Jump to content
Dogomania

KALININGRAD 9-10.06.2012/cac i cacib/

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bardzo, bardzo bym chciała tam pojechać, ale obawiam się, że znów będą problemy z wizą. Może mogłabym sama zacząć z nimi pisać odnośnie zaproszenia, etc., a z Wami tylko pojechać?

Posted

Ja tez się wybieram:-) ale raczej własnym samochodem, może jednak byśmy się podłączyli do was, było by raźniej?:-) jesli mogę to bardzo proszę o pw , co jest mi potrzebne żeby tam jechać z psem? za bardzo nie wiem jak się za to zabrać.

Posted

Oczywiście Flair pisz do nich i proś o takie specjalne zaproszenie ,żeby w ambasadzie im pasowało. Pisz ,że takie jak dla polaków nie było dobre i niech Ci daja właściwe:)
Miejsce juz Ci zarezerwowałam dla Panbazylki też:)
Jak to dobrze ,że mam nowy net :multi:

Posted

masz nowy net???? ten co ja? bo ja go wychwalam pod niebiosa :) na każdym jarmarku co środe :)
oj fajnie że miejsca juz dla nas masz :) o co potrzebne dla nas Polaków do wjazdu TAM?

Posted

"Do wyrobienia wizy potrzebe następujące dokumenty: zaproszenie/ze związku w Kaliningradzie/,paszport, zdjęcie /3,5x4,5/, wniosek wizowy, ubezpieczenie na pobyt w Rosji w tym czasie od jakiejkolwiek firmy ubez. działającej na terenie Polski/.
Czas oczekiwania 5 dni
Wnioski można składać 8-12:00 w poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek
Odbiór dokumentów 15-16:00
Adres: Warszawa ul. Belwederska 25C
Opłata za wizę 137.oozł
Informacje aktualne uzyskane w Ambasadzie Rosji".

Aby otrzymać ich championat potrzebny jest championat Polski;-)

Takie info udzielono mi w ambasadzie przed wyjazdem na lipcową wystawę w Kaliningradzie.Wyrabiałem kilka wiz dla osób które z nami jechały busem.Różnica była taka ,że za wizę NIC nie zapłacilismy:multi:

Posted

jest już jakiś link do tej wystawy i do kiedy jest deadline na zgłaszanie psa w pierwszym terminie? Mogę prosić o sprostowanie...czy za 1 caca z międzynarodówki dostaje się Championat Rosji i Championat RFK? klasa wystawienia nie ma znaczenia (ale z CH PL)?

Posted

A ja mam pytanie. Czy jeśli skończę psu championat PL powiedzmy w maju i do czasu wystawy w Kaliningradzie nie dostanę do ręki championatu, to można w jakiś sposób zdobyć championat Rosji za ten jeden CAC czy nie, ponieważ nie mam jeszcze certyfikatu? mam nadzieję, że zrozumiale to napisałam :oops:

Posted

Jeśli zdobędziesz Cac w Kaliningradzie to możesz póżniej dosłać championat Polski i Oni Ci odeślą championat ich kraju. W tym roku były takie przypadki.

Posted

krzysio napisał(a):
Jeśli zdobędziesz Cac w Kaliningradzie to możesz póżniej dosłać championat Polski i Oni Ci odeślą championat ich kraju. W tym roku były takie przypadki.

Super, dzięki za odpowiedź! W takim razie pojedziemy :)

Posted

krzysio napisał(a):
Obywatelka Toledo nie poradzi sobie z jakąś tam wizą do Rosji? :) :) :) Jedziesz i już.

tylko wiesz, tam i tu, czyli w Spanisz i w Polen bez wiz się bywa. rano wsiadam do samolotu i jestem na późniejszym śniadaniu w Madrycie, ot tak "z buta" a do Kalinka potrzebuję np zdjęcie..... a ja nie lubie byc z tej niepolitycznej strony obiektywu..... wole byc od tej "ciemnej".
Na razie sen z powiek spedzają mi zagłodzone konie w dośc bliskim sąsiedztwie w Polsce, gdzie właściciele twierdzą, że wszystko ok....
ale motywacje mam i Kalinek podbijamy za jakiś czas :)
Tylko proszę o "dopilnowanie" do kiedy należy te kwity złożyć w odpowiednich urzędach, bo zapowiada mi się dość zakręcony przyszly rok.

Posted

panbazyl napisał(a):
Tylko proszę o "dopilnowanie" do kiedy należy te kwity złożyć w odpowiednich urzędach, bo zapowiada mi się dość zakręcony przyszly rok.

Dokładnie, też musimy teraz dopilnować. Na stronie rosyjskiego ZK nawet nie potrafię znaleźć tej wystawy :evil_lol: także zapowiada się zagmatwanie. Tam jest cac na wszystkie klasy? I cac na championat ma być z międzynarodówki czy wystarczy krajówka?

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Dokładnie, też musimy teraz dopilnować. Na stronie rosyjskiego ZK nawet nie potrafię znaleźć tej wystawy :evil_lol: także zapowiada się zagmatwanie. Tam jest cac na wszystkie klasy? I cac na championat ma być z międzynarodówki czy wystarczy krajówka?

cac jest na klasę.Prawdopodobnie tak jak w zeszłym roku w sobotę będziesz miała krajówkę a w niedzielę międzynarodową. cac wystaeczy z krajówki jeżeli zgłosisz też na międzynarodówkę.;)
Ja zgłaszam psy grupowo jak chcesz moge Cie dołączyć do naszej ekipy i wtedy będzie zniżka w opłatach i będziesz mogła płacić na miejscu.
Jakby ktoś potrzebował transportu to mamy jeszcze 2 wolne miejsca.