Martika&Aischa Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='baster i lusi']Jest miejsce bo Andzia69 dzwoniła do niej.Jeśli Andzia69 poleca ten hotelik i trzyma tam psy to ja jej wierzę.Koszt około 300 zł.I jest bliżej około 2,5 godz. drogi.[/QUOTE] cena naprawdę korzystna :) czy słodkokwaśna bywa na dogo ??? Quote
Agata P Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='Martika@Aischa']czy ktoś zna ten hotelik bo ja się przyznaje bez bicia że nie :oops: jaki był by koszt miesięczny ??? [quote name='andzia69'] - są tansze - nie wszystkie, ale są - u Słodkokwaśnej np. za wyzełkę płacimy 300 zł z karmą ciężko uzbierać 200 zl, cieżko 300...ale jeszcze ciężej 450 :-( Ja znam ten hotelik, psy mają tam super. Z tego co się orientuję jest kilka osób do pomocy przy psiakach i mają one długie spacery ,czesanko, full zdjęć , wet na zawołanie. Słodkokwaśna sama dba o to aby psiaki miały aktualne ogłoszenia jeśli nikt danemu psiakowi nie pomaga ogłoszeniowo. Info o psiaku jest na bieżąco. I tak jak pisała andzia69 dużo osób odwiedza hotelik z zamiarem adoptowania konkretnego psiaka ,a wychodzą z innym .Do tego ma kontakt z nowym domem psa i wiadomości wkleja na wątek. Dodatkowy + to to ,że jest bliżej i taniej. Przenieśmy go gdziekolwiek czy to do słodkokwaśnej,dexterki ,hop gdzieś gdzie będzie miał szanse na DS. W Mokrym nosku na pewno ma dobrze ,ale szans na adopcję prawie wcale. wtek na dogo http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-słodkopsiaki-szukają-swoich-domków-Pomóż-im-!!!!!!!!!-aktualizacja-1-i-2-strona/page207 strona inter. http://przytulisko-lisow.manifo.com/ Quote
Martika&Aischa Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Dziewczyny ja myślę że powinnyśmy ruszyc z miejsca jak najszybciej. Załatwiajmy zatem miejsce u słodkokwaśnej i niech Bart jedzie z nadzieją na lepsze jutro. Doda_ oferowała transport i przepisanie na nią wątku. Skarbnika Bart ma z tego co widzę. Ciocia baster i lusi. I jeszcze jedno czy hotel wyda Barta Dodzie _ ???? czy ciocia Czorcik jest w stanie powiadomic hotel że Bart zostanie odebrany ??? Quote
andzia69 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='Martika@Aischa']cena naprawdę korzystna :) czy słodkokwaśna bywa na dogo ??? to jest wątek, który ona prowadzi - jej psów: http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-s%C5%82odkopsiaki-szukaj%C4%85-swoich-domk%C3%B3w-Pom%C3%B3%C5%BC-im-!!!!!!!!!-aktualizacja-1-i-2-strona 1 Quote
barb Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='Martika@Aischa']czy ktoś zna ten hotelik bo ja się przyznaje bez bicia że nie :oops: jaki był by koszt miesięczny ???[/QUOTE] [quote name='andzia69']a może dać Barta do Slodkokwaśnej - moze by się zgodzila go przyjąć? Powiem jeszcze, że do niej sporo ludzi jako do hoteliku przyjeżdża, a czasem jest tak, ze przyjeżdżają po jednego psiaka, a wyjeżdżają z innym - ale właśnie to mi się podoba, ze to nie hotelik daleko od ludzi, o którym pies z kulawą nogą nie wie, gdzie tylko dogomaniacy mogą mu znaleźć dom. No i Słodkokwaśna ma też swoj wątek, gdzie wkleja full zdjęć, opisow, pisze jaki psiak poszedl do domu - może by jej zapytać, czy by miala miejsce.[/QUOTE] [quote name='Agata P']Też o tym pomyślałam, jestem jak najbardziej za, tylko czy ma miejsce i co z transportem :roll: U Słodkokwaśne na pewno by szybko znalazł dom.....[/QUOTE] [quote name='baster i lusi']Jest miejsce bo Andzia69 dzwoniła do niej.Jeśli Andzia69 poleca ten hotelik i trzyma tam psy to ja jej wierzę.Koszt około 300 zł.I jest bliżej około 2,5 godz. drogi.[/QUOTE] To byłoby dobrze. Mniejszy koszt transportu i mniej kasy. Ale najpierw trzeba splacić obecny hotel. A gdyby Mokty Nosek obniżyl cenę za hotelowanie to co wtedy ? Też przeprowadzka ? Quote
Martika&Aischa Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 barb przecież tu nie chodzi tylko o cenę !!! Tu chodzi o całokształt i o to aby przejął Barta hotel który pomoże nam znaleźc mu dom. Czyż nie o to właśnie nam chodzi ??? Quote
dominikabankert Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 nie ma sie co zastanawiac niech jedzie do slodkokwasnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
barb Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='Martika@Aischa']barb przecież tu nie chodzi tylko o cenę !!! Tu chodzi o całokształt i o to aby przejął Barta hotel który pomoże nam znaleźc mu dom. Czyż nie o to właśnie nam chodzi ???[/QUOTE] [quote name='dominikabankert']nie ma sie co zastanawiac niech jedzie do slodkokwasnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Rozumiem. Czy cena 300 zl jest jednakowa dla wszystkich psów ? Dla dużych rownież ? Quote
dominikabankert Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 no wlasnie nie pomyslalam bo jak 300 juz z karma...........czy bez...warjuje ze szczescia ze tak wszystko ruszylo u barta i nie mysle juz Quote
barb Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='barb']Rozumiem. Czy cena 300 zl jest jednakowa dla wszystkich psów ? Dla dużych rownież ?[/QUOTE] [quote name='dominikabankert']no wlasnie nie pomyslalam bo jak 300 juz z karma...........czy bez...warjuje ze szczescia ze tak wszystko ruszylo u barta i nie mysle juz[/QUOTE] Czyli trzeba dopytać o szczegóły. Quote
Agata P Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Zacytuję jeszcze raz andzię69 [quote name='andzia69']u Słodkokwaśnej np. za wyzełkę płacimy 300 zł z karmą Myślę,że za Barta będzie to podobna suma. wyżełka też raczej duży pies. 1 Quote
dominikabankert Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 bart jest wielkosciowo taki jak wyzel siega do kolana tylko wyzly waza jakies 10 kilo mniej.......wiem bo mam wyzla Quote
baster i lusi Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Dzwoniłam do słodkokwaśnej.W tej chwili nie ma dostępu do internetu.Wraca w niedzielę poczyta wątek i da nam odpowiedż.Poprosiłam o przemyślenie ceny za hotelowanie.Bo Bart biedny jak mysz kościelna. Quote
dominikabankert Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='baster i lusi']Dzwoniłam do słodkokwaśnej.W tej chwili nie ma dostępu do internetu.Wraca w niedzielę poczyta wątek i da nam odpowiedż.Poprosiłam o przemyślenie ceny za hotelowanie.Bo Bart biedny jak mysz kościelna.[/QUOTE] basterowa jestes super dziekuje ci Quote
barb Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Być może to pytanie już bylo - nie przekopalam się jeszcze dokladnie przez cały wątek : Czorcik, czy zgodzilabyś się żeby zrobić na Ciebie kilka ogłoszeń dla Basta ? Bo chyba tylko Ty widziałaś go w realu ? Quote
Lida Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Przeczytałam na stronie Słodkokwaśnej, ze tam w przytuliskujest 60 psów. Nie wiem, czy to aktualna informacja, ale mnie takie duże miejsca przerażają. Mokry Nosek jest kameralny. Moze nie ma co przenosić Barta, tylko zmobilizować się z ogłoszeniami. Przyznaję się, ze nie czytałam ostatnio regularnie wątku i nie wiem dokładnie dlaczego Bart ma być przeniesiony. Wiem, ze obecna włascicielka hoteliku bardzo go lubi. On ją chyba też. Na pewno p. Małgosia z hoteliku nie robi zdjęć i nie ogłasza, ale zawsze to mówiła, ze tak jest. Jeśli przenosić Barta, to naprawdę tylko na duuuużo lepsze warunki. Dlatego proponowałam domowy hotelik u hop! Wiem, ze Bart jest jej (włascicielce z hoteliku) bliski. Poinformujcie ją wczesniej, ze chcecie zabrać psa. Ja zabrałam swojego psa niemal z dnia na dzień. Było mi potem nieprzyjemnie i głupio, ze wczesniej nie uprzedziłam. Nie powtórzcie mojego błędu. Opiekunowie w hotelikach nawiązują relację z psami i takie nagłe akcje z zabieraniem psów niczemu nie służa. Quote
barb Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Lida, na stronie internetoej przeczytalaś, ze jest 60 psów ? W którym miejscu ? Czytalam stronę ale nie zauważylam tej informacji. Quote
Doda_ Posted May 3, 2014 Author Posted May 3, 2014 [quote name='Martika@Aischa']barb przecież tu nie chodzi tylko o cenę !!! Tu chodzi o całokształt i o to aby przejął Barta hotel który pomoże nam znaleźc mu dom. Czyż nie o to właśnie nam chodzi ???[/QUOTE] Dokladnie, nie chodzi tylko o cene, ale o wszystko. Nie wiem ile psiaków u slodkokwasnej, ja poznałam osobiście tylko jej meza jak przywiozl mi ksiazki na bazarek. Nie bylam u niej i nie wiem jak wyglada hotelik ... Bardzo wazne jest tez ile psiaków ma tam... mysle ze nie 60 ? moze 60 wyadoptowane :) Quote
barb Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Przed chwilą otrzymałam kolejną wiadomość od Sylwiaso - prawdopodobnie zwolni się miejsce bo jeden z jej podopiecznych ma iść do domu. Jednak po adopcji hotel nie natychmiast następnego psiaka - wolne miejsce czeka do czasu aż będzie wiadomo, że u wyadoptowanego psiaka wszystko w porządku. Cena 350 + cytuję "troszkę" karmy raz na 2 miesiące. Quote
hop! Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 W każdym hotelu są plusy i minusy. Jeden hotel jest lepszy dla psów aktywnych, inny dla starszych, czy chorych, jeszcze inny dla trudnych. Niestety, sporo hoteli to zwykłe przechowalnie dla dużej liczby psów (często w dobrych schroniskach psy mają porządniejszą opiekę i lepsze warunki). Bart jest sporym, energicznym, terytorialnym psiakiem z przyzwyczajeniami podwórkowca (tak wynika z informacji w pierwszym poście). Trzeba się zastanowić, jaki dom byłby dla niego najlepszy, w jakich warunkach czułby się najlepiej, czy przestawiłby się na mieszkanie w domu (różnie z tym bywa). Zmiana hotelu nie gwarantuje znalezienia DS - czasami zwiększa szanse, a czasami wbrew pozorom je zmniejsza. Co do hotelu, a właściwie przytuliska, które prowadzi słodkokwaśna, to jest tam sporo psów - http://przytulisko-lisow.manifo.com. Ktoś napisał, że jest tam kilka osób do pomocy, są spacery, opieka wet. Na stronie jest długa lista psów, które znalazły DS (tylko pytanie, czy trafiły do sprawdzonych, dobrych domów, czy zostały wydane bez wizyt przedadopcyjnych osobom, które się zgłosiły i zrobiły dobre wrażenie). Jeżeli chodzi o hotel u sylwiaso, to kiedyś krążyły różne opinie na temat tego miejsca. Nie wiem, jak jest obecnie. Nie kierujcie się emocjami, nie działajcie pod wpływem chwili. Na pewno brak informacji i zdjęć, bierny stosunek osoby prowadzącej hotel, może wkurzać, ale jeżeli już zmieniać hotel, to na odpowiedniejszy dla Barta. Moim zdaniem (kieruję się informacjami o Barcie z pierwszego postu) Bart czułby się dobrze w hotelu Kudłate i Łaciate - https://pl-pl.facebook.com/pages/Kudłate-i-Łaciate-hotel-dla-psówBiałobrzegi/140536902663202. [quote name='Czorcik']nie musisz do mnie pisać z 5 wykrzyknikami, ja rozumiem co czytam, :) ale uważam że jako jedna z osób które utrzymują Barta w tym hotelu mam prawo głosu i swoja opinię wyraziłam. Często bywasz w hotelu Mokry Nosek? Czy miałabyś możliwość zrobienia zdjęć, zgromadzenia informacji o Barcie? To byłby jakiś krok do przodu. Quote
dominikabankert Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 ni bede wiece wchodzic na watek barta bo to juz zaczyna byc bicie piany psa trzeba przeniesc bo tam jest za drogo niestety twarda ekonomiczzna prawda teraz jest ze on bedze mial stresa bo to takie miejsce a to takie.........bez przesady przyzwyczai sie i to lepsze niz schronisko do ktorego trafi bo nie bedziemy w stanie mu tylu kasy uzbierac ja kocham psy ale wiekszosc z was czasem przesadza to w takim razie nie powinien trafic do adopcji tez bo to przeciez stres -zmiana miejsca chyba ze Czorcik wzielaby na siebie karme jak mowi wtedy zostaje 350 zl do placenia ja oferuje w razie co 250 zzl kosztow dojazdu do tej dexterki paliwa i ogolnie paliwo w razie przeniesienia przestaje sie tu udzieliac mi tez chodzi o dobro psa ale niepotrzebne bicie piany stanie w miejscu psu nie pomoze jak bedzie decyzja to prosze o nr konta do przelewu Quote
hop! Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Spokojnie. Nie ma sensu się denerwować i obrażać. [quote name='Czorcik']zapytam, na pewno zapytam, myślę że może bym wzięła karmę na siebie [quote name='Lida']Może warto poczekać? Rozmawiałyście z nią ostatnio? Tak czy inaczej ode mnie macie 50 zł/miesiac stalej deklaracji. Jeżeli Czorcik mogłaby finansować karmę, to duża ulga. 50zł deklaracji miesięcznej zmniejsza opłatę hotelową. Quote
Lida Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Zgadzam się z tym co napisała hop! Każdy hotelik ma plusy i minusy. Nie czuję, ze bijemy tu pianę. Mam poczucie, że drążymy temat, żeby podjąc najlepszą decyzję. Trzeba wybrać takie rozwiązanie, które będzie dla Barta najlepsze. Czy oprócz mnie i Czorcika bywa ktoś w Mokrym Nosku? Czy ktoś rozmawiał z właścicielką na temat obniżenia kosztów? Czy ktoś wie, w jakich warunkach jest Bart? Czy jest mu dobrze? Jak tam funkcjonuje? Czy chodzi teraz tylko o pieniądze, żeby było taniej? Czy o ogłoszenia, zeby były? Czy o zdjęcia? Pytam, bo staram się zrozumieć o co chodzi, zeby dobrać najlepsze działania i najlepsze rozwiązanie do problemu jaki jest. Kto sprawuje opiekę nad Bartem? Mailowałam z Kasią, która wczesniej prowadziła wątek. Nie mam jej już na dogomanii. Moze problem jest w tym, ze Bart nie ma opiekunki? Potraktujcie proszę moje pytania jako szukanie najlepszego rozwiązania. Quote
Recommended Posts