koelka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [FONT=Calibri]Niewidomy spanielek z gorzowskiego schroniska, w którym przebywa od ok. miesiąca. Nie znam tego psiaczka za dobrze, byłam z nim raz na spacerze, ale nie mogę patrzeć, jak siedzi w zamkniętej klatce, bo nie ma go gdzie umieścić[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Calibri] Ma ok. 8 lat, nie widzi, jest bardzo malutki, spokojny na spacerze, kontaktowy, ale bardzo zlękniony. [/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=4]Pomóżmy go pokazać światu, może ktoś pokocha go takim, jakim jest i nie spędzi starości w schroniskowej klatce.[/FONT] Quote
Milka__ Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Biedaczek... Ja dodam od siebie, że dobrze dogaduje się z innymi psami, jest całkiem niekonfliktowy, był bardzo cierpliwy wobec mega upierdliwego szczeniaka, który go non stop zaczepiał i "atakował". Łagodny do ludzi, lubi dzieci (z tego co zauważyłam jak dawał się przytulać dzieciom, nie reagował na ich krzyki i piski). Quote
koelka Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 My też na spacerze z nim spotkaliśmy amstaffa i nie reagował zupełnie, tzn. bał się trochę. Poza tym do klatki podrzucają mu czasem szczeniaki, więc widać niekonfliktowy jest. Nie mogę przestać o nim myśleć, siedzi w klatce 1x1m, czasem jeszcze z innym psem w pomieszczeniu gospodarczym. Fakt, że ma tam ciepło chociaż, ale nawet nikt go tam nie wypatrzy:( Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jestem i ja... może wykupić albo zrobić mu ogłoszenia? W sumie to można na podstawie tych wstępnych info przygotować krótki tekst i go już poogłaszać... Z tego, co piszecie to taki bezproblemowy psiak, z tym, że niewidomy :( Chyba raczej nic mu nie dolega na pierwszy rzut oka...? Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Wiadomo w jakich okolicznościach trafił do schroniska? I jak sobie radzi na spacerkach? (Podejrzewam, że to jak sobie radzi codziennie, to trudno ocenić, choćby ze względu na to, że w klatce jest umieszczony) Quote
koelka Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 sundayrose napisał(a):Wiadomo w jakich okolicznościach trafił do schroniska? I jak sobie radzi na spacerkach? (Podejrzewam, że to jak sobie radzi codziennie, to trudno ocenić, choćby ze względu na to, że w klatce jest umieszczony) Do schroniska trafił przyprowadzony przez jakąś Panią - znaleziony chyba, z tego co zrozumiałam. Miał problem z uszami, dostawał leki w schronisku. Na spacerkach bardzo grzeczny, cieszył się, jak opuścił klatkę na chwilę. Taki niepewny trochę był, szedł za głosem człowieka, nie ciągnął i wskoczył nawet do auta, jak otworzyłam drzwi. Pewno myślał, że wraca może do domu:( Co do imienia - macie jakiś pomysł? Bo biedak nawet tego nie ma:( Potem trzeba wymyślić tekst i ogłaszać malucha. Ma ktoś może wenę do tekstu??? Quote
iwcia93 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a może coś z tych : Florek, Blusik (Blues), Filip(ek) :) Quote
koelka Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 iwcia93 napisał(a):a może coś z tych : Florek, Blusik (Blues), Filip(ek) :) To mi najbardziej podoba się Filip. Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Ja nie jestem specjalnym zwolennikiem nadawania psu aż tak 'ludzkich' imion :( Ale jak chcecie :) w su,ie Filip pasuje... Może Ralf, Choko albo Kazar? W necie pełno imion, takie przykładowe wybrałam... Stevie pasuje ;) Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a mi Blues się spodobał .... ja też nie lubie ludźkich imion u psów ;-) Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Ja mogę sklecić wstępny tekst, weny chyba nie mam specjalnie, ale może przeredagujesz Ela w razie co :) Quote
koelka Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 sundayrose napisał(a):Ja mogę sklecić wstępny tekst, weny chyba nie mam specjalnie, ale może przeredagujesz Ela w razie co :) Dzięki:) To może z imion "nie ludzkich" poprostu Gucio? ;) Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 koelka napisał(a):Dzięki:) To może z imion "nie ludzkich" poprostu Gucio? ;) Gucio :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Wiecie, czy on kastrowany jest? Szczepiony, odrobaczony? Po 18.00 usiądę, dokończę i wstawię tekst. Quote
iwcia93 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 szczepiony na pewno bo już siedzi ponad dwa tygonie, kastrowany pewnie nie, i pewnie nie bedzie skoro już kasy na to nie ma :( Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Może coś takiego? Weny mega nie mam i niewiele więcej mogłam wymyślić. Redagujcie spokojnie. Ela, lepiej Ty określ warunki adopcji. Mogę porobić trochę ogłoszeń lokalnie, żeby już Gucio był w sieci i możemy także zamówić większą ilość na jakimś bazarku. 8-letni Spanielek - niewidomy Gucio do adopcji Gucio trafił do schroniska pod koniec września 2011 roku. Ma ok. 8 lat, nie widzi, jest bardzo malutki, kontaktowy, ale bardzo zlękniony. Pozytywnie reaguje na inne psy, jest cierpliwy do zaczepiających szczeniaków i przytulających go dzieci. Na spacerach jest spokojny, chodzi na smyczy, idzie za głosem człowieka, choć po nieznanym terenie porusza się niepewnie. Chętnie wskakuje do samochodu. Gucio ma wyleczoną infekcję uszu, poza tym nie przejawia innych problemów zdrowotnych. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Nie wiemy, dlaczego stracił dom, ale wiemy, że dla niewidomego, lękliwego spaniela zima w schronisku jest okrutnym wyzwaniem. Nie rozumiejąc swojej bezdomności i sytuacji, w jakiej się znalazł, Gucio czeka samotnie na swojego człowieka. Dlatego zachęcamy do poznania i adopcji Gucia – spokojnego i wiernego towarzysza całej rodziny. Warunki adopcji i kontakt: 1. … Quote
koelka Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Sundayrose, dzięki:) Tekst pozostawiam bez zmian, wg mnie jest dobry. Ja mu zrobię allegro. Jesli chodzi o warunki adopcji, to chyba mimo wieku, kastracja, prawda? I może dopisek: zastrzegamy sobie prawo odpowiedniego opiekuna oraz kontroli zarówno warunków, do jakich trafi pies, jak także do kontroli poadopcyjnej. Nr kontaktowy podaj mój. Quote
Kajusza Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 ja bym tylko uzuneła to dot. dzieci ..... jak ktoś nie zbyt lotny to przeczyta, to stwierdzi, że Gusi to będzie idealny "dla dzieci" - czyli do męczenia i znoszenia pieszczot na siłę ;-) Quote
BasiaD Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Gusi hopaj na pierwszą, schron to nie miejsce dla Ciebie... Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 8-letni Spanielek - niewidomy Gucio do adopcji Gucio trafił do schroniska pod koniec września 2011 roku. Ma ok. 8 lat, nie widzi, jest bardzo malutki, kontaktowy, ale bardzo zlękniony. Pozytywnie reaguje na inne psy, jest cierpliwy do zaczepiających go szczeniaków, akceptuje dzieci. Na spacerach jest spokojny, chodzi na smyczy, idzie za głosem człowieka, choć po nieznanym terenie porusza się niepewnie. Chętnie wskakuje do samochodu. Gucio ma wyleczoną infekcję uszu, poza tym nie przejawia innych problemów zdrowotnych. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Nie wiemy, dlaczego stracił dom, ale wiemy, że dla niewidomego, lękliwego spaniela zima w schronisku jest okrutnym wyzwaniem. Nie rozumiejąc swojej bezdomności i sytuacji, w jakiej się znalazł, Gucio czeka samotnie na swojego człowieka. Dlatego zachęcamy do poznania i adopcji Gucia – spokojnego i wiernego towarzysza całej rodziny. Warunkiem adopcji jest: - zgoda opiekuna na przeprowadzenie przeze mnie wizyty przed- i poadopcyjnej (sprawdzenie warunków) - zobowiązanie właściciela do wykastrowania psa. Zastrzegam sobie prawo do wyboru najlepszego domu dla Gucia. Kontakt: ..... Quote
sundayrose Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Zmieniłam na 'akceptuje dzieci' - myślę, że to ważne, ale faktycznie lepiej, żeby tekst nie przyciągnął familii z natrętnymi dziećmi ;) Te warunki adopcji są ok? Srednio u mnie ze formą intelektualną ostatnio :shake: , dlatego lepiej zerknijcie... Quote
Recommended Posts