Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

Posted

hej:) jak tam? szykujecie się do świąt? my wczoraj z kamilem choinkę ubraliśmy. więcej nic mi się nie chce szykować ale jakoś się zmuszę dla dobra ogółu ;) .

tymczasem życzę wam zdrowych i szczęśliwych świąt :)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie nie chce mi się o świętach myśleć ;-) Najgorsze, że to już za dwa dni. Nie za bardzo chce mi się cokolowiek robić, przez moje bolące plecy, do tego Biankę chyba jakiś diabeł opętał i nie idzie nic przy niej zrobić. Zaraz idziemy z Sebanem po karpie, bo dopiero mamy czas. Choinkę po raz pierwszy ubraliśmy w sobotę, ale ubieram ją na nowo kilka razy dziennie, ponieważ jest regulsarnie rozbierana przez Biankę i Honoratę. Inga tylko wyje, że jej demolują i "wsysko niscą". Do tego Honorata biega po tej choince jak wściekła, a chojak aż chodzi cały. Prezentów też prawie nie mam... jutro jadę do miasta. Także rewelacja ;-)

Posted

bira napisał(a):
Na razie nie chce mi się o świętach myśleć ;-) Najgorsze, że to już za dwa dni. Nie za bardzo chce mi się cokolowiek robić, przez moje bolące plecy, do tego Biankę chyba jakiś diabeł opętał i nie idzie nic przy niej zrobić. Zaraz idziemy z Sebanem po karpie, bo dopiero mamy czas. Choinkę po raz pierwszy ubraliśmy w sobotę, ale ubieram ją na nowo kilka razy dziennie, ponieważ jest regulsarnie rozbierana przez Biankę i Honoratę. Inga tylko wyje, że jej demolują i "wsysko niscą". Do tego Honorata biega po tej choince jak wściekła, a chojak aż chodzi cały. Prezentów też prawie nie mam... jutro jadę do miasta. Także rewelacja ;-)

to się uśmialam z tej waszej choinki :D
dzisiaj w ramach świątecznych porządków wykąpałam dziewczyny. gamoń został na jutro.
dziś też się dowiedziałam, że spędzimy święta sami w domu i już w ogóle nic mi się szykować nie chce. wcześniej to miałam chociaż motywację. mieliśmy iść na wigilie do szwagierki, miała być tam jej 4 os. rodzina + teść + nasza czwórka. w następny dzień wszyscy mieli przyjechać do nas. karol miał sie w wigilie przebrać za mikołaja i dzieciaki miały mieć radochę a tu się okazało, że córka szwagierki ma gorączke i kaszle a teść ma zapalenie płuc!! szkoda mi tych świąt ze względu na kamila, wiadomo, że w większym gronie weselej i bardziej "świątecznie" no ale co zrobić?

Posted

My w tym roku pierrwszy raz od trzech lat mamy wigilię w większym gronie. Będzie moja mama, brat, szwagierka, ich córka. Także z naszą czwórką trochę osób się zrobiło ;-) Za to szwagier poleciał w środę do Pl na święta pierwszy raz od kilku lat i ich córka wylądowała wczoraj wieczorem w szpitalu, bo dostała jakiegoś zwiotczenia mięśni. Także święta zapowiadają się im "kolorowo". Ja na szczęście się wyrobiłam ze wszystkim. Kupiłam prezenty, jedzenie Seban pogotował, na jutro tylko smażenie ryb i makiełki zostały :-) I można luzować. Jeszcze tylko Birrę chciałam wyprać, bo brudas już jest z niej niemiłosierny ;-) A że Mikołaj przygotował dla niej nową obróżkę, to trzeba się podczyścić trochę ;-) Mamy strój Miołaja, mam nadzieję, że Inga nie domyśli się, że to tata........ No i że smarki nie urządzą afery ;-) Bianka ostatnio w Polskim klubie na mikołaju urządziła histerię taką, że nawet nie chciała spojżeć na Mikołaja ;-)

Posted

I po wigilii. Gotowania pół dnia, całe dnie biegania po sklepach za prezentami, i już po. Ina zdemaskowała Mikołaja, ale i tak jej się podobało, Biana mało nie zeszła na zawał serca na widok czerwonego człowieka, a córka brata okazała się najodważniejsze z towarzystwa, Mikołaj miał małą wpadkę, bo porty mu zleciały jak wszedł do mieszkania, oj, zdaża się ;-)

I trochę zdjęć z przed wigilii ;-)

Najbardziej zaangażowane w święta członkinie rodziny
Uploaded with ImageShack.us

Szkolna praca Iny :-)

I dzieło numer dwa :-)

Posted

Konsumpca prezentu.. nie ma na co czekać ;-)

I po wigilijnym obżarstwie

Z Mikołajem wstawię jutro, bo nie mam na swoim aparacie. Szwagierka robiła, bo moja młodsza gwiazda wpadła w totalną rozpacz na widok Mikołaja ;-)

Posted

Po nieprzytomnościach przygotowań do Wigilii wreszcie mogę złożyć życzenia pogodnych Świąt, które, mam nadzieję, przyniosą ukojenie, dobro i ciepło rodzinne.
U mnie Wigilia była w miarę niespodziewana.
W odróżnieniu od Was nie miało być u mnie nikogo, bo rodzice zawsze wyjeżdżają na turnusy świąteczne dla seniorów.
W tym roku postanowili poudzielać się rodzinnie.
Moje dziecię też zmieniło kurs i wylądowało u mnie.
Orgia przygotowań w ostatniej chwili przytłoczyła mnie.
Jutro, a właściwie dziś, rodzinny obiadek świąteczny...

Posted

obiad zawierał rybę, która miała wczoraj być przebrana za grecką, ale nie zmieściła się w brzuchach.
jako dodatek była badziew przygotowana do tejże grecczyzny, ziemniaczki, buraczki, gotowany kurczak dla dietetycznych czyli dla mnie, popitki i obiad z dyńki.

Posted

inga.mm napisał(a):
o mateńko!!!! Czy cały ten przychówek jest Twój????????????????????????

A broń boże... To trzecie cholerstwo jest mojego brata. Mój mąż marzy sobie o trzecim kimś w domu, ale marzyć rzecz ludzka ;-)

Posted

bira napisał(a):
A wczoraj mieliśmy rocznicę... Birra osiem lat temu zamieszkała z nami:loveu: Oby jeszcze minimum osiem z nami została:loveu:

to życzę jeszcze wielu wspólnych lat!!!

wszystkie dziewczyny śliczne ale inga i te jej anielskie włosy-cudna!

Posted

agaga21 napisał(a):
to życzę jeszcze wielu wspólnych lat!!!

wszystkie dziewczyny śliczne ale inga i te jej anielskie włosy-cudna!

Dzięki :-) Ina generalnie myśli, że jest pięknym aniołkiem, ew. najpiękniejszą księżniczką, ostatecznie wróżką... że o baletnicy nie wspomnę:crazyeye::roll: Ale co będę dziecko z błędu wyprowadzać;) A te jej włosy doprowadzają mnie do szłu, bo cholernica czesać ich nie chce, wiecznie coś w nie wtyka a później muszę to wyplątywać... wrrrrrrrr oby mała nie wyrosła na taką gwiazdę jak siostra :mad:

Posted

Ina chyba ma ospę... Jest wysypana jakimiś krostami... Ale nie ma tego tyle co na zdjęciach, które przeglądałam w necie... W zasadzie poza krostami nic jej nie jest, ale są wszędzie. Dwa tygodnie temu miała temperaturę, trochę wymiotowała, do szkoły jej nie puściłam nawet, bo faktycznie coś ją wtedy powaliło. A teraz to... Czy to możliwe, że to ospa? Kompletnie zielona jestem w temacie.. Jutro idę z nią do naszego parszywego lekarza.. już chora jestem na spotkanie z tym dziadygą, ale nie mam wyjścia.....