Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asti napisał(a):
Co myślicie o nowym bannerze? Siedziałam nad nim ponad pół godziny... Tylko te zdjęcia takie niewyraźne, bo to kadry z filmiku...

Mi się podoba ;)

Posted

Asti, jestem pod dużym wrażeniem. I psa i właścicielki i galerii. :crazyeye:
Cudowna ta Twoja Kulka, ale pewnie jest taka cudowna:loveu: , bo tak ją wychowałaś i poświęcasz jej tyle czasu.
Napisz, jak to się stało, że pomyślałaś o agility i tańcu z psem - czy to Kulka zaczęła ujawniać jakieś predyspozycje, czy sama byłaś tym zafascynowana i dlatego zaczęłyście ćwiczyć?
Mam nadzieję, że dziewczynka już zapomniała o operacji. Życz ode mnie Kulce zdrowia i podrap za uszkiem.

Posted

Notka z wczoraj...

Hello! Mam nadzieję, że z niecierpliwością czekaliście na zdjęcia ;)
Tu macie warowanko (warowanko od niechcenia, nie jest całkiem proste=równoległe łapy, ale co tam):

Byłam dziś z Kulką na ściagniu szwów u weterynarza. Powiedział, że wszystko się ładnie zagoiło, zdjął szwy. Zapytałam, czy jakas ograniczona aktywność, a on mówi, ze: nie, wszystko normalnie. Więc możemy zacząć bez przeszkód agility!
Kulka jak zwykle cieszyła się na jazdę samochodem, siedziała trochę w transporterze, trochę na kolanach. Jak zobaczyła, gdzie jesteśmy to z powrotem wskakiwala do samochodu... No cóż, znowu weterynarz. Ale dziś nie było bólu, więc dobrze to zniosła.
(Je, je, je – 99% w YouTube – wygrywam filmik :P )
Wczoraj nie było mnie w domu od 15:15 do 21:30 :shock: No cóż – debiut w Dużej Orkiestrze (dotychczas byłam w Małej), potem imieniny...
Nastąpił przełom... Jeszcze rano Kulka była osowiała, powolna, nie chciała słuchać żadnych komend, nic. Kiedy wróciłam Kulka była juz całkiem odmieniona! Wesoła, żywa, radosna, skakała po nas jak szalona... Znowu dostała “głupawki” rodem z szczenięcych lat! Postanowiłam to wykorzystać.
Wjęłam kliker i zaczęłam ćwiczyć komendę “ukłon”. Wykorzystałam do tego przeciąganie się Kulki :D Mówiłam wtedy “ukłon”, gdy Kulka się przeciągała, klikałam i dawałam smakołyk :) Kulka załapała za trzecim powtórzeniem i padała przede mną na łapy ;) Byłam zachwycona, jak szybko załapała! Nie jest to jeszcze dopracowany cud, ale myślę, że nie jest źle! Kulka potrafi wytrzymać w tej pozie dość długo :)
Kilka zdjęć z “ukłonu” (zdjęcia i filmiki z dziś):
“Kochana Pani, Ty moja królowo” :P :

Nie patrzeć na moje ręce! :D Jak mi się podoba ten jej zadeczke w górze, to bardzo zabawnie wygląda! :D

Z językiem ;)

Teraz filmiki! Trochę ciemne, ciemniejsze niż w rzeczywistości...
Ukłon część 1
http://www.youtube.com/watch?v=Y2q5rytiENs
Głos opóźniony – te “eeeeeeej” - to było, bo Kulka opuściła zad do “waruj”. Kliki tez sie wydają za późno...
Ukłon część 2
http://www.youtube.com/watch?v=dS-ykyASI9I
Glos baaaardzo opóźniony. Komenda wydana po wykonaniu ćwiczenia ;)

I jak?
(w tle głos z jakichś wiadomości ;) )
Niedługo zaczynam agility! :)
To na tyle dziś, pozdrowienia, Agata.... :)

Odpowiem na Wasze pytania popołudniu lub jutro, teraz musze iśc do szkoły ;)

Posted

kofee napisał(a):
Asti, jestem pod dużym wrażeniem. I psa i właścicielki i galerii. :crazyeye:
Cudowna ta Twoja Kulka, ale pewnie jest taka cudowna:loveu: , bo tak ją wychowałaś i poświęcasz jej tyle czasu.
Napisz, jak to się stało, że pomyślałaś o agility i tańcu z psem - czy to Kulka zaczęła ujawniać jakieś predyspozycje, czy sama byłaś tym zafascynowana i dlatego zaczęłyście ćwiczyć?
Mam nadzieję, że dziewczynka już zapomniała o operacji. Życz ode mnie Kulce zdrowia i podrap za uszkiem.

Tak - Kulka + predyspozycje - marzenie:shake: Kulka - przeze mnie - miała nadwagę... W ogóle nie chciała się ruszać. Agility poznałam dzięki gazetom o psach, wiele nauczyłam się na www.agility.fora.pl , sport ten mi sie spodobał i zaczęłam ćwiczyć:multi: Na początku było okropnie ciężko! Kulka nie chciała skakać nawet 15 cm! Ale moja walka się opłaciłam i - nie chwaląc się - to tylko moja zasługa, że Kulka lepiej się rusza i agility coraz lepiej jej idzie. Tylko ja trenowałam, dostarczałam jej odpowiedniej dawki ruchu...
Sami zobaczcie:
Wysokośc w kłębie: 33 cm
Waga - sierpień: 11,4 kg:-o
Waga - październik: 9,8 kg
Waga teraz:: 8,5 kg:multi: (i nadal pracujemy).

Chefrenek napisał(a):
A co to za orkiestra?

Młodzieżowa Orkiestra Deta :loveu: :cool3: Zdobyliśmy 1 miejsce na Ogólnopolskim Festiwalu Mlodzieżowych Orkiestr Dętych w Inowrocławiu:razz:
Duża orkiestra - głównie osoby z liceum i strasze:crazyeye: Ha, ha - a ja mam 13 lat:lol:

Idę do Waszych galerii...:lol:

Posted

Asti napisał(a):

Młodzieżowa Orkiestra Deta :loveu: :cool3: Zdobyliśmy 1 miejsce na Ogólnopolskim Festiwalu Mlodzieżowych Orkiestr Dętych w Inowrocławiu:razz:
Duża orkiestra - głównie osoby z liceum i strasze:crazyeye: Ha, ha - a ja mam 13 lat:lol:

Idę do Waszych galerii...:lol:

W Inowrocławiu? Ja się tam urodziłam i mam tam całą rodzine..sliczne miasto:)

A Kulka faktycznie zrobiła duże postępy - Gratulujemy:)

Posted

Na klarnecie :)

:)

Mieszkasz w Inowrocławiu? Super. Miasto ekstra, ale ja zapamiętałam głównie ból płuc i nóg - przemarsz 2 km, nieustannie grając, musztra itp. itd. ;)

Posted

Bożesz ty mój!!
Jaka utalentowana dziewucha z CIebie, nie no nie mogę! Szkoda, ze nie wszystkie 13nasto letnie Agaty tak mają:|:P:D
POzdrawiam!
Agata!

Posted

Podoba mi się tutaj, jak Kulka patrzy mi w oczy ;) (podczas treningu overów)

Niestety - wyszły ciemne :(

Sesja kafelki

(takie te zdjęcia nijakie)

Ten jej uśmiech:

W ukłonie, zdjęcie od przodu:

Pozdrawiam, Asti

Posted

Ja to mam mszczęscie :D prosto na foteczki :multi:
wiesz co ja myślałam ze Kulka to ona większa jest :) a na tym zdjęciu co jesteście razem to taka malusia...
ona waży aż 8 kg ? i jest taka malusia? tożto moja Tina jest wieksza i waży 4 kg .... :roll:

Posted

Wiem :( Może to dziwnie zabrzmi, ale ona specyficzną budowę ciała... Wydaje się wszystkim gruba, a ja - sprawdzałam - ma bardzo szeroką i głęboka klatkę piersiową. Poza tym - fakt - ma trochę nadwagi, ale bez przerwy nad tym pracujemy...

Gdzie nam tam do 4 kg! A wet powiedział, że nie jest tak źle, że wystaczy więcej ruchu. Więc jest więcej ruchu i Kulka chudnie. Może Tina i Kulką różnie się budową ciała? Nie wiem, ale wiem jedno - muszę Kulkę odchudzić! ;)

Ćwiczymy juz agility, taniec z psem, niedługo dochodzi frisbee :)

Już 10 stron! Dziękuję za komentarze!