Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

baster i lusi napisał(a):
Basiu jak nic nie piszę tz.że podoba mi się bardzo.Włożyłaś wiele pracy i dziękuję Ci za to.

sharka napisał(a):
Barb - ja też jestem na tak, trudno mi myśleć bo głowa prawie mi odpada, strasznie boli przez zmiany pogody

wojtuś napisał(a):
I mnie się Barb podoba :)

W takim razie bardzo proszę Dodę o edycję pierwszego postu czyli wklejenie tekstu z postu 2258 :lol:
Na wszelki wypadek skopiowałam i zapisałam aktualną wersję, gdybyśmy chcieli ją przywrócić.

Malgoska napisał(a):
a ja mam nowego lokatora....
znalazlam dziś małego ptaszka koło płotu....
Szelka już do niego startowała
wydawało mi się, ze ma złamane skrzydełko bo nie mógł pofrunąc
ale byliśmy u weta i powiedział, że nie
przetrzymamy chwile, odkarmimy i wyslemy do nieba jak tylko będzie chciał już leciec
mam nadzieję, że dojdzie do siebie
poprzednio mieliśmy kosa; ten podobny jest do dzwońca zwyczajnego

Jak tam ptaszek ? :lol: Szelosława jeszcze go nie dopadła ? ;)

Posted

Malgoska napisał(a):
nie znam się na ptakach
podobny do dzwońca zwyczajnego

To chyba jakiś niepospolity ptaszek ? A co je ?

Posted

kochani u nas właśnie zaczęła się burza i muszę wyłaczyć kompa, bo podczas ostatniej spalił mi sie router i karta sieciowa. Wpadnę później i napiszę coś więcej.

A tymczasem możecie dowiedziec się co u Barta oglądając 38 nowych zdjęć w jego albumie:)

https://plus.google.com/photos/109402763238656555159/albums/6012235970327993649/6017060641578415714?banner=pwa&pid=6017060641578415714&oid=109402763238656555159

Posted

[quote name='dexterka']kochani u nas właśnie zaczęła się burza i muszę wyłaczyć kompa, bo podczas ostatniej spalił mi sie router i karta sieciowa. Wpadnę później i napiszę coś więcej.

A tymczasem możecie dowiedziec się co u Barta oglądając 38 nowych zdjęć w jego albumie:)

https://plus.google.com/photos/109402763238656555159/albums/6012235970327993649/6017060641578415714?banner=pwa&pid=6017060641578415714&oid=109402763238656555159

slicznota!
czy on to prawe oczko ma zawsze bardziej przymknięte?

Posted (edited)

Piekne zdjęcia :lol: Naprawde widać na nich, że Bart to przytulak. :lol:

Malgoska, oko jest takie po pogryzieniu - to jeszcze na pierwszym wątku. Kopiuje :

"BART wielki pieszczoch!!
...Wymagał najpilniejszej pomocy - weterynaryjnej. Był strasznie pogryziony. Oczko miał całe zaropiałe Urządził go tak jego towarzysz niedoli - mixa boksera, dominant który był zazdrosny o każdy przyjazny gest skierowany w stronę Barta. Dziewczyny musiały interweniować, bo gdy głaskały psiaka, to boksiowaty się na niego rzucił z zębami...

Oczko Barta wyleczone, dzięki Ketuni, która opłaciła Bartowi miesięczny pobyt w hotelu i leczenie"

Edited by barb
Posted (edited)

[quote name='dexterka']kochani u nas właśnie zaczęła się burza i muszę wyłaczyć kompa, bo podczas ostatniej spalił mi sie router i karta sieciowa. Wpadnę później i napiszę coś więcej.

Coraz piękniejsze są zdjęcia Barta.:lol: Dziękujemy :lol:

Jak tam po burzy dexterko ?

Czytając stary wątek trafiłam na taki tekst ogłoszeń Barta i Azy. (str.14 post 328)

[quote name='agnieszka24']Wkleję tutaj tekst z którym były ogłaszane psiaczki. Ogłaszaliśmy je razem.
Aza i Bart - cudowne, łagodne psiaki szukają domu!

Bart i Aza - porzucone rodzeństwo. Oba psiaki wychowały się razem, nie były wiązane ani zamykane ( nie było takiej potrzeby) wychowane z dziećmi , dobrze socjalizowane wyrosły na przyjaciół rodziny a przy tym na dobrych stróży. Niestety właściciel to już starsza osoba która trzeba się opiekować więc rodzina zabrała go ze sobą. Psiaki zostały... Aza ( po lewej, z ciemniejszymi uszami) i Bart (z jasno brązowymi uszami) są czujni, potrafią skutecznie odstraszyć i szczekaniem i posturą (są pond kolano) są dobrymi stróżami.
Mogą mieszkać w domu z ogrodem ale też dobrze by się odnalazły i w dużym mieszkaniu przy odpowiedniej porcji ruchu. Oba psiaki są ze sobą zżyte bo wychowały się razem, ale mogą zamieszkać osobno. Bart i Aza to psiaki bardzo łagodne o miłym i wesołym usposobieniu - są bardzo przyjacielskie i uwielbiają bliskość człowieka. Bart najchętniej nie schodził by z kolan, ciągle dopomina się o głaskanie - to wielki pieszczoch. Idealnie dogadują się z innymi zwierzętami ( psy, suki, koty )- są bezkonfliktowe i pozbawione agresji. Kochają dzieci!! - mogą zamieszkać w domu z niemowlakiem, czy kilkulatkiem, bo ze stoickim spokojem znoszą szarpanie za uszy czy ogon. To idealni towarzysze dla każdej rodziny. Oboje mają ok 2-3 lat.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
...............................

Kiedy zaczęto pisać, że Bart nie nadaje sie do psow, kotow, malych dzieci ?
Może pamięta ktoś z osób, ktore są z nim na dogo niemal od początku ?
[quote name='agnieszka24'].. szkoda psiaków, bo sa takie ufne i kochane, uwielbiają dzieci, mogą mieszkać z niemowlakiem. Bart jest uciekinierem, jak się go nie dopilnuje to potrafi przeskoczyć ogrodzenie, ale pobiega i wróci. Oba chodzą Izie przy nodze bez smyczy.
Sklonność do ucieczek u Barta potwierdzona. :roll: Ale zawsze wraca ;)

[quote name='agnieszka24'].... Iza sprawdziła psiaki na konie i krowy :cool3: Zwierzątka nie wzbudziły w nich żadnego zainteresowania :p Mają do nich neutralny stosunek. ... :)
Sprawdzony stosunek do koni, pisał o tym Wojtuś:lol:

Edited by barb
dodanie cytatu
Posted

barb napisał(a):
Coraz piękniejsze są zdjęcia Barta.:lol: Dziękujemy :lol:

Kiedy zaczęto pisać, że Bart nie nadaje sie do psow, kotow, malych dzieci ?
Może pamięta ktoś z osób, ktore są z nim na dodo niemal od początku ?

Nie wiem kiedy i kto napisał że nie nadaje się do małych dzieci.Ale tak duże psy nie nadają się do małych dzieci ze względu na swoją posturę.Mogą małe dziecko przewrócić nawet niechcący (wiem coś o tym bo mam dwa cielaczki które nawet ciesząc się mogą ogonem wywrócić małe dziecko.)Historia Barta jest długa i wielu rzeczy się już nie pamięta.,

• Downvote 1
Posted

baster i lusi napisał(a):
Nie wiem kiedy i kto napisał że nie nadaje się do małych dzieci.Ale tak duże psy nie nadają się do małych dzieci ze względu na swoją posturę.Mogą małe dziecko przewrócić nawet niechcący (wiem coś o tym bo mam dwa cielaczki które nawet ciesząc się mogą ogonem wywrócić małe dziecko.)Historia Barta jest długa i wielu rzeczy się już nie pamięta.,

Właśnie kiedyś tu pytałam o Twoje osobiste "psiaczki" bo cichutko na ich watku od grudnia. :lol:

Znalazłam watek gdzie szukaja dużego, łagodnego psa do rodziny z dwojgiem dzieci (trzecie w drodze)...najchętniej ze Sląska...

Posted

Marta72 napisał(a):
jakbym miała warunki-już bym go przygarnęła...

Dałaś wspaniały dom Szczęściarze.:lol:
Na razie możesz go odwiedzić w hoteliku bo masz najbliżej z nas :lol:
Widzialaś nowe fotki dodane wczoraj przez dexterke i tekst jaki sklecilam do pierwszego postu ?:lol:

Posted

barb napisał(a):
Dałaś wspaniały dom Szczęściarze.:lol:
Na razie możesz go odwiedzić w hoteliku bo masz najbliżej z nas :lol:
Widzialaś nowe fotki dodane wczoraj przez dexterke i tekst jaki sklecilam do pierwszego postu ?:lol:

jestem zdania, że psom lepiej jak nie są jedynakami:)
ale fakt,że mieszkam sama i na 3 piętrze bez windy skutecznie mnie zatrzymał w moich zapędach
:)

Bartusia odwiedzę pewno u Deksterki, chyba ze zanim się wybiorę on znajdzie domek:)

Posted

andzia69 napisał(a):
czy Bart ma gdzieś jakiś album na FB, ktory można udostepniać? jesli tak to poprosze linka

Link do albumu Barta jest w pierwszym poście wątku. Nie wiem czy mozna go udostępniać na fb. Słabo się tam poruszam.
Udostępniamy tylko link do ogłoszenia Barta - rownież w pierwszym poście.