Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 523
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iljova napisał(a):
Gdzie ten tekst ?

Mówiłam Ci że nic sensownego nie umiem napisać, poza tym czasu ostatnio brak. Ale dziewczyny pisały, że popytają wetów ile kastracja... Poczekam na te info :D

• 2 weeks later...
Posted

O Miśku już i tak nikt nie pamieta... No tak... bezpieczny, zdrowy, to nikogo jego los nie obchodzi...

Proszę moderatora o zamknięcie wątku, nie ma on najmniejszego sensu.

Posted

a ja mówiłam, że go ogłoszę jak będę mieć tekst...nie mogę tego zrobic nie znając psa, bajek pisać nie będę...choć jego cechy wypisz to już teskt sklecę (wygląd, charakter, stosunek do innych zwierząt i ludzi, wiek itp)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']a ja mówiłam, że go ogłoszę jak będę mieć tekst...nie mogę tego zrobic nie znając psa, bajek pisać nie będę...choć jego cechy wypisz to już teskt sklecę (wygląd, charakter, stosunek do innych zwierząt i ludzi, wiek itp)
Nie umiem pisać tekstów :/ W punktach - to nie problem :)
Wygląd: typowy owczarek niemiecki, postawione uszka, nawet często tak fajnie staje (o tak: http://images02.olx.pl/ui/1/54/46/6254846_1.jpg ) Nie wiem czy długowłosy czy nie (nie znam się, dla mnie to kłaków i tak ma za dużo :P ) Tak pomiędzy mi się wydaje. Oceniony na około 5 lat.

Charakter - to najtrudniejsza sprawa. Nie rozgryzłam go jeszcze. Szalony, wariat, wszędzie go pełno, uwielbia spędzać czas z człowiekiem. Pieszczoch niesamowity. Na spacerkach koło domu do ludzi przyjazny, z reguły albo olewa, czasem podbiega się przywitać. Do psów w stadzie przyjazny, na spacerach bardzo szarpie do innych psów, wręcz skomle na ich widok. Na koty się rzuca, ale też ze skomleniem. Nie reaguje wtedy na człowieka, wpada w jakiś amok, nawet na podrapany przez kota nos nie reaguje zupełnie. Jak jesteśmy na spacerku we trójkę (ja, Miś i Rex) w lesie, na łące bez innych psów - totalnie wyluzowany, niucha sobie spokojnie, szaleje, aportuje. Jednak szybko się nudzi, nie lubi monotonności. Ma super węch i uwielbia niuchać, więc to głównie robi na spacerkach, uwielbia się też gonić i skakać brudnymi łapkami po człowieku :evil_lol: Często zachęca i zaczepia Rexa do zabawy - czy to w domu czy na dworze. Przybiega na zawołanie i gwizd (gdy nie ma w pobliżu innego psa). Mieszkania pilnuje, szczeka na głośniejsze zachowanie na klatce, ale nie na każdy szmer. Musi być wybiegany, ma energii za trzech, gdy jest nie wybiegany w 4 godziny potrafi zdemolowac całe mieszkanie :diabloti: To pies dla aktywnego człowieka - dlatego tak bardzo chcę go wykastrować :evil_lol: Najważniejsze - to nie zostawiać kubła na śmieci w zasięgu jego ząbków :razz:

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
czyli dom bez kotów, psy mogą być?? na spacerach on chce witać się z tymi psami czy raczej zaczepiać w niezbyt spokojny sposób??

Bez kotów zdecydowanie. Tak jak mówię, z moim dogaduje się świetnie. Na spacerze to raczej witanie, tyle, że on jak narwany, ciężko go wtedy utrzymać

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
To jest idealne do ogłoszeń:) dodam na pewno:) tylko ogłoszenia w wolnym czasie bo jutro sterylizacja mojej małej i muszę się nią zajmować...

No to trzymamy łapki i kciuki za sunie :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Dzisiaj wypróbowałam z Misiakiem coś nowego. Ponieważ Misiek jest nie do zdarcia, a ja do zdarcia w 5 minut :D to wymyśliłam, że pójdziemy na rower :razz: Tiaaa, powtórze: Misiek jest NIE do zdarcia :D Nie nadążałam za nim!! Biegnął tak szybko, że ja prawie wcale pedałować nie musiałam... Wróciliśmy po 40 minutach :o Myślicie, że się zmęczył?? Hahaha, a gdzie tam, jeszcze przed domem się rzucił do psa, że go utrzymać się nie dało, a w domu zaczepiał Rexa do zabawy :laugh2_2:

Posted

wapiszon napisał(a):
To Misiek ciągnął rower ?

Tak! Tak z 1/3 drogi :D Ale dzisiaj jednak padnięty już! Udało się!! W końcu! Misiek miał 15% mniej energii niż zazwyczaj :laugh2_2:

• 1 month later...
Posted

[quote name='Maruda666']Podczytuje pewnie trochę osób, tak jak ja, ale pomóc nie bardzo wiem jak :shake:[/QUOTE]

dokładnie tak! pomóc nie mogę, więc zaglądam tylko...
może zbiórkę na kastrację Misia ogłosimy?