Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tsa łatwo jest nakręcić kogoś :D. Chęć współpracy z psem.. ale ludziom lepiej wjerzdżać od razu ...

tabaluga ... i sądzisz że ja pracuje tak jak ten Pan z psem? Gratuluje dobrego poczucia humoru :).

Już gdzieś się przyznałam, że źle były używane i cieszyłam że nic się nie odbiło na psie...ale nieee lepiej mi jeszcze pojechać bo fajnie jest dokuczać :D

Posted

Sunshine , z całego serca życzę Tobie , żebyś poznała i zrozumiała swojego psiaka... Jeżeli go zrozumiesz , tak naprawdę , nie bedzie potrzebna żadna kolczatka . Żaden przymus .
Tego Ci życzę z serca . :loveu:

Posted

Ech... dzięki za życzenia, ale myślę że troszkę zbyt szaro widzisz sytuację;). Wpadnij do galerii Shiry lub poszukaj osób którym również pomagałam, przekonasz się że nie jestem taką wiedźmą ani wiecznym laikiem za jakiego mnie masz;)

Posted

ja mam taki sam problem jak sunshine...wszystko jest ok jak jestesmy sami,ale kiedyjest inny pies zaczyna sie piekło.Potrafi się dławić w obroży,czasami ludzie mi zwracali uwage,że czemu ja psa dusze ciągne,a on po prostu zobaczył jakiegos psa którego nie ma juz od 5-ciu minut,ale on dalej swoje..zachowuje sie jak małe dziecko ktore nie dostało zabawki.Żadne przysmaki,żadne komendy wtedy nie istnieja.Jest tylko pies.kolejna zmorą są również dzieci i kobiety\dziewczyny,które on po prostu uwielbia obwąchiwać i sprawdzac co mają w siatkach.Używalismy kantarku,ale jak go ma na sobie w ogole sie nie rusza,stoi w miejscu,a ciągnąc go przecież nie mogę.Stawia na swoim.Ma również 9 miesiecy...i szczerze powiedziawszy dla mnie te 3 miesiace nie robią wielkiej róznicy.Jest już dużym mężczyzna i pokazuje czasami,że to on chce rządzić.Dlatego też sie zastanawiam nad kolczatką.Mam znajoma która ma akite inu samca i od 8 miesiąca zaczęła sotsować kolczatkę.Pies jest wspaniały i jakoś nie widze aby więź sie miedzy nimi popsuła.Pies jest po prostu bardziej opanowany na spacerze.A tak pzoa tym są gorsze metody.Słyszał ktoś o obroży elektrycznej?;/