Asti Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Marta Ares - jasne, ale nie dziś, okay? Teraz wstawiam nowe foty :P I muszę robić prezentację. Samturia: No niestety, dużo odwiedzających nie mam, trzeba się starać Quote
Asti Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Tych zdjęć będzie 32, więc długo będa się wgrywać, ale bądźcie cierpliwi :P Quote
Asti Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Please, fotki! Chłopcy, dziewczęta! Mam dla Was 32 zdjęcia Wybaczcie za rozmazane zdjęcia. *** Wyszłam dziś na spacer z Kulką. Zamiar był taki: max 15 minut, nauka chodzenia na luźnej smyczy w szelkach. Kulka bardzo się cieszy, gdy widzi szelki, ale nienawidzi ich zakładać. Zachęcona i zmotywowana blogiem Marty i Wiki, o pozytywnym szkoleniu za każde zainteresowanie szelkami klikałam i dawałam smaczek. W końcu za 8 podejściem założyłam jej szelki klikając i dawając smaczka Przeszkadzałam nam trochę pies-sąsiad, którego włascicielka wypuściła na podwórko, a który jest wiernym adoratorem Kulki Zawsze robi pozycję ukłon i patrzy przez płot na Kulkę lub na nią czeka, gdy jej nie ma na dworze. Kulka wierny obrońca terenu, zawsze go odgania Właścicielka psiaka także wybierała się na spacer, więc poszłyśmy razem. Jak wiecie, nastawienie Kulki do innych psów... No więc na początku Kulka go ignorowała, a potem troszkę się zainteresowała jego zapachem Chwilę później dołączył do nas Reksio z właścicielką i ruszyliśmy na podbój podmokłych terenów Niestety Reksio z Budrysem mieli już kiedyś sprzeczkę, w dodatku to samce, więc dziewczyny musiały je mocno trzym,ać na smuyczach, bo bardzo się do siebie rwały w negatywnym tego słowa znaczeniu. Kulka widząc wszczynającą się bójkę trochę się zaniepokoiła, ja jednak zawołałam ją, powiedziałam "siad" - usiadła - klik/smakołyk. Kiedy tamte psy szczekały na siebie Kulka spokojnie siedziała i czekała na moje polecenia Jestem z niej bardzo zadowolona, bo Kulka nie jest agresywna w stosuku do samców, teraz musimy pracować nad intencjami do suczek, bo Kulka dziś jedną pogoniła Pierwszym miejscem do odwiedzenia był duży kamień Pies zakochany w Kulce to Budrys. Poznajcie półtorarocznego Budryska: No i Kulka: Kulka w biegu: Kulcia i jej zabójczy uśmiech: Ślady łap Kulka na piasku: Quote
Asti Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 UWAGA! UWAGA! OTO PIERWSZE ZDJĘCIE KULKI Z INNYM PSEM! TO WIELKIE WYDARZENIE W NASZYM ŻYCIU! KULKA TOLERUJE SAMCE Ignorowanie Budryska: I już zainteresowanie Budrysem: Budrys On ma predyspozycje do tańca z psem. Uwielbia chodzi w kółko swojej pani przez co owinął ją smyczą wokoło nóg Skoki przez patyki Kulka skakała nawet, gdy powadziła ją moja koleżanka! Kulka, w tle Budrys Kulka biegnie: Kulka ustawiła się z boku, macie ją w całej okazałości: Las widziany uszami Kulki Quote
Asti Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Chodziłyśmy po lesie, po polach. Niektóre pola miały fajne dziury do skakania Kulka na polu: I Budrysek Po spacerze wszystkie psy były brudne: Chciałyśmy skrócić sobie drogę i iść na przełaj przez pola. Napotkałyśmy... WODĘ PO ŁYDKI Nie było jak inaczej przełść. No więc ja w półbutach w zamszu zręcznie przeskakując po kępkach traw dotarłam na brzeg Kulka zamoczyła tylko łapy... ...i zrezygnowała Przebiegła dwa pola w bok i udało jej się przejść suchą łapą. Psinka naturalnie wróciła do mnie Było naprawdę super! Kulka wróciła do domu mokra, głodna i spragniona. Muszę dodać, że Kulka kiedy spuściłam ją ze smyczy była nawet karna Tylko na końcu, kiedy znała juz doskonale drogę do domu, musiałam bardzo stanowczo powiedzieć: chodż tu natychmiast, Kulka! Zadowoleni Państwo? Pozdrawiam, Agata & Kulka Quote
BBeta Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 [quote name='Asti'] Kulka rzeczywiście cudnie uśmiech się na zdjęciach :loveu: Tak szczerze :cool3: Ładna strona tytułowa Twojej prezentacji, widze na niej spanielka, więc tym bardziej mi się podoba :cool3: Pozdrawiamy Quote
Samturia Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 super... Kulka jest śliczna :loveu: ja też mam zamiar kupić Łapie szelki ;) Quote
Asti Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Mam zdjęcia, ale nie wstawię :( Za karę! :x W innych galeriach przez 10 stron nie ma zdjęć i dyskusja się nadal toczy, ja daję zdjęć mnóstwo, a mało kto raczy zajrzeć. Quote
Guest Kamcia_14 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Kochana nie smutaj się :loveu: Ja wpadam do twojej galeri zawsze :loveu: Nie wiem czy takie pogaduszki przez 10 stron są dobre .... ja swoją galerię zamknęłam .... robię sobie urlop :evil_lol: Chciałam sie jeszcze ciebie zapytać czy rejestrowałaś się w portalu psy i my :hmmmm:. Pozdrawiam serdecznie :multi: Quote
Guest Kamcia_14 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Asti napisał(a):Tak, rejestrowałam się :) Aha , bardzo dobrze :razz: Quote
Marta_Ares Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Nie denerwuj sie poprostu teraz rzadko kto ma czas odwiedzic wszystkie galerie w weekend napewno bedzie wiekszy tlok u Ciebie;) Quote
Meritt Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Hej Twoja suczka jest śliczna i do tego baardzo mądra:loveu: Quote
Marta_Ares Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Asti nie fochaj sie juz tylko wstawiaj fotki:eviltong::mad: :mad: Quote
Asti Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Macie tu troszkę: moje dwa nowe bannery techniką big photo ;) Parę fotek: Było już trochę późno, więc niektóre zdjęcia niestety z fleszem Podwójna hopeczka Zawsze czujna Filmiki: Musiałam wykazać się duża inwencją twórczą w tworzeniu hopek, więc nie dziwcie się jak zobaczycie doniczki, szczudła i konewki Dość trudno było dokładnie zapamiętać, co i jak, więc improwizowałam Tutaj różne kombinacje, typu praca na odległość itd. Słaba szybkość Nie wiem, dlaczego... http://www.youtube.com/watch?v=rWqzytDKJ64 Hop! http://www.youtube.com/watch?v=TWBJarWQiQc Podwójna hopka (zapomniałam nazwy). Jeśli dalibyście w zwolnionym tempie, zobaczylibyście, że Kulka zawsze tak śmiesznie zadeczek układa, żeby nie zrzucić tyczki http://www.youtube.com/watch?v=-kVNguEnSNY Overy przez nogę http://www.youtube.com/watch?v=dctV9uDYzv4 Graficzka Kulki wykonana przez Julię: Quote
Asti Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Mount Everest Kulki, czyli górka z piasku Kulka: Bawiłam się dziś Kulką w tropienie i kopanie. Zakopałam jej granulkę "Frolic" w piasku, a opna musiała wywąchać i wykopać. Nagrodą było zjedzenie Szukam... Coś czuję... (to kamyk nie Frolic) Jest! Jest! Znalazłam! Po kopaniu miałam piękne łapy Daj łapę! Quote
Asti Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Zdjęcia stare, mogą być? ;) Już się nie focham, ale uważam, że bez sensu jest wstawianie zdjęć, jeżeli tu nikt nie zagląda! Quote
Marta_Ares Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 super foteczki:loveu: :loveu: :loveu: jak ona pieknie skacze:loveu: Quote
kesslee Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Asti napisał(a): Ale masz fotogenicznego psiaka :loveu: Prześliczna ta Twoja Kuleczka :D Quote
Samturia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 dawno mnie bnie było... Łapa też już umie overki :) Quote
Recommended Posts