Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia Z. napisał(a):
Znasz to schronisko ? a może stamtad właśnie zaraz zabrałaby ją jakaś wolontariuszka ?
Ale Przyszło mi tez do głowy, że ten facet wcale jej do schroniska nie odda tylko stosuje taki szantaż emocjonalny, chce wzbudzić współczucie dla suni.

Jesli masz kontakt z tym facetem, to zapytaj go wprost ile Nela waży, bo jak ją porównuję do wielkości płytek na podłodze to wydaje mi sie, że ona może byc taka sama malutka jak moja Tosia a to byłby atut.

Nie pamiętam skąd to wiem, ale gdzieś czytałam ze Nela ma 2,5kg.Albo na tym ogłoszeniu faceta, albo mi napisał jak napisałam do niego maila, ona nie ma 3,5 i nie wygląda na tyle ;)

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko, 2,5 kilo psa w schronie, przerażające.
Kliperek, mnóstwo słomy, szmatki, którymi by była poprzykrywana a ona i tak by dygotała z zimna i ze strachu i patrzyła wyłupiastymi szeroko otwartymi oczkami.
Edit:
Jeszcze raz obejrzałam filmik.
Laleczka taka, wesolutka, wdzięczna, wygląda na ufną kochaną sunię.
Schronu ona nie przeżyje, serduszko jej pęknie<tfu>

Posted

aj, bylam dzis u okulisty dostalam krople na powiekszenie zrenic , wiec na 2 ndi wypadam. zajme sie tymi nlowymi ogloszeiami w czwartek.
watpie,xeby pan wiedzial ile ona dokladnie wazy.

Posted

ejnogoska napisał(a):
aj, bylam dzis u okulisty dostalam krople na powiekszenie zrenic , wiec na 2 ndi wypadam. zajme sie tymi nlowymi ogloszeiami w czwartek.
watpie,xeby pan wiedzial ile ona dokladnie wazy.

Może ją odrobaczali jak się urodziło dziecko to może ją wet ważył.
a z rozszerzonymi źrenicami wyglada się o wiele lepiej niż z małymi, wiesz o tym ? :)

Posted

Nie znacie kogos, kto robi ogloszenia? znalazlam jeden bazarek ogloszeniowy, ale sie skonczyl, ta dziewcyzna odpisala, ze nie robi 100, moze wiecie gdzie mozna kupic pakiet 100? albo chociaz 80.

Posted

ejnogoska napisał(a):
Nie znacie kogos, kto robi ogloszenia? znalazlam jeden bazarek ogloszeniowy, ale sie skonczyl, ta dziewcyzna odpisala, ze nie robi 100, moze wiecie gdzie mozna kupic pakiet 100? albo chociaz 80.

130 ogłoszeń chyba za 15zł robi CatAngel :)

trzeba napisać do niej na PW

Posted

ejnogoska napisał(a):
drożyzna : D ja przez tą dogomanię chyba niczego w życiu się nie dorobię ;)
dzięki, zaraz napiszę do Niej.

A ja dogomanii nie znałam, i internetu kiedyś też nie było i się nie dorobiłam zupełnie niczego.
A przez te psy, to w ruinę finansową popadam.
Nela znajdź domek.

Posted

Ejnogosiu - czy tak można się do Ciebie zwracać :) ? czy masz jeszcze kontakt z "właścicielem" Neli ? Chodzi mi o ustalenie konkretnie wielkości suni. Bo dla kogoś kto pragnie mieć pieska maleńkiego takiego 2 kilowego to może być naprawdę bardzo istotne, wręcz decydujące czy Nela waży 2,5 kg czy 3.5 kg. Jeszcze raz więc poważnie proszę o podanie konkretnie wagi tej suczki albo proszę podać mi tel. do właściciela to sama do niego zadzwonię i się dowiem.

Posted

no i co teraz, jak tu się dowiedzieć prawdy ? Napisał coś jeszcze ? np na jakiej podstawie tak twierdzi ? Może trzeba go poprosić jeszcze żeby podał wielkość płytek na podłodze w centymetrach i średnicę miseczki Neli.

Jeżeli ona waży naprawdę 2.20 to może ja naprawdę ją wezmę. Chodzi o to, że byłaby mniejsza od mojej i Tosia chyba nie poczułaby się zdominowana to łatwiej by ją polubiła. No ale to bzdura jest, wygląda na większą.

Posted

lol, Basiu, czy Ty w ogole masz wizje tego pana mierzacego plytki na podlodze i srednice miseczki? bo ja nie :) nie chcialo mu sie nawet bardzo zdjec innych mi przyslac. jezeli bedzie ktos szukal kieszonkowego ratlerka, to wiadomo,ze nie zwroci na nia uwagi, bo ze zdjec wynika, ze jest nieco wieksza. ale nawet gdyby wazyla 3 kg to nie jest jakims potworem. jezeli ktos wie, ze szuka psa ratlerka albo w typie ratlerka to waga bedzie odpowiednia bo np dla mnie 4 kg psa, to juz bardzo duzo ; )

Posted

Wykupiłam Neli te 130 ogłoszeń u CatAngel, zmieniłam tekst na taki, jaki poradziłyście, pozwoliłam sobie podać nr telefonu z tamtych ogłoszeń, to chyba temikotki no i jeżeli teraz się nikt nie odezwie, to ja nie mam pomysłu jak jej inaczej pomóc.

Basiu, może napisz do pana, ze jesteś zaintersowana i żeby Ci wysłał inne fotki na tle czegoś, co pomoże okreslic wielkosc suni, bo tu sytuacja jest pol na pol moze naprawde ja zważył i waży 2.20 to by była malutka, znowu na filmie wyglada na wiekszą, ale kadr może jakoś zniekształcać obraz.
Ja ją bym mogła wziąć na dt na miesiąc lub dwa, ale to nie rozwiązuje problemu, bo jeśli by się znowu nie znalazł dom, to u mnie by nie mogła zostać.