Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

reaguej na swoje imie :) przychodzi na zawolanie!!!!!!
nie mam srodkow w telu wiec nie mam jak wyslac mms jak Kaska idzie za mna na schody - i co widze schodzac rankiem ;)
jak doladuje tela wysle mms - musze w tym celu pojechac do Warszawy bo u mnie w lesie jeszcze sklepu nie otworzyli dla mnie :) moze powinnam sama go otworzyc ???:) kaska reaguje na swoje imie bardzo dobrze - mowie Kasienak wstawaj szybko i kaska gramoli sie z poslanai i wstaje :) to szalenei inteligentna bestia cholernie szybko sie uczy :)

Posted

Dziewczyny co radzicie. Co można podać psu któremu zatrzymał się mocz?
I potrzebuję radę o dobrych lekach przeciwzapalnych.

Mój weterynarz wyjechał, jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale wiedza mi nie zaszkodzi.

Posted

najpierw sprawdz mocznik i kreatynine - co jest powodem zatrzymania moczu - nie mozn apodac srodkow moczopednych bez kroplowki - musi byc z czego pobierac wode
Przeciwzapalne = to zalezy co jest przyczyna jesli nerki nie mozesz podac pzapalnych niesterydowych - jesli zas pecherz to furagina keflex - ale musisz miec krew - najpierw diagnoza potem leki

Posted

[quote name='czarna anda']reaguej na swoje imie :) przychodzi na zawolanie!!!!!!
nie mam srodkow w telu wiec nie mam jak wyslac mms jak Kaska idzie za mna na schody - i co widze schodzac rankiem ;)
jak doladuje tela wysle mms - musze w tym celu pojechac do Warszawy bo u mnie w lesie jeszcze sklepu nie otworzyli dla mnie :) moze powinnam sama go otworzyc ???:) kaska reaguje na swoje imie bardzo dobrze - mowie Kasienak wstawaj szybko i kaska gramoli sie z poslanai i wstaje :) to szalenei inteligentna bestia cholernie szybko sie uczy :)

:)

Czekam niecierpliwie... czekam...

A sklep, to nie taki zły pomysł- nikt Cię, przy tylu oneczkach, nie okradnie nawet na pustkowiu :)

Posted

ocelot napisał(a):
Dziewczyny co radzicie. Co można podać psu któremu zatrzymał się mocz?
I potrzebuję radę o dobrych lekach przeciwzapalnych.

Mój weterynarz wyjechał, jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale wiedza mi nie zaszkodzi.

Powód to dyskopatia. No nic zrobimy badania. Na przeciwzapalnych jesteśmy od tygodnia przeszło. Wczoraj steryd doszedł.

No ale sobie czytam o śmigającej Kaśce to mi od razu nadzieja wraca:)

Posted

Kaśka pewnie chciała spać z Tobą Anda w piernatach, stąd wspinaczka po schodach:evil_lol:
W końcu to kanapowy pies, a nie jakiś tam dzikus.;)

Posted

[quote name='malibo57']

Ta dam!!! Pijemy:)
Ja nie mogę!
Co za zdjęcia i jaka zadowolona Kaśka.
Jak ja Ci Iwona zazdroszczę tego stadka.
Jak widzę taką drużynę paradną
podążającą za głosem wstającej pani
to mi serce podskakuje z radości.
A ostatnia fotka!
Nie dośc, że pije to pięknie stoi
łapiny wyprostowane , może lekko sztywne
ale psinka zachowuje godną postawę pijącej damy;)
BRAWO!@

Posted

zrob prosze j ani eumie - jestem jelop internetowy :)

Sorki za cisze w eterze trafila dzisaj do mnie suka z Korabiewic - Desa po ogledzinach dwutygodniowych u weta sterylizacji jest u mnie wiec mam nowego domownika i jest troche hmmm zdezorientowana - a moja Anda sie obrazila......reszta to chrzani :)

Kaska dzielna dziewczyna zostala dzisiaj z moim synem na wlosciach - musialam do cywilizacji na chwil ei co si eokazlo - ugryzla go w palec bo chcial zeby z nim wyszla , wiec zalozyl jej smycz i czekal pol godziny az zechcial apodniesc dupine... poszla wiec zniesmaczona zrobic siku i szybko do domu bo obcy dotykal psa .... :) synus moj dzwoni i mowi przyjezdzaj szybko bo ten twoj pies to agresor :) nie zjadla jak podal jej miske ostetnacyjnie odwrocila glowe mowiac mu zjedz se sam ja czekam :) zjadal jak przyjechalam cala miche mlaszczac - musze troche w ciagu dnia jak bedzie Dominik posiedziec z nimi razem zeby Kaska zobaczyal ze ten koles nie dybie na jej zycie - bo za dwa tygodnie wyjezdzam na szkolenie do Lublina na weekend i wetdy Kaska z Dominisiem zostaje a to dobry dzieciak / 22 lata :) / wiec musi do niego nabrac zaufania
Taka to moja Kaska jest :) uwielbiam ja - Beka w rozmowie telefonicznej powiedziala ze chyba palo mi na mozg bo zachowuje sie jak stara baba co ma dziecko :) bo Kaska to w glebi duszy male dziecko .... :) wiec i stara jestem i jest dziecko :) wszystko znaczy sie prawda !

Posted

hmmm good idea - tylko musza byc dwie bo koty zaraz zwala jak nie dostana:) kupie taka na podwyzszeniu
n atrwoj materac zaraz zwalily sie 4 koty - musialam je wywalic :) okropna ze mnie chamica - byly zbulwersowane...
Kaska lezy na nim chetnie - ) nawet bardzo !!!
Mysl esobie ze to ze chodzi bardzo zawdziecza Magdzie z rehabilitacji !!!!po raz kolejny akupunktura udowodnila ze dziala na psach - i dziala napewno bo psy nie maj aefektu placebo !

Posted

podobno teraz jest taka szkoła, żeby nie używać misek na podwyższeniu, bo podobno sprzyja to zachłyśnięciom i skrętowi żołądka , jak również cofaniu się pokarmu , psy anatomicznie mają przystosowany przełyk do jedzenia z ziemi

Posted

tez o tym slyszalam - szczegolnie u onkow ktore na skrety sa poddatne bardzo ... Kaska w sumie nie schyla sie do michy z jakims strasznym oporem i bolem wiec sama nie wiem w tej chwili bo u mnie wiekszosc starych onkow a skret juz przezywalam nie raz niesiety
Ktos ma doswiadczenia w michach na podwyzszeniu bo ja zupelnie nie ..

Posted

czarna anda napisał(a):
zrob prosze j ani eumie - jestem jelop internetowy :)

Sorki za cisze w eterze trafila dzisaj do mnie suka z Korabiewic - Desa po ogledzinach dwutygodniowych u weta sterylizacji jest u mnie wiec mam nowego domownika i jest troche hmmm zdezorientowana - a moja Anda sie obrazila......reszta to chrzani :)

Kaska dzielna dziewczyna zostala dzisiaj z moim synem na wlosciach - musialam do cywilizacji na chwil ei co si eokazlo - ugryzla go w palec bo chcial zeby z nim wyszla , wiec zalozyl jej smycz i czekal pol godziny az zechcial apodniesc dupine... poszla wiec zniesmaczona zrobic siku i szybko do domu bo obcy dotykal psa .... :) synus moj dzwoni i mowi przyjezdzaj szybko bo ten twoj pies to agresor :) nie zjadla jak podal jej miske ostetnacyjnie odwrocila glowe mowiac mu zjedz se sam ja czekam :) zjadal jak przyjechalam cala miche mlaszczac - musze troche w ciagu dnia jak bedzie Dominik posiedziec z nimi razem zeby Kaska zobaczyal ze ten koles nie dybie na jej zycie - bo za dwa tygodnie wyjezdzam na szkolenie do Lublina na weekend i wetdy Kaska z Dominisiem zostaje a to dobry dzieciak / 22 lata :) / wiec musi do niego nabrac zaufania
Taka to moja Kaska jest :) uwielbiam ja - Beka w rozmowie telefonicznej powiedziala ze chyba palo mi na mozg bo zachowuje sie jak stara baba co ma dziecko :) bo Kaska to w glebi duszy male dziecko .... :) wiec i stara jestem i jest dziecko :) wszystko znaczy sie prawda !
To dopiero babka z niej prawdziwa;)
Chłopa na dystans i pokazać, kto tu rządzi!
O bardzo dobrze, tak trzymać!
Chłop ulegnie i będzie chodził jak w zegarku;)
Anda, podobno jaki pan, taki kram?

Posted

czarna anda napisał(a):
tez o tym slyszalam - szczegolnie u onkow ktore na skrety sa poddatne bardzo ... Kaska w sumie nie schyla sie do michy z jakims strasznym oporem i bolem wiec sama nie wiem w tej chwili bo u mnie wiekszosc starych onkow a skret juz przezywalam nie raz niesiety
Ktos ma doswiadczenia w michach na podwyzszeniu bo ja zupelnie nie ..

miałam kiedyś onkowatą sukę , wydawało się nam że męczy się jedząc tak z poziomu podłogi , zrobiliśmy podwyższenie , wtedy jeszcze nie było gotowych stojaków ... zaczęły się wymioty , tuż po jedzeniu , zjadała to od razu z podłogi , więc porzuciliśmy innowację , a niedawno przeczytałam o tym żeby odchodzić od tego sposobu i pomyślałam że dobrze zrobiliśmy nie upierając się przy tym :)

Posted

Nie chodzi o jedzenie chodzi o wode, sunia ma zanik miesni wiec bedzie jej latwiej pic i czesciej, a podwyzszenie mozesz zrobic z np. wiaderka wypelnionego piaskiem na to stawiasz miske koty nie rusza ;-)
Jak boli zab to nie jesz bo boli i tak na wszelki wypadek bo moze zabolec w jej przypadku tez tak jest.

Posted

Podczytuje wątek. Bardzo się cieszę, że sunia robi takie postępy!

Chciałabym również tutaj napisać (z racji onkolubnych). Dn 8.03 (w czwartek) w godz rannych- Łomianki znalazłam sukę bardzo w typie on (brak tatuażu i czipu), młodą- ok. 2-3 lata, była w czarnej, zwykłej, zardzewiałej obroży, biegła środkiem jezdni, bardzo zdezorientowana. Na stronie palucha wisi odnalezienie suczki ale nikt się nie zgłaszał (również poobklejałam okolice). Wydaje mi się, że nie miała łatwego życia- wychudzona, boi się podniesionej ręki (przewraca na plecy i skowyczy).
To Dasza: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b18bfd4342f63e6a.html
Obecnie przebywa u mnie.

Posted

malizna78 napisał(a):
To dopiero babka z niej prawdziwa;)
Chłopa na dystans i pokazać, kto tu rządzi!
O bardzo dobrze, tak trzymać!
Chłop ulegnie i będzie chodził jak w zegarku;)
Anda, podobno jaki pan, taki kram?

coz kto srzeklze my z Campari Katarzyna jestesmy jak dwie polowki jablka - cos w tym jest .......

Posted

[quote name='magdyska25']Podczytuje wątek. Bardzo się cieszę, że sunia robi takie postępy!

Chciałabym również tutaj napisać (z racji onkolubnych). Dn 8.03 (w czwartek) w godz rannych- Łomianki znalazłam sukę bardzo w typie on (brak tatuażu i czipu), młodą- ok. 2-3 lata, była w czarnej, zwykłej, zardzewiałej obroży, biegła środkiem jezdni, bardzo
zdezorientowana. Na stronie palucha wisi odnalezienie suczki ale nikt się nie zgłaszał (również poobklejałam okolice). Wydaje mi się, że nie miała łatwego życia- wychudzona, boi się podniesionej ręki (przewraca na plecy i skowyczy).
To Dasza: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b18bfd4342f63e6a.html
Obecnie przebywa u mnie.

szukasz dla niej domku czy innen pomocy ?