czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 reaguej na swoje imie :) przychodzi na zawolanie!!!!!! nie mam srodkow w telu wiec nie mam jak wyslac mms jak Kaska idzie za mna na schody - i co widze schodzac rankiem ;) jak doladuje tela wysle mms - musze w tym celu pojechac do Warszawy bo u mnie w lesie jeszcze sklepu nie otworzyli dla mnie :) moze powinnam sama go otworzyc ???:) kaska reaguje na swoje imie bardzo dobrze - mowie Kasienak wstawaj szybko i kaska gramoli sie z poslanai i wstaje :) to szalenei inteligentna bestia cholernie szybko sie uczy :) Quote
ocelot Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Dziewczyny co radzicie. Co można podać psu któremu zatrzymał się mocz? I potrzebuję radę o dobrych lekach przeciwzapalnych. Mój weterynarz wyjechał, jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale wiedza mi nie zaszkodzi. Quote
czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 najpierw sprawdz mocznik i kreatynine - co jest powodem zatrzymania moczu - nie mozn apodac srodkow moczopednych bez kroplowki - musi byc z czego pobierac wode Przeciwzapalne = to zalezy co jest przyczyna jesli nerki nie mozesz podac pzapalnych niesterydowych - jesli zas pecherz to furagina keflex - ale musisz miec krew - najpierw diagnoza potem leki Quote
czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 wyslalam zdjecia kaski Maliibo - wstawi popoludniu :) Quote
zuzlikowa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='czarna anda']reaguej na swoje imie :) przychodzi na zawolanie!!!!!! nie mam srodkow w telu wiec nie mam jak wyslac mms jak Kaska idzie za mna na schody - i co widze schodzac rankiem ;) jak doladuje tela wysle mms - musze w tym celu pojechac do Warszawy bo u mnie w lesie jeszcze sklepu nie otworzyli dla mnie :) moze powinnam sama go otworzyc ???:) kaska reaguje na swoje imie bardzo dobrze - mowie Kasienak wstawaj szybko i kaska gramoli sie z poslanai i wstaje :) to szalenei inteligentna bestia cholernie szybko sie uczy :) :) Czekam niecierpliwie... czekam... A sklep, to nie taki zły pomysł- nikt Cię, przy tylu oneczkach, nie okradnie nawet na pustkowiu :) Quote
ocelot Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ocelot napisał(a):Dziewczyny co radzicie. Co można podać psu któremu zatrzymał się mocz? I potrzebuję radę o dobrych lekach przeciwzapalnych. Mój weterynarz wyjechał, jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale wiedza mi nie zaszkodzi. Powód to dyskopatia. No nic zrobimy badania. Na przeciwzapalnych jesteśmy od tygodnia przeszło. Wczoraj steryd doszedł. No ale sobie czytam o śmigającej Kaśce to mi od razu nadzieja wraca:) Quote
Merys Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Kaśka pewnie chciała spać z Tobą Anda w piernatach, stąd wspinaczka po schodach:evil_lol: W końcu to kanapowy pies, a nie jakiś tam dzikus.;) Quote
malibo57 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Wpadam na chwilkę, bo mnie sumienie gryzie, że ja widziałam, a Wy nie. Dzisiejszy poranek: Ta dam!!! Pijemy:) Quote
malizna78 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='malibo57'] Ta dam!!! Pijemy:) Ja nie mogę! Co za zdjęcia i jaka zadowolona Kaśka. Jak ja Ci Iwona zazdroszczę tego stadka. Jak widzę taką drużynę paradną podążającą za głosem wstającej pani to mi serce podskakuje z radości. A ostatnia fotka! Nie dośc, że pije to pięknie stoi łapiny wyprostowane , może lekko sztywne ale psinka zachowuje godną postawę pijącej damy;) BRAWO!@ Quote
ania shirley Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Chodzi po kafelkach i reaguje na swoje imię???? mMówcie , co chcecie, ale to niemożliwe. To dziki pies, więc nie ma takiej opcji. Quote
baster i lusi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ania shirley napisał(a):Chodzi po kafelkach i reaguje na swoje imię???? mMówcie , co chcecie, ale to niemożliwe. To dziki pies, więc nie ma takiej opcji. he he podmienili psa.Miłość czyni cuda. Quote
malizna78 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 baster i lusi napisał(a):he he podmienili psa.Miłość czyni cuda. Anda! Oddawaj Kaśke! gdzię ją więzisz? Quote
czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 zrob prosze j ani eumie - jestem jelop internetowy :) Sorki za cisze w eterze trafila dzisaj do mnie suka z Korabiewic - Desa po ogledzinach dwutygodniowych u weta sterylizacji jest u mnie wiec mam nowego domownika i jest troche hmmm zdezorientowana - a moja Anda sie obrazila......reszta to chrzani :) Kaska dzielna dziewczyna zostala dzisiaj z moim synem na wlosciach - musialam do cywilizacji na chwil ei co si eokazlo - ugryzla go w palec bo chcial zeby z nim wyszla , wiec zalozyl jej smycz i czekal pol godziny az zechcial apodniesc dupine... poszla wiec zniesmaczona zrobic siku i szybko do domu bo obcy dotykal psa .... :) synus moj dzwoni i mowi przyjezdzaj szybko bo ten twoj pies to agresor :) nie zjadla jak podal jej miske ostetnacyjnie odwrocila glowe mowiac mu zjedz se sam ja czekam :) zjadal jak przyjechalam cala miche mlaszczac - musze troche w ciagu dnia jak bedzie Dominik posiedziec z nimi razem zeby Kaska zobaczyal ze ten koles nie dybie na jej zycie - bo za dwa tygodnie wyjezdzam na szkolenie do Lublina na weekend i wetdy Kaska z Dominisiem zostaje a to dobry dzieciak / 22 lata :) / wiec musi do niego nabrac zaufania Taka to moja Kaska jest :) uwielbiam ja - Beka w rozmowie telefonicznej powiedziala ze chyba palo mi na mozg bo zachowuje sie jak stara baba co ma dziecko :) bo Kaska to w glebi duszy male dziecko .... :) wiec i stara jestem i jest dziecko :) wszystko znaczy sie prawda ! Quote
Kora Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Andzia moze warto dla niej te miske z woda wyzej postawic. Quote
czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 hmmm good idea - tylko musza byc dwie bo koty zaraz zwala jak nie dostana:) kupie taka na podwyzszeniu n atrwoj materac zaraz zwalily sie 4 koty - musialam je wywalic :) okropna ze mnie chamica - byly zbulwersowane... Kaska lezy na nim chetnie - ) nawet bardzo !!! Mysl esobie ze to ze chodzi bardzo zawdziecza Magdzie z rehabilitacji !!!!po raz kolejny akupunktura udowodnila ze dziala na psach - i dziala napewno bo psy nie maj aefektu placebo ! Quote
lilk_a Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 podobno teraz jest taka szkoła, żeby nie używać misek na podwyższeniu, bo podobno sprzyja to zachłyśnięciom i skrętowi żołądka , jak również cofaniu się pokarmu , psy anatomicznie mają przystosowany przełyk do jedzenia z ziemi Quote
czarna anda Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 tez o tym slyszalam - szczegolnie u onkow ktore na skrety sa poddatne bardzo ... Kaska w sumie nie schyla sie do michy z jakims strasznym oporem i bolem wiec sama nie wiem w tej chwili bo u mnie wiekszosc starych onkow a skret juz przezywalam nie raz niesiety Ktos ma doswiadczenia w michach na podwyzszeniu bo ja zupelnie nie .. Quote
malizna78 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 czarna anda napisał(a):zrob prosze j ani eumie - jestem jelop internetowy :) Sorki za cisze w eterze trafila dzisaj do mnie suka z Korabiewic - Desa po ogledzinach dwutygodniowych u weta sterylizacji jest u mnie wiec mam nowego domownika i jest troche hmmm zdezorientowana - a moja Anda sie obrazila......reszta to chrzani :) Kaska dzielna dziewczyna zostala dzisiaj z moim synem na wlosciach - musialam do cywilizacji na chwil ei co si eokazlo - ugryzla go w palec bo chcial zeby z nim wyszla , wiec zalozyl jej smycz i czekal pol godziny az zechcial apodniesc dupine... poszla wiec zniesmaczona zrobic siku i szybko do domu bo obcy dotykal psa .... :) synus moj dzwoni i mowi przyjezdzaj szybko bo ten twoj pies to agresor :) nie zjadla jak podal jej miske ostetnacyjnie odwrocila glowe mowiac mu zjedz se sam ja czekam :) zjadal jak przyjechalam cala miche mlaszczac - musze troche w ciagu dnia jak bedzie Dominik posiedziec z nimi razem zeby Kaska zobaczyal ze ten koles nie dybie na jej zycie - bo za dwa tygodnie wyjezdzam na szkolenie do Lublina na weekend i wetdy Kaska z Dominisiem zostaje a to dobry dzieciak / 22 lata :) / wiec musi do niego nabrac zaufania Taka to moja Kaska jest :) uwielbiam ja - Beka w rozmowie telefonicznej powiedziala ze chyba palo mi na mozg bo zachowuje sie jak stara baba co ma dziecko :) bo Kaska to w glebi duszy male dziecko .... :) wiec i stara jestem i jest dziecko :) wszystko znaczy sie prawda !To dopiero babka z niej prawdziwa;) Chłopa na dystans i pokazać, kto tu rządzi! O bardzo dobrze, tak trzymać! Chłop ulegnie i będzie chodził jak w zegarku;) Anda, podobno jaki pan, taki kram? Quote
lilk_a Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 czarna anda napisał(a):tez o tym slyszalam - szczegolnie u onkow ktore na skrety sa poddatne bardzo ... Kaska w sumie nie schyla sie do michy z jakims strasznym oporem i bolem wiec sama nie wiem w tej chwili bo u mnie wiekszosc starych onkow a skret juz przezywalam nie raz niesiety Ktos ma doswiadczenia w michach na podwyzszeniu bo ja zupelnie nie .. miałam kiedyś onkowatą sukę , wydawało się nam że męczy się jedząc tak z poziomu podłogi , zrobiliśmy podwyższenie , wtedy jeszcze nie było gotowych stojaków ... zaczęły się wymioty , tuż po jedzeniu , zjadała to od razu z podłogi , więc porzuciliśmy innowację , a niedawno przeczytałam o tym żeby odchodzić od tego sposobu i pomyślałam że dobrze zrobiliśmy nie upierając się przy tym :) Quote
Kora Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Nie chodzi o jedzenie chodzi o wode, sunia ma zanik miesni wiec bedzie jej latwiej pic i czesciej, a podwyzszenie mozesz zrobic z np. wiaderka wypelnionego piaskiem na to stawiasz miske koty nie rusza ;-) Jak boli zab to nie jesz bo boli i tak na wszelki wypadek bo moze zabolec w jej przypadku tez tak jest. Quote
magdyska25 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Podczytuje wątek. Bardzo się cieszę, że sunia robi takie postępy! Chciałabym również tutaj napisać (z racji onkolubnych). Dn 8.03 (w czwartek) w godz rannych- Łomianki znalazłam sukę bardzo w typie on (brak tatuażu i czipu), młodą- ok. 2-3 lata, była w czarnej, zwykłej, zardzewiałej obroży, biegła środkiem jezdni, bardzo zdezorientowana. Na stronie palucha wisi odnalezienie suczki ale nikt się nie zgłaszał (również poobklejałam okolice). Wydaje mi się, że nie miała łatwego życia- wychudzona, boi się podniesionej ręki (przewraca na plecy i skowyczy). To Dasza: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b18bfd4342f63e6a.html Obecnie przebywa u mnie. Quote
czarna anda Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 malizna78 napisał(a):To dopiero babka z niej prawdziwa;) Chłopa na dystans i pokazać, kto tu rządzi! O bardzo dobrze, tak trzymać! Chłop ulegnie i będzie chodził jak w zegarku;) Anda, podobno jaki pan, taki kram? coz kto srzeklze my z Campari Katarzyna jestesmy jak dwie polowki jablka - cos w tym jest ....... Quote
czarna anda Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 [quote name='magdyska25']Podczytuje wątek. Bardzo się cieszę, że sunia robi takie postępy! Chciałabym również tutaj napisać (z racji onkolubnych). Dn 8.03 (w czwartek) w godz rannych- Łomianki znalazłam sukę bardzo w typie on (brak tatuażu i czipu), młodą- ok. 2-3 lata, była w czarnej, zwykłej, zardzewiałej obroży, biegła środkiem jezdni, bardzo zdezorientowana. Na stronie palucha wisi odnalezienie suczki ale nikt się nie zgłaszał (również poobklejałam okolice). Wydaje mi się, że nie miała łatwego życia- wychudzona, boi się podniesionej ręki (przewraca na plecy i skowyczy). To Dasza: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b18bfd4342f63e6a.html Obecnie przebywa u mnie. szukasz dla niej domku czy innen pomocy ? Quote
Recommended Posts