Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 [quote name='barb'] Szkoda, dexterko, że wcześniej nie napisalaś na wątku lub PW, że pobyt w Twoim hotelu łączy sie z podpisaniem umowy i ktoś musi wziąć na siebie odpowiedzialność za Barta. Wówczas decyzja o przenosinach pewnie by nie zapadła. [/QUOTE] Dexterka prowadzi hotelik to oczywiste, ze musi byc umowa. Myslalam ze czytalas u Filona, chyba tam pisalam ze podpisałam umowę. I umowa to nie powód zeby nie podejmować decyzji o przenosinach Barta.. Tu psinek jest najwazniejszy i podjelysmy bardzo dobra decyzje, teraz trzeba tylko ustalic kto bedzie jego prawnym opiekunem w papierach, ale oczywiscie wszyscy bedziemy sie trzymać razem. Skoro dominika jest za granicą i nie może w tym pomóc, to prosimy kogoś innego. Quote
Martika&Aischa Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 wszystkie się na siebie obraźmy i z wątku odejdźmy. Czy nie jesteśmy tu dla Barta ????? Weźmy swoje zabawki ( wiaderko i grabki) i przenieśmy się do innej piaskownicy.Zostawmy tu baster i lusi samą i niech dziewczyna się martwi o finanse. Dziecinada !!!!!!!!! Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 [quote name='Bogusik']Bart jest w nowym hoteliku i od tego czasu,wszystko powinno być też "od nowa"Zgoda na wątku to jest to,czego najbardziej w tej chwili potrzebujemy,bo same przenosiny,to nie wszystko...Mogę zostać prawnym opiekunem Barta,jeżeli nie przeszkadza to,że mieszkam w DE.Jeżeli tak się stanie, to potrzebuję wsparcia od wszystkich,którzy deklarowali wszelką pomoc dla Barcika :smile:[/QUOTE] Super :) o tym musisz porozmawiać z dexterka, co i jak. Mysle ze papierki będzie musiała Ci wyslać pocztą, a pozniej ty podpisaną umową jej odeślesz. Quote
Bogusik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Doda_']Super :) o tym musisz porozmawiać z dexterka, co i jak. Mysle ze papierki będzie musiała Ci wyslać pocztą, a pozniej ty podpisaną umową jej odeślesz.[/QUOTE] Jak dexterka będzie na wątku,to napisze,czy takie rozwiązanie wchodzi w rachubę... Quote
BORYSboxer Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 No i już mamy krok do przodu...i mam nadzieję, że Dominika wróci na wątek... Quote
dominikabankert Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='BORYSboxer']No i już mamy krok do przodu...i mam nadzieję, że Dominika wróci na wątek...[/QUOTE] pewnie ze wracam bo tu chodzi o barta przemyslalam ja nie moge poza kasa nic z nim zrobic ale bede obecna i aktywna na watku milo mi ze przyszlas tu borysboxer pamietam cie jak wpalas do atosa i szybko znalazl domek dziekuje Wam ze mu pomagacie kazdej z osobna kolejnosc przypadkowa doda barb bogusik martika yolanovi agatap andzia69 baster i lucy wielkie uklony dla was:multi::multi::multi::multi: co do hotelu mokry nosek psy maja tam dobrze bo widac ze sa szczesliwe po zdjeciach ale hotelowi nie zalezy na adopcjach tych psow to mialam na mysli mowiac ze mi sienie podoba co do przytycia barta tez nie ejstem zadowolona a co do ksiazeczki Barta to powinna wlascicielka wiedziec ze musi ja dac bo bedzie kwarantanna barta itp przeciez to jasne ze dexterka go nie dopusci do stada nie wiedzac ze jest szczepiony itp to nieodpowedzialne ze strony tego mokrego noska to mialam na mysli poleci ode mnie 200zl dla Barta i bede na watku nie ebde sie obrazac przez takich pozal sie boze TURYSTOW watku jak Guliwer Quote
Guliwer89 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='dominikabankert']i co ulzylo ci CICHACZU co ja mam jechac 600 km zeby barta wyprowadzic masz klopoty czytania ze zrozumieniem bo ja nie napisalam ze ten otel jest zly psy sa tam usmiechniete ale sa zaniedbania nie wiem dajesz kase na barta szukales rozwiazania dla niego a teraz pan madra rada............ daremny jestes tyle ci powiem ja do barta przyszlam pare lat temu jak mial dlug za hotel 2 tys nikomu sie nic nie chcialo robic tylko pisac kocam was jestescie kochani kocham was bart z siostra toneli w dlugach gdzie wtedy byles i jestem na tych samych watkach od dawna dla twojej wiadomosci jak ja mam podpisac cos jak pod Francja siedze i na dobra sprawe nie wiem nawet dokladnie kiedy wroce ........... jak jestes taki wielce pan ratujacy to sam podpisz co ci szkodzi JESTES NAJMILSZYM Z PSIAKOW JAKIEGO POZNALEM...twoje slowa ....to czemu tyle czasu nic dla niego nie zrobiles.........jeden spacer nie zalatwi jego problemow szkoda mi klawiatury na Ciebie mysle ze jeszcze mniej mu pomogles niz ja bynajmniej w zwolywaniu tu ludzi finansowym bazarkowym wiec sie odpieprz ode mnie biedny bart zycze szczescia psu co do kontaktu w sprawie przelewu bede sie kontaktowac z Martika i Barb spadam chociaz pomagac finansowo bede jeszcze jedno skoro krzycze i uciekam na inne watki jak krzykaczka /wole to niz bycie CICHACZEM / to sobie przewertuj watek ze ze starych wyjadaczek watku Barta jestem ja baster i lucy i Martika fakty mowia same za siebie[/QUOTE] Dominiko ja nie twierdzę że nic nie robisz pomoc finansowa jest bardzo ważna według mnie nie upoważnia Cię to jednak do obrażania innych. Dla twojej wiadomości tak daję kasę dla Barta i doskonale pamiętam twoje pojawienie się na jego wątku i to jak obrażałaś osoby go prowadzące. Co nie oznacza że nie doceniam twojego zaangażowania dla rodzeństwa. Proszę tylko żebyś nie obrażała osób które mniej lub bardziej pomagają w różny sposób. Dexterko z informacji istotnych dla Ciebie pamietaj proszę o ucieczkowych skłonnościach Barcika przynajmniej póki nie przyzwyczai się do nowego miejsca i o jego dość agresywnych zachowaniach w stosunku do innych psów szczególnie w momentach zabaw z człowiekiem Quote
Bogusik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='BORYSboxer']No i już mamy krok do przodu...i mam nadzieję, że Dominika wróci na wątek...[/QUOTE] Bart,potrzebuje nadal wsparcia i pomocy.Mogę mieć czasem inne zdanie,czy się z kimś nie zgadzać,ale na pierwszym miejscu jest pies i dla niego tu jesteśmy :smile: Quote
Malgoska Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='dominikabankert']pewnie ze wracam bo tu chodzi o barta przemyslalam ja nie moge poza kasa nic z nim zrobic ale bede obecna i aktywna na watku milo mi ze przyszlas tu borysboxer pamietam cie jak wpalas do atosa i szybko znalazl domek dziekuje Wam ze mu pomagacie kazdej z osobna kolejnosc przypadkowa doda barb bogusik martika yolanovi agatap andzia69 wielkie uklony dla was:multi::multi::multi::multi: co do hotelu mokry nosek psy maja tam dobrze bo widac ze sa szczesliwe po zdjeciach ale hotelowi nie zalezy na adopcjach tych psow to mialam na mysli mowiac ze mi sienie podoba co do przytycia barta tez nie ejstem zadowolona a co do ksiazeczki Barta to powinna wlascicielka wiedziec ze musi ja dac bo bedzie kwarantanna barta itp przeciez to jasne ze dexterka go nie dopusci do stada nie wiedzac ze jest szczepiony itp to nieodpowedzialne ze strony tego mokrego noska to mialam na mysli poleci ode mnie 200zl dla Barta i bede na watku nie ebde sie obrazac przes takich pozal sie boze TURYSTOW watku jak Guliwer[/QUOTE] pomoc finansowa to najważniejsza sprawa przecież nie chcemy dla Barta długów dobrze, że wróciłaś przypomina mi się wątek Trufli, która miała dług na ponad 2 tysiące do spłacenia plus bieżące utrzymanie będzie dobrze Bart nie zostanie sam a i odwiedzimy dexterkę jak ładniej się zrobi.... jak teraz się mają finanse Barta? umowa z hotelem to podstawa pies 'bezdomny' nie może być przetrzymywany w hotelu każdy pies w hotelu musi mieć prawnego opiekuna; pierwsza rzecz przy kontroli IW to umowa, szczepienia potem warunki w jakich przebywa. Quote
Malgoska Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Guliwer89']Dominiko ja nie twierdzę że nic nie robisz pomoc finansowa jest bardzo ważna według mnie nie upoważnia Cię to jednak do obrażania innych. Dla twojej wiadomości tak daję kasę dla Barta i doskonale pamiętam twoje pojawienie się na jego wątku i to jak obrażałaś osoby go prowadzące. Co nie oznacza że nie doceniam twojego zaangażowania dla rodzeństwa. Proszę tylko żebyś nie obrażała osób które mniej lub bardziej pomagają w różny sposób. Dexterko z informacji istotnych dla Ciebie pamietaj proszę o ucieczkowych skłonnościach Barcika przynajmniej póki nie przyzwyczai się do nowego miejsca i o jego dość agresywnych zachowaniach w stosunku do innych psów szczególnie w momentach zabaw z człowiekiem[/QUOTE] agresywnych zachowaniach ? Quote
BORYSboxer Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Dominiko fajnie, że jesteś...o to chodzi, żeby mimo trudności iść do przodu...mam nadzieję, ze atmosfera się trochę oczyściła i wrócimy do Barta...ja tak jak obiecałam w przyszłym tyg.wpłacę jakiegoś grosza.Szału nie będzie, ale postaram się częściej go wspomóc w razie potrzeby... Quote
Guliwer89 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Z tego co się orientuje Bart z zazdrości potrafi rzucić się zarówno do psa jak i do suki nie w każdej sytuacji i nie na wszystkie psy tak reaguje ale zdarzało mu się podejrzewam że było to opisywane kiedys na wątku może ktoś pamięta z osób które są tu dłużej Quote
andzia69 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 zgoda buduje, niezgoda rujnuje - i tego sie trza trzymać ;) na kogo była umowa z Mokrym Noskiem apropo Barta? była takowa ? ktoś coś wie? Quote
barb Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Zrobilam Bartowi wyróznione ogloszenie na olx http://olx.pl/oferta/bart-pies-idealny-dzieciolubny-przytulak-do-adopcji-CID103-ID5SCa1.html Na razie ze starym tekstem (do psów przyjacielski) i zdjęciami. W razie potrzeby bedę na bieżąco edytować. Telefon jest Dexterki, mail mój. Quote
Martika&Aischa Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Guliwer89']Z tego co się orientuje Bart z zazdrości potrafi rzucić się zarówno do psa jak i do suki nie w każdej sytuacji i nie na wszystkie psy tak reaguje ale zdarzało mu się podejrzewam że było to opisywane kiedys na wątku może ktoś pamięta z osób które są tu dłużej[/QUOTE] Pani Małgosia z Mokrego Noska wczoraj o tym wspominała że Bart potrafi się odgryźc współtowarzyszom niedoli jak jest mu coś nie po nosku ;) Quote
Martika&Aischa Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Domi cieszę się że znowu jesteś z nami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: wątek Barta bez Ciebie ??? Nie wyobrażam sobie tego!!! :) Quote
barb Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='barb']Zrobilam Bartowi wyróznione ogloszenie na olx http://olx.pl/oferta/bart-pies-idealny-dzieciolubny-przytulak-do-adopcji-CID103-ID5SCa1.html Na razie ze starym tekstem (do psów przyjacielski) i zdjęciami. W razie potrzeby bedę na bieżąco edytować. Telefon jest Dexterki, mail mój. Skoro w 2010 Bart mial 3 lata ( 4 post starego wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/186814-Aza-już-w-domku-)-Bart-w-hoteliku-Zapraszamy-na-nowe-wątki-psiaków-) to teraz powinien mieć ...7... Quote
dominikabankert Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Malgoska']pomoc finansowa to najważniejsza sprawa przecież nie chcemy dla Barta długów dobrze, że wróciłaś przypomina mi się wątek Trufli, która miała dług na ponad 2 tysiące do spłacenia plus bieżące utrzymanie będzie dobrze Bart nie zostanie sam a i odwiedzimy dexterkę jak ładniej się zrobi.... jak teraz się mają finanse Barta? umowa z hotelem to podstawa pies 'bezdomny' nie może być przetrzymywany w hotelu każdy pies w hotelu musi mieć prawnego opiekuna; pierwsza rzecz przy kontroli IW to umowa, szczepienia potem warunki w jakich przebywa.[/QUOTE] tak trufla ....wiem kto tam rzadzil...........wiem ze zaprowadzilas tam porzadki na jej watku Quote
Malgoska Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='barb']Skoro w 2010 Bart mial 3 lata ( 4 post starego wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/186814-Aza-już-w-domku-)-Bart-w-hoteliku-Zapraszamy-na-nowe-wątki-psiaków-) to teraz powinien mieć ...7... wszystko na to wskazuje biedny tak długo bez domu Quote
barb Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Malgoska']wszystko na to wskazuje biedny tak długo bez domu To zdjęcie z 2010, Bart jeszcze z siostrą Azą. Na tym starym wątku jest opisywany jako lłgodny przytulak, fajny do dzieci. Jak na razie nic nie ma o agresji. Quote
Guliwer89 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='barb']To zdjęcie z 2010, Bart jeszcze z siostrą Azą. Na tym starym wątku jest opisywany jako lłgodny przytulak, fajny do dzieci. Jak na razie nic nie ma o agresji. Do dzieci przytulak wszystko się zgadza, co do agresji to mu się zdarza tylko do psów i jest to wynik zazdrości o człowieka nie polecam do domu z innym psem Quote
barb Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Guliwer89']Do dzieci przytulak wszystko się zgadza, co do agresji to mu się zdarza tylko do psów i jest to wynik zazdrości o człowieka nie polecam do domu z innym psem[/QUOTE] czyli w ogloszeniu napisać, ze nie polecany do domu z innym psem ? Z suczką też nie ? Quote
Guliwer89 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='barb']czyli w ogloszeniu napisać, ze nie polecany do domu z innym psem ? Z suczką też nie ?[/QUOTE] Ja nie polecam ani z psem ani z suczką ale najlepiej jak inni się wypowiedzą Quote
barb Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Guliwer89']Ja nie polecam ani z psem ani z suczką ale najlepiej jak inni się wypowiedzą Najdlużej na wątkach Barta jest chyba jadwiga (z osob ktore zostaly przy Barcie do tej pory - 22.06.2010). Quote
Bogusik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='andzia69']zgoda buduje, niezgoda rujnuje - i tego sie trza trzymać ;) na kogo była umowa z Mokrym Noskiem apropo Barta? była takowa ? ktoś coś wie? I tego trzeba się trzymać!Stare,a jakie mądre powiedzenie... :smile:Też jestem ciekawa,na kogo była poprzednia umowa? [quote name='barb']Zrobilam Bartowi wyróznione ogloszenie na olx http://olx.pl/oferta/bart-pies-idealny-dzieciolubny-przytulak-do-adopcji-CID103-ID5SCa1.html Na razie ze starym tekstem (do psów przyjacielski) i zdjęciami. W razie potrzeby bedę na bieżąco edytować. Telefon jest Dexterki, mail mój. Barb,ogłoszenie udostępnione na Fb :smile: [quote name='Martika@Aischa']Pani Małgosia z Mokrego Noska wczoraj o tym wspominała że Bart potrafi się odgryźc współtowarzyszom niedoli jak jest mu coś nie po nosku ;) [quote name='Guliwer89']Ja nie polecam ani z psem ani z suczką ale najlepiej jak inni się wypowiedzą To bardzo przydatne uwagi,przy ogłoszeniach.Zawsze lepiej na "zimne dmuchać" niż zwrot z adopcji... Quote
Recommended Posts