Jump to content
Dogomania

Dzięki Waszym dobrym sercom - Aszka w NOWYM DOMU!Dziękujemy z całego serca za pomoc!

Recommended Posts

Posted

Nawiaze wiec moze do tytulu watku ..... mniej kudlata, ale na pewno bardziej urocza i jeszcze bardziej szalona jest ta nasza Aszka !
Wariatuncio.
Ale szalala ! Oczywiscie skakala na wszystkie psiaki. Puscilam ja razem z Asem, wiec i jemu sie obrywalo co jakos czas.
Jest troche zdjec, ale nie wiem, czy jakies jedno ostre bedzie ....

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zuziaM napisał(a):
Nawiaze wiec moze do tytulu watku ..... mniej kudlata, ale na pewno bardziej urocza i jeszcze bardziej szalona jest ta nasza Aszka !
Wariatuncio.
Ale szalala ! Oczywiscie skakala na wszystkie psiaki. Puscilam ja razem z Asem, wiec i jemu sie obrywalo co jakos czas.
Jest troche zdjec, ale nie wiem, czy jakies jedno ostre bedzie ....

Czekamy na zdjątka...

Posted (edited)

Beda, beda ... musze wgrac najpierw. Troche czasu na to wygospodaruje.

Dostalam
5 marca - 100 zl za transport ( 70 zl ) + szczepienia ( 30 zl ) ... na transport pieniazki byly zbierane na watku Asa.
6 marca - 210 zl ( czesc za hotel )

Edited by zuziaM
Posted

zuziaM napisał(a):
Beda, beda ... musze wgrac najpierw. Troche czasu na to wygospodaruje.

Dostalam
5 marca - 100 zl za transport ( 70 zl ) + szczepienia ( 30 zl )
6 marca - 210 zl ( czesc za hotel )

Wczoraj wysłałam następne 50 na hotel, powinno dziś przybyć.
Mizianki dla Aszencji.

Posted

OK, wiec poskladajmy to do kupki.

Za transport juz jest wszystko ( 70 zl ).
Na szczepienia jest 30 zl ( trzeba jeszcze 35 zl , zeby starczylo na wirusowki ).
Na hotel jest 210 + 50 = 260 zl. ( brakuje jeszcze 40 zl ).

Dobrze to pozbieralam ?

Posted

Aszka wlasnie sobie juz biega z innymi suniami i Karmelkiem.
Wygladalam dlugi czas przez okno zeby poobserwowac jej zachowanie.
Jest dobrze, zgadza sie za wszystkimi. Juz sie wybiegala i odreagowala dluzsza niewole w kojcu.
Teraz juz nawet potrafila sobie pojsc do kojca ( co prawda jeszcze nie swojego, ale kolezanki ) i polozyc sie tam na podescie.
Ale wlasnie jak ja tak obserwowalam zauwazylam, ze niunia ma cos z tylna prawa lapa albo biodrem.
Widac wyraznie, ze jakby ta prawa lapke zostawia nieco w tyle idac. I kiedy stoi to widac, ze ciezar ciala opierea na lewej, a prawa odciaza.
Zobaczymy, moze to chwilowe z tego wczorajszego szalenstwa .....

Posted

Zdjęcia są super. Nie ulega wątpliwości, że Aszka tryska radością.
Niezmiernie się cieszymy:multi:
A na pierwszym ujęciu od tyłu to Asik?

Posted

aszka jest przeurocza !!!!
To wulkan energii !!! ale jednoczesnie nie natretna wobec innych psiakow, a jak juz ktoras ja odpedzi, to ucieka w podskokach, a nie odpowiada agresja.
Moze wiec spokojnie trafic do domu z innymi psiakami.

pisalam wczesniej o jej lapce, czy ktos zauwazyl ?
Podczas szczepienia pani doktor obejrzy nozke.
Ale i tak juz mam wrazenie, ze mniej dzisiaj utyka. Moze to rzeczywiscie tylko chwilowe bylo ... jakies skrecenie podczas wariactwa pierwszego dnia.

Posted

Spacerowaliśmy z Aszką przed wyjazdem do zuziM dosyć długo po katowickim parku i nie zauważyliśmy, żeby utykała więc pewnie to tak jak piszesz jakaś niegroźna kontuzja od dużej ilości ruchu.

Posted

Mam nadzieje, ze tak wlasnie jest.

Aszka ma cieczke i mam nadzieje, ze dopiero u mnie ja zaczela, bo jesli miala wczesniej w tej przechowalni, to wiadomo, czym moze to sie skonczyc.
Ja zauwazylam w kazdym razie dopiero przedwczoraj krew na podescie w kojcu.
Ona sama u mnie biega, a z nia 2 psiaki ( chlopaki ). To sa staruszki i nie sa juz grozne. Puszczam je zawsze z suniami ( nawet z Emka i Sonia, kiedy maja cieczki ). Gorzej z Karmelkiem, bo to mlodziak. Ale nie puszczalam go z Aszka, bo balam sie, zeby za bardzo go nie meczyla, bo moglby sie zdenerwowac.

Posted

Avilia napisał(a):
Cieczka?;/
Aszka była od początku sama w boksie,więc marne szanse aby "coś" było.

Jak stoimy z finansami?

Kiepsko, do 300 zł za hotelik / za marzec / brakuje 40 zł.
A tu jeszcze sterylka przecież.

Posted

Mogę zadeklarować po 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy czyli 100 zł na Aszkę w imieniu mojej koleżanki Krysi. Jak chcecie mogę wpłacić od razu całość albo kapać co miesiąc.
Do sterylki jeszcze trochę czasu minie, więc trzeba iść małymi krokami i nie stresować się tym co będzie za 2 miesiące.

Posted

Poker napisał(a):
Mogę zadeklarować po 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy czyli 100 zł na Aszkę w imieniu mojej koleżanki Krysi. Jak chcecie mogę wpłacić od razu całość albo kapać co miesiąc.
Do sterylki jeszcze trochę czasu minie, więc trzeba iść małymi krokami i nie stresować się tym co będzie za 2 miesiące.

Dziękujemy bardzo, wysyłam na pw konto dla Aszki.

Posted

Poker napisał(a):
to jak chcecie? wpłacić całość czy kapać ?

Chyba całość, jesli możesz, zapłace resztę za hotelik, a potem bedziemy dalej zbierać deklaracje...

Posted

Lobaria napisał(a):
Chyba całość, jesli możesz, zapłace resztę za hotelik, a potem bedziemy dalej zbierać deklaracje...

to ok , zaraz robię przelew.