Asti Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 SERDECZNIE WITAM WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW W GALERII KULKI "KULKA - MY SMALL BC" :Dog_run: Imię: Kulka Hodowla: "Zborowskie Wzgórze" [SIZE=2](to oczywiście żart - Kulka jest kundelkiem:dog: ) Rasa: kundelek. Ja jednak nazywam Kulkę pieszczotliwie Miniaturowy Border Collie, ponieważ już wiele osób zauważyło/powiedziało, że Kulka jest podobna do tej rasy psa. Ja osobiście uwielbiam Bordery:loveu: Rok urodzenia: Czerwiec 2000 Wiek: 6 lat Wzrost w kłębie: 33 cm Umaszczenie: czarne, białe znaczenia Sporty: Agility (jedziemy na obóz w lipcu), Dog Dancing Charakter: sprytna suczka - wie, jak dostać się na wysoki stół, jak przedostać się przez płot, jak ominąć tunel w Agility (znienawidzona przeszkoda):mdrmed: . Uwielbia pieszczoty, nigdy nie ma dość głaskania. Gdy widzi smycz pędzi jak szalona do furtki i z zniecierpliwieniem czeka, aż jej ją zapnę. Niestety dużo szczeka (szczególnie w nocy) :-( Co sprawiło, że Kulka nie mieszka w domu, lecz w budynku gospodarczym (w domu jest małe dziecko i starsza osoba). Nie jest jej tam źle, ponieważ codziennie jest wypuszczana, chodzę z nią na spacery i bawię się. Od kilku miesięcy, może nawet od roku:lilangel: (wtedy skoki przez podłużne doniczki) trenujemy Agility. Umiemy już: :bluepaw: stacjonatę, oponkę, skok w dal, tunel sztywny, palisadę, kładkę, stół. Nie umiemy: :bluepaw: huśtawki, tunel miękkiego, slalomu (zapomniałam o czymś?) A w lipcu 2007 wybieramy się na Wakacyjny Obóz Agility w celu podszkolenia się, bo chcę wziąć udział choć w jednych zawodach:cool2: Spodobał mi się także Dog Dancing, który trenujemy amatorsko. Umiemy: śliczny twist i stęp hiszpański - ale jeszcze na siedząco. Poza tym slalom i ósemkę, ale z pokazywaniem smakołyka. Kulkę szkolę na smakołyki, bo zabawki ją nie za bardzo interesują:p Ma jedną ulubioną - gumową, niebieską kość. Smakołyki i jedzenie to kolejna miłość Kulki. Nie wiem tylko, dlaczego ona lubi najczęściej najdroższe karmy?:lol: *** A teraz juz dam kilka fotek: Z ulubioną zabawką: Jesienią: I dwa bannerki w moim wykonaniu. Ten drugi nauczyłam się robić dzięki JESS:) Jeśli chcecie zobaczyć więcej zdjęć zapraszam na: :bluepaw:www.kulka12.pupile.com Wkrótce więcej zdjęć:dog: :Dog_run: Korzystając z okazji:lol: :x-mas: :tree1: :x-mas: I to już na dzisiaj wszystko... Udało mi się założyć galerię!:lilangel: Quote
Guest Kamcia_14 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Asti co za ciekawy i długi opis :loveu:. Przeczytałam cały :diabloti:. A kuleczka piękna :loveu:. Bradzo ładnie zapowiadająca się galeria :diabloti: tak jak moja :evil_lol:. Będziemy stałymi bywalcami :loveu:. PS. wesołych świąt :loveu:. PS. Wpadnijcie też do nas do galeri :loveu:. Quote
Madzika Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Serio sunia bardzo borderkowa tylko ciut mniejsza:razz::razz:. Ale u borderka ważniejszy jest charakter od wygladu a widze ze psiurek pojetny jest i aktywny wiec BC :roll: Quote
Asti Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Dziękuję dziewczyny za wpisy:loveu: Jesteście pierwsze, które napisały coś w galerii Kulki (cóż za zaszczyt, nieprawdaż?:cool3: ). Odwiedziłam Wasze galerie... Będę pewnie stałą ich bywalczynią:lol: Jutro lub w poniedziałek wstawię sesję "Agility" i pewnie jakiś filmik. Nie będziecie długo czekać;) [SIZE=2][quote name='Kamcia_14']Asti co za ciekawy i długi opis :loveu:. Przeczytałam cały :diabloti:. Starałam się:lol: [quote name='Madzik']Serio sunia bardzo borderkowa tylko ciut mniejsza:razz::razz:. Ale u borderka ważniejszy jest charakter od wygladu a widze ze psiurek pojetny jest i aktywny wiec BC :roll: Madzik - cudownie, że tak myślisz:loveu: Na tym zdjęciu Kulka dopomina się o wpisy do jej galerii!:razz: Quote
Guest Kamcia_14 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Na tym zdjęciu Kulka dopomina się o wpisy do jej galerii! Eh i jak tu sie nie oprzeć takiemu spojrzeniu :roll:. Mikołaja z długą brodą, gości z procentową wodą, kobiety gorącej w prezencie, prostej drogi na zakręcie. Tego i wiele innego życzy... Kinguśś i kamuśś :loveu:. Quote
Asti Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Teraz będę pisać mniejszymi, niebieskimi literami Jak obiecałam - sesja "Agility". Przedstawię Wam dziś moje przeszkody :bluepaw: Stacjonata (Wysokości: ok. 28 cm, 35 cm, 40 cm); :bluepaw: Oponka (środek oponki zawieszony na wys. 50 cm): :bluepaw: Stół antypoślizgowy (wys. 35 cm): :bluepaw: A to jest tunel (1,90 m) podkradłam mojej młodszej siostrze :lol: Mam jeszcze palisadę i kładkę, ale nie sfotografowane. A teraz do akcji wkracza Kulka :bluepaw: Skok przez stacjonatę: Kulka należy do tego typu psów, które same z siebie starają się nie zrzucić poprzeczki. To dlatego ona przybiera takie śmieszne pozycje w locie. :bluepaw: Skok przez oponkę: :bluepaw: Stół: :bluepaw: Tunel (czerwona Kulka :cool3: ): :bluepaw: Jeszcze jeden skok przez stacjonatę (tym razem bezemnie. Uff...): :bluepaw: Odpoczynek koło stacjonaty: :Dog_run: Ćwiczymy co kilka dni, nie jest najgorzej. Aby zostać mistrzem, trzeba ćwiczyć - stosujemy sie do tej zasady A tu filmiki, ale stare, bo z października Agility: http://www.youtube.com/watch?v=5tSYjHTeD54 Rozgrzewka przed treningiem, elementy tańca z psem: http://www.youtube.com/watch?v=QDFXMydszTg Nasza pseudopalisada: http://www.youtube.com/watch?v=Z0w2nN2Kf7A I rekord skoku wzwyż (51 cm): http://www.youtube.com/watch?v=NA2SwsY205w Wyżej nie skaczemy, bo boję się o stawy:shake: Filmiki są dość stare. Lepiej nam idzie twist, umiemy trochę stęp hiszpański i udoskonalamy overy :Dog_run: A to robota Guci:loveu: Śliczne, nieprawdaż? *** I to na dziś tyle:angel: Pozdrawiam - Asti z Kulką:dog: Quote
olekg89 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Ale wyjebana w kosmos.Taki mały żywioł! Super:D A to ,ze mieszka w budynku gospodarczym to nic złego:) Gdybym miał dom moje psy spały by w budach .:)\ Gratuleje takiej skoczej i wspaniałej suni :D naprawde widać w niej chęć do pracy :D Pozdrawiam MBC (miniaturowego Border collie):D Quote
Alicja Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Wspaniała sunieczka MBC;)i wspaniała odpowiedzialna Młoda Osóbka jej przyjaciólka:p Quote
haska_12 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Obejrzałam filmiki :) Mądra z niej dziewczynka :loveu: Na pewno będę tu częściej zaglądać :lol: Quote
Samturia Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 ojej jaka ona cudniasta :D i straaasznie zwinna :D kochane strworzonko... taki mały BC :D Quote
olekg89 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Mam tylko jedną uwagę.na jednym zdjęciu Borderka skacze na betonie.To nie jest zdrowe dla stawów niech skika sobie po trawce:) Jestem pod wrażeniem i twój mini tor agility jest do pozazdroszczenia:) Quote
Asti Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 [quote name='olekg18']Mam tylko jedną uwagę.na jednym zdjęciu Borderka skacze na betonie.To nie jest zdrowe dla stawów niech skika sobie po trawce:smile: Chodzi Ci pewnie o to zdjęcie. Na forum o agility też na to zwrócono mi uwagę. Zdjęcie zostało zrobione w wakcje, więc dość dawno. Teraz Kulka skacze tylko na trawie. Wiem, czym to grozi... [quote name='olekg18']Ale wyjebana w kosmos.Taki mały żywioł! Super:-D A to ,ze mieszka w budynku gospodarczym to nic złego:smile: Gdybym miał dom moje psy spały by w budach .:smile:\ Gratuleje takiej skoczej i wspaniałej suni :-D naprawde widać w niej chęć do pracy Pozdrawiam MBC (miniaturowego Border collie):-D [quote name='Samturia']ojej jaka ona cudniasta i straaasznie zwinna :-D kochane strworzonko... taki mały BC :-D [quote name='haska_12']Obejrzałam filmiki. Mądra z niej dziewczynka :loveu: Na pewno będę tu częściej zaglądać :lol: [quote name='nathaniel']Boska :loveu: [quote name='Alicjarydzewska']Wspaniała sunieczka MBC;-)i wspaniała odpowiedzialna Młoda Osóbka jej przyjaciólka:p Ojej, dziękuję!:oops: Tyle komplementów dla Kulki. Cieszę się, że i Wy sądzicie, że Kulka jest podobna do Border Collie. Naprawdę, bardzo dziękuję!:multi: Jak znajdę chwilkę czasu wejdę do Waszych galerii i zostawię ślad - w zamian za te Wszystkie komplementy:loveu: Zapraszam do galerii! Wystarczy kliknąć w banner! (nauczyłam się robić odsyłacz w obrazku:p ). Z pewnością co dzień, co kilka dni znajdziecie nowe informacje i zdjęcia, być może filmiki. [quote name='olekg18']Jestem pod wrażeniem i twój mini tor agility jest do pozazdroszczenia:smile: Dziękuję! Ja zrobiłam projekty na kartce (cały wieczór się z nimi męczyłam) - wymiary itd. Potem wyjechałam na tydzień, na wakacje, a po powrocie - przeszkody już były:multi: Zrobił mi je mój kochany Tato:loveu: Nie są to niby superprofesjonalne przeszkody kupowane w Czechach, ale są, mnie się podobają I już po Wigilii. Wstyd sie przyznać, ale w tym roku nic Kulka nie dostała:oops: Jednak prezent będzie, tylko z opóźnieniem. Mam nadzieję, że Kulka nie zauważy, że trochę po czasie. Dostanie transporter, smakołyki i 15 kg karmy. Przed wieczerzą Wigilijną podzieliłam się z Kulką opłatkiem:evil_lol: Powiedziałam "łapa" (żeby podała mi łapę) i złożyłam jej życzenia, właściwie takie, o których ja marzę: żeby była grzeczna, posłuszna, zdrowa, żeby dobrze jej szło w agility i żeby wszystko dobrze poszło z tym obozem. Niestety nie przemówiła:shake: No cóż, za to bez przerwy coś do niej mówiłam, a ona siadła przede mną i słuchała, słuchała, słuchała... Zgadnijcie co Kulka zrobiła??? Jutro Wam napiszę prawdę, a tymczasem wymyślajcie scenariusze, dlaczego ona tak się "śmieje" i leży na tym panu:evil_lol: DZIĘKUJEMY!!! za komenatrze I SERDECZNIE ZAPRASZAMY PONOWNIE Quote
haska_12 Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Złapała złodzieja, który chciał okraść jej dom w biały dzień :evil_lol: Quote
olekg89 Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Kulka zagryzła pana pozoranta :D NIe mółwiłas ,ze trenujesz z nią IPO :D:D:D Quote
Asti Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Powiem Wam wieczorem:lol: Wymyślajcie dalej! Prawda jest zaskakująca:diabloti: Pozdrawiam, Asti Quote
Asti Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Już piszę!:lol: Co roku w mojej miejscowości sa organizowane Dożynki. A to jest kukła z tych Dożynek. Była już niepotrzebna, akurat leżała na ziemi, więc postanowiłam ją wykorzystać jako element sesji:razz: Jeśli chcecie zobaczyć całą sesję zapraszam tutaj... http://www.agility.fora.pl/viewtopic.php?t=372&postdays=0&postorder=asc&start=75 Czwarty post od góry. Coś cicho w tej galerii:shake: *** Zmniejszone zostały wszystkie zdjęcia, zajęlo mi to dużo czasu, mam nadzieję, że Moderator nie zamieni zdjęc na linki... Quote
Alicja Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:swietna sesja z kukła:lol: Quote
Asti Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Evelina napisał(a):Asti, dziekuje za zmniejszenie fotek To w końcu mój obowiązek i "prawo", które mnie obejmuje. Nie powinnam się użalać nad sobą:shake: Evelina - masz ślicznego psa! Mam dzisiaj dla Was sporo zdjęć Byłam parę dni temu na spacerze z Kulką. Zrobiłam tylko jedno zdjęcie, zanim na aparacie pokazało się "wymień baterie". Myślałam, że się załamię. Ja tu w planach jakieś sesje, a tu masz. Jedno zdjęcie... w dodatku nie Kulki, a odcisków jej łap na piasku :D Kulka dzielnie pilnuje naszego podwórka. Swe niewielkie rozmiary nadrabia szczekaniem. Nawet nie wiecie, jak ludzie jej się boją :shock: A ona nikogo (serio!) jeszcze nie ugryzła - tak z agresji itd. Bo czasem jej się zdarzy, że przy zabawie wbije swoje kiełki w moją rękę. Ale to nie boli, i wiem, że ona tego celowo nie zrobiła. No więc Kulka wypatruje, czy ktoś niepożądany się nie zbliża Zobaczcie, jakie kły :lol: Zdjęcie zrobione przy ziewaniu Ukłon Gdzieś w oddali... Czy to oczy... oko! może kłamać? Teraz zdjęcia dzisiejsze... Słoneczko dziś przygrzało... Trochę rozmazane, ale chcę Wam pokazać, z jakim zaangażowaniem Kulka pokonuje stacjonatę, jaki bierze zapas A teraz moje ulubione dzisiejsze. Kulka zjada moją rękę, a właściwie smakołyk :wink: A z tych dwóch zdjęć... Uśmiech: ...zrobiłam animację A teraz filmiki! Kocham ten strasznie długi filmik, czyli... *Kulka biegnie http://www.youtube.com/watch?v=JQMVK31PNLo Tutaj elementy Dog Dancing, ale ten filmik jest już stary, chyba z października (co widać - nie mam kurtki nawet). Teraz jest już lepiej z twistem, ale gorzej za stępem. Kulka daj mi dwie łapy na raz, wychyla się do przodu. Trzeba popracować... Na tym filmiku Kulka jest rozkojarzona, bo... przed chwilą mój tata pojechał gdzieś samochodem. I nie mogła się skupić :D *Twist i stęp hiszpański http://www.youtube.com/watch?v=KezvvvvdOns Znowu Dog Dancing, ale dzisiejszy. Jestem zadowolona z twistów, ale dziś coś nie za bardzo wyszły. I całkiem zapomniałam nagrać overów . Kulka strasznie dziś szalała, była nakręcona, az za bardzo. Jak widac na filmie - skacze po mnie jak szalona :D *Twist i slalom między nogami http://www.youtube.com/watch?v=MHEzsSojIao Te jej nakręcenie wykorzystałam do agility (które fajnie dziś szło! Nawet bez smaczka), którego nie mam nagranego, bo nie miał mi kto nagrać . Reszta filmów to... nagrywane jest przez aparat położony na takim klocku :wink: Próbowałam dziś zacząć w końcu slalom, bo my nigdy go się nie nauczymy... Dwie tyczki, żeby przechodziła pośrodku. Sami zobaczcie jak wychodzi. Nie za bardzo widac tych tyczek *Slalom http://www.youtube.com/watch?v=WXbQ8TMmvfU Na dziś wystarczy:multi: Choć możliwe, że dam fotki wieczorem z kąpieli Kulki. Pozdrawiam, Asti Quote
kalina. Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Fajna galeria:)Kulka jest podobna do BC;). Asti fajne robisz animacje(w PS?) Quote
ewelinabuck Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 :loveu: :loveu: suuuuuper filmiki masz ekstra przeszkody Quote
Kamyczek87 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ulalala ale tor agility jej zrobilaś,pełen podziw:cool3: ,śliczna sunieczka:loveu: ,widać że pojętna.:p Quote
nathaniel Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Cześć , melduje się ;) Czekam na zdjęcia ;) Kolejne!! :loveu: Quote
Recommended Posts