Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

Posted

ja mając koło 5 lat dorwałam nową kieckę mamy, bo była taka śliczna, żółta w jesienne listki, a moje lalki nie miały takich ładnych sukienek.
Do tej pory pamiętam wpierrrr... jaki zaliczyłam.
No ale kto zostawia nożyczki w zasięgu działania 5-letniego dziecka? Na dodatek koło takiego pięknego materiału?

btw. co z buzią? alergia?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bira']Zebys wiedziala ;-) Diable male mi pod dachem rosnie ;-) Teraz chowam juz wszystko, bo np. wczoraj powrzucala do wc-tu wszystkie piloty... jej wyobraznia nie ma granic... zreszta siostrzyczka rozum ma podobny ;-) Wczoraj pociela nozyczkami nowa sukienke, ktora miala zaledwie kilka godzin... w srode jej kupilam... stwierdzila, ze chciala zrobic stroj na halloween ;-) Rece mi opadly...[/QUOTE]

Ale pomysły :mdleje:

Posted

[quote name='bira']Zebys wiedziala ;-) Diable male mi pod dachem rosnie ;-) Teraz chowam juz wszystko, bo np. wczoraj powrzucala do wc-tu wszystkie piloty... jej wyobraznia nie ma granic... zreszta siostrzyczka rozum ma podobny ;-) Wczoraj pociela nozyczkami nowa sukienke, ktora miala zaledwie kilka godzin... w srode jej kupilam... stwierdzila, ze chciala zrobic stroj na halloween ;-) Rece mi opadly...[/QUOTE]

a mówią że Dziewczynki to chodzące aniołki:lol:

Posted

inga.mm napisał(a):
ja mając koło 5 lat dorwałam nową kieckę mamy, bo była taka śliczna, żółta w jesienne listki, a moje lalki nie miały takich ładnych sukienek.
Do tej pory pamiętam wpierrrr... jaki zaliczyłam.
No ale kto zostawia nożyczki w zasięgu działania 5-letniego dziecka? Na dodatek koło takiego pięknego materiału?

btw. co z buzią? alergia?

Wyobrażam sobie lańsko... tym bardziej, że kiedyś dostać coś fajnego graniczyło z cudem ;-)

Alergia jak była tak jest, tyle, że jaśniejsza... doopa to nie egzema... Ostatnio koleżanka kupiła rybę z sosem do maczania. Wszystkie dzieci jadły a moja Bianka tylko miała twarz jakby ją ktoś kwasem polał... jedna kropka sosu a plama jak od przypalania...

magdabroy napisał(a):
Ale pomysły :mdleje:

A idź...
unikatowydiament napisał(a):
a mówią że Dziewczynki to chodzące aniołki:lol:

Jak śpią ;-)

lula2010 napisał(a):
....dzieci lubia broic....pozdrawiamy

Niestety... ale niektóre jakoś tak mniej ;-)
agaga21 napisał(a):
o jaaaa, to mój kamil takich pomysłów za wiele nie miał. ciekawe jak będzie z lenką.

Oby i Lenka Ci oszczędziła, moje nie pozwalają odpocząć. Obie...

U nas piękna pogoda, więc dzisiaj wybyliśmy nad morze. Było super, ciepło i słonecznie :-) Mam zdjęcia, postaram się zaraz wstawić :-)

Posted

Mój Kuba miał kilka miesięcy na policzkach taką skórę jak tarka ...musieliśmy wtedy pamiętam wycofać produkty takie jak :kakao, czekolada, danonki , serki homogenizowane , konserwy , nie pamiętam co dostawał i czy wogóle coś dostawał z leków ... przeszło z tym że każda zmiana wody , mydła , kremu powoduje zmiany na skórze , stosuje krem emolium i na zmianę jakis z rossmana z figi czy kaktusa ( nie chce mi się teraz sprawdzać ;))

Ta alergia u małej pewnie z konserwantów

Co do pomysłów dziecięcych to ja miałam cudowne dziecko , żadnych ekscesów .

Posted

Biana ma na pewno alergie na zelki, pomidory, chyba danio. Tez ja myje i smaruje emolium, ale np. po tym kremie do twarzy dostala wysypki.. masakra z takim dzieciakkiem

Posted

kasiu a dawałaś małej coś typu zyrtec czy xyzar? czyli zwykłe syropki na alergię? (kurcze, nie pamiętam od jakiego wieku można).
pamiętasz co kamilowi kiedyś wylazło na skórze? pomógł zastrzyk na początek a potem podtrzymywaliśmy efekt właśnie syropkiem przez parę dni. może coś typowo na alergie by biani pomogło?

Posted

bira napisał(a):
Biana ma na pewno alergie na zelki, pomidory, chyba danio. Tez ja myje i smaruje emolium, ale np. po tym kremie do twarzy dostala wysypki.. masakra z takim dzieciakkiem

oj żelki to świństwo straszne , moja wychowanica spuchła po żelkach , a mama nie wiedziała że to na nie uczulona jest , dobrze że stało się to w domu

Kurcze a ja miałam z Holandii dla dzieci kosmetyki z mleczkiem kokosowym i to było dla alergików ...ale to lata świetlne temu i nazwy nie pamiętam ...

Posted

[quote name='Ptysiak']Zazdroszczę tej pięknej pogody i morza :)

Czekam na zdjęcia ;)

Zeszły tydzień lało, więc teraz sobie odbijamy ;-)

[quote name='agaga21']kasiu a dawałaś małej coś typu zyrtec czy xyzar? czyli zwykłe syropki na alergię? (kurcze, nie pamiętam od jakiego wieku można).
pamiętasz co kamilowi kiedyś wylazło na skórze? pomógł zastrzyk na początek a potem podtrzymywaliśmy efekt właśnie syropkiem przez parę dni. może coś typowo na alergie by biani pomogło?

Nie wiem, nie dawałąm jej na razie niczego. Byłam z tym kilka razy u lekarza i mnie prawie wyśmiał, że mu takimi pierdołami głowę zawracam. Teraz byliśmy to stwierdził, że to egzema, dał coś do smarowania. Po tym policzek zjaśniał, ale nadal to jest. W dotyku jakbyś tarkę pocierała... W grudniu jadę do Pl, więc idę do dermatologa.

[quote name='Alicja']oj żelki to świństwo straszne , moja wychowanica spuchła po żelkach , a mama nie wiedziała że to na nie uczulona jest , dobrze że stało się to w domu

Kurcze a ja miałam z Holandii dla dzieci kosmetyki z mleczkiem kokosowym i to było dla alergików ...ale to lata świetlne temu i nazwy nie pamiętam ...

Wiem, ze to świnstwo, ale ona mało tego dostaje. Szkoda, że nie pamiętasz tych nazw, bo bym kupiła. Teraz ktoś polecił mi neutrala, więc jak się emolim skończy to jej kupię.

Wstawiam zdjęcia, mam nadzieję, ze się uda, bo pierwszy raz korzystam z fotosika...

Posted

agaga21 napisał(a):
fotki widać że ładne ale miniaturki!

Nie wiem właśnie, dlaczego takie bobki mi się porobiły...
Jakiego programu do wklejania fotek używasz?

Posted

bira napisał(a):
Nie wiem właśnie, dlaczego takie bobki mi się porobiły...
Jakiego programu do wklejania fotek używasz?

ja z picasy korzystam. możesz też spróbować przez tinypic.com