Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agasia napisał(a):
Gratulacje dla wygranych!
A co do basenji to moim obiektywnym okiem jak na male i bezwlose psiaki sa na podium calkiem czesto ;)

Hihihi, ciekawe to spojrzenie :cool3:

rozumiem, że małe i bezwłose to jakoś tak mało widoczne:evil_lol:

Ja bym sobie życzyła by bywały częściej zauważane, w Polsce to jednak jeszcze mało widoczna rasa, z reguły na podium istotnie pojawiają się duże i puchate :angryy: ale może z czasem to się zmieni :eviltong: na przestrzeni dwóch lat, bo tyle dopiero wystawiam swojego psiaka, to i tak jest lepiej w ostatnim czasie :multi:

Posted

Co za mila niespodzianka, wchodze a tutaj piekne zdjecia angoli ! :)
Bundustar - ale taka jest prawda, zawsze pies z ladnym wlosem szybciej przyciagnie wzrok, niz krotkowlosy, zawsze szybciej spojrzy sie na doga niemieckiego niz jamnika. Oczywiscie trafiaja sie znawcy rasy, ktorzy nie daja sie zwodzic w ten sposob, ale na finalach ciezko w tak duzym przedziale ras znac sie na wszystkich . Wiec czesto to co zwroci uwage idzie na pudlo.

Posted

zgadzam się z Agasią, a osobiście widuje Baski na podium dość często, na pewno częściej niż "moje" dogi ;)

My wyjechaliśmy o 5 z Warszawy, ok 8.30 byliśmy już zaparkowani pod samym wejściem ;) Oznaczenie przejść kiepskie. FATALNE przygotowanie sali gimnastycznej, wiele razy byłam w Katowicach i nigdy nie widziałam czegoś takiego co zastaliśmy dzisiaj rano... Teren ringu bardziej przypominał tor przeszkód....

Posted

dodam od siebie kilka slow o organizacji:

przyjechalismy po 10, parking przy spodku pelny ale ten po drugiej stronie ronda prawie pusty - wiec stanelismy tam bez problemu - jak ktos nie ma duzo gratow to bez problemu da sie przejsc pod rondem na teren wystawy

na wystawie nie moglismy znalezc naszego ringu, zreszta nie tylko my - przydaly by sie jakies strzalki czy cos

brak medali - coraz wiecej organizatorow korzysta z tej mozliwosci jaka daje zmieniony regulamin wystaw

na naszym ringu wykladzina "latala" i byla juz mocno pachnaca - czesc psow biegala z nosem przy ziemi :/

no i sedziowanie na naszym ringu przeciagnelo sie o 1,5 godziny ... :shake:

a teraz o wynikach :)

Felicja Elitesse - V1 CWC
Holly by MC Elitesse - V1 Zwyc Ml, NJwR - ukonczyla ML. CH.PL.

:multi::multi::multi:

Posted

Ring Jamników bardzo malutki,a szkoda bo miejsca było sporo ! i coraz biedniejsza ta wystawa ;( brak medali i karm przy pudlach ! Płacimy coraz wiecej a jakosc coraz gorsza ;(

Nasza Jamniczka V1 CWC i prawdopodobnie CACIB w karcie ocen wpisu nie mam ale na tablicy Czerwono wpisany CACIB

Posted

Na początek gratulacje dla wsystkich tych wygranych i tych z pozostałych lokat albo bez nich.
Co do organizacji to reczywiście brak medali i pucharki rozlatujące się prawie w rękach za taką cenę no to coś nie tak :shake:
A my pierwszy raz w kl. młodzieży BAZYL Pure Life ocena -db (za mało umięśniony) według sędiego ale i tak jestem zadowolona z mojego rudielca.:loveu:

Posted

[quote name='Coyote Ugly FCI']

Dzięki za foteczkę:)
Moja królewna - Demi po rocznej przerwie spowodowanej macierzyństwem powróciła na ringi z przytupem hihihihi
Miesiąc temu w Rzeszowie skończyło się na CACIB-ie a w Katowicach w silnej stawce i u irlandzkiego sędziego poprawiła wynik dokładając BOBa !!!!
Jestem bardzo dumna z mojej kropki :)

Posted

izabela.szczepaniak napisał(a):
Na początek gratulacje dla wsystkich tych wygranych i tych z pozostałych lokat albo bez nich.
Co do organizacji to reczywiście brak medali i pucharki rozlatujące się prawie w rękach za taką cenę no to coś nie tak :shake:
A my pierwszy raz w kl. młodzieży BAZYL Pure Life ocena -db (za mało umięśniony) według sędiego ale i tak jestem zadowolona z mojego rudielca.:loveu:

to były jakieś pucharki nawet nie wiedziałam :P
Szkoda że nie było medali zawsze to fajna pamiątka :)

Ogólnie parkingi spoko obsługa bardzo miła :lol:
Sprawnie szło wchodzenie itp, sekretariat też bardzo miło :multi:
Jedyne co mi przeszkadzało to pofałdowane wykładziny na lodowisku :-( Może na przyszły rok da się je jakoś lepiej przytwierdzić?

Wczoraj z dożkiem 1/3 doskonały i w opisie ładnie wystawiony :multi:

Dziś moja Abisia kochana 1 lokata, Wybitnie Obiecująca, Best Puppy i wspaniały opis :loveu:
Na finały po 3 dniu nie miałam siły :-( i wróciłyśmy szybciutko do domku.
Jak by komuś się załapała moja Abisia to bardzo proszę o fotki :loveu:

Wszyscy sędziowie o których wystawiałam bardzo sympatyczni, szczególnie byłam ciekawa tych z zagranicy.

Asiaczku serdecznie gratuluję i cieszę się że się zobaczyłyśmy :multi:

Złośnica, kibicowałam wam na Bis, bardzo fajny bullek :)

Posted

Nas sędziował Frank Kane.
ELFADDO Royal Antidotum FCI - dosk.I,Zw.Mł - to jego pierwsza wystawa, pierwsze bieganie na ringówce...i w dodatku pojechał sam z nami,bez właścicieli
CASSANOVA - dosk.IV w championach
ELHONNEY - w młodzieży dosk.III

CARRMEN - w championach - dosk,I,cwc, res.CACIB
GAFFA Galida - w weteranah - dosk.II (tym razem wygrała jej miotowa siostra)

A w Katowicach - jak zawsze - ochrona gburowata, nieuprzejma i całkowicie niepomocna.