piesia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 AKTUALIZACJA : [SIZE="4"]ŻABENCJA W NOWYM CUDOWNYM DOMKU :multi::multi::multi: DŁUGI WEEKEND LISTOPADOWY SPEDZIŁA NAD MORZEM :) [SIZE="4"][SIZE="5"]ŻABKA .[SIZE="3"]Maleńka niunia przerażona człowiekiem i schronem. W schronisku od około dwóch lat , cały czas zalękniona i nieufna do człowieka. Do niedawna przebywała na dużym wybiegu z dużymi psami . Od czasu do czasu wyciągana przez jedną z wolontariuszek, której Żabka najbardziej ufała. Przed innymi ucieka , a jak ucieczka jest niemożliwa Żabka gryzie ze strachu . Takie było moje spotkanie z Żabką po wyciągnięciu jej z dużego wybiegu. Żabka wtulała się w swoją wolontariuszkę i patrzyła na mnie przerażonym wzrokiem próbując jednocześnie gryźć moje palce . [SIZE="4"]I WTEDY SIĘ W NIEJ ZAKOCHAŁAM . Poprosiłam o przeniesienie jej na mniejszy wybieg , żeby móc z nią pracować . Ci , którzy poznali i pokochali Topika , pamiętają na pewno jego pierwsze zdjęcia po tym jak postanowiłam pokazać mu kawałek lepszego świata . Świata , w którym człowiek przytula i głaszcze i zabiera na spacer . Świata , w którym jest na co czekać . Świata , w którym ma się na nowo nadzieję . Jego ogonek był tak samo opuszczony na początku jak teraz ogonek Żabki . A potem z każdym dniem nieśmiało powoli podnosił się do góry , by w końcu zamerdać na mój widok . To była dla mnie cudowna chwila . Topikowi udało się . Ma swój ciepły dom i swoją ukochaną Panią . Teraz wszystkich , którzy byli z Topikiem , trzymali za niego kciuki , proszę o to samo dla maleńkiej Żabki . Może jej ogonek też w końcu zacznie merdać i szczęście się do niej uśmiechnie jak do Topika . Quote
Sarunia-Niunia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 No to jestem u Żabeczki i mam nadzieję, że Maleńka jak najszybciej znajdzie swój ciepły domeczek... Skoro już znalazła się w Twoich rękach Piesiu, to teraz będzie już tylko lepiej!!! Będę zaglądać do Maleńkiej i na bieżąco podrzucać wątek, żeby choć w taki mały sposób pomóc Kruszyneczce:) Quote
piesia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):No to jestem u Żabeczki i mam nadzieję, że Maleńka jak najszybciej znajdzie swój ciepły domeczek... Skoro już znalazła się w Twoich rękach Piesiu, to teraz będzie już tylko lepiej!!! Będę zaglądać do Maleńkiej i na bieżąco podrzucać wątek, żeby choć w taki mały sposób pomóc Kruszyneczce:) Dziękuję Saruniu . Postaram się napisać o niej potem trochę więcej . Jak najszybciej musimy ją ogłaszać , bo zima się zbliża wielkimi krokami . Gdyby chociaż jakiś tymczas ... Quote
danka1234 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 jak bedzie tekst ogłoszeniowy pomoge z ogłaszaniem Quote
piesia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='danka1234']jak bedzie tekst ogłoszeniowy pomoge z ogłaszaniem Dziękuję . Postaram się jak najszybciej coś napisać . Dopiero zaczęłam się nią zajmować , jest przerażona , ale jak już znajdzie się blisko człowiek wtula się w niego całym małym ciałkiem. Żabka znajduje się teraz na wybiegu , gdzie znajduje się bardzo mało psów i kontakt i praca z nimi jest ułatwiona. W czasie gdy nie mogłam przyjeżdżać do schroniska oswajaniem Żabki zajmowała się Madzik razem z Dominiką . Próbowały zdobyć jej zaufanie paróweczką :). Muszę powiedzieć , że jak dostałam Żabkę wczoraj na smyczy , żeby iść z nią na spacerek , to maleńka bardzo mnie zaskoczyła . Kucnęłam przy niej , a ona wtuliła się we mnie . Spodziewałam się raczej , że będzie próbowała mnie kąsać jak poprzednio jak wyciągałam do niej rękę . Poszłyśmy razem z innymi psami na spacerek , długi spacerek , podczas którego zaobserwowałam , że Żabka boi się wielu rzeczy i od razu się kuli . Ale jak była na smyczy pozwalała się głaskać . Potem znowu puszczona luzem na wybiegu znowu nie pozwalała się głaskać a próby pogłaskania kiedy była blisko wolontariuszki , która miała z nią do tej pory największy kontakt kończyły się próbami kąsania . W końcu kiedy udało mi się ją w siebie wtulić maleńka powoli poddawała się mojemu głaskaniu. Na początku z niepewnością i lękiem . czułam jak była spięta i przerażona . Długo siedziałyśmy zanim poczułam jak powoli przyjmuje inną pozycję i z większą ufnością przytula się do mnie i pozwala się głaskać. To było piękne uczucie . Z bólem się z nią rozstawałam. Maleńka jest naprawdę bardzo spragniona ciepła i przytulenia i jak się otworzy i zaufa ludziom będzie cudownym przyjacielem. Pracować z nią będzie więcej wolontariuszek , bo im więcej ludzi pokaże jej dobre strony człowieka tym większe szanse , ze zaufa w końcu ludziom w ogóle . Uśmiecham się też ładnie o banerek :) , bo Topik już znalazł domek , więc w jego miejsce mogłabym wstawić sobie Żabkę :) Quote
Madzik34 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Witajcie, mam dobre wieści - dzisiaj byłam w schronisku i prawie 2 godziny byłam na wybiegu gdzie jest Żabka - tam też jest Antoś, którym się opiekuję. Żabka kilka razy wskakiwała na moje kolanka (nawet jak nie miałam kiełbaski) i nawet mnie lizała.... Ze złych wieści to Żabka mocno reaguje na zimno - jak przyjechałam cała się trzęsła - jak ją utuliłam i potarłam to było ciut lepiej. Cioteczki trzeba jak najszybciej wyciągnąć Żabkę ze schroniska! Quote
tamii Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Madzik34 napisał(a):Witajcie, mam dobre wieści - dzisiaj byłam w schronisku i prawie 2 godziny byłam na wybiegu gdzie jest Żabka - tam też jest Antoś, którym się opiekuję. Żabka kilka razy wskakiwała na moje kolanka (nawet jak nie miałam kiełbaski) i nawet mnie lizała.... Ze złych wieści to Żabka mocno reaguje na zimno - jak przyjechałam cała się trzęsła - jak ją utuliłam i potarłam to było ciut lepiej. Cioteczki trzeba jak najszybciej wyciągnąć Żabkę ze schroniska! Madzik34 - widziałam jak Żabcia się cieszyła :) byłam w szoku bo normlanie do wolontariuszy boi się podejść. Ale to dobrze że się przyzwyczaja :) w piątek jak mi się uda porobie więcej zdjęć Żabci :) Quote
Sarunia-Niunia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Odwiedzam Żabeczkę:loveu::loveu::loveu:... To fajnie, że Niunia się otwiera, to zdecydowanie zbliża Ją do domku:multi::multi::multi:!!! Quote
ookami Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT] [FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT] Quote
Szyna13222 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 melduję się u naszej Żabki :) zaraz napisze na wątek banerkowy z prośbą o banerek Quote
jofracy Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Żabko mam nadzieję, że ten banerek przyniesie Ci szczęście :) Quote
Sarunia-Niunia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Kochana Cioteczka Jofracy zrobiła banerek dla naszej Żabeczki!!! Bardzo, bardzo dziękujemy!!! I zapraszamy wszystkie dobre Duszki, którym na sercu leży dobro niuni, o częstowanie się "Żabciowym banerkiem"!!! Quote
jofracy Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Prosisz i masz :) Polecam się na przyszłość :) Quote
piesia Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='jofracy']Żabko mam nadzieję, że ten banerek przyniesie Ci szczęście :) Dziękuję bardzo serdecznie:):):) . Madzik była dzisiaj u Żabki zawieść jej budkę z gąbki do włożenia do drewnianej budy w której Żabka śpi . Jak tu wejdzie to pewnie napisze jakie nasza Żabka robi błyskawiczne postępy i jak się otwiera i tuli do człowieka :). Quote
Sarunia-Niunia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Piesia! rozsyłałaś gdzieś wątek Żabuni? Może trzeba o Niej wspomnieć na ogólnym jamnikowym? Quote
piesia Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Piesia! rozsyłałaś gdzieś wątek Żabuni? Może trzeba o Niej wspomnieć na ogólnym jamnikowym? Wątku nie rozsyłałam , jak bym mogła się do Ciebie Saruniu o to uśmiechnąć :) . O ogólnym jamnikowym myślałam , ale muszę najpierw sklecić kilka fajnych zdań o niej , a w tym tygodniu ciężko . Wychodzę rano , wpadam na pół godziny i znowu lecę , wracam wieczorkiem i już nie umiem sklecić nic sensownego a nie chcę nic jałowego pisać . Mam nadzieję , że w piątek dam radę coś stworzyć . Quote
Sarunia-Niunia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Piesiu! A ile Żabka może mieć latek? Ja myślę, że warto Ją wrzucić na ogólny, jak najszybciej i prosić Isadorkę o umieszczenie Jej na SOS. Ja to zrobię, tylko napisz mi ile Ona ma latek... Quote
piesia Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Piesiu! A ile Żabka może mieć latek? Ja myślę, że warto Ją wrzucić na ogólny, jak najszybciej i prosić Isadorkę o umieszczenie Jej na SOS. Ja to zrobię, tylko napisz mi ile Ona ma latek... Mniej więcej 4-5 . Miała około 2-3 jak trafiła do schronu , a przebywa w nim już 2 lata . Jest wysterylizowana. Dziękuję Saruniu , a kilka zdań o niej może uda Ci się sklecić z tego co napisałam o niej wcześniej . A jak napiszę jakiś ładniutki tekst do ogłoszeń to wtedy na SOS też można by zmodyfikować. Quote
Sarunia-Niunia Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Przedstawiam Wam Żabkę... Żabka to maleńka 4-5 letnia, wysterylizowana jamnisiowa Niunia, która przebywa w schronisku w Obornikach k/Poznania. Jest przerażona schronem i mocno zalękniona. Jeszcze nie dawno drżała na widok człowieka. Wolontariuszki ze schroniska postanowiły zacząć pracować z Żabką, żeby zdobyć jej zaufanie i przywrócić Jej wiarę w człowieka. Maleńka jest spragniona miłości, ciepła i przytulania. Pomóżmy Jej przywrócić zaufanie w ludzi, a Ona zapewne zostanie Cudownym Przyjacielem. Może być coś takiego? Plus fotki oczywiści. Quote
piesia Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Przedstawiam Wam Żabkę... Żabka to maleńka 4-5 letnia, wysterylizowana jamnisiowa Niunia, która przebywa w schronisku w Obornikach k/Poznania. Jest przerażona schronem i mocno zalękniona. Jeszcze nie dawno drżała na widok człowieka. Wolontariuszki ze schroniska postanowiły zacząć pracować z Żabką, żeby zdobyć jej zaufanie i przywrócić Jej wiarę w człowieka. Maleńka jest spragniona miłości, ciepła i przytulania. Pomóżmy Jej przywrócić zaufanie w ludzi, a Ona zapewne zostanie Cudownym Przyjacielem. Może być coś takiego? Plus fotki oczywiści. Dziękuję Saruniu , jasne , że może być :) . Ja już uciekam . Jutro zaglądnę do maleńkiej . Quote
jofracy Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 A zdjęć macie więcej, bo na sos można 6 wstawić. Quote
Szyna13222 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 to będzie jeszcze jeden ;) tylko nie podlinkowany Quote
cyga-fryga Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 będzie to trochę niemądre co napiszę ale na tym zdjęciu oczy i spojrzenie Żabki przypominają mi aktorkę Marię Pakulnis (pierwsze skojarzenie po spojrzeniu na fotkę) (nie, nic a nic nie piłam...;)) 3mam kciuki za małą, wygląda na bystrzachę :) Quote
Pyrdka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Hihihi. Coś w tym jest. Śliczna maleńka. Quote
Isadora7 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Sarunia dzięki za dodanie dziewczynki tutaj http://jamniki.eadopcje.org/psiak/446 Quote
Recommended Posts