Jump to content
Dogomania

Sezamek...Wystraszone psie dziecko spacerujące kilka dni samotnie po parku.

Recommended Posts

Posted

[quote name='Klaudus__']To bardzo daleko - caly czas rozpytuję,ale na razie nic się nie pojawiło - szukam dalej...
Też bym wolała,żeby był bezpieczny w dt...

Ja psiaka zawiozę . Zabiorę go od Klaudus i mogę pociągiem dowieźć do Łodzi. Można tez spytać Figu.Kursuje na trasie Katowice- Warszawa.We środę mogę zrobić akcję i przewieźć psiaka. Jeśli jest inna opcja, to ja też jestem do dyspozycji.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już się umówiłam z dt w Łodzi. Zawiozę psiaka w przyszłym tygodniu. Wzięłabym go od Klaudii we wtorek albo środę i we czwartek zawiozła do domku.

Posted

dorota412 napisał(a):
Kibicuję małemu po cichu, ale widze jakis zastoj w akcji. Dzis wtorek, udało sie?

Tak, Sezamek bezpieczny u Pani Basi.
Pani Basiu - dziękuję za ogromne serce i nieocenioną pomoc.
JEST PANI BEZCENNA - dziękuję

Posted

a mówiłam?? Basiu, kochana babo! dokonujesz cudów, by ratować te bidy!
Napisz, jak on sie czuje, jak zachowuje, itp.?
co z mamuśką i szczeniakami?.......

Posted

malagos napisał(a):
a mówiłam?? Basiu, kochana babo! dokonujesz cudów, by ratować te bidy!
Napisz, jak on sie czuje, jak zachowuje, itp.?
co z mamuśką i szczeniakami?.......

Klaudus dziękuję za cudny bukiet:))))))))
Sezamek i Pączek ( tak nazwałam drugiego chłopaczka) byli wczoraj przebadani i zaszczepieni. Noc bardzo spokojna ale ja nie spałam tylko siedziałam przy nich bo Pączek miał po przyjeździe wodniste kupki i strasznie się martwiłam. Dzwoniłam do kliniki całodobowej ale powiedzieli,że jak jest w dobrej formie , to obserwować i przyjechać jak się coś wydarzy, Więc siedziałam nad nimi do 7 rano i patrzyłam. O 7 stwierdziłam,że się położę ale wtedy maluchy postanowiły wstać i trzeba było śniadanko robić:) Mamusia super, grzeczna , miła , Tika-bis:)) Zaszczepiona i wykąpana.
Sezamek jutro jedzie do Łodzi a co zrobię z Pączkiem, nie mam pojęcia:((((

Posted

Sezamek już u mnie.
Piesek jest śliczny, bardzo chce się bawić, niestety moja sunia go nie toleruje :(
Nie dość, że jemu pokazuje zęby to jest na mnie obrażona.... :(

Mały przymila się jak może, ale moja Ineczka nie pozwala mu do mnie dojść. Zrobił już trzy razy siusiu, jedną kupkę (był zarobaczony), teraz śpi.

Z dobrych wieści.... oj byle nie zapeszyć, ale jeśli dobrze pójdzie Sezamek trafi w sobotę do nowego stałego domu! Dom sprawdzony, będę go nawet widywać :-)

Posted

[quote name='Inek']Mały jest prześliczny, zdjęcia nie oddają jego uroku!

Oj nie oddają - szczególnie piękne ma oczka.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Inek - Tobie za dt.
Pani Basiu - ZA WSZYSTKO!
Inek podeślij mi swojego maila - podeślę Ci umowę o ds,bo muszę mieć takową podpisaną.
No i co to za domek?:)
Zdradź coś więcej :)

Posted

Mały przetrzymał grzecznie noc - obudził mnie tylko raz, tak około 4-rtej spacerami po mieszkaniu.
Od rana miał dużo atrakcji, dużo zabawy i przytulania (był u mnie brat i bratowa). Rano raz zwymiotował (taką kupką kłaczków), zrobił dużą kupkę, i pozostawił po sobie kilka kałuży.
Jest strasznie grzeczny jak na szczeniaka, aż się martwię czy nie aż za grzeczny... bardzo dużo śpi.

Niestety, mój pies go nie akceptuje - a ten tak strasznie się chce z nią zakumplować...
Jutro będę wiedziała co z rodzinką dla niego, jak ta planowana nie wypali w niedzielę robię mu ogłoszenia. Mam jednak nadzieję, że się uda.

Posted

Inek napisał(a):
Sezamek już u mnie.
Piesek jest śliczny, bardzo chce się bawić, niestety moja sunia go nie toleruje :(
Nie dość, że jemu pokazuje zęby to jest na mnie obrażona.... :(

Mały przymila się jak może, ale moja Ineczka nie pozwala mu do mnie dojść. Zrobił już trzy razy siusiu, jedną kupkę (był zarobaczony), teraz śpi.

Z dobrych wieści.... oj byle nie zapeszyć, ale jeśli dobrze pójdzie Sezamek trafi w sobotę do nowego stałego domu! Dom sprawdzony, będę go nawet widywać :-)

Oj tak strasznie zarobaczony:( Zaraz po zabraniu został odrobaczony i ilość robali w kupkach była przerażająca.Dobrze ,że natychmiast dostał ten preparat, co ten biedak miał w brzusiu....:((((
Mamunia rodzinki przegrzeczna. W piątek Figu zawiezie ją do Warszawy.Pączek arcydzieło nie psiak . Jest przepiękny.Umrę przez niego....:)) Jestem zakochana w psiaku po uszy ale nie mam najmniejszych szans żeby u mnie został:(( Jak do 28 listopada nie znajdę mu domu , to nie wiem co pocznę... Moje suki atakują go non stop, muszę go cały czas nosić na rękach. Błagam pomóżcie znaleźć mu dom, jest przepiękny i słodki. Takie ciasteczko.

Posted

[quote name='Inek']Szczęśliwy Sezamek grzeje dupcię w nowym domku!
Jutro napiszę więcej, dzisiaj wpadłam tylko przekazać dobrą nowinę!

O jakie fajne wieści!
Bardzo proszę o podesłanie umowy adopcyjnej - bo scigają mnie ze schronu...
A foteczki jakieś będą? :)

Posted

Jestem.... przepraszam, że tak długo - ale miałam w tym tygodniu straszne urwanie głowy.

Zaczną od początku: Mały trafił do nowego domku - zupełnie przypadkowo okazało się, że mój kuzyn szuka psiaka. Więc kwestia wyboru domu dla Sezamka była już przesądzona.Byłam pewna, że trafi do dobrego domu. Sezamek będzie miał kolegę - Fisia, zawsze pełną michę i dużo miłości. A już niedługo własne podwórko - bo Krzysiu w przyszłym roku wprowadza się do swojego domu! Może podjadę do nich w sobotę i zrobię zdjęcia.

Niestety okazało się, że moja Ineczka nie akceptuje "intruzów" w swoim domku i nie będę mogła pomagać częściej psiakom dając im DT. Ale zawsze mogę porobić ogłoszenia - więc jak pomoc będzie potrzebna - proszę pisać.

Klaudus na priv wyślę mój adres e-mail, a Ty podeślesz mi umowę adopcyjną - aby dopełnić formalności.

Posted

Inek napisał(a):

Klaudus na priv wyślę mój adres e-mail, a Ty podeślesz mi umowę adopcyjną - aby dopełnić formalności.

Fantastyczne wieści!
Czekam więc na maila :)
Mam nadzieję,że od czasu do czasu ucieszysz nasze oczy fotkami :)
Żeby zobaczyć jak chłopak rośnie ;)
A 'nowi Rodzice' zakochani w puchatku?:)