Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

allegro ma 15 wyświetleń z czego 3 są moje :(
oj, Franuś biedaku, pewnie spędzisz kolejną zimę w tym samym miejscu, z tą różnicą, że tym razem będziesz sam w budzie :(

nawet nie wiecie jak mnie irytuje to, że nie mogę nic więcej zrobić oprócz ogłaszania i dojeżdżania czasem do niego :angryy:

Posted

zadam głupie pytanie: czy ktoś orientuje się jaką obrożę najlepiej założyć łańcuchowemu psu?

ta którą ma to twardy kawał skóry, który wytarł mu sierść na szyjce i skórka jest łysa i zgrubiała od obcierania.
niestety on musi być na tym łańcuchu, właścicielka posesji, jak już pisałam nie puści go, chwała jej za to, że karmiła oba porzucone psy i karmi nadal Franka, ale o puszczeniu go luzem nie ma mowy.
potrzebuję rady, moje psy nigdy nie były wiązane, więc pojęcia nie mam jak taka obroża ma wyglądać.

Posted

lapinporokoira napisał(a):
zadam głupie pytanie: czy ktoś orientuje się jaką obrożę najlepiej założyć łańcuchowemu psu?

ta którą ma to twardy kawał skóry, który wytarł mu sierść na szyjce i skórka jest łysa i zgrubiała od obcierania.
niestety on musi być na tym łańcuchu, właścicielka posesji, jak już pisałam nie puści go, chwała jej za to, że karmiła oba porzucone psy i karmi nadal Franka, ale o puszczeniu go luzem nie ma mowy.
potrzebuję rady, moje psy nigdy nie były wiązane, więc pojęcia nie mam jak taka obroża ma wyglądać.

Nie znam się na tym, tez nigdy nie miałam wiązanych psów, a może zamiast łańcucha mogłaby być linka? Zawsze to lżejsze no i nie obcierałoby go?A obroża...może parciana tak nie wyciera? Co do ogłoszeń to zrobię mu dzisiaj tablice no i szukam bazarku z pakietem jakimś fajnym ale na razie jakoś nikt nie robi.

Posted

na linkę nie mam zgody "bo przegryzie", a na stalowej go nie zapnę bo sztywniejsza jest od łańcucha. O parcianej obroży myślałam ale wszystkie jakie tu mogę dostać są mało solidne, zerwie je i będę mieć kłopoty.
dziękuję masza44 za ogłoszenia, mam nadzieję że przyniosą coś dobrego.

Posted

Parciana wyciera. Sierści nie niszczą firmówki typu McLeather, Rogz - ale są drogie i przy łańcuchu raczej się nie sprawdzą... Najlepsza byłaby skórzana podszyta filcem lub specjalna kennelowa z ruchomym kółkiem.

Może jakieś gazety lokalne? Na allegro ma ogromną konkurencję...

• 2 weeks later...
Posted

nie pisałam bo nie chciałam zapeszać, Franek znalazł dom na ... tydzień, wrócił na łańcuch bo zamiast pilnować kur przed lisami i biegać sobie po całym ogrodzie zaczął na drób polować :(
wrócił na łańcuch ale właścicielka straciła cierpliwość i na dniach Franek pojedzie do schronu w Nowym Targu :(
nie mam gdzie go zabrać, nikt ze znajomych nie może pomóc, wszystkim się wydaje, że schron to takie świetne miejsce dla niechcianego porzuconego psa :angryy:
życie jest do dupy :angryy: