Caragh Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Iljova napisał(a):Gdzie ten tekst ? Mówiłam Ci że nic sensownego nie umiem napisać, poza tym czasu ostatnio brak. Ale dziewczyny pisały, że popytają wetów ile kastracja... Poczekam na te info :D Quote
Caragh Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 O Miśku już i tak nikt nie pamieta... No tak... bezpieczny, zdrowy, to nikogo jego los nie obchodzi... Proszę moderatora o zamknięcie wątku, nie ma on najmniejszego sensu. Quote
Caragh Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 A czemu by nie? I tak tu nikogo nie ma. A Ty wystarczy że zadzwonisz i już wszystko o Miśku będziesz wiedzieć :eviltong: Quote
Maruda666 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Podczytuje pewnie trochę osób, tak jak ja, ale pomóc nie bardzo wiem jak :shake: Quote
Justyna Lipicka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 a ja mówiłam, że go ogłoszę jak będę mieć tekst...nie mogę tego zrobic nie znając psa, bajek pisać nie będę...choć jego cechy wypisz to już teskt sklecę (wygląd, charakter, stosunek do innych zwierząt i ludzi, wiek itp) Quote
Caragh Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']a ja mówiłam, że go ogłoszę jak będę mieć tekst...nie mogę tego zrobic nie znając psa, bajek pisać nie będę...choć jego cechy wypisz to już teskt sklecę (wygląd, charakter, stosunek do innych zwierząt i ludzi, wiek itp) Nie umiem pisać tekstów :/ W punktach - to nie problem :) Wygląd: typowy owczarek niemiecki, postawione uszka, nawet często tak fajnie staje (o tak: http://images02.olx.pl/ui/1/54/46/6254846_1.jpg ) Nie wiem czy długowłosy czy nie (nie znam się, dla mnie to kłaków i tak ma za dużo :P ) Tak pomiędzy mi się wydaje. Oceniony na około 5 lat. Charakter - to najtrudniejsza sprawa. Nie rozgryzłam go jeszcze. Szalony, wariat, wszędzie go pełno, uwielbia spędzać czas z człowiekiem. Pieszczoch niesamowity. Na spacerkach koło domu do ludzi przyjazny, z reguły albo olewa, czasem podbiega się przywitać. Do psów w stadzie przyjazny, na spacerach bardzo szarpie do innych psów, wręcz skomle na ich widok. Na koty się rzuca, ale też ze skomleniem. Nie reaguje wtedy na człowieka, wpada w jakiś amok, nawet na podrapany przez kota nos nie reaguje zupełnie. Jak jesteśmy na spacerku we trójkę (ja, Miś i Rex) w lesie, na łące bez innych psów - totalnie wyluzowany, niucha sobie spokojnie, szaleje, aportuje. Jednak szybko się nudzi, nie lubi monotonności. Ma super węch i uwielbia niuchać, więc to głównie robi na spacerkach, uwielbia się też gonić i skakać brudnymi łapkami po człowieku :evil_lol: Często zachęca i zaczepia Rexa do zabawy - czy to w domu czy na dworze. Przybiega na zawołanie i gwizd (gdy nie ma w pobliżu innego psa). Mieszkania pilnuje, szczeka na głośniejsze zachowanie na klatce, ale nie na każdy szmer. Musi być wybiegany, ma energii za trzech, gdy jest nie wybiegany w 4 godziny potrafi zdemolowac całe mieszkanie :diabloti: To pies dla aktywnego człowieka - dlatego tak bardzo chcę go wykastrować :evil_lol: Najważniejsze - to nie zostawiać kubła na śmieci w zasięgu jego ząbków :razz: Quote
Justyna Lipicka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 czyli dom bez kotów, psy mogą być?? na spacerach on chce witać się z tymi psami czy raczej zaczepiać w niezbyt spokojny sposób?? Quote
Caragh Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):czyli dom bez kotów, psy mogą być?? na spacerach on chce witać się z tymi psami czy raczej zaczepiać w niezbyt spokojny sposób?? Bez kotów zdecydowanie. Tak jak mówię, z moim dogaduje się świetnie. Na spacerze to raczej witanie, tyle, że on jak narwany, ciężko go wtedy utrzymać Quote
Justyna Lipicka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Czyli osoba zdecydowana musi dla niego być:) Quote
Caragh Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Troszkę Miśka, dla tych trzech Cioteczek, co jeszcze zaglądają... Latareczki: I coś, coby można było powzdychać ;) Quote
Caragh Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 I jeszcze ze spacerku: I psie kuperki :razz: Quote
Justyna Lipicka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Caragh'] To jest idealne do ogłoszeń:) dodam na pewno:) tylko ogłoszenia w wolnym czasie bo jutro sterylizacja mojej małej i muszę się nią zajmować... Quote
Caragh Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):To jest idealne do ogłoszeń:) dodam na pewno:) tylko ogłoszenia w wolnym czasie bo jutro sterylizacja mojej małej i muszę się nią zajmować... No to trzymamy łapki i kciuki za sunie :thumbs: :thumbs: :thumbs: Dzisiaj wypróbowałam z Misiakiem coś nowego. Ponieważ Misiek jest nie do zdarcia, a ja do zdarcia w 5 minut :D to wymyśliłam, że pójdziemy na rower :razz: Tiaaa, powtórze: Misiek jest NIE do zdarcia :D Nie nadążałam za nim!! Biegnął tak szybko, że ja prawie wcale pedałować nie musiałam... Wróciliśmy po 40 minutach :o Myślicie, że się zmęczył?? Hahaha, a gdzie tam, jeszcze przed domem się rzucił do psa, że go utrzymać się nie dało, a w domu zaczepiał Rexa do zabawy :laugh2_2: Quote
Justyna Lipicka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 to on sportsmena musi mieć za Pana;) Quote
Caragh Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Ale, ale :D Teraz sobie smacznie śpi :) Zresztą oba słodziaki śpią :) Quote
Martika&Aischa Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ależ cudne chłopaki no:loveu::loveu::loveu: Quote
Caragh Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 wapiszon napisał(a):To Misiek ciągnął rower ? Tak! Tak z 1/3 drogi :D Ale dzisiaj jednak padnięty już! Udało się!! W końcu! Misiek miał 15% mniej energii niż zazwyczaj :laugh2_2: Quote
Martika&Aischa Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Misiorek nie do zdarcia ;) Buziaki dla całego zwierzyńca :* Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Przybiegłam przywitać się z cudnym zwierzyńcem ;) Quote
Iljova Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Ty jedź ten zwierzyniec przywitać w realu Martika ;-) Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Iljova napisał(a):Ty jedź ten zwierzyniec przywitać w realu Martika ;-) Iljova ciocia kochana poczekam aż się zjawisz i wtedy Was nawiedzę ;) Quote
mari23 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Maruda666']Podczytuje pewnie trochę osób, tak jak ja, ale pomóc nie bardzo wiem jak :shake:[/QUOTE] dokładnie tak! pomóc nie mogę, więc zaglądam tylko... może zbiórkę na kastrację Misia ogłosimy? Quote
Recommended Posts