zozolina Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ciotki kochane zapraszam na watek Niunka z mojego banerka !!!!! p.s.Caragh slicznosci ten twój zbój !!!! Quote
Caragh Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='zozolina']Ciotki kochane zapraszam na watek Niunka z mojego banerka !!!!! p.s.Caragh slicznosci ten twój zbój !!!! Zozolino, Bannerek Niuńka prowadzi do imageshacka, nie do wąta... :/ Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/218524-10-tyg.ON-z-chor%C4%85-%C5%82apk%C4%85-czy-ma-szans%C4%99-na-lepsze-%C5%BCycie Quote
zozolina Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 :roll::ices_bla:poprawione.....dzieki i zapraszam jeszcze raz !!!! Quote
Justyna Lipicka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Caragh nie wiem czy bym była w stanie oddać taką piękność:) sorki za offa... http://www.dogomania.pl/threads/218250-Co%C5%9B-dla-gryzoni.-Ksi%C4%85%C5%BCki.-Miska.-Kartki-%C5%9Bwi%C4%85teczne.-Do-03.12.-na-DALMATY Quote
BERKANO Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Caragh ja na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła nad tą psią miłością i Jej rozdzieleniem ;-) Miśki są obłędne razem a i w zimę Im tyłeczki nie pomarzną, bo będą się nawzajem grzać:evil_lol: Zobacz jakie to ekonomiczne:cool3: Quote
Caragh Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Tak... tylko powiedz to kotu, który biedny już miesiąc większość czasu w łazience... Poza tym Misiek to paskuda. Okropna paskuda. Niegrzeczna paskuda. No. (Kochana paskuda zresztą też, ale cicho) Quote
Havanka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='Caragh']Tak... tylko powiedz to kotu, który biedny już miesiąc większość czasu w łazience... Poza tym Misiek to paskuda. Okropna paskuda. Niegrzeczna paskuda. No. (Kochana paskuda zresztą też, ale cicho)[/QUOTE] Caragh, ja też myślę, ze ta kochana paskuda, gdyby odeszła do innego domu, pozostawiłaby po sobie tylko smutek i wielką pustkę, nie tylko w Twoim życiu, ale i Twojego sierściuszka. Myślę też, ze kota trzeba w końcu przedstawić Misiowi i postawić twarde warunki. Izolacja nic nie da. Na pewno są jakieś sposoby, żeby ich bezkrwawo poznać. Tylko trzeba zasiegnąć gdzieś porady. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie. Quote
Igiełka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ja myślę podobnie jak obecne tu Cioteczki że Misiek znalazł u Was dobre serce, pełną miskę, czworonożnego przyjaciela oraz poznał to czego nie znał że ludzki dotyk możebyć przyjemny mizianie, głaskanie- teraz człowiek dzięki Waszej miłości jest dla niego przewodnikiem w życiu-kompanem zabaw i towarzyszem spacerów poprostu daliście mu szansę na lepszy los i godne życie i to jest piękne :) Quote
Caragh Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Heh, trudno :( Nikt nie chce nam pomóc w pisaniu, to coś sami spróbujemy sklecić i poogłaszam Miśka. Quote
mari23 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Havanka']Caragh, ja też myślę, ze ta kochana paskuda, gdyby odeszła do innego domu, pozostawiłaby po sobie tylko smutek i wielką pustkę, nie tylko w Twoim życiu, ale i Twojego sierściuszka. Myślę też, ze kota trzeba w końcu przedstawić Misiowi i postawić twarde warunki. Izolacja nic nie da. Na pewno są jakieś sposoby, żeby ich bezkrwawo poznać. Tylko trzeba zasiegnąć gdzieś porady. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie.[/QUOTE] [quote name='Igiełka']Ja myślę podobnie jak obecne tu Cioteczki że Misiek znalazł u Was dobre serce, pełną miskę, czworonożnego przyjaciela oraz poznał to czego nie znał że ludzki dotyk możebyć przyjemny mizianie, głaskanie- teraz człowiek dzięki Waszej miłości jest dla niego przewodnikiem w życiu-kompanem zabaw i towarzyszem spacerów poprostu daliście mu szansę na lepszy los i godne życie i to jest piękne :)[/QUOTE] i ja myślę tak samo..... a co do kota - jako "doświadczona" posiadaczka jednego kalekiego kocura i 10 psich ogonów wiem, że zwierzaki same się dogadają, tylko trzeba im na to pozwolić zachowując oczywiście kontrolę... mój "tymczasowy" kot na początku ulokował sie w narożnym pokoju i wcale stamtąd nie wychodził ze strachu, teraz leży sobie na srodku salonu nie zwracajac wogóle uwagi na biegajace wokół niego szczekające stadko jednak przyznaję - moje domowe psiaki są małe i średnie, Diana tylko wielkości onka... ale kota nie zjadła ;) Quote
Iljova Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Trzeba było widzieć co Misiek wyprawiał jak ja tam byłam na widok kota piszczał sko9mlał rwał się do niego jak szalony, poprostu opętany ja nie widziałam nigdy takiego zachowania i niewiem co o tym sadzić ... Quote
mari23 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Iljova']Trzeba było widzieć co Misiek wyprawiał jak ja tam byłam na widok kota piszczał sko9mlał rwał się do niego jak szalony, poprostu opętany ja nie widziałam nigdy takiego zachowania i niewiem co o tym sadzić ...[/QUOTE] wiem, że to nie takie proste.... ale może pozwolić mu kota obwąchać, np. w kagańcu i na smyczy, oczywiście kota trzymanego na rękach.... " małymi kroczkami" żeby się nawzajem do siebie przyzwyczajali nie jestem fachowcem, może ktoś mądry doradzi, jak rozwiązać psio-koci problem....ja miałam dużo szczęścia, że się jakoś wszystko samo dobrze ułożyło pomimo tak licznego zwierzyńca Quote
Iljova Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Z Rexem było bez problemu a Misiek wogóle dziwnie się zachowuje, przecież on niczego nie wiedział. Obserwując Rexa uczy się psich zachowań, a także tego do czego służą zabawki, teraz już potrafi się bawić... Quote
mari23 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Iljova']Z Rexem było bez problemu a Misiek wogóle dziwnie się zachowuje, przecież on niczego nie wiedział. Obserwując Rexa uczy się psich zachowań, a także tego do czego służą zabawki, teraz już potrafi się bawić...[/QUOTE] i pewnie nie wie, co to za dziwny zwierz ten kot, chce go poznać, pobawić się.... oczywiście nie wie, jak się z kotem bawić należy.... trzeba go nauczyć wszystkiego, jak Robinson Cruzoe dzikusa Piętaszka uczył.... Quote
Mysza2 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 i jak tam kocio-psie stosunki? Poprawiło się coś? Quote
Caragh Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Niezbyt. Też nie wiem w zasadzie jak to ugryźć. Nigdy nie miałam takiego problemu, mój Rex toleruje wszystko co przytafgam do domu... Quote
Iljova Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Hei Misiaczku :-) jeszcze trochę i przyjadę :-) Quote
mari23 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Caragh']Niezbyt. Też nie wiem w zasadzie jak to ugryźć. Nigdy nie miałam takiego problemu, mój Rex toleruje wszystko co przytafgam do domu...[/QUOTE] oj, Misiu, popraw się ! Quote
Caragh Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='Iljova'][URL="https://lh5.googleusercontent.com/-k2zcIK0bsT4/Tdg_g3ph0iI/AAAAAAAADfE/kGUDv15OJiw/s400/radosnejsrodyj%25255B1%25255D.jpg"]https://lh5.googleusercontent.com/-k2zcIK0bsT4/Tdg_g3ph0iI/AAAAAAAADfE/kGUDv15OJiw/s400/radosnejsrodyj%25255B1%25255D.jpg[/URL] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-bu9aVwLuIDY/Tm4ogcG2AkI/AAAAAAAAEh0/BNrWuNTdafk/s127/psy86%25255B1%25255D.gif[/IMG][/QUOTE] Ależ słodki kociak :loveu: A ten psiurek jak pięknie maszeruje :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Coś dla oka :D O ile ktoś tu jeszcze zagląda... [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-SDb13tTGFLE/TuB_YsEuxlI/AAAAAAAAAc0/gvKw5ih_8HM/s500/05122011509.JPG[/IMG] Quote
Havanka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Kiedyś ktoś na dogo pisał jak oswajać ze sobą zwierzęta. Nie pamiętam dokładnie wszystkiego, ale początkowo oswajano psiego domownika z zapachem należącym do innego zwierza, np przez podawanie do obwąchania rzeczy, które należą do "intruza". Były też inne rady. Marysiu, nie pamiętasz? Mam wrażenie, ze komentowałaś ten post. Za nic nie mogę sobie przypomnieć reszty. Quote
Igiełka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Caragh'] Coś dla oka :D O ile ktoś tu jeszcze zagląda... [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-SDb13tTGFLE/TuB_YsEuxlI/AAAAAAAAAc0/gvKw5ih_8HM/s500/05122011509.JPG[/IMG][/QUOTE] Ja zaglądam :) Cudowny i jakie ma mądre spojrzenie :lol: Quote
Recommended Posts