Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety aż za dobrze znam holenderską służbę zdrowia :mad: Koledze na stopę wjechał wózek widłowy i kazali nogę leczyć paracetamolem :roll: Paracetamol, lek na wszystko :angryy:

Posted

Dziewczyny, dzieki za troske. Biania dzisiaj duuuzo lepiej. Ucho chyba juz jej tak nie boli, bo prawie wcale nie plakala dzisiaj. Generalnie to byl najcichszy dzien ostatniego tygodnia. Biegunka nadal jest i to mnie martwi najbardziej. Temperatura tez ciut nizsza, wiec juz w ogole pelnia szczescia. Dzisiaj byla kilka godzin z Sebane sama i bylo ok. Grzeczna i nawet antybiotyk bez wiekszej afery przyjela. Inga dzisiaj miala bal w pl. Szkole i nie mialam sumienia jej okantowac i nie isc. Ale nic sie nie stalo, wiec nie mam wyrzutow sumienia, ze zostawilam chore dziecjo...

Posted

bira napisał(a):
Taaaaaa przygłup roku ;-)

A Ina stara sie ;-) Jak może ;-) W końcu myśli, ze jest księżniczką ;-)

Ina nie myśli ,że jest księżniczką. Ina jest po prostu księżniczką :)

Posted

Aga, bez porównania :-)
Gorączki brak, ucho nie boli :-):multi::multi: Biegunka mija, tzn. ma jeszcze baaardzo luźną kupę, ale nie leci z niej po każdym bąku ;-) Ale wprowadziłam swoje zasady, tzn. zaczęłam znowu podawać niforafsazyd i taki proszek na biegunkę. Dieta jest cały czas, ale dzisiaj dostała kilka muli, bo poryczała się, że nie chcemy jej dać:roll: W każdym razie dzisiaj ciężko z nią w domu było, bo co chwila leciała do szafy, przynosiła kurtkę, zakładała buty i ciągle tylko było iśććććććććć. Ale na razie jej nie wyprowadzałam. Dwa dni w domu jej nie zabije ;-)
Jutro niestety wracamy na normalne tory, bo S. rano wraca do Bredy.

Boże, żeby to był już koniec tego ich chorowania

Posted

Aga, u mnie odpukać, wszystko super :-) Obie zdrowe, chociaż Inga trochę smarka, ale to pikuś. W nocy się budzi, żeby jej nos zakraplać wodą morską i wydmuchuje to co się jej uda ;-) W piątek idziemy do tego okulisty. Mam nadzieję, że to podwójne widzenie to nie jakas duża wada wzroku i że dobrze ją zdiagnozują. Trochę się denerwuję.
W piątek też ma bal w szkole, musiałam kupić jej dzisiaj nową kieckę, bo w tej z balu w polskiej szkole powiedziała, że się nie ubierze ;-) Dama smarkata ;-) Oczywiście od razu dokupiła sobie akcesoria typu nowa korona ;-) i jakieś masakryczne cekinowe balerinki...........
A Bircia już babcieje. Pobawi się troche, podrze paszczę i snuje się za człowiekiem., Nogi jej nie bolą na szczęście, dobrze, że chociaz ona nie daje mi powodów do zmartwień, no może poza tym, że jest coraz starsza.
Ostatnio byłam na stronie adopcyjnej cc i widziałam cudnego cc-ta w Łódzkim schronie... strasznie mi ten pies w głowie siedzi, nigdzie na dogomanii nie widzę jego wątku.

Posted

Na większe mieszkanie kochana ;-) Ostatnio poinformowalam TZ, że jak się tylko przeprowadzimy, to biorę drugiego psa, to ten mi tylko powiedzial, że nie będzie z nimi wychodził... no łaskę mi robi ;-) Wychodzi z Birrą rano na kilka minut, żeby się tylko wysikała i wieczorem. O ile oczywiście jest w domu, bo np, teraz od listopada do kwietnia jest w Bredzie. Zjeżdża tylko na weekendy, więc jego pomoc jest nieoceniona ;-)

Posted

On chyba nie wie w co się pakuje :D Mój mi powiedział, że jak będziemy mieć dom albo jak będę siedzieć w domu, to zgodzi się na psa ;) Wtedy nie wiedział jeszcze, że kupimy dom ;)