Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za wiadomość temikotko.
Dzwoniłam do pani i podałam nr do własciciela. Troche się boję, że na Ukraine ... ale może pani jest ok.
Zobaczymy, jak to sie skonczy.

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję ze wszystko będzie ok., moze wreszcie małej się poszczęści :)
Właściciel napisał mi ze juz się z Panią skontaktował, ma napisać więcej jak Pani ją zabierze

Posted

Ja z tym panem pokorespondowałam trochę i już prawie sie zdecydowałam, żeby Nelusie wziąć ale jednak mam obawy czy to dobry pomysł... no i nie wiem... . Teraz tez czekam co z tą panią. Jak przeczytałam, że nawet o ubranku od razu pomyślała to tak optymistycznie to zabrzmiało

Posted

Słuchajcie, Nelusia ma dom. Pan Michał do mnie napisał. Ta pani już tam przyszła, wzięła podobno od razu Nelcię na raczki, paluszki jej włożyła do pyszczka jak Nela ją straszyła i już jest podobno ok. Chyba naprawdę fajna ta kobieta i dobrze będzie miała Nelcia. Pazurki juz jej obcięli u weterynarza z nia byli

Posted

tak, potwierdzam, do mnie Pan również napisał, faktycznie Pani wydaje się być b. fajną osobą, myślę ze będzie miała szczęśliwe ostatnie lata życia :)
Takiego maila dostałam od Pana:

"Witam:) Dziękuję za pomoc, Nelka została oddana w dobre ręce:) Rzuciła się od wejścia na nową właścicielkę z zębami ale ona widać że zna się na ratlerkach, zaczęła ją głaskać, wkładać ręcę do pyszczka, Nelka struchlała, ma kobieta podejście naprawde:) no i dziś Nelka u weterynarza dostała czipa, usunięto kamień z zębów i zostały jej obciete pazurki (to niesamowite hehe, my jakbyśmy próbowali to by pogryzła), niedlugo pojedzie na ukraine:)

pozdrawiam

aha mamy jeszcze jednego pieska - około 5 miesięcznego kundelka Reksia:)

nie chciało by się pani pomóc szukać dla niego domku? Myślę, że będzie łatwiej niż dla Nelki bo jest młody, fajny dla dzieci, lubi sie bawić, nie gryzie, lubi koty hehe pies marzenie i do tego wygląda jak reksio z bajki

tu zdjęcie: http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img843/6530/reksioj.jpg&via=mupload&newlp=1

dziękuję!!!:) "

Jak ktoś będzie miał jakiś pomysł na ogłaszanie szczeniaka to dajcie znać, ciekawa jestem zresztą gdzie ten psiak przebywa, bo nie wygląda ze w domu

Posted

Supeeeeeeeeer!! Dziękuję Wam za pomoc i że byłyście na wątku. :)

Odpowiedziałam panu, że jak chce ogłoszenia dla Reksia, to musi dać kasę, bo trochę byłaby przesada. Ja - gdyby mi ktoś zaproponował pomoc, zapytałabym chociaż czy nie jestem coś winna, ale mniejsza o to. Najwazniejsze, że Nela fajnie trafiła, w końcu jej obcięli pazurki. To miejsce gdzie Reksio przebywa nie wygląda zbyt ciekawie. Nie wiem po co biorą te psy, skoro w ogóle im nie są potrzebne.

Posted

Szkoda że Pani w Białymstoku nikt nie zlożył wizyty p.adopcyjnej.
Byłby obiektywny wgląd w sytuację.
W sumie ja ani z panem nie pisałam, a nie robiłam ogłoszeń, i może ktoś powie, że nie powinnam się wtrącać.
Ale szczerze wam powiem, że mnie ta ukraina trochę przeraziła.
Oglądałam nowy film dziennikarzy tvn na temat eksterminacji psów na ukrainie i ukraina bardzo źle mi się kojarzy.
Ale pani jest polką.
Basia czy Ty będziesz z panią w kontakcie?
Mam nadzieję, że będzie dobrze, że pani jest prawdziwą miłośniczką piesków/pinczerków i Nela będzie tam miała raj.
Edit:
Powiedzcie mi, jak się usuwa kamień z zębów bez narkozy?

Posted

Ale po co robić wizytę w Białymstoku skoro ma mieszkać na Ukrainie ? Ja właśnie panu napisałam, że mnie ta Ukraina przeraża i że oni tam ostatnio wymordowali tyle psów. Jak im nie szkoda. Ona im wskakiwała na kolana i próbowała lizać po twarzy...
a Reksia to im ktos podrzucił na działkę podobno i tam mu zanoszą jedzenie co drugi dzień, śpi pod folią.
Awit po prostu spróbuj zahaczyć płytkę kamienia przy dziaśle i lekko pociagnij. Idealny do tego jest malutki śrubokręcik albo paznokciem spróbuj. Ale jeśli zęby są juz w takim stanie, że się ruszają a kamien wszedł już w korzenie to idź do weterynarza bo narobisz psu bólu a takie zęby i tak trzeba pousuwać, bo ona zakażają cały organizm i skracają psu życie.

Posted

O Jezu, czy on nie jest jeszcze szczeniakiem?:-(

Pytałam o kamień, bo moja suka miała usuwany w trakcie sterylki, a teraz znowu jej nachodzi, czyszczę jej zęby ale on i tak nachodzi i dlatego pytałam o te zdjęcie. Ale on nie jest taki, że dałby się odłupać, to osad.

Mi o tą wizytę w Białymstoku chodziło, żeby po prostu panią poznać.

A widziałyście wczoraj w Dzień dobry w tvn, Katarzyna Bujakiewicz głośno powiedziała, że bojkotuje Euro za to co ukraińcy robią z psami i że ją serce boli. Na to prowadzący ten gruby zmieniał temat jak tylko mógł, a Rusin miała rozmawiać z Dudkiem tym piłkarzem, i jak jej oddali głos to z uśmiechem zapytała "ale jaki bojkot, ale o co chodzi"......

Posted

Jest szczeniakiem, był jeszcze jego brat, ale nie przeżył. : (
A na działce siedzi od 3 miesięcy.

Temat zabijania psów na Ukrainie jest nagłaśniany, ale chyba to ludziom bardzo nie przeszkadza ...

Posted

Rekso jest szczeniakiem. Pozostaje nam wierzyć, że pani naprawdę jest super. Pan Neli jest nią zachwycony i jej mężem też - określił ich jako bardzo pozytywnych ludzi. Mam wrażenie, że on był wręcz zaskoczony, że można być wobec psa tak bezpośrednim, życzliwym, otwartym jak ta pani i tak bez lęku, serdecznie po prostu wziąć psa na ręce, gadać do niego jak do dziecka... . Trochę mnie tąpnęło, bo ja bym ją po świętach wzięła, ale widocznie nie była mi Nelcia pisana ani ja jej.
Ciekawe jak ta Bujakiewicz bojkotuje, chyba tylko tak słownie no bo co innego można zrobić... chętnie bym jej udzieliła wsparcia

Posted

Nie wiem Gosiu, niedźwiedzie czyli jakie to są ? Ale w jakimś strasznym syfie ten piesek jest i ta breja w misce. Dziwne, że ten jeszcze żyje a o drugim psiaku nic nie wiem.

Posted

Nelusia pojechała już w piątek na Ukrainę... Martwię się czy biedulka nie wpadła z deszczu pod rynnę. Zastanawiam się jaki tam będzie weterynarz, jedzenie...szkoda mi bardzo :(((

• 3 weeks later...
Posted

Basia a ma ktoś kontakt do tej pani?
Bujakiewicz bojkotuje, ja też, tyle że ja zanim zobaczyłam Bujakiewicz, po prostu wkleiłam na nk zdjęcie jakieś ściągnięte, że bojkotuje i już.
Nie interesują mnie te mistrzostwa, nie będę oglądała żadnego meczu.
Martwię się o Nelę. Mam nadzieję, że pani jest normalną kobietą.

Tydzień temu, ponad tydzień, taka normalna, fajna, sprawdzona, godna zaufania zaadoptowała ze schroniska 150km od w-wy sunię.
Jeszcze tej samej nocy zadzwoniła, że sunia zginęła, uciekła z obroży.
Tydzień jej nie było widać, w niedzielę szukaliśmy, plakaty wieszaliśmy, ludzie zaczęli dzwonić, że ją widzą, o świcie z przytuliska pracownicy jechali, jakiś facet ją zobaczył i pilnował, a sunia lękowa, uciekała, pracownicy przyjechali, szczęścia i radości końca nie było. Ile zdrowia nerwowego straciłam, to wiem. A jak się sunia czuła, sama, obce miejsce, obce zapachy, zimno, głód. Horror.
Dzisiejszą noc sunia spędziła w swoim przytulisku, bezpieczna i szczęśliwa.
A właścicielka...Szkoda słów....

Posted

Pan ma kontakt z tą panią z Ukrainy i napisał, że wszystko jest dobrze i że niebawem może będziie miał zdjęcia Neli i nam wyśle. :)
Ale został u niego jeszcze Reksio. :(

• 4 weeks later...
Posted

Odezwała się do mnie dziś pani, która chce adoptowac Nelę ;) nie wszystkei ogłoszenia wygasły. Może macie jakiegoś ratlerka małego, którego mogłabym jej zaproponować w zamian?