Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

soboz4 napisał(a):
Niestety nie jest dobrze, Ares całą noc chodził i sikał po ścianach, Natalia jest nieprzytomna...

O rany :( Aresik...
Może są jakieś środki do psikania? Jak można go tego oduczyć :shake: ???

Posted

o matko:( takie złe wiadomości z rana:(
co jest z Aresem?? może jakieś środki na uspokojenie mu pomogą? to może być problem ze stresem....
może potrzebuje czasu....oby było lepiej!

Posted

Nie jest dobrze, ale próbujemy, zarówno Natalia jak i ja. Gdyby ktoś miął jakiś pomysł bardzo proszę o pomoc. Na razie

1/ zadzwoniłam do behawiorysty - są umówieni na jutro rano na konsultację
2/ mam dla niego odpowiednik prozacu - fluoksetyne, ale dawkę ustali behawiorysta jutro
3/ wieczorem kupię mu kongo do uspokojenia
4/ załatwiłam mu klatkę kenelową, za chwilę powinna podjechać
5/ poradziłam Natalii żeby kupiła duuuuża kość i dała do klatki kenelowej, żeby miał zajęcie
6/ no i jeszcze pieluchy

CO JESZCZE MOŻEMY???
Jak mu pomóc?
Jak wróci to będzie jego koniec przy takim zachowaniu, wyłącznie pozostanie mu kojec, a ma zbyt marne futerko na życie na dworze

Posted

Bardzo mi przykro, Ares wraca, ale jesteśmy nieco mądrzejsi, nie wiem jak to zrobić, bo chciałabym zrobić mu badania w kierunku mocznicy, cukrzycy
to nie jest do opanowania

Posted

Szkoda, że się nie udało...
Na pewno warto Aresa zbadać. Przyczyn takiego nadmiernego pragnienia może być kilka - cukrzyca, moczówka, problemy z nerkami, z tarczycą, a także ból (mój Bazyl pił tak jak smok, gdy bolały go stawy...).
Warto by było też gdyby pracownicy schroniska przyglądnęli się czy tam też tak pije w ilościach hurtowych.

Jak już będzie wiadomo jaki jest nowy numer Aresa to proszę o info.

Posted

numer będzie ten sam, bo Ares wyszedł na przepustkę, poprosiłam żeby go nie wypisywali w czwartek

Natalia szuka dla niego domu u znajomych w domkach jednorodzinnych, Ares nie może przebywać w mieszkaniu

On nawet w nocy cały czas pił i sikal

Posted

Niestety zbyt dużo czasu zajmuje mi dzwonienie w pracy, na dodatek do mnie tez dzwonią, muszę spasować bo jeszcze do emerytury mam trochę czasu i nie chcę żeby mnie wywalili. od poniedziałku robię plany gospodarcze na 2014 rok, to wymaga skupienia i wyłączam komórkę...

Wiem, że cały czas sobie to obecuje, ale ktoś kto nie załatwiał takich spraw nie wie ile to trwa, najpierw żeby znaleźć klatkę kenleową a potem żeby znaleźć kogoś zeby przywiózł, odmówiły mi 3 osoby z rzędu, dobrze że biuro schroniska mi pomogło

Posted

tak, przywróć go, na razie badanie wykazało wyłącznie poliurię, nie mogli pobrac krwi bo za długo by leżała do poniedziałku, mocz też, jedynie można było zrobić to co na miejscu

Posted

obawiam się, że przede wszystkim wpływ ma choroba, chore nerki czy jakiś ukryty ból tez może powodować opilstwo i nerwowość, w każdym razie w poniedziałek idzie na badania, zobaczymy co wyjdzie, mamy cały wór karmy dla nerkowców, choć mam nadzieję że sie nie przyda...

Posted

Ares miał wykonane wszystkie badania, nie wiem czy wczoraj czy dziś miał usg, w poniedziałek badania krwi i moczu, nie było jak mu pomóc. Bardzo mi przykro ale nie miała sensu go dalej męczyć, bardzo go juz bolało, dlatego był taki niespokojny i tyle pił i nie potrafił zasnąć na chwile w posłaniu.

Biegaj na łąkach za Tęczowym Mostem Aresie, może na tamtym świecie znajdziesz kochający dom.

Posted

soboz4 napisał(a):
Ares miał wykonane wszystkie badania, nie wiem czy wczoraj czy dziś miał usg, w poniedziałek badania krwi i moczu, nie było jak mu pomóc. Bardzo mi przykro ale nie miała sensu go dalej męczyć, bardzo go juz bolało, dlatego był taki niespokojny i tyle pił i nie potrafił zasnąć na chwile w posłaniu.

Biegaj na łąkach za Tęczowym Mostem Aresie, może na tamtym świecie znajdziesz kochający dom.

Biedny Aresik:-(:-(:-(
Tak bardzo mi Go szkoda, tyle czasu spędził w schronisku, non stop zmiana opiekunów, wkońcu szansa na namiastkę domu w postaci DT i tak to się wszystko skończyło...:placz:

Posted

strasznie smutne :( przegapiliśmy moment, w którym można mu było pomóc ... badania krwi i moczu psy w schroniksu powinny mieć cyklicznie - raz na pół roku !!! W SHCRONISKU pobierane przez wetów tamtejszych i wożone do kliniki Pana jak mu tam. A szczególnie te co siedzą od lat!!! Matko jakie kurna trudne! Dramat