Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
a ten blaszak z podłogą jest? Pytam pod katem kopania i ewentualnego wydostania się.

No ale gdzie on będzie biegał?

To jest szpital kolejowy,okolice Manhatannu na Niebuszewie,szpital czynny do 16.00(bo tam teraz kliniki jakieś) a potem zamykają i stróż tylko jest.I będzie mógł biegać po całym terenie szpitala.

Posted

tak jak naqpisala tatankas - on po 16-tej bedzie biegał po całym terenie szpitala. to jest dla niego jedyna szansa. W przeciwnym razie psa czeka schron, bo my nie mamy gdzie go trzymac, nie mamy kojca, siedzi biedny w małej siedzibie, ale miejsce jest dla niego za ciasne. nie wspomne juz ze nie wolno nam trzymac zwierzat w siedzibie, bo siedziba jest w hotelach blaszanych gdzie mieszkaja ludzie. a pies donosnie szczeka. Dlatego ja mam ogromna nadzieje ze sie pokaze sie z najlepszej strony u tego pana, bo Dino jest cudnym psiakiem. w schronie go pewnie uspia bo jest duzy, a jak duzy to pewnie "agresywny".

Posted

Dino, ma właścicieli!!!!!!!

Odnaleźliśmy ich, całkiem przez przypadek. Zakład fryzjerski po tygodniowym pobycie Dino w naszej siedzibie, rozpoznał psa i udało sie ustalić właścicielkę. Właśnie wróciłyśmy z rozmowy z właścicielką.
Okazuje się ze Dino dto Hektor (jego prawdziwe imię) ma 7 lat, został zabrany ze shcroniska. Juz raz był złapany przez hycla, trafił do Sierakowa, wyszedł stamtąd w strasznym stanie i właścicielka myslała ze może Hektor przez te sytuacje z hyclem się czegoś nauczył, ale niestety, ciągle im ucieka. Hektor ma super warunki, duzy teren do wybiegania, kojec, buda ale niestety taki płot to dla niego żadna przeszkoda.

Nagadałysmy właścicielce o konieczności kastracji. Zrobi to w najbliższym czasie. I ma założyć mu obroże ze swoim nr telefonu. Ludzie są naprawdę w porządku.
Sa juz umęczeni jego ciągłą ucieczką. mam nadzieje ze kastracja cos pomoże.

Posted

sylwia637 napisał(a):
Dino, ma właścicieli!!!!!!!

Odnaleźliśmy ich, całkiem przez przypadek. Zakład fryzjerski po tygodniowym pobycie Dino w naszej siedzibie, rozpoznał psa i udało sie ustalić właścicielkę. Właśnie wróciłyśmy z rozmowy z właścicielką.
Okazuje się ze Dino dto Hektor (jego prawdziwe imię) ma 7 lat, został zabrany ze shcroniska. Juz raz był złapany przez hycla, trafił do Sierakowa, wyszedł stamtąd w strasznym stanie i właścicielka myslała ze może Hektor przez te sytuacje z hyclem się czegoś nauczył, ale niestety, ciągle im ucieka. Hektor ma super warunki, duzy teren do wybiegania, kojec, buda ale niestety taki płot to dla niego żadna przeszkoda.

Nagadałysmy właścicielce o konieczności kastracji. Zrobi to w najbliższym czasie. I ma założyć mu obroże ze swoim nr telefonu. Ludzie są naprawdę w porządku.
Sa juz umęczeni jego ciągłą ucieczką. mam nadzieje ze kastracja cos pomoże.

to świetna wiadomość :) To czyli szpital szuka nowego psa ?

Posted

kamilqax95x napisał(a):
to świetna wiadomość :) To czyli szpital szuka nowego psa ?

Jutro porozmawiam z tym panem. niestety u nas psów nie brakuje a wiele potrzebuje pomocy:((

Posted

wiadomość generalnie świetna, tylko czemu akurat Hektor miał się nauczyć czegoś po wizycie w Sierakowie a właściciele dalej zwalniają siebie samych z myślenia. On ten płot to już w kojcu pokonuje czy dopiero jak samopas po podwórku chodzi? Bo jesli w kojcu to można i nawet wskazane by było by był nad nim dach, a jesli z terenu poza kojcem to może należałoby z psem na spacery wychodzić i nie puszczac go bez kontroli na terenie domu by się wybiegał goniąc przechodzących pod płotem - brrrrr, wkurza mnie coś takigo.... oczekują ze pies będzie myślał a sami to co!?

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
wiadomość generalnie świetna, tylko czemu akurat Hektor miał się nauczyć czegoś po wizycie w Sierakowie a właściciele dalej zwalniają siebie samych z myślenia. On ten płot to już w kojcu pokonuje czy dopiero jak samopas po podwórku chodzi? Bo jesli w kojcu to można i nawet wskazane by było by był nad nim dach, a jesli z terenu poza kojcem to może należałoby z psem na spacery wychodzić i nie puszczac go bez kontroli na terenie domu by się wybiegał goniąc przechodzących pod płotem - brrrrr, wkurza mnie coś takigo.... oczekują ze pies będzie myślał a sami to co!?

Całkowicie się z tym zgadzam.
A czy właściciele w ogóle szukali swojego psa? Robili ogłoszenia, plakaty, czy czekali, aż "sam się znajdzie"?

Posted

No wlasnie tu jest problem, ze nie szukali !! Mysleli, ze zlapal go znowu hycel i nawet nie mieli zamiaru go odebrac bo i tak ciagle ucieka. Przedwczoraj tez latal po Policach. Wczoraj niestety tez. Stal pod nasza siedziba i domagal sie wpuszczenia glosno szczekajac, az nam ludzie zwracali uwage. Wpuscilismy go i zadzwonilismy po wlascicieli, zeby przyjechali i go zabrali. Moim zdaniem, jak najszybciej trzeba go wykastrowac bo on strasznie hormoniasty jest, wczoraj na mnie wskoczyl no i wiecie czego chcial ? Mowilismy o tym wlascicielom, zeby go wykastrowali, to napewno sie troche wyciszy, ale niewiem nad czym sie zastanawiaja ? Czy im o kase chodzi juz sama niewiem ? Szkoda psiaka, bo jak go hycel znowu dorwie to marny jego los.

Posted

Wlasciciele ponoc byli u Polickiego weta i Ten Im powiedzial, ze nie ma sensu kastrowac bo to i tak niczego nie zmieni. Co za bzdura !! No niestety takich mamy wetow. Znajoma chce wykastrowac rasowego owczarka to powiedzial, ze zwariowala sterylizuje sie suki, a psy maja sobie bzykac. Rece normalnie opadaja.

Posted

a moze ulzyjcie właścicielom i niech sie zrzeka psa na waszą rzecz. Skoro jest dla niego fajne rozwiazanie, to po co ryzykować zycie psa. No bo własciciwie to przeciez oni go nie kochają, nie troszczę sie wcale o niego, nie chcą sie nim zajmować. Po co im on?

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
a moze ulzyjcie właścicielom i niech sie zrzeka psa na waszą rzecz. Skoro jest dla niego fajne rozwiazanie, to po co ryzykować zycie psa. No bo własciciwie to przeciez oni go nie kochają, nie troszczę sie wcale o niego, nie chcą sie nim zajmować. Po co im on?

Dobry pomysł.
Można ich nawet postraszyć mandatem - jest w Policach Straż Miejska? Psy nie mogą sobie ot tak latać po ulicy. A psiak ma aktualne szczepienia chociaż?

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Dobry pomysł.
Można ich nawet postraszyć mandatem - jest w Policach Straż Miejska? Psy nie mogą sobie ot tak latać po ulicy. A psiak ma aktualne szczepienia chociaż?

Szczepiony to on juz jest 4 razy w tym roku, mam nadzieje, ze mu to nie zaszkodzi ? Tak jest u Nas SM, ale ja wiem czy mandat cos pomoze ? Bedziemy przekonywac wlascicieli do kastracji. On ma juz 7 lat jest z ta rodzina juz dlugo, a jaka mamy pewnosc, ze ze szpitala tez nie bedzie uciekal ? To wszystko nie jest takie proste.

• 2 weeks later...
Posted

Niestety Dino został uwiązany do łańcucha. :(((
Nie jest tak fajnie jak myslałam, wręcz jestem zawiedziona:(
Nagadałam właścicielom zeby zrobili Hektorowi (Dino) kastracje, poszli do naszego polickiego weta, który jest przeciwnikiem kastracji psów ale zwolennikiem sterylek suk, i on im nagadała ze kastracja niczego nie zmieni.
Juz moze nawet byli przekonani, ale teraz przerazają ich koszty kastracji a jeszcze wet im powiedział ze to nic nie zmieni ze on nadal bedzie uciekal, to oni raczej nie zrobią kastracji.
Byłyśmy u Hektora, jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Nic do tych włascicielii nie dociera. Uwiązali go i maja spokój. Pewnie oprócz nakarmienia go nic wiecej nie dostaje, nawet glaskania. Strasznie żal mi tego psiaka.
Stworze mu oferte adopcyjną, moze ktos zadwoni, moze zdarzy sie cud i psiak znajdzie jakis dom, gdzie bedzie caly czas z człowiekiem i nie na łańcuchu.