Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiyoshi napisał(a):
Czy Ares był dzisiaj na spacerze? jak było????

Widziałam, dzisiaj Aresa z Asią na spacerku, na porannych ogłoszeniach zachowywał się baaardzo grzecznie, tylko pieścił się z Asią z rozmarzeniem na pyszczku:D póżniej widziałam jak truchtał na spacer:) Nie wiem czy przesadzam albo mi sie wydawało, ale Aresik jakis chudszy mi sie wydawał i futerko miał jakby w gorszym stanie, nie wiem z kim jest w boksie i jak go tam psiaki traktują, przy następnej okazji podpytam p. Anię.

Posted

ojoj....to nie najlepiej:(
Trzeba ruszyć z nowymi ogłoszeniami Aresa...dlatego pytanie do aeriel i innych osób, które dotąd promowały Aresa- jak wygląda sprawa jego ogłoszeń? czy są one uaktualniane itd? zamierzam zrobić mu ogłoszenia z nieco zmienionym opisem i uaktualniać je aż nie znajdzie domu.
Myślę też bardzo poważnie o ogłoszeniu go w gazecie, tylko jest to dosyć ryzykowane, ze względu na jego teoretyczne 'problemy sikaniowe'.
Co o tym myślicie?
Ciesze się, że Ares dobrze czuje się z Asią:)))))
jednak najwyższy czas by poszedł do domu!

Posted

jeśli chodzi o ogłoszenia...
to najlepiej co jakiś czas robić nowe ogłoszenia... bo te robione wcześniej mimo, że nadal są aktualne to "spadają" na dalsze strony i gubią się wśród tysiąca innych ogłoszeń...
więc warto zrobić nowe ogłoszenia, tym bardziej, że jeśli będzie nowy tekst to nie będzie problemu z portalami typu tablica... ;)

Posted

Nie wiem kto wcześniej robił mu ogloszenia, ja nie zdążyłam, ale jutro zrobie nową firmówkę zawsze to coś, poprosze też o jej rozwieszanie! Co do tych teoretycznych 'problemów sikaniowych', to raczej praktycznych, wiemy jak Ares zachowywał sie w pierwszy dzien w nowym domu, ale trzeba wziąc pod uwagę, że nie dano mu tam szansy się zaaklimatyzowac, nie wiadomo więc jak będzie to wyglądało po np. tygodniu w nowym domu. Myśle więc że ogloszenie w gazecie to dobry pomysł.

Posted

poczekaj z firmówką, jutro albo we wtorek będziemy mogli dać na niej swoje konto bankowe, wtedy ruszamy pełną parą z firmówkami. Chyba w tym tygodniu Iwona z Aniami pójdą załatwiać umowę na ogłoszenia z Dziennikiem Zachodnim.

Posted

soboz4 napisał(a):
poczekaj z firmówką, jutro albo we wtorek będziemy mogli dać na niej swoje konto bankowe, wtedy ruszamy pełną parą z firmówkami. Chyba w tym tygodniu Iwona z Aniami pójdą załatwiać umowę na ogłoszenia z Dziennikiem Zachodnim.

Super, będziemy mogli ogłaszać psiaki regularnie w gazecie!

A co do ogłoszeń Aresa, odnawiam je regularnie, jak są bazarki ogłoszeniowe to staram się też zamawiać mu nowe.
Na samej Tablicy.pl w jednym ogłoszeniu piesek ma 516 odsłon!
Nie mam pojęcia dlaczego ludzie nie dzwonią :(
Z Delmą jest podobnie, 672 odsłony w jednym tylko ogłoszeniu, a psina nadal w schronie :(
Bambi - 503 odsłony. Ryguś - 791 odsłon. Bąbel - 315 odsłon.
Wszystkie bez domu :(

Posted

Zauważyłam jakiś czas temu, że liczba odsłon na tablica.pl naprawde nie przekłada się na nic.
Najlepiej się sprawdzają ogłoszenia na morusku, doadopcji i chyba cafeanimal.
Przygotowałam nowy tekst dla Aresa, trochę przydługi, ale nic nie zaszkodzi spróbować.
Czekam z niecierpliwością na możliwość ogłaszania naszych psiaków w Dzienniku Zachodnim.

Posted

[quote name='kiyoshi']przygotowałam dla Aresa nowe ogłoszenia na kilku portalach z nowym tekstem i zdjęciem pyszczka jako główne. Może to zadziała, trzymajcie kciuki
oto jedno z nich
http://www.morusek.pl/ogloszenie/131242/ARES--zwykly-czarny-kundelek-o-wielkim-sercu-GAsNIE/

oby przyniosły mu wreszcie upragniony dom

Dzięki Iza za zaangażowanie:) Nie wiem czy ten wzór firmówki to juz ostateczna wersja, może wstrzymam się jeszcze z jej robieniem do weekendu... A wie ktoś czy Ares byl we wtorek na spacerze?

Posted

Nowe ogłoszenia na razie nie dają efektu, jednak trzeba Aresikowi życzyć najlepszego i mocno wierzyć, że domek jest, czeka- tylko po prostu na razie Aresika nie odnalazł!!!
pilnie trzeba gazety i firmówek...
będźmy dobrej myśli i wierzmy, że na święta Ares będzie juz u siebie!!:)

Posted (edited)

Firmówki gotowe, jest tylko mały problem bo przy drukowaniu zostają ucięte marginesy z logo fundacji, musze to naprawić, jak tylko uda mi sie także zmienić z doc na jpg to dodam je na poszególne wątki;)

Edited by madzia.uje93
Posted

Eh moja drukarka i word chyba mi chciały na złość zrobić...wyszło jak wyszło, że są białe paski na górze i na dole, nie potrafię już tego zmienić, najwyżej będe siedzieć z nożyczkami i każdą firmówkę obcinać jak będzie trzeba

Posted (edited)

A ja zamawiam właśnie dla Aresa mikołajową kurteczko-pelerynkę,
będzie brylował na pokazie psiej mody! Musicie mi tylko podać jego dokładne wymiary :)

EDIT:
Potrzebuję w miarę jak najszybciej (czy jutro jest wolontariat?)
dł. grzbietu, szer. brzuszka i szer. szyi Aresa :)

Edited by aeriel
Posted

W sobotę zrobiłam ogłoszenie dla Aresa na tablica.pl też je wyróżniłam, ale odzewu nadal nie ma:(
kurcze...czemu ten nasz Ares ma takiego pecha:(

ps. śliczne zdjęcia!!!