Boogie Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Od dzis pod opieką Animalii są 4 nowe szczeniaki. Urodziły się 25.08, mama mieszaniec jamnika szorstkowłosego, tata rudy mały kajtek. Maluchy bardziej wdały się w mamę. Szczeniaki są śliczne, potrzebują odrobaczenia i szczepień. Są ufne, towarzyskie. Rodzice ich też spokojni. W tej chwili przebywają u Eli. Zabrane z domu gdzie przebywaja dwie suczki, na zmiane rodzą. Miały być ponoć sterylizowane, ale ważniejszy chyba jest alkohol. Wcześniejsze mioty skończyły na sielance albo zostały rozdane po "znajomych". Szorstkowłosy to Luc Beżowy z ciemną końcówka ogonka Leo Cały beżowy Boo Bury Lui Quote
Boogie Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [video=youtube;MG0CH0B9dPo]http://www.youtube.com/watch?v=MG0CH0B9dPo[/video] Quote
Boogie Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Babka na sterylke się zgadza, ona raczej trzeźwa jest, psy nie wyglądają na wystraszone. Facet pije. Wydaje mi sie że będzie tam trzeba pomóc z tą sterylką bo inaczej za pół roku będzie kolejny miot... Quote
malinaoona Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Gosia pewnie się zgodzi, przecież to dla dobra tych suczek... no i kolejne mioty chyba też nam nie są potrzebne. Daj Łukasz tylko jakiś kontakt do Eli, żebym mogła na fb wrzucić :) Quote
Boogie Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Ela miała natchnienie i zmianiła imiona, już zmieniłem w pierwszym poście :) Dane Eli: seloonia@gmail.com 502 964 938 Quote
eloonia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Maluchy są hmmmmm.... czy muszę mówić, że się zakochałam się? :loveu: Quote
Marylin Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 To ja się dowiaduje z dogo, że masz współlokatorów nowych, he? Nic mi przy porannej kawie nawet słowem nie wspomniałaś :-( Albo ich nie lubisz albo mnie...ale raczej stawiam na to drugie :eviltong:! A co do imion... no poniosło naszą Ellonię - chyba przed nadawaniem imion testowała "kiełbasę wyborczą" Palikota :-P Quote
eloonia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Marylin napisał(a):To ja się dowiaduje z dogo, że masz współlokatorów nowych, he? Nic mi przy porannej kawie nawet słowem nie wspomniałaś :-( Albo ich nie lubisz albo mnie...ale raczej stawiam na to drugie :eviltong:! Ojtam ojtam nie rób scen... wiesz, że nie mogłam, bo porannej kawy nie piłyśmy same :eviltong: Marylin napisał(a):A co do imion... no poniosło naszą Ellonię - chyba przed nadawaniem imion testowała "kiełbasę wyborczą" Palikota :-P Zaraz poniosło... niczego nie testowałam -> twórcza byłam... po prostu ;) :evil_lol: Quote
eloonia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Maluchy są radosne, energiczne, towarzyskie, brykają i broją całą ekipą - typowe szczeniackie zachowania - już wczoraj wieczorem zwiedziły wszystkie kąty i były ze mną na spacerze... dookoła stołu :Dog_run: Aleeee... żeby tradycji stało się zadość muszę napisać coś o kupie -> dzisiejsza poranna była nieco luźna (myślę i mam nadzieję, że to przez zmianę karmy). Quote
supergoga Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Mam nadzieje, a i stres pewnie też. Zawsze coś musi być. Czy byłaby szansa na takie indywidualne fotki? Jak nie - tpo mogę przyjechac i zrobimy sesję po kolei z imionami do ogłoszeń. Quote
Boogie Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Luźniejsza kupa to nic nienormalnego u szczeniaka, tym bardziej po zmienie karmy. Byle "prysznica" nie było. Quote
What May NN Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 poznałam małe gluty! są boskie: śliczne, grubiutkie, radosne i fajne psychicznie - ciekawskie takie, paniki nie robią! naprawdę super! Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Maluchy juz po odrobaczaniu i ogledzinach wet. Wczoraj otrzymały książeczki zdrowia i małą sesyjkę foto. Zaczynamy: Boo Najdrobniejszy, ok.2,9 kg - pocieszny rudy szorstkowłosy nieco maluszek. Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 LEO DRugi, rudy - taki najbystrzejszy chłopak. Wszędzie pierwszy, nie boi się niczego. Ustawia towarzystwo. Ale jest piękny z tą swoją ciemniejszą końcówką ogonka. Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Luis Kolejny malec - też około 3 kg - włos bardziej miękki, jedyny zupełnie nie szorściak - miękki i kochany chłopczyk z charakteru. Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Luck Moja miłość, cudo wtulone w człowieka. Piekny - w typie jamnika szrościaka. Jak go postawiłam na stole weta - ustawił się wystawowo. Łapki, główka, ogonek - miodzio. Do tego miły i pełen uroku, grzeczny i delikatny. Kochany. Drobinka, nie ma 3 kg. Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Elonia twierdzo, że to najmilsze i najgrzeczniejsze malce jakie miała. I Jej wierzę. Szukamy dla nich super domków. Może ktoś pomóc żeby je na jamniki wstawić, ich mama jamolka szorstka była, one takie w typie. W pobliżu SkarpeTkowych nóg czuły sie świetnie - zawsze to bezpiecznie. Quote
What May NN Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 śliczności! Luck to takze moja miłość :-) domki powinny się bić o niego! Quote
supergoga Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Mam juz pierwsze zapytanie mailowe o psiaki, i o mozloiwość poznania się z nimi. Elonia - może Państwo będą dzwonić aby się umówić. Ja wysłałam ankietę bo i tak odbiór psiaków za 2 tygodnie najwsześniej i nie ma innej opcji. Quote
eloonia Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Jedna Pani zadzwoniła też już w poniedziałek wieczorem. Dostała ankietę, którą miała odesłać na adres @ fundacji. Powiedziałam, że może poznać psiaki. Quote
Boogie Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Szorściak jest boski, a Luis ze swoim spojrzeniem, już widzę jak do perfekcji opanuje żebranie przy stole, każdy się złamie ;) Quote
eloonia Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Każdy z nich coś w sobie ma... gdybym musiała podjąć decyzję i wybrać jednego miałabym problem... na szczęście nie muszę i tymczasem mam w pakiecie wszystkie ;) hie hie hie Quote
Recommended Posts