Basia Z. Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Jasne, ja chętnie napiszę tylko jak mu wyjaśnię skąd mam adres ? Czy on go w ogłoszeniu podawał ? Quote
ejnogoska Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Tak, podał email i dal mi numer telefonu ,chyba domowy. Quote
Basia Z. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ejnogoska napisał(a):Tak, podał email i dal mi numer telefonu ,chyba domowy. to podaj mi może być na pw i numer i adres najlepiej Quote
Basia Z. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Pan odpisał mi, że dzisiaj Nelę zważy i wieczorem poda mi jej aktualną wagę z dokładnościa do 100 g. Quote
Basia Z. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 no, myślę że to będzie ważna informacja i jakiś krok naprzód. Tylko żeby napisał Quote
Awit Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Człowiek jest kontaktowy... Ciekawe ile niunia waży. Quote
Basia Z. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Nelusia waży 4.2 kg. Państwo sami się bardzo zdziwili Quote
ejnogoska Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 No to klocek z Nelusi. :) Z ogłoszen dalej się nikt nie odzywa. :( Quote
Basia Z. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Trzeba ją wrzucić na mikropsiaki wg szablonu tak jak wymagają. Wszystkich danych nie mamy ale całkiem sporo a o resztę można dopytać. Ja napiszę jeszcze do pana jak tylko będe miała natchnienie i mam nadzieję, że przekonam go, żeby nie zrobił jakiegoś głupstwa i Neli nie skrzywdził. Może on sie zdecyduje wcale jej nigdzie nie wydawać a jeśli się będzie upierał to będziemy szukać do skutku aż zgłosi sie po nią ktoś naprawdę super, z odpowiednia życzliwa i wyrozumiałą postawą wobec psa. Nelusia jest śliczna i napewno ktoś ja pokocha. Quote
Awit Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Basia Z. napisał(a):Nelusia waży 4.2 kg. Państwo sami się bardzo zdziwili No to jak mniejsze pół mojej pinczereczki:-) Quote
malagos Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 a moja do tej pory to 4 kg, wczorajsze ważenie - 4,50! Ale to i tak najmniejszy pies, zj akim miałam do czynienia :) Quote
Basia Z. Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Małgosiu ile lat dożywały znane Ci ratlerki, wiesz ? Quote
ejnogoska Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Kurcze, ale lipa. Myslalam, ze po tych ogloszeniach zrobionych ostatnio, w koncu ktos sie odezwie,a tu dalej nic. :( Quote
malagos Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Basia Z. napisał(a):Małgosiu ile lat dożywały znane Ci ratlerki, wiesz ? wiem tylko o jednym, imieniem Romeo (pani na niego wołała na osiedlu "Romełłó"!) - 16 lat. Quote
Syla Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Na moim dawnym osiedlu znałam ratlerkę, która żyła 19 lat.Inny, piesek, mial 21 latek, odszedl w zeszlym roku.Moja Vikusia miala tylko 12 latek, byla bardzo chora, na serduszko.To, ta z mojego awatarku.Cudna i milosc mojego zycia. Quote
Basia Z. Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Moją Tosię ocenili w schronisku na 12 lat ale ona teraz wygląda i zachowuje się najwyżej na 5. Mam nadzieję, że pożyje jeszcze bardzo, bardzo długo. Jestem ogromnie wdzięczna wszystkim którzy jej nie chcieli oraz paniom z pabianickiego schroniska, że mi ją dały, chociaz nie jestem pewna czy do końca były świadome czego się pozbywają, bo to po prostu jest tak, jakby mi oddały złoty pierścionek z brylanyem albo jeszcze więcej :) Quote
ejnogoska Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 A ja mam od 2 dni na dt maliznę, waży może ze 4 kg, straszna chudzina i właściciele oddali ją do schroniska po 4 latach. Wrzuce później fote, to zobaczycie jaka fajna :) Quote
ejnogoska Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 http://w363.wrzuta.pl/obraz/2PWa9vE56dt/dsc00227 o tu jest:) Quote
Basia Z. Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Fajna Gosiu. Widzę, że chyba ma długie łapki tak jak lubię :). Zrobisz jej osobny wątek ? Ja proponuję zrobic jej tu wspólny wątek z Nelusią - obie takie same duże. Wrzuć tu tylko więcej zdjęc i będziemy szukać domków dla obu. Zmień tylko tytuł. Ja napisałam maila do pana Nelci i wypytałam dokładnie o wiele rzeczy czekamy więc co odpisze. Quote
ejnogoska Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Nie wiem, czy jej zrobię wątek, bo będzie problem, żeby ją oddać ... :D Quote
ejnogoska Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Pod jakim względem fajniejsza? ;) Quote
temikotka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 dziewczyny, właśnie dzoniła do mnie b. miła Pani która chcialaby adoptować Nelę.Pani mieszka na Ukrainie, ale obecnie przebywa w Białymstoku u Matki, chciałaby w piątek po Nelę pojechać. Pani miała wcześniej ratlerka ze schroniska w warszawie, wzięła go jak miał 10lat, żył u niej 8.Teraz tęskni za pieskiem, zastanawiała się nad szczeniakiem, ale chciała pomóc drugiej takiej starszej biedzie.Pani jest miłośniczką rasy, zanim wzięła tamtego ratlerka czytała duzo o rasie, wypytywała wolontariuszy.Pani ma dorosłe już dzieci, co tez jest duzym plusem, nie ma innych zwierząt.Pytała o dokładną wagę Neli, zeby od razu kupić jej ubranko, martwiła się też jak sunia zniesie 6-godzinną podróż.Wydaje się być bardzo sensowną osobą, kochającą psy.Teraz najważniejsze jak najszybciej skontaktować PAnią z tym facetem, potrzebny jest tel. do niego, a w razie co podaję numer do tej Pani 880898247, lub 880097732 Quote
Recommended Posts