzie troche dłużej niż tydzień, no chyba że znajdzie sie cudem jakiś kochający wlaściciel.... Quote
Paulina_mickey Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 m_a_sz_k_a napisał(a):mieszkałam 6 lat w tarnobrzegu, od marca w jeleniej :) ale trochę przyjaciół tam ciągle mam :razz: Rozpuszczę wici, dam namiar na ten wątek, może się znajdzie dobra duszyczka. Powodzenia Kropeczko :loveu: oj było by suuuuper gdyby ktoś chciał:D Quote
m_a_sz_k_a Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 ufff... rozesłałam linka z krótką notką do wszystkich moich znajomych zwierzomaniaków z tbg, sandomierza i okolic. Ale też do wszystkich dużo korespondujących. Do młodzieży i do starszych. Z prośbą o puszczenie dalej :cool3: Na pewno się rozpropaguje nieco poza dogo - ale czy odzew będzie... Na pewno wiele z tych osób będzie chciało pomóc, jednak jak wiadomo z domkami - musi się akrat coś wstrzelić. No ale czemu nie, takie cudeńko psie!! Tyle tylko mogłam zdalnie uczynić :oops: Ależ tęsknię za tarnobrzegiem, mieszkałam tam niedługo ale to świetne miasto :loveu: , chociaż tarnobrzeżanie (czarodziejscy ludzie!) tego często nie doceniają :p Quote
Paulina_mickey Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 m_a_sz_k_a napisał(a):ufff... rozesłałam linka z krótką notką do wszystkich moich znajomych zwierzomaniaków z tbg, sandomierza i okolic. Ale też do wszystkich dużo korespondujących. Do młodzieży i do starszych. Z prośbą o puszczenie dalej :cool3: Na pewno się rozpropaguje nieco poza dogo - ale czy odzew będzie... Na pewno wiele z tych osób będzie chciało pomóc, jednak jak wiadomo z domkami - musi się akrat coś wstrzelić. No ale czemu nie, takie cudeńko psie!! Tyle tylko mogłam zdalnie uczynić :oops: Ależ tęsknię za tarnobrzegiem, mieszkałam tam niedługo ale to świetne miasto :loveu: , chociaż tarnobrzeżanie (czarodziejscy ludzie!) tego często nie doceniają :p było by suuuper gdyby sie ktos zgłosił :D a nawet gdyby ktoś np nie chciał takiego psiaka są inne także że tak powiem:do wyboru do koloru:D Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Paulina_mickey napisał(a):Z tym nie bedzie problemu bo wystarczy że padnie hasło że jest tymczas w ciepłym domQ i on razu będzie reakcja...No chyba że zwolniły sie miejsca w stajni tzn że ktoś adoptował jakiegos psiaka to wtedy...no nie wiem w sumie co wtedy.Trzeba ustalic:eviltong: a jak już byś ją brała to na ile?jak myślisz ile by u Ciebie mogła przesiedzieć?Bo wiesz wydaje mi sie że to bedzie troche dłużej niż tydzień, no chyba że znajdzie sie cudem jakiś kochający wlaściciel.... Nie wiem Paulinko ile to by mogło potrwać zobaczyło by sie... wiesz moja sąsiadka od dawna mi klepie ze chce psa od mojej Tiny, wiec może bym jej Kropkę przedstawiła może by wzieła ale to nie jest pewne. Moja mama pewnie by też szukała domku dla Kropki.... No zobaczymy... Będe musiała powiedzieć w domu ze Kropka to znajda... :roll: Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 m_a_sz_k_a napisał(a):ufff... rozesłałam linka z krótką notką do wszystkich moich znajomych zwierzomaniaków z tbg, sandomierza i okolic. Ale też do wszystkich dużo korespondujących. Do młodzieży i do starszych. Z prośbą o puszczenie dalej :cool3: Na pewno się rozpropaguje nieco poza dogo - ale czy odzew będzie... Na pewno wiele z tych osób będzie chciało pomóc, jednak jak wiadomo z domkami - musi się akrat coś wstrzelić. No ale czemu nie, takie cudeńko psie!! Tyle tylko mogłam zdalnie uczynić :oops: Ależ tęsknię za tarnobrzegiem, mieszkałam tam niedługo ale to świetne miasto :loveu: , chociaż tarnobrzeżanie (czarodziejscy ludzie!) tego często nie doceniają :p o kurde ja chyba ślepa jestem nie zauwarzyłam tego co napisałas bo chyba w tym samym czasie pisałysmy. Dziękujemy bardzo ze nam pomogłaś co będzie dalej zobaczymy :) ja także sądze ze tarnorzeg jest piękny ale nudzi mi sie i z chęcia bym sie wyprowadziła, ale to nie miejsce na tego typu rozmowy Quote
m_a_sz_k_a Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 _ChiQuiTa_ napisał(a): Dziękujemy bardzo ze nam pomogłaś co będzie dalej zobaczymy :) Z Jelonki jeszcze moja qmpelka wolontariuszka Karcia się włączyła, ona złota jest i zareklamowała Kropkę w wątku, gdzie suńka mała jest szukana: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38056&page=3 :loveu: Quote
Recommended Posts