xxxx52 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 tam to musi byc interes z osobami na wyzszych stolkach bo trzymaja sie ci cwaniacy schroniskowi mocno,czuja sie bezkarni,nie zwazajac na tragedie zwierzat .jakie oni maja powiazania w urzedach? Quote
GrazynaM Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Witam Was.. chciałam pomóc wybranemu po czipie zwierzątku - umówiłam się na termin odbioru w Wojtyszkach (dzwoniłam 2 dni wcześniej do Wojtyszek). Niestety, 100 km mojej jazdy i urlop w pracy na nic - nie wydano mi pieska. Powód: agresywny portier najpierw ostro zapytał o co chodzi, po czym wykonal telefon do kogoś i przekazał że nie wyda mi psa.. Świadkami tego zdarzenia byli inni ludzie, którzy też nie otrzymali zwierzątka. W przeciągu 40 minut przyjechało 5 samochodów - niestety nikt nie otrzymał zwierzątka. Dzwoniłam do schroniska w Zgierzu i powiedziano mi, że ten pan robi interes na tych zwierzętach (ok.10zł od doby na zwierzątko dostaje od gmin) i nie jest w jego interesie adopcja - powiedziano mi, że pomogą w adopcji po numerze czipu. Pani ze Zgierza przekazała też że dzień wcześniej pan-właściciel pobił osobę ubiegającą się o adopcję psa i była na terenie policja. Nie piszę tego, aby powstrzymywać Was od adopcji, tylko w przypadku kłopotów należy prosić o pomoc schronisko w Zgierzu....APELUJĘ...pomóżcie wydostać zwierzątka z tego holokaustu...ja będę walczyła.. zaraz powiadamiam o tym TVN... Quote
GrazynaM Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Dodam że pracownice schroniska które mnie umówiły na adopcję były bardzo miłe i cieszyły się że chcę adoptować stamtąd psa. telefonów wykonywałam kilka. Podałam również swój namiar gdyby coś się zmieniło. Dlatego jestem bardzo zdumiona tym co się stało. Quote
zachary Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 GrażynaM, TVN już tam był...Dziennikarz za niewygodne pytania został ...wywalony z biura właściciela na pysk(upss)...Może pani Kasia Pisarska z Psie adopcje TVN-u coś by wskórała swoim urokiem osobistym.... Quote
dziuniek Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 GrazynaM napisał(a):Niestety, 100 km mojej jazdy i urlop w pracy na nic Napisałm PW Quote
Migotka2007 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Podbijam watek. Mimo wszystko trzeba stamtad adoptowac. I rozglaszac wszem i wobec co tam sie dzieje! Suma naszych wysilkow w koncu przeleje kielich... Quote
Astaroth Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 GrazynaM najlepiej namierzyć gminę która jest właścicielem wybranego psa, bo psy są własnościami gmin nie Śimińskiego i poinformować że pies nie został wydany, gminy płacą dniówki za psy i powinno im zależeć żeby jak najszybciej je wyadoptować. Quote
Guest Nadzieja :-) Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 dana napisał(a):Ada - jeje, Nadzieja opowiada przecież o jakimś innym schronisku ... A reporterzy TVN się z pewnością pomylili ... Nadziejo :shake:. Nie krytykuj tego co robię... uszanuj mą decyzję! Dana nie jesteś w temacie, więc proszę nie ingeruj w tę sprawę. Chcesz porozmawiać? Nie ma problemu , tylko powiedz gdzie i kiedy. Artur.W Quote
oliwcia99 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Co da ta petycja? Od 2011 tylko 3500 zweryfikowanych głosów ZA. Ile musi być żeby to coś pomogło? Może trzeba zrobić akcję na FB, każdy z nas? Quote
beataczl Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 jest akcja wysylania pism do PIW,WIW i GLW na stronie fejsowej STOP WOJTYSZKI/podany wzor i maile w sprawie adopcji Pismo do PIW, WIW, GLW dt.adopcji!! Quote
oliwcia99 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Ok, przeczytałam. Czyli ta petycja to chyba nie ma już sensu? bo zastanawiam sie czy rozgłaszać to Quote
beataczl Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 ma sens wszystko- trzeba dociskac z kazdej strony i zapoznac z tematem jak najwieksza ilosc Osob Quote
oliwcia99 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 strasznie to jest denerwujące że dzieją się takie rzeczy i mimo publikacji gazet, programów telewizyjnych wciąż czuć tą bezsilność :( Quote
dziuniek Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 oliwcia99 napisał(a): Może trzeba zrobić akcję na FB, każdy z nas? Ogólna akcja jest, ale jeżeli każdy porozsyła do swoich znajomych, to świadomość o tym będzie większa. Quote
Aryste Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Czytalam na wydarzeniu na Fb,z e planowana jest demonstracja na poczatku wrzesnia. zobaczymy. musi sie w koncu cos ruszyc. te psy sie juz dosyc nacierpialy. Quote
Marycha35 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Dziewczyny wklejcie info o akcji też tu, nie mam FB, dzięki:) Quote
oliwcia99 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Czy Wy czytaliście jak to "schronisko" robi działania na innych portalach? że niby psy do adopcji, że niby ludzie nie chcą brać a oni proszą i proszą i się ogłaszają też w różnych gazetach. A potem człowiek przyjeżdża po pieska i zostaje przegoniony. Trzeba mieć niezły tupet żeby robić takie rzeczy... Quote
dziuniek Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Tupet to oni mają, ale czytelnicy ich strony : https://www.facebook.com/profile.php?id=100002663054849 nawet nie zainteresują się innymi doniesieniami, nie pomyślą logicznie, nie pojadą, nie zobaczą, a na zdjęciach wszystko wygląda pięknie... Quote
Kama202 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Arur W. już zmieniłeś zdanie nt Wojtyszek? Kogo chcesz tu wprowadzić w błąd? Twoje prawdziwe nazwisko to Krystian S. ....pozdrów tatusia....I wiedz, że od początku wiedzieliśmy kim jesteś, naiwniaku :roflt::roflt::roflt:! Quote
Guest Nadzieja :-) Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) Kama202 napisał(a):Arur W. już zmieniłeś zdanie nt Wojtyszek? Kogo chcesz tu wprowadzić w błąd? Twoje prawdziwe nazwisko to Krystian S. ....pozdrów tatusia....I wiedz, że od początku wiedzieliśmy kim jesteś, naiwniaku :roflt::roflt::roflt:! Widzę , iż naprawdę uwielbiacie układać własne historie!:stupid: Wierz mi , myślałem że jesteś normalna! Edited August 28, 2013 by Nadzieja :-) ?????? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='Nadzieja :-)']Nie krytykuj tego co robię... uszanuj mą decyzję! Dana nie jesteś w temacie, więc proszę nie ingeruj w tę sprawę. Chcesz porozmawiać? Nie ma problemu , tylko powiedz gdzie i kiedy. Artur.W O jakiej konkretnie decyzji mowa ? Mam prawo do wyrobienia sobie własnego zdania na każdy interesujący mnie temat, także na temat Wojtyszek, na przykład po obejrzeniu tematycznego materiału wyemitowanego przez TVN. Quote
oliwcia99 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Rzeczywiście...widzę że fanami tej strony są też osoby publiczne... Quote
dziuniek Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Siemiński szuka wolontariuszy do swojego patrolu interwencyjnego AS, finansowanego przez niego (jak się ma tyle gminnych pieniędzy, to można sobie pofolgować). Ale widocznie ludzi brak, a jak się zgłoszą i będą pracować za friko, to czemu nie. Grunt, że za bramę obu schronisk nie będą wchodzić. Quote
Guest Nadzieja :-) Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 (edited) [quote name='dana']O jakiej konkretnie decyzji mowa ? Mam prawo do wyrobienia sobie własnego zdania na każdy interesujący mnie temat, także na temat Wojtyszek, na przykład po obejrzeniu tematycznego materiału wyemitowanego przez TVN. Ja ci tego prawa nie odbieram! Lecz nie wiem po co o to pytasz , skoro już dawno[FONT=arial] wyrobiłaś sobie zdanie na ten temat. Dlatego też , nie widzę na tę chwilę sensu by dalej polemizować! A jeszcze jedno , tylko proszę odpowiedz szczerze. Czy ty zawsze wierzysz w reportaże TVN? Tym bardziej gdy prowadzi je Tomasz P.[/FONT] Edited August 29, 2013 by Nadzieja :-) Quote
Recommended Posts