Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Pisze bo mam pytanie co do mojej suni. dostałam ja i byłam pewna ze jest rasy syberian husky, nie znam sie na pieskach wiec uwierzyłam bo zapewniała mnie o tym właścicielka pieska. Sunia ma teraz 6 miesiecy i jest strasznie niska. jej zdjecie jest u mnie na profilku. Pytanie jest tego typu czy ona jeszcze urośnie czy jest mieszancem? czy powinnam zkładac reklamacje do właścicielki?

Posted

W profilu znalazłam dwa zdjęcia, żaden z piesków nie ma nic wspólnego z syberianem, ale są urocze :-)
chcesz mieć rasowego pieska i być pewną, że wyrośnie z niego, to czego oczekujesz? Zapewni Co to tylko rodowód.

• 1 month later...
Posted

Domyslam sie, ze chodzi o to rude stworzonko. Klikałam z nadzieja, bo widywałam na ringach husky psy, których zaden laik jak takich by nie okreslił, a jednak miały rodowody, były oceniane i były to pracyjace psy zaprzegowe.Niestety, co do rudej suczki, mój optymizm zniknął. Wyglada jak skrzyzowanie husky z welsh corgi. moze hodowczyni ma tez te psy i cos sie wymknęło spod kontroli...Ale widziałam tez owczarka niemieckiego, u którego taka budowę spowodowało podobno daleko posuniete zwrodnienie stawów, o ile oczywiscie wierzyc temu, co twierdzono w schronisku, w którym przebywał, widywałam tez podobne rottweilery...tu juz wet nusiałby sie wypowiedziec. Pewna jestem natomiast, ze suczka na pewno z tego nie wyrosnie. Abstrahując od tego, jest absolutnie urocza i cieszyłabym sie mjaac tak rozkosznego liska. ale gdybym kupiła go u hodowcy, to jednak żądałabym zwrotu kasy, bo gdybym chciała psa na takich łapkach, wybrałabym własnie corgi, czy basseta. A propos, czy psiak ma rodowód lub metryczkę! Świateczne pozdrowienia dla Ciebie i suczek.