ejnogoska Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Cześć, w tamtym tygodniu przeglądając allegro znalazłam ogłoszenie, że ktoś chce oddać 12!!! letniego ratlerka, zostawiłabym to obojętnie ... jednak, sunia miała tak długie pazury i sam jej wiek, że ktoś po tylu latach chce się jej pozbyć. Na razie skleciłam suni tekst ogłoszenia, temikotka zaproponowała pakiet ogłoszeń (właściciel wystawił ją tylko na allegro, odezwało się kilka osób, ale jedni się wycofali, a drudzy mieli małe dziecko). Jeżeli sunia nie znajdzie domu w najbliższym czasie- trafi do schroniska. :( Już ją chciał oddać, ale nie było miejsca i mu odmówili. Neli naprawdę zostało mało czasu :( Poza tym- właściciel napisał, że nie ma żadnych kłopotów zdrowotnych, ale nie wiem, jaki jest jej realny stan zdrowia. Sunia jest w Bielsku Podlaskim. Dt niczego nie rozwiąże, bo sunia potrzebuje domu bez psów, małych dzieci i boi się kotów, a gdyby w odpowiednim czasie nie znlazła domu, dt musiałby ją oddać, to nie mogłaby wrócić do właściciela. Może znacie kogoś, kto zechciałby przygarnąć taką niesocjalizowaną kruszynkę? Albo może macie inne pomysły, w jaki sposób można pomóc tej małej suni. Zdjęcia ktoś wstawi wieczorem, bo ja nie umiem, na razie link do filmiku: http://w23.wrzuta.pl/film/8jo2bkaGVDV/nelka_do_adopcji. Każda pomoc w szukaniu domu dla Neli będzie na wagę złota. :) Quote
temikotka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 podnoszę sprawa pilna - sunia nie ma dobrego domku, jest czasami bita, tylko dlatego na razie nie trafiła do schroniska bo było zapełnione... taka rozpieszczona malizna z króciutką sierscią w schronisku nie da sobie rady. Nikt się nią nigdy nie zajmował, a teraz zdziwieni ze są problemy - tylko Ci ludzie mają rozwiązanie na te problemy - POZBYĆ SIĘ PSA JAK STAREJ NIECHCIANEJ ZABAWKI Quote
malagos Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ja też podniosę. Napisz do Basia Z., ona lubi takie malizny. Quote
ejnogoska Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Nikt nie chce zajrzeć do suni? :( Quote
Basia Z. Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ja jestem :( Czytałam już wcześniej o tej suni...nie wiem co tu zrobić... Ja po prostu lałabym takich i tyle, bo to po prostu szkoda słów. Jak może mówić, że ona jest rozpieszczona? rozpieszcza się kiedy się kocha a oni przecież robią jej krzywdę. Taką goliznę w mróz nago na dwór wyprowadza i zdziwiony, że ona iść nie może - to w ramach tego rozpieszczania pewnie. Ta psina jest tak piękna i starości po niej wcale nie widać, że ja myślę, że ktoś chętny na nią się znajdzie - ja nie wezmę, bo właśnie mam ciche dni w domu dlatego, że już chciałam wziąć przed zimą kolejna sierotę Quote
Basia Z. Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ja obserwuję od jakiegoś czasu watki "wrocławskie" i tam dziewczyny robią psom ogłoszenia, nie analizowałam dokładnie jak i gdzie ale to chyba naprawdę skutkuje bo co chwila ostatnio się cieszą, że kolejne psy udało im się wyadoptować. Dzwonią do nich ludzie chyba z tych ogłoszeń zainteresowani konkretnymi psiakami, wypytuja o nie i przyjeżdżają do schroniska adoptować. Z tego co widzę juz wiele psów znalazło dzięki ich staraniom domy. Myślę, że powinnyśmy wziąć z nich przykład. Ja n igdy nie robiłam ogłoszeń i nie wiem jak sie do tego zabrać ale może ktoś mnie nauczy ? Quote
malagos Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Moja ratlereczka jes glośna, szczeka non stop, goni przychodzących do nas gości, muszę ją zamykać w pokoju gościnnym - ale to cudna wrażliwa suczynka........ Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ja nie mogę pomóc ale podniosę może ktoś się skusi mała jest słodka Quote
ejnogoska Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 no nic, może ktoś z ogłoszeń się odezwie. Quote
temikotka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ejnogoska napisał(a):no nic, może ktoś z ogłoszeń się odezwie. mam nadzieję... Quote
ejnogoska Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 temikotka, czy dziewczyna u której wzięłaś pakiet, zrobiła już ogłoszenia? Quote
temikotka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 no własnie zawsze robiła na następny dzień, teraz dwa dni czekam, napisałam do niej jeszcze raz maila, moze przeoczyła Quote
temikotka Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 temikotka napisał(a):no własnie zawsze robiła na następny dzień, teraz dwa dni czekam, napisałam do niej jeszcze raz maila, moze przeoczyła Dzisiaj będą ogłoszenia Quote
malagos Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Rozumiem, ze pan szuka jej domu na własna rękę, ogłaszajac na allegro. I nie ma odzewu? Może juz ma dom? Quote
ejnogoska Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Nie, ten koleś zrobił jej jedno ogłoszenie na allegro nic poza tym (które już wygasło). Odezwali się do niego ludzie, którzy chcieli sunie, ale się w końcu się wycofali, drudzy chętni mieli małe dziecko i pan"dla ich dobra im odradził" ze względu na to dziecko. Teraz czeka aż się zwolni miejsce w schronisku w Hajnówce i chce tam oddać sunie. Quote
tamb Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Dramat, zabiłabym takich ludzi. Jak mu ta bijąca łapa nie uschnie. Może warto pomyśleć o domowym hoteliku. Ostatnio Irysek zwolnił miejsce u Ginn, może się zlituje i weźmie. Tylko trzeba zebrać deklaracje na hotel. Quote
Recommended Posts