Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od dzis pod opieką Animalii są 4 nowe szczeniaki. Urodziły się 25.08, mama mieszaniec jamnika szorstkowłosego, tata rudy mały kajtek. Maluchy bardziej wdały się w mamę. Szczeniaki są śliczne, potrzebują odrobaczenia i szczepień. Są ufne, towarzyskie. Rodzice ich też spokojni. W tej chwili przebywają u Eli. Zabrane z domu gdzie przebywaja dwie suczki, na zmiane rodzą. Miały być ponoć sterylizowane, ale ważniejszy chyba jest alkohol. Wcześniejsze mioty skończyły na sielance albo zostały rozdane po "znajomych".

Szorstkowłosy to Luc
Beżowy z ciemną końcówka ogonka Leo
Cały beżowy Boo
Bury Lui

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Babka na sterylke się zgadza, ona raczej trzeźwa jest, psy nie wyglądają na wystraszone. Facet pije. Wydaje mi sie że będzie tam trzeba pomóc z tą sterylką bo inaczej za pół roku będzie kolejny miot...

Posted

To ja się dowiaduje z dogo, że masz współlokatorów nowych, he? Nic mi przy porannej kawie nawet słowem nie wspomniałaś :-(
Albo ich nie lubisz albo mnie...ale raczej stawiam na to drugie :eviltong:!

A co do imion... no poniosło naszą Ellonię - chyba przed nadawaniem imion testowała "kiełbasę wyborczą" Palikota :-P

Posted

Marylin napisał(a):
To ja się dowiaduje z dogo, że masz współlokatorów nowych, he? Nic mi przy porannej kawie nawet słowem nie wspomniałaś :-(
Albo ich nie lubisz albo mnie...ale raczej stawiam na to drugie :eviltong:!

Ojtam ojtam nie rób scen... wiesz, że nie mogłam, bo porannej kawy nie piłyśmy same :eviltong:

Marylin napisał(a):
A co do imion... no poniosło naszą Ellonię - chyba przed nadawaniem imion testowała "kiełbasę wyborczą" Palikota :-P

Zaraz poniosło... niczego nie testowałam -> twórcza byłam... po prostu ;)

:evil_lol:

Posted

Maluchy są radosne, energiczne, towarzyskie, brykają i broją całą ekipą - typowe szczeniackie zachowania - już wczoraj wieczorem zwiedziły wszystkie kąty i były ze mną na spacerze... dookoła stołu :Dog_run:

Aleeee... żeby tradycji stało się zadość muszę napisać coś o kupie -> dzisiejsza poranna była nieco luźna (myślę i mam nadzieję, że to przez zmianę karmy).

Posted

Mam nadzieje, a i stres pewnie też. Zawsze coś musi być.
Czy byłaby szansa na takie indywidualne fotki? Jak nie - tpo mogę przyjechac i zrobimy sesję po kolei z imionami do ogłoszeń.

Posted

Maluchy juz po odrobaczaniu i ogledzinach wet. Wczoraj otrzymały książeczki zdrowia i małą sesyjkę foto.

Zaczynamy:
Boo
Najdrobniejszy, ok.2,9 kg - pocieszny rudy szorstkowłosy nieco maluszek.

Posted

Luck
Moja miłość, cudo wtulone w człowieka. Piekny - w typie jamnika szrościaka. Jak go postawiłam na stole weta - ustawił się wystawowo. Łapki, główka, ogonek - miodzio.
Do tego miły i pełen uroku, grzeczny i delikatny. Kochany. Drobinka, nie ma 3 kg.

Posted

Elonia twierdzo, że to najmilsze i najgrzeczniejsze malce jakie miała. I Jej wierzę.
Szukamy dla nich super domków.

Może ktoś pomóc żeby je na jamniki wstawić, ich mama jamolka szorstka była, one takie w typie.

W pobliżu SkarpeTkowych nóg czuły sie świetnie - zawsze to bezpiecznie.

Posted

Mam juz pierwsze zapytanie mailowe o psiaki, i o mozloiwość poznania się z nimi. Elonia - może Państwo będą dzwonić aby się umówić. Ja wysłałam ankietę bo i tak odbiór psiaków za 2 tygodnie najwsześniej i nie ma innej opcji.

Posted

Każdy z nich coś w sobie ma... gdybym musiała podjąć decyzję i wybrać jednego miałabym problem... na szczęście nie muszę i tymczasem mam w pakiecie wszystkie ;) hie hie hie