Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam maila w sprawie Barta
"Dobry wieczór,

jest dość późno, więc postanowiłem napisać zamiast dzwonić.
Piszę w sprawie Barta. Bardzo niedawno straciłem swojego ukochanego psa, Morusa. Umarł nagle, w biegu, na spacerze. Prawdopodobnie wylew, zator płucny lub zawał. Zabrałem go z Palucha, był ze mną 5 lat.
Nie umiem i nie chcę żyć bez psiska, dlatego codziennie oglądam wszystkie bezdomne psy internetu. Bart i dwa inne przykuły szczególnie moją uwagę, Bart w szczególności swoją uśmiechniętą mordką :)
Czy mógłbym prosić o więcej informacji i jak najwięcej zdjęć? Jaka jest jego historia? Czy przeżył jakąś nieudaną adopcję i jeśli tak, to dlaczego?
Wiem, że to może nietypowa prośba, ale biję się ciągle z myślą, że przygarnięcie psa tak szybko po stracie Morusa byłoby po prostu zdradą.
Mieszkam sam, w kawalerce przy Fortach Bema, miejsca do spacerów jest aż nadto, zawsze poświęcałem na nie dużo czasu. Pies jednak musiał zostawać sam podczas mojej pracy, stąd też moje obawy o nowego towarzysza- zależy mi, żeby był spokojny gdy zostanie sam w domu i nie męczył siebie i sąsiadów. Mój Morus był psem bardzo bojącym się odgłosów miasta i obcych ludzi, jaki jest Bart?
Nie chcę psa który będzie klonem Morusa, ale zależy mi na tym, żeby był podobnej postury. Morus był mieszańcem ON, ważył ok. 26kg."

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Dostałam maila w sprawie Barta
"Dobry wieczór,

jest dość późno, więc postanowiłem napisać zamiast dzwonić.
Piszę w sprawie Barta. Bardzo niedawno straciłem swojego ukochanego psa, Morusa. Umarł nagle, w biegu, na spacerze. Prawdopodobnie wylew, zator płucny lub zawał. Zabrałem go z Palucha, był ze mną 5 lat.
Nie umiem i nie chcę żyć bez psiska, dlatego codziennie oglądam wszystkie bezdomne psy internetu. Bart i dwa inne przykuły szczególnie moją uwagę, Bart w szczególności swoją uśmiechniętą mordką :)
Czy mógłbym prosić o więcej informacji i jak najwięcej zdjęć? Jaka jest jego historia? Czy przeżył jakąś nieudaną adopcję i jeśli tak, to dlaczego?
Wiem, że to może nietypowa prośba, ale biję się ciągle z myślą, że przygarnięcie psa tak szybko po stracie Morusa byłoby po prostu zdradą.
Mieszkam sam, w kawalerce przy Fortach Bema, miejsca do spacerów jest aż nadto, zawsze poświęcałem na nie dużo czasu. Pies jednak musiał zostawać sam podczas mojej pracy, stąd też moje obawy o nowego towarzysza- zależy mi, żeby był spokojny gdy zostanie sam w domu i nie męczył siebie i sąsiadów. Mój Morus był psem bardzo bojącym się odgłosów miasta i obcych ludzi, jaki jest Bart?
Nie chcę psa który będzie klonem Morusa, ale zależy mi na tym, żeby był podobnej postury. Morus był mieszańcem ON, ważył ok. 26kg."

Właśnie Kasiu też dostałem tego maila:)
Prześlę Panu informację i zdjęcia Barcika, myślę też żeby dać kontakt na Mokry Nosek - niech Pan Maciek pojedzie do Bartusia w odwiedziny :)

Posted

wojtuś napisał(a):
Właśnie Kasiu też dostałem tego maila:)
Prześlę Panu informację i zdjęcia Barcika, myślę też żeby dać kontakt na Mokry Nosek - niech Pan Maciek pojedzie do Bartusia w odwiedziny :)

SUper pomysl :) a ja mocno zaciskam kciuki !

Posted

Wysłałem takiego maila do Pana Maćka:

[FONT=Tahoma]"""Dziękuję Panie Maćku za emaila w sprawie Bartusia, jest to kochany Psiak, przytulak i bardzo potrzebuje swojego Pana.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jego historia zaczyna się 3 lata temu w Nowym Mieście n.Pilicą, wraz i innymi pieskami błąkał się po mieście, dzięki dobrym ludziom pieski trafiły do Domów Tymczasowych i mają już swoje Domki, w ubiegłym roku jego siostra Azula pojechała też do domku w Jaśle, pozostał tylko Bartuś- który czeka na swojego Pana.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Gdyby był Pan uprzejmy i pojechał odwiedzić Bartusia, na "żywo" poznał pieska, to bardzo proszę - jest w hoteliku Mokry Nosek w Teresinie k.Warszawy.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Podam dokładny adres i kontakt, załączę zdjęcia, przejrzę jeszcze wątek Bartusia gdyby były jeszcze inne zdjęcia to Panu doślę.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bartuś waży ok.35 kg i jest wykastrowany.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Proszę pytać, mnie czy Kasię, podam jeszcze drugi swój tel. 662-134-300,[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pozdrawiam, Wojtek Kisielewski.

[/FONT]

[FONT=Tahoma]Proszę się nie martwić jeśli chodzi o Morusa, miał swojego Pana i był szczęśliwy, proszę dać "domek" innemu kochanemu pieskowi, który na pewno czeka na Pana.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
od 27.11.2011 Bartuś przebywa:
http://www.hoteldlapsow.net/

Hotel dla Psów Mokry Nosek

Granice 53, 96-515 Teresin (40 km od Warszawy w kierunku Poznania)

Tel: 501 034 608,

mail: hotel.dla.psow@gmail.com

wątek Bartusia na Dogomanii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/216745-Bart-cudowny-psiak-potrzeba-deklaracji-i-jednorazowych-wplat-zeby-oplacac-hotelik

I linki do paru ogł:
http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=413482354&Guid=139c11ce-8c20-a20b-2667-7f37fffe586a
http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,61039,aW5kZXgucGhw.html
http://www.pineska.pl/?id=112443 ""

No ja też staram się na spokojnie :D
Kciuki trzymam :)[/FONT]

Posted

[quote name='anka_szklanka']co ja widze ... :) Jeszcze nikt nie dzwonił w tej sprawie.
Kochani, zrobilyśmy seryjnie szczepienia bo sie pokończyly w podobnym czasie, z Bartusiem włącznie.
Wścieklizna 20 zł - to przy okazji :).

Aniu zapłace razem za hotelikiem za ktory nadal nie jest zapłacone :(

Posted

anka_szklanka napisał(a):
Kasiu, dlatego napisałam przy okazji kochana...

Dziekuje w imieniu Barta za zrozumienie , postarm sie jakiś bazarek zrobić dla Barta ale nic nie obiecuje jutro bede wiedziala czy mam fanty.

Posted

jak tak dalej pójdzie to braknie i na karmę o hotelu nie wspominając:( i co wtedy??? nie ma tam jakiego schroniska w miarę ok gdzieś w pobliżu, żeby tam psiaka dać?

kupiłam mu 2 pakiety po 20 ogloszeń na Kraków i W-wę....

Posted

Czorcik napisał(a):
i co tam u Barta ? wiecie coś ?

Pan się już nie odezwał, tak więc stoimy dalej w miejscu z poszukiwaniem domku,
odświeżam Bartusiowi ogłoszenia, nie ma jednak na razie szczęścia do tego jedynego domku.
Zrobimy nowe ogłoszenia, Andzia dzięki :)