dominikabankert Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 bardzo prosze o zajrzenie na watek kory......pies z mega dlugiem za pare dni pojdzie do schronu chociaz jest teraz w DT......jesli moglibyscie wspomoc Kore to prosze zajrzyjcie:-( http://www.dogomania.pl/forum/thread...-na-utrzymanie-!!! Quote
malibo57 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Pozdrowienia od dwojga imion Katarzyny Campari Kantorowicz:) Komentarze cytuję " Kaśka na długim spacerze long way from home;-)" "Kaśka nad rzeką:)" "Sikami sami - nie przewracamy się:)" " Dziarsko zapier..my:)" Quote
gameta Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 noooooo od razu wyszla jej natura dzikiego psa - widać, że szarżuje ;) Quote
joteska Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Kasiula do domu gna tak szybko jakby nigdy chora nie była ;) jakby nagle biodra i nożyny były najsprawniejsze na świecie, trudno ją wtedy dogonić :) ale widać wybiera sie na coraz dłuższe wycieczki, super:multi: tu jeszcze w albumie fotki Kasi z kwietnia w okolicach świąt, które pożarły otchłanie dysku twardego dogo http://www.facebook.com/media/set/?set=a.341867019183519.71593.100000806723184&type=3&l=d97c76c464 przesłałam grosz na Kasiulę do andy na ten miesiąc Anda ma jeszcze inne pilnie potrzebujące leków i wizyt u wetów sunie Cecylię http://www.facebook.com/media/set/?set=a.360292247340996.75615.100000806723184&type=3&l=8650bde714 Desę wyratowana z Korabiewic http://www.facebook.com/media/set/?set=a.360293680674186.75616.100000806723184&type=3&l=60f60a5a99 i niechodzące biedactwo porzucone w mrozy, właściciel sprzedał dom i zostawił na pastwę losu.. sunia u andy wstała ale jeszcze bardzo nozyny podwija, widać, że chce chodzić, dostojna dumna i przemiła sunia Edited May 4, 2012 by joteska Quote
Kajka_72 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 O matko, mam nadzieje, ze tez kiedys ktos go zostawi na pastwe losu .....nie mam litosci dla takich osobnikow! Piekna sunia :) biedne te lapeczki :( Kaska powala ;) Anda , czapki z glow ...jak Boga kocham ...jestes Wielka! Quote
joteska Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 byłam niedawno u andzi i wygłaskałam przy okazji Kasiulę, forma niezmienna, boczki wypełnione, wygląda w sam raz- utyć nie może, dzielnie na patyczki wstaje jak tylko ją Pańcia woła i drepcze, robi wiosenno- letnie spacery całkiem dalekie, daje się bez żadnego prostu głaskac i miziać, zieje sobie przy tym :) ma swój kochany dom, swoją Iwonkę, ufa jej bardzo i jest w niej zakochana, przywykła do wszystkiego i widać, że czuje się bezpiecznie. Anda nie miała może czasu napisac ale guzek przy odbycie po biopsji okazał sie zmianą łagodną, tym nie mniej powiększa sie i Kasiula bedzie miała usunięcie guzka bo może ulec zezłośliwieniu, orientacyjny termin operacji 10-11ty czerwca- każde wsparcie cenne Quote
czarna anda Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Kasia przed operacja guzka na odbycie zrobilam biopsje nic strasznego :) zatem mozna operowac - boje sie tylko polozyc Kasie na stol operacyjny bo lezenie na kregoslupie ni ejest najlepszym w stanie jej kregoslupa - zawsze moze sie ktorys krag przesunac .. Kasia ma zrobine nowe wyniki krwi - jest oki !!! usg takze oki .... wiec zbieram sie powoli zeby ja polozyc - doktor Olkowski mozwi ze nalezy to usunac poki jest lagodnym guzkiem odbytu bo to cholerstwo zcasem zlosliwieje Quote
Merys Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Mam nadzieje, że Kasia dobrze zniesie operację i wszystko będzie w porządku. Quote
Merys Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Co tutaj taka cisza? Z tego co czytałam Anda wzięła jeszcze pod swoje skrzydła psiaka z Ruskiej Wsi, także pomóżmy finansowo. Ja dopiero wpłacę parę groszy po 10. Jak Kasiula się miewa? Quote
joteska Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 w zyciu ciszy nie ma , na watkach i owszem zwłaszcza jak wiadomo, że pies jest dobrze zaopiekowany i zadbany. Kasia i anda potrzebują wsparcia. U Andy jest też Helenka zabrana z Ruskiej wsi jak i Roj- bardzo chory donuś. Kto może proszę o pomoc. Quote
euphoria210 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Cudne zakończenie tej okrutnej, wręcz straszniej historii przypominającej wydźwiękiem najstraszniejszy horror:( U Pani Iwony dzieją się cuda a Campari jest tylko jednym z wielu. I za to ukłony i podziękowania. Fajnie by było zobaczyć jakieś nowe zdjęcia. Quote
zuzlikowa Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 o i nareszcie wpadłam na pomysł jak znaleźć wątek Camparii... a niestety wszystkie w kwietniu, po dogomaniackich "rozruchach" usunęłam... i to sama cieniemoga :(... ale już mam i bardzo się cieszę,że akurat trafiłam na tak cudne info:) Nie bedę nad dziewczynami wydziwiać, bo już dawno stwierdziłam,że sa NAJNIEZWYKLEJSZE i ...nic się nie zmieniło! Są nadal!!!!! Troszkę z czasem i zdrówskiem nie tak, więc lecę teraz tylko po fotkach, a czytanie odkładam na nieco później... ale teraz już mi piekne dziewczyny nie znikną :) Quote
Angla Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Witam serdecznie wszystkich, Mam do oddania leki, kroplówki i sprzęt do leczenia po zmarłym piesku mojej ciotki. Nie jest tego dużo, ale zawsze coś: [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]1) Enarenal– 4 opakowania (10 mg – 60 tabletek), 1 opakowanie (5 mg – 30 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]2) Theovent– 3 opakowania (100 mg – 30 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]3) Spionol– 2 opak. (25 mg – 20 tab.), 1 opak. (25 mg – 100 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]4) HydrochlorothazidiumPolpharma – 1 opak. (12,5 mg – zostało 20 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]5) 4przyrządy do przetaczania płynów infuzyjnych[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]6) ImmunDol1,3/1,6 Beta Glukan – 1 opak. (60 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]7) Ipakitine– 1 pudełko[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]8) Enocrton– 1 opak. (5 mg – zostało kilka tabletek)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]9) Furosemidium– 1 opak. (40 mg – 30 tab.)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]10) Soduchlorek – 2 pudełka (250 ml)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]11) HepatialeLarge Breed – 550 mg (zaczęte - zostało kilka tabletek)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]12) Rumen Tabs(zaczęte)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]13) Arthrofos(zaczęte – zostało kilka tabletek)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]14) GelacanPlus Darling[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]15) 11strzykawek różnej wielkości[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]16) Mała gaza Ośmielam się pisać o tym na tym wątku, ponieważ wiem że wiele z Was zajmuje się starszymi, chorymi psiakami. Może znacie kogoś kto potrzebowałby tych rzeczy, a nie stać go na kupowanie tego wszytkiego? Oczywiście chodzi mi o osobę godną zaufania (żeby leki trafiły do potrzebujących piesków). W razie pytań, proszę o kontakt. Pozdr. Angla [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Selenga Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 (edited) Wczorajszy wpis Iwony na facebooku: "dzisiaj jest moj jednen z najgorszych dni w zyciu - Odeszla moja Katarzyna Campari Gabor-Kantorowicz - moje slonko moja wspaniala dzielna wojhowniczka, oraz Simba najukochanszy z koow jakie kiedykowliek mialam. Kasia po strasznych przejsciach zaufala mi na dobre i na zle - zaczela ufac ze czlowiek to nie zawsze kopniak i bicie - Kasia ktora tylko mnie pozwalala na wszystko bo wiedziala ze kocham ja calym swoim sercem.... Kasi ktora walczyla dzielnei nie raz .. niesiety pzrednie lapy odmowily tym raem wspolpracy ... nadgarstki oraz Lokcie uniemozliwoy Kasi stanie choc na przednich lapach bo tylne juz jakis czas temu odmowily poslyszenstwa.. Ni epomoglo plywanie... rehabilitacja - tym razem pzregralysmy ta walke ostateczna. " Tylko prawie półtora roku była szczęśliwym psem... Tylko i aż półtora... Edited August 5, 2013 by Selenga Quote
Kora Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Poltora roku RAJU u Andy o tym trzeba pamietac, tam za TM juz nic nie boli Quote
zuzlikowa Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Selenga'] [IMG]http://dogo.egonet.pl/fotki/campari.jpg[/IMG] [/QUOTE] Kasieńko... dla mnie byłaś i pozostaniesz bardzo ważnym psiakiem! Żegnaj malutka... (*) Iwona, dziękuję! Quote
Recommended Posts