Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
Tzn Dredzik ma za tydzien pojechac skad i dokad?
Hmm,Majaa jak rozumiesz to dopilnowanie?
Przyznam szczerze,ze nie mam ochoty widziec Elki,ale jesli trzeba by psiaka dowiezc gdzies to moge to zrobic o ile znajde kogos do odebrania mojego dziecka ze szkoly i ew.opieki.Jesli transport bylby w godz.kiedy moja corka jest w szkole to byloby super.No i jesli Elka mi napisze,zebym ze Zlotoryi przyjechala psa zawiezc od niej na dworzec w Legnicy to nie przyjade,bo to niepotrzebne koszty ,gdyz jest komunikacja publiczna.
Napisz cos wiecej o tym transporcie ,bo trudno mi okreslic w jakim zakresie moge pomoc.
Gdyby nie moje duze wydatki w ostatnim czasie to podrzucilabym Dredzika dalej niz do Wrocka :(

Wiesz ja już sama nie wiem jak rozumiem to dopilnowanie! Ja teraz w ogóle nie wiem, czy ten pies istnieje !
Ja już w ogóle sama nie wiem, w co wierzyć, w co nie !
W środę kiedy pies miał być już w Kielcach dostałam telefon "Mama nie dostała wolnego", a wg mojej wiedzy Mama była w Legnicy w poniedziałek!
Co do transportu To w przyszły piątek będzie jechał znajomy ze Zgorzelca przez Legnicę, bezpośrednio do Starachowic! Nie wiem, o ktorej! Ale myślę, że w Legnicy będzie ok 13-14
Nie chciałabym jednak się narazić na śmieszność i "wysyłać" go po psa, co do którego ciągle są jakieś przeszkody z wysłaniem go!

Posted

fajnie, że masz powód do radości - chociaż Ty... jakbyś nie zauważyła to nie jest wątek o zalewskich tylko o tym biednym niewidomym psie, który potrzebuje pomocy... ale to przecież mało ważne bo lepiej mieć jakąś chorą satysfakcję i możliwość do przechwałek - baw się dalej

Ja mam powod do radosci ? Moze niefortunnie ikonke wybralam, ale powodu do radosci na pewno nie mam. I gdzie ty widzisz w mojej wypowiedzi chora satysfakcje i mozliwosc przechwalek? Mam miec satysfakcje, ze zalewscy maja gdzies psa, i to nie pierwszego? Ze masa osob probuje bezskutecznie temu psu pomoc , a oni to olewaja. Sama zaproponowalam, ze w przyszlym tygodniu Sebastian jadac z powrotem moglby trase zmienic i malego wziasc. Ale nic. Teraz za pozno. Proponuje, abys sie najpierw zastanowila, nim mnie atakujesz. I moze sprawdzila, czy ten pies w ogole istnieje? A moze za 63 dni beda znowu nowe szczeniaki na allegro? Moze tym bys sie zajela? Zamiast mnie bezpodstawnie atakowac.:angryy:

Posted

[quote name='Majaa']
Co do transportu To w przyszły piątek będzie jechał znajomy ze Zgorzelca przez Legnicę, bezpośrednio do Starachowic! Nie wiem, o ktorej! Ale myślę, że w Legnicy będzie ok 13-14

Majaa,taka okazja sie nie powtorzy !! Te godziny co podalas sa super.Zabiore corke i umowie sie z Twoim znajomym w Legnicy.Podaj mu moj nr.0607418725.
Moja corka ok.12tej bedzie w domu i na 13ta mozemy byc w Legnicy.Twoj znajomy bedzie pewnie jechal autostrada,a Elka mieszka po trasie.
ELKA W PIATEK DREDZIK WYJEZDZA OD CIEBIE I MAM NADZIEJE,ZE BEDZIESZ W DOMU I GO WYDASZ !!!

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Majaa,taka okazja sie nie powtorzy !! Te godziny co podalas sa super.Zabiore corke i umowie sie z Twoim znajomym w Legnicy.Podaj mu moj nr.0607418725.
Moja corka ok.12tej bedzie w domu i na 13ta mozemy byc w Legnicy.Twoj znajomy bedzie pewnie jechal autostrada,a Elka mieszka po trasie.
ELKA W PIATEK DREDZIK WYJEZDZA OD CIEBIE I MAM NADZIEJE,ZE BEDZIESZ W DOMU I GO WYDASZ !!!
I wygląda na to, że tak będzie musiało być ! Ze swojej strony dogadam jeszcze szczegóły czy napewno w ten piątek będzie jechał na 99% tak i o której godzinie!
Bo dzisiaj dostałam smsa, ze Mama Eli nie przyjedzie po psa - dzisiaj sobota, w poniedziałek miała być Reszty nie skomentuję!

Posted

andzia69 napisał(a):
i znowu zero wieści od zalewskich...ludzie chcą pomoc, kombinują na prawo i lewo, a tu...olewka totalna z ich strony:angryy::angryy::angryy::angryy:

Nie olewka totalna tylko kłopoty z netem :mad:
Ludzie kombinują chyba tylko w jaki spasób zniechecić człowieka do dzialania.

Pajunia, żadnej propozycji od Ciebie nie miałam, a na Twoje obelgi, ze Sonia nie wie co to patyk i piłka nie musze odpowiadac bo nawet fotki w naszej galeri są dowodem na to, że kłamiesz !

Prawdą jest, że Viki miała szczeniaki i przyznałam się do tego. Czy fakt, że jedna z moich psinek miała szczeniki oznacza, ze ja nie moge już starać sie pomóc żadnemu psu ??

Dredzik jest wspaniałym psem i napewno należy mu się wspaniały dom. Chciałabym, aby trafił do Starachowic jak najszybciej, ale to ponad 400 km w jedną strone z dwiema przesiadkami i kolejne 400 km z powrotem, ja niestety nie moge pozwolić sobie na taką wyprawe.
To wcale nie jest takie proste, jak sie wydaje kometującym tu osobą, gdyby tak było napewno ktoś z Was juz dawno odebrałby malucha od nas.

Iza jeżeli ten chłopak bedzie jechał przez Legnice, to po co masz się tu fatygować ze swoim brakiem czasu ?

Posted

a na Twoje obelgi, ze Sonia nie wie co to patyk i piłka nie musze odpowiadac bo nawet fotki w naszej galeri są dowodem na to, że kłamiesz !

jesli chodzi o psy, to ja NIGDY nie klamie. To jest fakt, ktory potwierdzi Ibanez i Ansie, jak rowniez, ze miala bardzo wyciagniete cycki, ktore jednoznacznie wskazywaly na karmienie szczeniakow, a ktore u nas sie wciagnely. Ewidentnie Sonia nie miala ruchu, gdyz miala bardzo gruba warstwe tluszczu na brzuchu, ktora spowodowala, ze po sterylce 2 razy szwy pekaly, i to sa fakty. I dlaczego nie chcialas wyslac zaswiadczenia o szczepieniach od weta? Balas sie, ze zadzwonimy tam i sie dowiemy, ze jednak miala szczeniaki. Proste. Ty nawet pluszaka nie powinnac miec, jestes rozmnazaczem i tyle,:angryy:
Ciekawe, czy ten psiak w ogole istnieje, sporo osob ma juz watpliwosci?

Posted

[quote name='zaba14']Dziewczyny nie kłućcie się, pamiętajcie że teraz najwazniejsze jest dobro psa,wiem że trudno jest się opanować ale czasem trzeba ugryzc się w jezyk..

Wlasnie o to chodzi ,o dobro psa i bynajmniej ja dlatego tu jestem i pisze.Wierz mi,ze dla przyjemnosci do Elki bym nie pojechala.
Mieszkam jednak najblizej niej i glupio tu byc i nic nie zrobic.Chyba,ze ktos inny chce dopilnowac,aby Dredzik od niej w koncu wyjechal,to prosze bardzo.
Moze Ty,Zaba? Poznasz Elke osobiscie...

Posted

Iza jestes przepełniona złością, piszesz to co Ci się nawinie, a ja przecież nie wtykam sie w to co Ty robisz, bardzo dobrze że chcesz pomoc i chwała Ci za to. Mnie chodzi o to że przez kłutnie np. zalewscy psa moga Ci nie wydać... roznie to bywa :roll: ja nie znam ludzi z pod tego nicku, troszke sobie poczytałam i tez nie lubie jak coś jest niejasne, lub ktos jest nieuczciwy.

"Moze Ty,Zaba?"
Nie, ja nie bede uczestniczyla juz w zadnym transporcie psa, wiozlam jednego osobiscie pociagiem i z nim wrocilam, bo sie niestety ludziom nie spodobal.. a ja musialam oddac go z powrotem do schronu bo nie udalo mi sie zalatwic tymczasu dla niego...

Posted

pajunia napisał(a):
jesli chodzi o psy, to ja NIGDY nie klamie. To jest fakt, ktory potwierdzi Ibanez i Ansie, jak rowniez, ze miala bardzo wyciagniete cycki, ktore jednoznacznie wskazywaly na karmienie szczeniakow, a ktore u nas sie wciagnely. Ewidentnie Sonia nie miala ruchu, gdyz miala bardzo gruba warstwe tluszczu na brzuchu, ktora spowodowala, ze po sterylce 2 razy szwy pekaly, i to sa fakty. I dlaczego nie chcialas wyslac zaswiadczenia o szczepieniach od weta? Balas sie, ze zadzwonimy tam i sie dowiemy, ze jednak miala szczeniaki. Proste. Ty nawet pluszaka nie powinnac miec, jestes rozmnazaczem i tyle,:angryy:
Ciekawe, czy ten psiak w ogole istnieje, sporo osob ma juz watpliwosci?

Sonia nie miała szczeników :mad:. Była troszke grupsza bo miała wcześniej kaszel kenelowy i bardzo mizernie wyglądała, nie pamietasz, że nie chciała jeść ani pić, wiec jak juz zaczeła jeść to była krmiona krmą dla rekowalescentów i przytyła, moze nie szalała jak szczeniak na spacerach, ale to dlatego, że przes ten kaszel się dusiła, wet obawiał się wypadnięcia tchawicy.
Szczepiona była u weta u którego byliśmy tylko raz na szczepieniu Soni, potem był kaszel kenelowy i zmieniliśmy weta za namową dogomaniaków.

Posted

zalewscy - ja bym wolała,zeby Iza wzięła psa - bo wtedy będę wiedziala,ze na pewno trafi do Starachowic.Czy możesz wstawić aktualne zdjęcie tego wirtualnego psa jak na razie???? Majaa i inni na pewno by chcieli zobaczyć jakiemu psu pomagają - zdjęcia z pierwszych postów było dawno robione,no chyba,że też nie miałas czasu,żeby nowe zdjęcia porobić

Posted

andzia69 napisał(a):
zalewscy - ja bym wolała,zeby Iza wzięła psa - bo wtedy będę wiedziala,ze na pewno trafi do Starachowic.Czy możesz wstawić aktualne zdjęcie tego wirtualnego psa jak na razie???? Majaa i inni na pewno by chcieli zobaczyć jakiemu psu pomagają - zdjęcia z pierwszych postów było dawno robione,no chyba,że też nie miałas czasu,żeby nowe zdjęcia porobić

Ostatnie fotki są robione po nowym roku jak widzicie nie umnie bo ja nie mam aparatu :roll: . Nie zmienił się od tamtej pory.

Co do wyjazdu Dredzia to gość ma przejeżdzać przez Legnice, pewnie autostradą wiec nie daleko mnie, po co ciągnąć Ize z innego miasa ?

Posted

justynavege napisał(a):
najwazniejsze zeby Dredzik wreszcie pojechał tam gdzie ma pojechać , na osobiste przepychanki potem czas znajdziecie ;)

Nie wiem tylko dlaczego, wiekszość osób myśli, że ja nie chcem go oddać :roll: . Przecież po to go wyciągnełam ze schronu. Poprostu sam go zawieść do Starachowic nie moge !

Posted

zalewscy napisał(a):
Nie olewka totalna tylko kłopoty z netem :mad:
Ludzie kombinują chyba tylko w jaki spasób zniechecić człowieka do dzialania.

Mod usunal mojego maila...
Musze sie pohamowac-OK sprobuje choc przy Elce czasem jest ciezko.
Do rzeczy.Elka,logujesz sie codziennie,wiec mialas net.Pamietaj,ze tu pare osob staje na glowie organizujac transport czy DT i wypadaloby chociaz im dac znac jak sie sprawy maja.
Co do transportu Dredzika,to nie upieram sie,aby w piatek przyjezdzac do Legnicy.Zalezy mi jednak ,aby pies w koncu pojechal,wiec mam nadzieje,ze dopelnisz obowiazku i DASZ ZNAC DZIEWCZYNOM !

Posted

A co transportu, o którym pisałam nie mam dobrych wieści :-(
Człowiek nie ma wolnej soboty, więc pewnie dopiero będzie jechał za dwa tygodnie, ale psa chce i może wziąść Jakby się coś zmieniło, to ma dać nam znać!

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
Mod usunal mojego maila...
Musze sie pohamowac-OK sprobuje choc przy Elce czasem jest ciezko.
Do rzeczy.Elka,logujesz sie codziennie,wiec mialas net.Pamietaj,ze tu pare osob staje na glowie organizujac transport czy DT i wypadaloby chociaz im dac znac jak sie sprawy maja.
Co do transportu Dredzika,to nie upieram sie,aby w piatek przyjezdzac do Legnicy.Zalezy mi jednak ,aby pies w koncu pojechal,wiec mam nadzieje,ze dopelnisz obowiazku i DASZ ZNAC DZIEWCZYNOM !

Iza przestań moncić, nie mogłał wejść na neta :mad: . I chcociaż nie mam obowiązuk się Tobie tłumaczyć to napisze, ze logując się na dogo przeglądarka dochodziła do 38 % i wszystko się wieszało.
Dobra rada idz się wyzyj na innym watku, albo nie przyjedz do mnie, weż Dredzika, zajmij się nim przez miesiąc, w miedzy czasie szukaj domu - transpotrtu, a ja codziennie bede wypisywac jaka to Ty jesteś(...) bo pies jeszcze jest u Ciebie a nie w DT.
Kiedy masz rację to masz, ale sama nie jesteś w stanie zawieść Go do Starachowic i ja też nie więc nie wyżywaj się na mnie .

Posted

Słuchajcie, jedyne co mi się udało na dziś znaleść to dziewczyne, która ewentualnie może pojechać pociągiem ale trzeba jej kupić bilet. Co wy na to ?
Gdyby była kasa na bilet to dziewczyna mogła by jechać nawet dzis! Co robimy ? Chyba nie pozwolicie mu trafić znowu do schronu :-( . Ja moge dać 20 zł więcej nie mam :oops: .