kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Yana napisał(a):może zmienić tytuł, że Aza uciekla, to może ktoś kto może pomóc zajrzy na wątek Tytuł zmieniony Quote
Czorcik Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 o Boże to kolejny uciekinier. co się dzieje . Azula miśku biały wracaj Quote
andzia69 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 shit:angryy::placz::placz::placz: chyba za dużo zmian w tak krótkim czasie...biedny psiak:( Quote
baster i lusi Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 wiecie co jak nieraz cioteczki od astów wsciekały się ,że pies bez smyczy czy linki zaraz po adopcji to myślałam że moze trochę przesadzają.Ale teraz widzę,że miały rację .Ostrożności nigdy za wiele.Kurde dopiero Blądi uciekła po adopcji a teraz Aza .Azula wracaj do domku bo nas o zawał przyprawisz. Quote
Owieczka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jestem w szoku... ;( Azulka nie rób takich numerów !!! Wracaj.. Pocieszam sie tylko tym, ze Aza długo żyła jako bezpański pies i umie sobie poradzić. Do tego jest wysterylizowana więc przynajmniej o to jestem spokojniejsza. Oby nie trafiła tylko pod samochód albo na odstrzał... :( No fatum jakieś czy co :( Quote
Czorcik Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 dzisiaj znalazła się inna uciekinierka i to w warszawie , więc mam nadzieję , że w mniejszej miejscowości Aza równie szczęśliwie zakończy swoją przygodę Quote
Martika&Aischa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Zaglądam cały czas ....czekając na wieści :( oby tylko dobre ...... Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Czorcik napisał(a):dzisiaj znalazła się inna uciekinierka i to w warszawie , więc mam nadzieję , że w mniejszej miejscowości Aza równie szczęśliwie zakończy swoją przygodę wlasnie moze warto przekonac Panstwa zeby pojeździli po mniejszych miejscowościach w okolicy i tam plakaty tez wywiesili? wiem ze pewnie nie siedza bezczynnie..ale mnie normalnie nosi..ta bezczynnosc jest najgorsza!! :( Quote
katarzyna005 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Rozmawiałam z kolegami z pracy oraz weterynarzem, że gdyby zobaczyli taką sunię aby kontaktowali się ze mną. Ja też zaglądam tutaj cały czas i cały czas mam nadzieję, że koniec szukania bo Aza jest w domu. Quote
Guliwer89 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 masakra normalnie kurde Azulka wracaj do domku :( Quote
Czorcik Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 jak nie Bart to Aza , co za rodzeństwo :(:( Quote
wojtuś Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Może podać jeszcze że to rejon ul. Floriańskiej w Jaśle, to obrzeża Jasła Quote
chita Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 niech panstwo oblepią okolice szkól, dzieciaki zawsze wiedza co i gdzie sie dzieje a moze zechca pomoc szukac, wierze ze sie znajdzie.... Quote
Czorcik Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 chita napisał(a):niech panstwo oblepią okolice szkól, dzieciaki zawsze wiedza co i gdzie sie dzieje a moze zechca pomoc szukac, wierze ze sie znajdzie.... doskonały pomysł, dzieci sa bardzo spostrzegawcze i lubią się wykazywać :) Quote
wojtuś Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Mówiłem Pani o tych punktach, Wet, Kościół, sklep, gdzie większe skupiska ludzi. i to że Azula może wrócić po swoich śladach, jestem dobrej mysli ....ale już nie mam sił..... niedawno tak wróciła Irminka z Tanowa, Sunia z budy, z hoteliku w Przebieczanach pojechała do domku na wylocie z Krakowa i zwiała przez furtkę, wróciła na następny dzień, nie znała miasta a była widziana dość daleko od domku. Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Mam mega nauczke..i teraz kazdy pies ktory bedzie odemnie wychodzil do nowego domu zostanie zaczipowany.... Dziekuje Toyota za pomoc z czipowaniem!!!! Nie chce juz przerabiac czegos takiego:( Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 No nie... zawsze mówimy,ze w nowym miejscu przez pierwsze dni nawet w ogrodzie tylko na smyczy. Te psiaki wiedzą , jak podnosić adrenalinę... Może do miejscowej gazety ogłoszenie ze zdjeciem. Oby tylko nie chciała wracac trasą skad przyjechała. Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 A czy w Jasle jest schronisko? One tez powinno zostac powiadomione o Azie. Quote
toyota Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 kkasiiiar napisał(a):A czy w Jasle jest schronisko? One tez powinno zostać powiadomione o Azie. Jest Azyl u Majki w odległości 35 km od Jasła w miejscowości Wysoka Strzyżowska: http://www.kundelek.org/azyl-u-majki Jest też w Boguchwale-60 km: http://www.kundelek.org/przytulisko-boguchwaa i w Rzeszowie -65 km: http://www.kundelek.org/schronisko-kundelek Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 toyota napisał(a):Jest Azyl u Majki w odległości 35 km od Jasła w miejscowości Wysoka Strzyżowska: http://www.kundelek.org/azyl-u-majki Jest też w Boguchwale-60 km: http://www.kundelek.org/przytulisko-boguchwaa i w Rzeszowie -65 km: http://www.kundelek.org/schronisko-kundelek Dziekuje Asiu zaraz bede dzwonic Quote
dusje Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ale sie porobilo :placz: te psiaki nie maja szczescia :shake: Sluchajcie, plakaty z wyznaczona nagoda bez podawania wysokosci tej nagrody - to dziala! Nie tak calkiem dawno zaginela zamojska psina.Pozniej okazalo sie,ze DS to sprawil, ale to juz niewazne.Plakaty z obiecana nagroda zrobily swoje- ludzie dzwonili i psine udalo sie namierzyc no i szczesliwie dowiezc w bezpieczne miejsce :lol: Kasia zaproponowala chip i na pewno to super pomysl na przyszlosc, jesli tylko zarejestruje sie w bazie danych. Ja zas proponuje wreczanie ulotek wszystkim DS, przy okazji oddawania im psiakow: Ulotka musi zawierac podstawowe przykazania dla DS, bo slowo nie zawsze trafia do odbiorcy. Z reguly przytakuja,zapewniaja,ze nie zrobia tego czy owego a swoje robia i pies idzie w dluga. Trzeba im podsuwac pod nos i od razu maglowac z przeczytanej tresci, jak na egzaminie! Bez tego cala robota ludzi dobrej woli idzie na marne a najbardziej denerwuje fakt,ze pies przejedzie X km, dojezdza bezpiecznie na miejsce a tu tego samego dnia lub nastepnego przepada!!!!! Tak nie moze byc. Ulotki mozna wydrukowac lub skserowac i wreczac ludziom w ilosci po 1 na kazdego czlonka rodziny powyzej lat 6. Azula, wracaj :-( Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Po telefonach poprostu jestem przerazona ..podobno w Jasle nie jest za wesolo ze odlowionymi zwierzetami!!!! :( Musze sie dodzwonic do gminy bo to gimna bedzie wiedziala jak w Jaśle ja odlowiona wszedzie juz prosilam o telefon w razie jak by taka sunia trawila... Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Kochani obdzwonilam wszstko..urzad gminy mnie skierowal do urzedu miasta a tam do strazy miejskiej..Pan mi narobil nadzieji bo mowi ze dzis zlapali dosc duzego psa.ale..to nie Aza, Pan mi powiedzial ze jesli ja w Jasle zlapia to on bedzie wiedzial na 100 %, obiecal do mnie zadzwonic... Quote
Recommended Posts