Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dziuniek']Możemy podpisywać się pod petycją o zamknięcie Wojtyszek!

http://www.petycje.pl/7967

podpisalam sie juz dawno temu...ta petycja z 1.11.2011 r jest i tak malo podpisow ,chyba nie zostala nalezycie rozglosniona
dziuniek na fejsie na swojej stronce moglabys ja umiescic? i jeszcze w pierwszym poscie tego watku

Posted

Popatrzcie i co mamy zrobic?bezradnosc mnie dobija
Boze jakie wystraszone nie wiedza co z nimi sie stanie,ach jakie biedactwa.
ten pierwszy juz taki jest zrezygnowany ,a ten drugi co ma z lapkami?Co mamy zrobic my bezsilne??????????????????????????????

Posted

[quote name='xxxx52']zwrocilas sie do jakis org.prozwierzecych o pomoc dla tych psow,mysle o adopcjach?[/QUOTE]
Mnóstwo osób i organizacji tym się zajmuje, ale potrzeba ludzi, którzy zechcą zaadoptować te psy.

Posted

[quote name='xxxx52']to dlaczego nie adoptuja ,albo nie zabieraja chociazby do DT ?[/QUOTE]

Bo organizacje prozwierzęce statutowo nie wyręczają gmin w obowiązku opieki nad bezdomnymi zwierzętami.

Posted

[quote name='Marycha35']Odzew z mojego rozsyłania petycji duży:) Może jednak te głosy nie pójdą na marne!!! Teraz takie upały idą, psy w Wojtyszkach nawet misek nie mają..:(
Po kilku dniach upałów odstawią więcej padliny psiej do utylizacji.
Jak pomyślę, że tu na dogomanii walczy się do ostatka o każdego psa, często bardzo chorego czy niepełnosprawnego, a w Wojtyszkach pies oznacza ileś tam kilogramów padliny na miesiąc, to chce się wyć po prostu.
Walczmy o obowiązkowe czipowanie psów: przypisanie zwierzęcia do właściciela i sankcje wobec porzucenia może zrobiłyby swoje!

Posted

[quote name='Marycha35']Odzew z mojego rozsyłania petycji duży:) Może jednak te głosy nie pójdą na marne!!! Teraz takie upały idą, psy w Wojtyszkach nawet misek nie mają..:([/QUOTE]
to nie mozliwe , nalezy zaiteresowac ta sprawa media, ze psy nie maja wody i zacienienia w te upaly
dzuinek masz jakies e-maile do tych wladz nie tylko schroniskowych ale wladz ktore oplacaja schronisko i ktore im podlega?

Posted

[quote name='xxxx52']to nie mozliwe , nalezy zaiteresowac ta sprawa media, ze psy nie maja wody i zacienienia w te upaly
dzuinek masz jakies e-maile do tych wladz nie tylko schroniskowych ale wladz ktore oplacaja schronisko i ktore im podlega?[/QUOTE]
Media różnorodne są powiadomione, jesli masz czas, możesz pisać do gmin w tej sprawie, kontakty są na gminnych stronach, a gminy można spisać chociażby ze strony Wojtyszek, ze zdjęć psów.
Musisz zrozumieć, że ta sprawa ciągnie się już LATA całe, jeden człowiek nic nie zrobi sam.

Posted

[quote name='magdyska25']w necie można znaleźć kilka interwencji na miejscu i jak się skończyły.
Właśnie, dlatego jedynym wyjściem jest wyciągać stamtąd psy, do czego namawiam usilnie.

Posted

[quote name='dziuniek']Właśnie, dlatego jedynym wyjściem jest wyciągać stamtąd psy, do czego namawiam usilnie.
nalezy moze znalesc organizacje co to uczyni i adoptuje
czy nie ma nikogo z Wojtyszek co bedzie na dogo szukal psom domow ,dawal ogloszenia ?

Posted

witam wszystkich na tym smutnym wątku.
wyciągał już parę psów z wojtyszek za pomocą sos husky . mam dla wszystkich którzy chcą wziąć dużego psa wielką radę. mówcie że mieszkacie w domku a nie w bloku czy kamienicy. bo właściciel nie wydaje psów dużych.huskych . do bloków !!!! raz koles przejechał 400 km po haszczaka i właściciel odmówił mu adopcji ponieważ w ankiecie napisał że mieszka w bloku. żadne argumenty nie pomogły.

druga sprawa. rzeczywiście nie da się psa obejrzeć wcześniej. bierzesz w ciemno. oni nikogo ni wpuszczają na boksy. bo tam jest o
po prostu gehenna .raz wpuścili tam kamery z tvn
podobno po reportarzach uwagi z tvn zakazano przyjmować psów do wojtyszek . tak się cieszyła !!!!

Posted

ponad to. gehennę przeżywają tam nie tylko psy ale też pracujący ludzie. można w mediach znaleść różne artykuły na ten temat. są to wywiady z ludźmi którzy tam pracowali. jeśli kogoś będzie to interesować mogę napisać co wiem jak będę miała dostęp do kompa bo teraz pisze z tel.

następną rzecz to taka że bardzo popieram wasza inicjatywę i mogę zaoferować pomoc że swojej strony w wyciągał psów stamtąd. jestem Z sieradza więc np. mogę kogoś powieść do wojtek. wiadomo komunikacja się tam nie dostanie. mogę zabrać jakiegoś psa i przekazać go dalej z sieradzu lub okolic. bo tak łatwiej się zorganizować. powiem szczerze. pierwszy raz jak tam się jedzie jest bardzo ciężko trafić. zwłaszcza jak jest śnieg :/ także jestem chętny do pomocy. jedyne co mnie ogranicza to słaby zasięg internetu więc nie mogę codziennie zaglądać na wszystkie wątki. ale do pw mam dostęp więc jak będzie coś konkretnego czy jak macie jakieś pytania to piszcie na pw ją potem mogę od na forum.