Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć, w tamtym tygodniu przeglądając allegro znalazłam ogłoszenie, że ktoś chce oddać 12!!! letniego ratlerka, zostawiłabym to obojętnie ... jednak, sunia miała tak długie pazury i sam jej wiek, że ktoś po tylu latach chce się jej pozbyć.

Na razie skleciłam suni tekst ogłoszenia, temikotka zaproponowała pakiet ogłoszeń (właściciel wystawił ją tylko na allegro, odezwało się kilka osób, ale jedni się wycofali, a drudzy mieli małe dziecko). Jeżeli sunia nie znajdzie domu w najbliższym czasie- trafi do schroniska. :( Już ją chciał oddać, ale nie było miejsca i mu odmówili. Neli naprawdę zostało mało czasu :( Poza tym- właściciel napisał, że nie ma żadnych kłopotów zdrowotnych, ale nie wiem, jaki jest jej realny stan zdrowia.
Sunia jest w Bielsku Podlaskim.

Dt niczego nie rozwiąże, bo sunia potrzebuje domu bez psów, małych dzieci i boi się kotów, a gdyby w odpowiednim czasie nie znlazła domu, dt musiałby ją oddać, to nie mogłaby wrócić do właściciela.

Może znacie kogoś, kto zechciałby przygarnąć taką niesocjalizowaną kruszynkę?
Albo może macie inne pomysły, w jaki sposób można pomóc tej małej suni.

Zdjęcia ktoś wstawi wieczorem, bo ja nie umiem, na razie link do filmiku:
http://w23.wrzuta.pl/film/8jo2bkaGVDV/nelka_do_adopcji.

Każda pomoc w szukaniu domu dla Neli będzie na wagę złota. :)

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podnoszę
sprawa pilna - sunia nie ma dobrego domku, jest czasami bita, tylko dlatego na razie nie trafiła do schroniska bo było zapełnione...
taka rozpieszczona malizna z króciutką sierscią w schronisku nie da sobie rady.
Nikt się nią nigdy nie zajmował, a teraz zdziwieni ze są problemy - tylko Ci ludzie mają rozwiązanie na te problemy - POZBYĆ SIĘ PSA JAK STAREJ NIECHCIANEJ ZABAWKI

Posted

Ja jestem :( Czytałam już wcześniej o tej suni...nie wiem co tu zrobić... Ja po prostu lałabym takich i tyle, bo to po prostu szkoda słów. Jak może mówić, że ona jest rozpieszczona? rozpieszcza się kiedy się kocha a oni przecież robią jej krzywdę. Taką goliznę w mróz nago na dwór wyprowadza i zdziwiony, że ona iść nie może - to w ramach tego rozpieszczania pewnie. Ta psina jest tak piękna i starości po niej wcale nie widać, że ja myślę, że ktoś chętny na nią się znajdzie - ja nie wezmę, bo właśnie mam ciche dni w domu dlatego, że już chciałam wziąć przed zimą kolejna sierotę

Posted

Ja obserwuję od jakiegoś czasu watki "wrocławskie" i tam dziewczyny robią psom ogłoszenia, nie analizowałam dokładnie jak i gdzie ale to chyba naprawdę skutkuje bo co chwila ostatnio się cieszą, że kolejne psy udało im się wyadoptować. Dzwonią do nich ludzie chyba z tych ogłoszeń zainteresowani konkretnymi psiakami, wypytuja o nie i przyjeżdżają do schroniska adoptować. Z tego co widzę juz wiele psów znalazło dzięki ich staraniom domy. Myślę, że powinnyśmy wziąć z nich przykład. Ja n igdy nie robiłam ogłoszeń i nie wiem jak sie do tego zabrać ale może ktoś mnie nauczy ?

Posted

Moja ratlereczka jes glośna, szczeka non stop, goni przychodzących do nas gości, muszę ją zamykać w pokoju gościnnym - ale to cudna wrażliwa suczynka........

Posted

Nie, ten koleś zrobił jej jedno ogłoszenie na allegro nic poza tym (które już wygasło). Odezwali się do niego ludzie, którzy chcieli sunie, ale się w końcu się wycofali, drudzy chętni mieli małe dziecko i pan"dla ich dobra im odradził" ze względu na to dziecko.
Teraz czeka aż się zwolni miejsce w schronisku w Hajnówce i chce tam oddać sunie.

Posted

Dramat, zabiłabym takich ludzi. Jak mu ta bijąca łapa nie uschnie. Może warto pomyśleć o domowym hoteliku. Ostatnio Irysek zwolnił miejsce u Ginn, może się zlituje i weźmie. Tylko trzeba zebrać deklaracje na hotel.