Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teoretycznie Dredzika można przenieść do działu w nowym domku, ale na skarpecie Dredzia, o ile się nie mylę, jeszcze trochę za mało jest pieniędzy :-( !

Posted

AnkaG napisał(a):
Majaa w tygodniu wystawię dwie książki na bazarku. Muszę przejrzec co mam ciekawego żeby byli chętni.

AnkaG Dzięki, choć ja się nie poczuwam, do rozliczenia Dredzia. Uważam, że to rola Zalewskich! Mogłabym to robić oczywiście, ale ja naprawdę nie mam na to ani czasu, ani ochoty!
W Starachowicach funkcjonujemy tak, a że raptem jest nas kilkoro, to łatwiej:
Kto chce i może, co zapłacić z własnej kieszeni dla psa, którego ma pod opieką (oczywiście poza karmieniem mnóstwa psów, czym dzielimy się w zakresie obowiązków i kosztów poza dogo i AFN), to płaci!
To taka niepisana umowa! Reszta idzie "na zeszyt" przynajmniej u zaprzyjaźnionego weta, co rozliczam z Nim w miarę regularnie gotówką, u pozostałych płacę gotówką ja! To ułatwia nam rozliczenie tak z lekarzami, jak i z AFn, choć mnie życie utrudnia z lekka! :oops:
Mam na szczęście możliwość krótkiego kredytowania tych usług, ale wychodzę z założenia, że jeżeli te możliwości zostaną przekroczone, to wstrzymać będę musiała działalność dalszą, a pokryję koszty z własnej kieszeni! I tak też jest w przypadku Dredzia ! Jeśli nie znajdzie się funduszy na pokrycie wydatków (najważniejsze dla mnie jest to żeby pieniądze poszły do mojego kontrahenta, który robił badania, bo zaręczyłam głową, że pieniądze dotrą), to z reszty pokrytej z mojej kieszeni, nie będzie kolejnego leczenia czy szczepień dla biedulek starachowickich No cóż moje możliwości są, zwłaszcza ostatnio, ograniczone :oops:

Posted

Majaa,zapomnialam o Dredziku,a wlasciwie o dlugu....:oops:
Kacha_Wawa do mnie dzwonila i przypomnialam sobie dopiero...
Poszlo ode mnie 30zl.Niestety tylko tyle w chwili obecnej moge dac.
Jak od Elki Zalewskiej cos przyjdzie na AFN dla Dredzika to mi kaktus na rece wyrosnie.Na fryzjera to ma,ale o jej psy niech sie inni martwia !!:angryy:

Posted

Iza i Fidel napisał(a):

Jak od Elki Zalewskiej cos przyjdzie na AFN dla Dredzika to mi kaktus na rece wyrosnie.Na fryzjera to ma,ale o jej psy niech sie inni martwia !!:angryy:

Mnie nie chodzi o to, zeby przychodzilo, ale przynajmniej niech rozlicza i wie, ile wpłynęlo i ile jeszcze potrzeba! Ja naprawdę nie mam na to czasu :-(

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
Majaa ja wiem,ze jestes bardzo zapracowana.To jednak nic nie zmieni,ze Elka bedzie wiedziala.Ona juz pozbyla sie Dredzika,tak samo jak Sonii i teraz Viki.Psow nie ma i klopot z glowy....

To po huk bierze ... ehhh.... szkoda gadać Rozumiem że nie mam wyjścia tylko pośledzić skarpetę Dredzia?

Posted

Majaa napisał(a):
To po huk bierze ... ehhh.... szkoda gadać Rozumiem że nie mam wyjścia tylko pośledzić skarpetę Dredzia?

Ona się pozbyła swojej prywatnej suni!! Myślałam Majaa, ze wiesz już o tym, jest tu na dogo wątek...

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Ona się pozbyła swojej prywatnej suni!! Myślałam Majaa, ze wiesz już o tym, jest tu na dogo wątek...

Kacha_wawa ja to mam problemy czasami z określeniem, jak się nazywam, wiem co u naszych psiaków, czasami wiem co u moich ukochanych kerraków (ale ostatnio to czasami jest = 0) Dzisiaj to ja nawet nie wiem co u Krucha!

Posted

Majaa napisał(a):
Kacha_wawa ja to mam problemy czasami z określeniem, jak się nazywam, wiem co u naszych psiaków, czasami wiem co u moich ukochanych kerraków (ale ostatnio to czasami jest = 0) Dzisiaj to ja nawet nie wiem co u Krucha!

Ja Cię w zupełności rozumieć ;)
A tak OT to kilka telefonów o Krucha jest ;)

Posted

No cóż nie będę komentowac tego co robią państwo Z. :crazyeye:

Nie śledzę wszystkich wątków na dogo.

Sama mam cztery sznaucery mini - w tym jedną wziętą w sylwestra ze schronu. Dlatego zainteresowałam się losem Dredzika i chociaż bazarkiem wspomogłam.

Przygotowałam dwie książki sensacyjne na bazarek. Jutro wystawię.

• 2 weeks later...
Posted

AnkaG sprawdziła skarpetę Dredzia, za co wielkie dzięki !!!!!!!!
Wszystkie wydatki związane z Dredziem zostały już pokryte !
Dzięki AnceG bazarek przeznaczony na Dredzia został przekierowany na pomoc bezdomnym psiakom starachowickim, za co jeszcze raz wielkie buziaki!
W skarpetce Dredzia zostało 20,31 zł (o ile dobrze pamiętam z rozliczenia Ani) Bardzo proszę ofiarodawców o decyzję, co z tymi pieniędzmi zrobić, choć to nie moja rola być powinna, a zalewskich! Ale jeżeli przypadło mi to już w udziale, proszę o przekazanie tej kwoty na psiaki bezdomne ze Starachowic (szczegóły w podpisie)! Nam pomoc każdego rodzaju bardzo potrzebna ! Także finansowa, choć najbardziej na wagę złota są tak naprawdę domki tymczasowe!) Jestem przerażona zdarzeniami ostatnich dni u nas - nawet nie chce mi się sięgać do archiwum gdzie i tak czeka kilka psiaków do założenia wątkó, a dzisiaj przybyło teoretycznie 7 nie szczeniaków - choć każdego z nich trzeba wyśledzić !

• 4 weeks later...
Posted

malawaszka napisał(a):
wiadomo co u Dredzia??? :loveu:

Wiadomo !!!!!!! Tylko czasu brak, zeby o wszystkich psiakach pisać :oops:
Chłpaszek się bardzo dostosował do życia w mieszkaniu właścicielki i w miejscach w któych bywa !
Nie ma problemów z poruszaniem się tam Paraduje po mieście w czerwonych szeleczkach i zazwyczaj nie na smyczy Ale to wynika z tego, że zdecydowanie lepiej się zachowuje bez smyczy niż na niej Ciągle chodzi koło nogi będąc bez smyczy ! Na smyczy fika czasami ! no i ciągle innym przechodniom pod nogi podchodzi, jak nie sam, to smyczkę im podprowadzi ! :cool3: A to grozi odpowiedzialnością ;)
Z króliczką się zgodził ! Zgodził to chyba jednak za mocne słowo! Toleruje ją i włącza opcję "obojętność" !