Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba ją wrzucić na mikropsiaki wg szablonu tak jak wymagają. Wszystkich danych nie mamy ale całkiem sporo a o resztę można dopytać. Ja napiszę jeszcze do pana jak tylko będe miała natchnienie i mam nadzieję, że przekonam go, żeby nie zrobił jakiegoś głupstwa i Neli nie skrzywdził. Może on sie zdecyduje wcale jej nigdzie nie wydawać a jeśli się będzie upierał to będziemy szukać do skutku aż zgłosi sie po nią ktoś naprawdę super, z odpowiednia życzliwa i wyrozumiałą postawą wobec psa. Nelusia jest śliczna i napewno ktoś ja pokocha.

Posted

Basia Z. napisał(a):
Małgosiu ile lat dożywały znane Ci ratlerki, wiesz ?

wiem tylko o jednym, imieniem Romeo (pani na niego wołała na osiedlu "Romełłó"!) - 16 lat.

Posted

Na moim dawnym osiedlu znałam ratlerkę, która żyła 19 lat.Inny, piesek, mial 21 latek, odszedl w zeszlym roku.Moja Vikusia miala tylko 12 latek, byla bardzo chora, na serduszko.To, ta z mojego awatarku.Cudna i milosc mojego zycia.

Posted

Moją Tosię ocenili w schronisku na 12 lat ale ona teraz wygląda i zachowuje się najwyżej na 5. Mam nadzieję, że pożyje jeszcze bardzo, bardzo długo. Jestem ogromnie wdzięczna wszystkim którzy jej nie chcieli oraz paniom z pabianickiego schroniska, że mi ją dały, chociaz nie jestem pewna czy do końca były świadome czego się pozbywają, bo to po prostu jest tak, jakby mi oddały złoty pierścionek z brylanyem albo jeszcze więcej :)

Posted

A ja mam od 2 dni na dt maliznę, waży może ze 4 kg, straszna chudzina i właściciele oddali ją do schroniska po 4 latach. Wrzuce później fote, to zobaczycie jaka fajna :)

Posted

Fajna Gosiu. Widzę, że chyba ma długie łapki tak jak lubię :). Zrobisz jej osobny wątek ? Ja proponuję zrobic jej tu wspólny wątek z Nelusią - obie takie same duże. Wrzuć tu tylko więcej zdjęc i będziemy szukać domków dla obu. Zmień tylko tytuł. Ja napisałam maila do pana Nelci i wypytałam dokładnie o wiele rzeczy czekamy więc co odpisze.

Posted

dziewczyny, właśnie dzoniła do mnie b. miła Pani która chcialaby adoptować Nelę.Pani mieszka na Ukrainie, ale obecnie przebywa w Białymstoku u Matki, chciałaby w piątek po Nelę pojechać. Pani miała wcześniej ratlerka ze schroniska w warszawie, wzięła go jak miał 10lat, żył u niej 8.Teraz tęskni za pieskiem, zastanawiała się nad szczeniakiem, ale chciała pomóc drugiej takiej starszej biedzie.Pani jest miłośniczką rasy, zanim wzięła tamtego ratlerka czytała duzo o rasie, wypytywała wolontariuszy.Pani ma dorosłe już dzieci, co tez jest duzym plusem, nie ma innych zwierząt.Pytała o dokładną wagę Neli, zeby od razu kupić jej ubranko, martwiła się też jak sunia zniesie 6-godzinną podróż.Wydaje się być bardzo sensowną osobą, kochającą psy.Teraz najważniejsze jak najszybciej skontaktować PAnią z tym facetem, potrzebny jest tel. do niego, a w razie co podaję numer do tej Pani 880898247, lub 880097732