Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dziuniek']Tupet to oni mają, ale czytelnicy ich strony :
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002663054849
nawet nie zainteresują się innymi doniesieniami, nie pomyślą logicznie, nie pojadą, nie zobaczą, a na zdjęciach wszystko wygląda pięknie...

chyba podplaceni przez LS!

[quote name='oliwcia99']Rzeczywiście...widzę że fanami tej strony są też osoby publiczne...
a to ciekawe..musze zobaczyc Kto!

[quote name='dziuniek']Siemiński szuka wolontariuszy do swojego patrolu interwencyjnego AS, finansowanego przez niego (jak się ma tyle gminnych pieniędzy, to można sobie pofolgować). Ale widocznie ludzi brak, a jak się zgłoszą i będą pracować za friko, to czemu nie. Grunt, że za bramę obu schronisk nie będą wchodzić.

co to ten patrol interwencyjny i skrot AS?

Posted

Nadzieja :-) napisał(a):
Widzę , iż naprawdę uwielbiacie układać własne historie!:stupid:
Wierz mi , myślałem że jesteś normalna!

To Artur Węgierski, narzeczony pani zatrudnionej w Wojtyszkach.

Guest Nadzieja :-)
Posted

Dynam!tka napisał(a):
To Artur Węgierski, narzeczony pani zatrudnionej w Wojtyszkach.

Już widziałem wiele technik zaprezentowanych na tej stronie , lecz ty przebijasz je wszystkie! W tej chwili dobrze pomyśl zanim coś powiesz , bo wiem że jak chcesz to potrafisz! Nie całe półtora roku temu rozmawialiśmy z sobą , już nie pamiętasz. Może jesteś bystra , ale chyba jeszcze nie aż tak. Sorry za to , ale pierw pomyśl zanim coś powiesz!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
nadzieja z ty jaki masz cel tak sie tu produkowac?

Wierz mi , nie potrzebnie się czepia!

Posted

beataczl napisał(a):

co to ten patrol interwencyjny i skrot AS?

Wg strony Wojtyszek, to skrót od imienia i nazwiska żony Siemińskiego, ciekawam tylko czy tej śp. nieżyjącej, a przedtem rozwiedzionej, czy już ma następną?
Patrol interweniuje na terenie Łodzi, poczytaj sobie ich aktualności, albo na fb.

Posted

[quote name='Nadzieja :-)']Ja ci tego prawa nie odbieram! Lecz nie wiem po co o to pytasz , skoro już dawno[FONT=arial] wyrobiłaś sobie zdanie na ten temat. Dlatego też , nie widzę na tę chwilę sensu by dalej polemizować!
A jeszcze jedno , tylko proszę odpowiedz szczerze. Czy ty zawsze wierzysz w reportaże TVN?
Tym bardziej gdy prowadzi je Tomasz P.
[/FONT]

Nadzieja!
Z Wojtyszkami i wszystkim co się z tą nazwą łączy i kojarzy jest tak jak w tym kawale:
Na rozprawie rozwodowej mąż na pytanie sądu o powód pozwu odpowiada: " Bo żona mi nie pasuje"
Na co odzywa się głos z sali: "Dziwne, bo całej wsi pasuje!"

Tylko z Wojtyszkami jest akurat na odwrót - wszystkim nie pasuje, tylko garstce osób i właścicielowi tak! No cóż, może to dlatego, że garstka ma z tego dochody? Nieważne jakim kosztem? I wciskać ludziom ciemnotę, że wszystko jest OK?

Posted

[quote name='epe']Nadzieja!
Z Wojtyszkami i wszystkim co się z tą nazwą łączy i kojarzy jest tak jak w tym kawale:
Na rozprawie rozwodowej mąż na pytanie sądu o powód pozwu odpowiada: " Bo żona mi nie pasuje"
Na co odzywa się głos z sali: "Dziwne, bo całej wsi pasuje!"

Tylko z Wojtyszkami jest akurat na odwrót - wszystkim nie pasuje, tylko garstce osób i właścicielowi tak! No cóż, może to dlatego, że garstka ma z tego dochody? Nieważne jakim kosztem? I wciskać ludziom ciemnotę, że wszystko jest OK?

[FONT=times new roman]Nie mam żadnego zysku z tego co robię ! Lecz nie wiem czym TY się w życiu kierujesz? Wiedz jedno , decydujesz sama o własnym losie! Miałem kiedyś : braci , przyjaciół, rodzinę... Pozostało miejsce , które kocham i szanuję . Bo wiem , że te zwierzęta będą miały tam wszystko... Aczkolwiek wiedz , iż to ze wszystkim koliduje... Kryteria nasze są zbyt wymagające... Będziesz za rodziną , stracisz przyjaciół. Będziesz za przyjaciółmi stracisz rodzinę , a co gorsze będziesz za tym co kochasz, stracisz WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/FONT]
[FONT=times new roman]Czy kiedykolwiek w życiu zastanowiłaś się , czy ta nagonka to nie jest przez zazdrość. Bo jakiś Łodzianin z zawodu blacharza , opracował do perfekcji opiekę nad zwierzętami i udało mu się zaopiekować taką ilością zwierząt. Ja w to wierzę , nigdy nie brałem lekcji informatyki! A język HTML poznałem w kilka dni . Za precelka mam 7zł , myślisz że chciało by mi się z tobą dyskutować?[/FONT]

Posted

Utylizacja zwierząt:

[FONT=Arial]W samym 2010 roku zakłady Siemińskich odstawiły 9,5 tony psiej padliny.[/FONT]
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD="width: 205"]2010[/TD]
[TD="width: 73"]zakład w Łodzi[/TD]
[TD="width: 102"]zakład w Wojtyszkach[/TD]
[TD="width: 87"]razem[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]waga padliny łącznie [kg][/TD]
[TD="width: 73"]4.580[/TD]
[TD="width: 102"]5.766[/TD]
[TD="width: 87"]10.346[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]w tym psów [kg] *)[/TD]
[TD="width: 73"]4.510[/TD]
[TD="width: 102"]4.996[/TD]
[TD="width: 87"]9.506[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]w tym innych zwierząt [kg] *)[/TD]
[TD="width: 73"]70[/TD]
[TD="width: 102"]770[/TD]
[TD="width: 87"]840[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]sztuk psów [szt][/TD]
[TD="width: 73"]305[/TD]
[TD="width: 102"]335[/TD]
[TD="width: 87"]640[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 501"]
[TR]
[TD="width: 205"]I-X 2011[/TD]
[TD="width: 73"]zakład w Łodzi[/TD]
[TD="width: 102"]zakład w Wojtyszkach[/TD]
[TD="width: 87"]razem[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]waga padliny łącznie [kg][/TD]
[TD="width: 73"]2.260[/TD]
[TD="width: 102"]4.995[/TD]
[TD="width: 87"]7.255[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]w tym psów [kg] *)[/TD]
[TD="width: 73"]2.260[/TD]
[TD="width: 102"]4.961[/TD]
[TD="width: 87"]7.221[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]w tym innych zwierząt [kg] *)[/TD]
[TD="width: 73"]-[/TD]
[TD="width: 102"]34[/TD]
[TD="width: 87"]34[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 205"]sztuk psów [szt][/TD]
[TD="width: 73"]176[/TD]
[TD="width: 102"]313[/TD]
[TD="width: 87"]489
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

Witam wszystkich miłośników zwierząt, pasjonowały mnie one od dziecka, teraz stały się częścią mojego życia !
Pisze, by pokazać wam prawdziwe odzwierciedlenie Wojtyszek.
Gdyż zapewne wiecie, iż niektórzy dogomaniacy na forum, opisują tę instytucje w ciemnych barwach.
Bo słyszałam/em , że tak tam jest...
Niektórzy z nich , są osobami ordynarnymi , aroganckimi , egocentrycznymi. Są też tacy ,których obojętność sprawia , że choć nie byli w/w instytucj. Kłamią opierając się jedynie na opowieściach... przyczym często mylą pojęcia ''prawdy'' z ''większością zdań''.
Stwarzają negatywną opinie , która dla nich jest bez żadnego znaczenia.
Nie tak dawno, byłem w/w wymienionej instytucji i dla mnie, jak i zapewne dla wielu , którzy mieli przyjemność spotkać i uścisnąć dłoń p.S .
Wiedzą , że to osoba o niesamowitej i niepowtarzalnej osobowości , oraz wielkim i szlachetnym sercu.
Wypełniająca go miłość do podopiecznych pupili , spowodowała że stworzył im miejsce ,gdzie mogą poczuć się bezpiecznie.
Po straszliwych przeżyciach i doznaniach znieczulicy ludzkiej, to miejsce pozwala im, aby ich obolałe serduszka zaczęły się goić.
Wyraz bólu w jego oczach ,gdy spogląda na skrzywdzoną psinkę, poruszy niejedno skamieniałe serce.
Pan L.S wychodzi z założenia ,iż każdy pies jak i człowiek , potrzebują choć odrobinę miłości i wsparcia , a przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa.
Dzięki tym czynnikom, te zwierzęta dochodzą do siebie i zaczynają znów normalnie funkcjonować.
Co powoduje kilkukrotne zwiększenie szans ,na dalsze spokojne życie wśród nas.
I tak oto ludzie , dla zadowolenia własnego ego.
Będą perfidnie oczerniać człowieka, który zrobił tak wiele i pomógł tak wielu niewinnym stworzeniom , które pragnęły tylko odrobinę miłości od człowieka, a zostały odtrącone i porzucone. A przecież te zwierzęta to nasi towarzysze na całe życie i każdemu należy dać drugą szansę. Nadzieja :-)

Posted

[quote name='@Urwis@']Witam wszystkich miłośników zwierząt, pasjonowały mnie one od dziecka, teraz stały się częścią mojego życia !
Gdyż zapewne wiecie, iż niektórzy dogomaniacy na forum, opisują tę instytucje w ciemnych barwach.
Niektórzy z nich , są osobami ordynarnymi , aroganckimi , egocentrycznymi. Są też tacy ,których obojętność sprawia , że choć nie byli w/w instytucj. Kłamią opierając się jedynie na opowieściach... przyczym często mylą pojęcia ''prawdy'' z ''większością zdań''.
Nie tak dawno, byłem w/w wymienionej instytucji i dla mnie, jak i zapewne dla wielu , którzy mieli przyjemność spotkać i uścisnąć dłoń p.S .
Wiedzą , że to osoba o niesamowitej i niepowtarzalnej osobowości , oraz wielkim i szlachetnym sercu.
Wypełniająca go miłość do podopiecznych pupili , spowodowała że stworzył im miejsce ,gdzie mogą poczuć się bezpiecznie.
Po straszliwych przeżyciach i doznaniach znieczulicy ludzkiej, to miejsce pozwala im, aby ich obolałe serduszka zaczęły się goić.
Wyraz bólu w jego oczach ,gdy spogląda na skrzywdzoną psinkę, poruszy niejedno skamieniałe serce.
Pan L.S wychodzi z założenia ,iż każdy pies jak i człowiek , potrzebują choć odrobinę miłości i wsparcia , a przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa.
Dzięki tym czynnikom, te zwierzęta dochodzą do siebie i zaczynają znów normalnie funkcjonować.
I tak oto ludzie , dla zadowolenia własnego ego
Będą perfidnie oczerniać człowieka, który zrobił tak wiele i pomógł tak wielu niewinnym stworzeniom , które pragnęły tylko odrobinę miłości od człowieka, a zostały odtrącone i porzucone. A przecież te zwierzęta to nasi towarzysze na całe życie i każdemu należy dać drugą szansę. Nadzieja :-)

Ooo! Urwis znowu zawitał na wątek!
Powiem Ci krótko : PRAWDy NIE DA SIĘ POMYLIĆ Z WIĘKSZOŚCIĄ ZDAŃ!!
Dokumentacja w prokuraturze - to jest prawda!
Skoro się pojawiłeś to coś jest na rzeczy - chyba jakaś sprawa się szykuje???

Posted

[quote name='@Urwis@']Witam wszystkich miłośników zwierząt, pasjonowały mnie one od dziecka, teraz stały się częścią mojego życia !
I tak oto ludzie , dla zadowolenia własnego ego.
Nie pamietam, kiedy czytalam tak wspaniala bajke, chyba w dziecinstwie.

Posted

[quote name='Marycha35']No właśnie, czyli ktoś w tych gminach swoim podpisem dorzuca się wzrostu do "ton padliny"... POTWORNOŚĆ. A Misia-Puszka- Kłębuszka nie ma, bo...???
Zapraszam na mój drugi wątek, nie miałam siły walczyć z podlinkowywaniem podpisu:http://www.dogomania.pl/forum/threads/237740-Niech-przem%C3%B3wi%C4%85-ludzkim-g%C5%82osem-Sajgonek-%28ju%C5%BC-za-TM%29-i-K%C5%82%C4%99buszek/page27

Posted (edited)

[quote name='epe']Ooo! Urwis znowu zawitał na wątek!
Powiem Ci krótko : PRAWDy NIE DA SIĘ POMYLIĆ Z WIĘKSZOŚCIĄ ZDAŃ!!
Dokumentacja w prokuraturze - to jest prawda!
Skoro się pojawiłeś to coś jest na rzeczy - chyba jakaś sprawa się szykuje???

[FONT=georgia]Może źle się wyraziłem , chodzi o to iż nie które osoby trzecie , zupełnie nie wtajemniczone podzielają zdanie większości... w tym wypadku wasze ( garstce ludzi zalogowanych i brużdżących na tym forum).[/FONT]
[FONT=georgia]. [/FONT]
[FONT=georgia]A co do prokuratury to proszę , nie serwuj mi własnej wersji wydarzeń. [/FONT]
[FONT=georgia]Coś mi się wydaje , iż trochę za bardzo się zagalopowałaś, bo gdzieś po drodze zgubiłaś kilka czynników...? [/FONT]
[FONT=georgia]Ijeszcze raz proszę nie mów o rzeczach o , których nie masz zielonego pojęcia. Nadzieja:-)
[/FONT]

Edited by Nadzieja :-)
korekta
Posted

mamy od 8 lat to samo z Olkuszem tylko na znacznie mniejszą skalę, choć jeszcze do niedawna martwe można było liczyć w setkach. Sprawy w sądzie, różne telewizje nie wiele wskórały, tylko tyle, że teraz zazwyczaj psy w ciężkim stanie szybko są usuwane, no chyba, że nie zauważą takiego biedaka to jest szansa na wydostanie go. Tak było latem, po muchach można było poznać, że głęboko w budzie jest pies w ciężkim stanie.

Może trzeba zorganizować pod tym obozem śmierci wielką demonstrację, rozgłosić po Polsce za pomocą FB i Dogomanii, zaprosić różne fundacje, organizacje, i stacje telewizyjne. Zrobić coś naprawdę wielkiego, skoro to największa mordownia w Europie, a może i na świecie. Niech to będzie sprawa precedensowa, niech się boi ten L.S.a to co mi się marzy najbardziej to puścić z dymem ten przybytek cierpienia. Jak będzie nas naprawdę dużo to nie da nam rady z tymi swoimi pachołkami