dziuniek Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Może urażę uczucia niektórych, ale muszę napisać: następna psia dusza opuściła piekło! Quote
dziuniek Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Zaadoptowana suczka w schronisku wyglądała tak: Quote
zachary Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Cudowna metamorfoza czarnej suni! Nie ten sam pies! Quote
szafra Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 dziuniek napisał(a): Zaadoptowana suczka w schronisku wyglądała tak: Ona nie jest zaadoptowana. Ona tak wyglądała przy przyjęciu do schroniska. Zdjęcie poniżej jest zrobione później. W Wojtyszkach mi niedawno powiedzieli, że suka jest w schronisku i jest do adopcji ... Quote
dziuniek Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 zachary napisał(a):Cudowna metamorfoza czarnej suni! Nie ten sam pies! Metamorfoza dopiero nastąpi, zdjęcie małe jest wcześniejsze. Quote
zachary Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Uuuuu, mam nadzieję,że szybko nastąpi, bo sunia w tragicznym stanie.... Quote
Fundacja Medor Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [h=5]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152069174279282.1073742092.303948334281&type=1 jest na ulicy w uniejowie niestety uniejów to wojtyszki[/h] Quote
Fundacja Medor Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [h=5]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151983279594282.1073742055.303948334281&type=3[/h]on też jest na dworze rejon wojtyszek Quote
Marycha35 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Zakichane Wojtyszki, miały zniknąć i nic!!!! Quote
rozi Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Dziewczyny, kto ma możliwość sprawdzenia, komu wydano z tego schronu yorka w 2012-tym? Quote
dziuniek Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 (edited) rozi napisał(a):Dziewczyny, kto ma możliwość sprawdzenia, komu wydano z tego schronu yorka w 2012-tym? Jak ma chip (na ich stronie), sprawdź w bazie, może go wprowadzili . Jeżeli nie, to myślę, że prawowity właściciel (o to chodzi?) może tam dzwonić. My niestety nie mamy żadnych możliwości. Napisz do mnie może pw o co chodzi dokładnie. Edited January 10, 2014 by dziuniek Quote
Fundacja Medor Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152183089564282.1073742184.303948334281&type=1 Quote
kora78 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 a jak sie na tej stronie wyszukuje, czy pies ze zdjec jeszcze jest w punkcie? drugie pytanie, czy ktos z dogo regularnie tam bywa? jak wyglada wyciaganie psa, gdy sama nie moge jechac? no i dziwi mnie, ze takie rewelacyjne fotki maja. czesto na dogo takich ladnych fot nie ma. wiecie, jak sie dzieje, ze maja takie fotki? i opisy to ściemy? Quote
dziuniek Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Przeczytaj początek wątku! kora78 napisał(a):a jak sie na tej stronie wyszukuje, czy pies ze zdjec jeszcze jest w punkcie? Trzeba do nich dzwonić (telefony na stronie Wojtyszek) i pytać. drugie pytanie, czy ktos z dogo regularnie tam bywa? Przeczytaj dokładnie pierwsze posty wątku. W Wojtyszkach nie ma wolontariuszy, nikt nie jest wpuszczany "regularnie", oprócz adoptującego, który ma wstęp tylko do recepcji. jak wyglada wyciaganie psa, gdy sama nie moge jechac? Nikt w zastępstwie nie może psa wyciągnąć (zaadoptować), nie ma takiej mozliwości, chyba że ktoś zrobi wszystko na siebie (całą długą procedurę) i potem przekaże Ci psa (nielegalnie). no i dziwi mnie, ze takie rewelacyjne fotki maja. czesto na dogo takich ladnych fot nie ma. wiecie, jak sie dzieje, ze maja takie fotki? i opisy to ściemy? Fotki ładne, bo była dziewczyna, która się o to starała, już tam nie pracuje. Poza tym te zdjęcia ma ok. 300 psów (część z nich pewnie dawno nie żyje, bo zdjęcia stare), a reszta z 3500 jest bezimienna, można ich tylko szukać na stronach gmin, albo w nowoprzyjętych. Jak jesteś zdecydowana, mogę pomóc w wyciąganiu psa, inaczej się tego nie da nazwać. Quote
kora78 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 (edited) prosze nie krzyczec. zdecydowana nie jestem, ale zastanawiam sie. kilka sobie upatrzylam, ale nie wiem, jakim cudem wybrac ktoregos. czy dzwonic i wypytywac o te 10 psow? czy info beda wiarygodne... ktos pojedzie po psa, a jego nie bedzie... dalam znac paru osobm, bo widze tam sporo psow mocno w typie rasy. ale ludzi od wszystkich ras nie znam. wiec moze tak zadzialajmy na juz. zainteresujmy fundacje, osoby z dogo, ktore moglyby psy w typie na dt powyciagac? czy ktos to robil? przeciez osoby pomagajace psom w typie, predzej zainteresuja sie psem. czy ktos ma namiary na ludzi pomagajacych: shar peiom, chow chowom, foxterierom, jamnikom, astom, psom bojowym, pudlom, wyzlom, mikropsom, goldenom i labom? fascynuje mnie, ze ten facet komentuje wszelkie dzialania, chocby z fb, na stronie schroniska. pisze sobie jakies elaboraty, pietnuja, wysmiewajac dzialania fundacji, telewizji, itp. toczy walke. pierwszy raz widze takie cos. pytajac, czy ktos tam regularnie bywa mialam na mysli, ze ktos inco gnito chodzi. podstawia kogos do wyciagania psow. udaje zwiedzajacego. skad na fb te zdjecia, ciagnietych, przerazonych psow? na stronie internetowej wszystkie zdjecia sa piekne, usmiechniete, no wiekszosc, czyli te z wybiegu. a te z nowoprzybylych to tez nie te, ktore widze na fb. wiec kto je robil? schron pozwalal na ich wykonanie? Edited January 14, 2014 by kora78 Quote
dziuniek Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 kora78 napisał(a):prosze nie krzyczec. Przepraszam, to nie miało brzmieć jak rozkaz, raczej zwrócenie uwagi :lol: zdecydowana nie jestem, ale zastanawiam sie. kilka sobie upatrzylam, ale nie wiem, jakim cudem wybrac ktoregos. czy dzwonic i wypytywac o te 10 psow? czy info beda wiarygodne... ktos pojedzie po psa, a jego nie bedzie... Jeżeli dojdziesz do etapu, że jedziesz po psa, on na pewno będzie. Ale najpierw kilka tygodni walki (dokładnie mogę na pw.) dalam znac paru osobm, bo widze tam sporo psow mocno w typie rasy. ale ludzi od wszystkich ras nie znam. wiec moze tak zadzialajmy na juz. zainteresujmy fundacje, osoby z dogo, ktore moglyby psy w typie na dt powyciagac? czy ktos to robil? przeciez osoby pomagajace psom w typie, predzej zainteresuja sie psem. Na dom tymczasowy psów absolutnie nie wydadzą. Od jakiegoś czasu wstawiam psy w typie rasy na poszczegolne wątki, "owczarka" i "westka" pojechały już dzięki temu do domków, na innych na razie mierny oddźwięk. fascynuje mnie, ze ten facet komentuje wszelkie dzialania, chocby z fb, na stronie schroniska. pisze sobie jakies elaboraty, pietnuja, wysmiewajac dzialania fundacji, telewizji, itp. toczy walke. pierwszy raz widze takie cos. To jest jakieś kuriozum, ale tysiące ludzi daje się na to nabrać na jego stronie na fb. pytajac, czy ktos tam regularnie bywa mialam na mysli, ze ktos inco gnito chodzi. podstawia kogos do wyciagania psow. udaje zwiedzajacego. . Jeszcze do tego etapu nie doszliśmy, na razie pomagamy wyciągać psy do ostatecznych domów, to udaje się najlepiej. Zwiedzać tam nie ma co i nie wolno(teren prywatny) to nie jest normalne, zwykłe schronisko jak wszystkie inne. skad na fb te zdjecia, ciagnietych, przerazonych psow? na stronie internetowej wszystkie zdjecia sa piekne, usmiechniete, no wiekszosc, czyli te z wybiegu. a te z nowoprzybylych to tez nie te, ktore widze na fb. wiec kto je robil? schron pozwalal na ich wykonanie? Przeważnie to są zdjęcia w momencie odłowienia i "postawienia" przed aparatem. Trochę jest z kontroli (ze stron gmin), trochę z innych momentów. Zdjęcia "ładne" są z Kosodrzewiny, robione przez pracowników na trawce i śniegu. Teraz już takich chyba nie ma kto robić, więc psy przyjęte od lata nie mają swoich "wizytówek" na stronie "Hotelu". Quote
kora78 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 doszukalam sie jeszcze, ze w momencie adopcji podpisuje sie jakis papierek, w ktorym zobowiazuje sie do nieoddwania psa osobom trzecim, na ds, nie zbierania funduszy na jego leczenie, itp. jaką to ma moc prawną? ja nie mowie o legalnym dt, ale wyciaganiu psa, niby do siebie na ds, nie przyznawaniu sie o dt. wtedy dziala ten jego papierek. ale czy sa podstawy, by sie obawiac podpisania tego? szukalam w tych zalosnych wypocinach fot z adopcji psow, ktore sobie upatrzylam. akurat ze 2 sa tam zamieszczone, ze poszly do ds. ale kolejnych 10 moich upatrzonych chyba powinno byc. mam 1 odp odnosnie konkretnego psa. zobaczymy, moze wyciągną. skoro ten gosc tak sledzi fb, czy tutaj nie dotarl tez? obawialabym sie tego, ja wiec specjalnie nie napisze, co dzialam, z jakimi psami. Quote
oliwcia99 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Pewnie i dotarł...on wszędzie dociera, odnalazłam ostatnio jakieś stare artykuły w internecie na temat patrolu AS i komentarze pod nimi były cudowne, zachwalające, wypowiadali się pracownicy Wojtyszek i inni... No i potem ludzie w to wierzą, przynajmniej dopóki nie zdecydują się na adopcję stamtąd. Quote
toyota Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='oliwcia99']Pewnie i dotarł...on wszędzie dociera, odnalazłam ostatnio jakieś stare artykuły w internecie na temat patrolu AS i komentarze pod nimi były cudowne, zachwalające, wypowiadali się pracownicy Wojtyszek i inni... No i potem ludzie w to wierzą, przynajmniej dopóki nie zdecydują się na adopcję stamtąd.[/QUOTE] Każdy negatywny komentarz jest szybko usuwany, a profil takiej osoby, która ośmieliła się napisać nawet kulturalnie coś negatywnego, zostaje zablokowany. Większość ochów i achów jest pisana przez osoby związane z Wojtyszkami, czasem jakaś nieświadoma osoba też się przyłączy do poklasku. Opisy są tak fałszowane i naciągane, żeby pokazać działalność patrolu interwencyjengo AS w jak najlepszym świetle, do tego nie dopuszcza się krytki ani niewygodnych pytań. Taki sposób na dobry pijar. Co za żenada :(. Quote
dziuniek Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Czy nie myślicie z przerażeniem o tych biednych psiakach na mrozie i śniegu? Kiedy wreszcie urzędnicy oprzytomnieją??? Quote
Anula Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Do informacji: [url]http://www.fakt.pl/niemieccy-zoofile-wywoza-psy-z-polskich-schronisk-,artykuly,443090,1.html[/url] Quote
Recommended Posts