Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwonamaj napisał(a):
Bardzo martwi mnie rana suni...Pisz, jak będzie coś wiadomo. Jest bazarek ogłoszeniowy, może przydałby się, ale szczylki jeszcze za malutkie są...

rany są tragiczne,ale dostała dziś znowu zastrzyki i mocne tabletki.Tylko czy będzie mnie wpuszczała żeby psu podawać?dziś już nie miała ochoty,musiałam się prosić żebym mogła przyjść. Szczeniaki wszystkie zabieram w niedziele- przynajmniej taki mamy plan!oby się udało.
Jedną sunię zabieramy do Sosnowca-chcą ją adoptować ludzie,drugiego pieska chciał pan-mam nadzieję,że też weźmie,a resztę,czyli 4 psiaki na DT weźmie taka pani.Będą spały w stodole,ale lepsze to niż taki dom.Dziś ta baba pijaczka dwa psiaki rzuciła o podłogę!!!! lepsza stodoła i opieka niż takie znęcanie.

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co z mamą jeszcze nie wiadomo, ta kobieta raz mówi,że ją odda a na następny dzień, że nie ma takiej możliwości. Na pewno ją stamtąd wyrwiemy tylko trzeba trochę czasu. Teraz najważniejsze jest, żeby zaszczepić szczeniaki i zapewnić im bezpieczeństwo.

Posted

masakra!!!!!!!!przec cały dzień mnie nie wpuściła.Dopiero teraz tam byłam szok!! chleją kilka osób,pies dostał tylko raz leki a powinna dwa razy,powiedziałam,że w niedziele zabieram szczeniaki i mamę,nie chciała się zgodzić ale gadałam że ją wyleczą i że ją oddamy,niby się zgodziła ale była narąbana. Wiem,że dziś te psy będą biegały po ulicy i martwię się.JUtro trzeb ado weta jechać na zastrzyki a czy się dobijemy tam?

Posted

kasiapsiaki napisał(a):
rany są tragiczne,ale dostała dziś znowu zastrzyki i mocne tabletki.Tylko czy będzie mnie wpuszczała żeby psu podawać?dziś już nie miała ochoty,musiałam się prosić żebym mogła przyjść. Szczeniaki wszystkie zabieram w niedziele- przynajmniej taki mamy plan!oby się udało.
Jedną sunię zabieramy do Sosnowca-chcą ją adoptować ludzie,drugiego pieska chciał pan-mam nadzieję,że też weźmie,a resztę,czyli 4 psiaki na DT weźmie taka pani.Będą spały w stodole,ale lepsze to niż taki dom.Dziś ta baba pijaczka dwa psiaki rzuciła o podłogę!!!! lepsza stodoła i opieka niż takie znęcanie.

masz racje
lepsza stodola i jedzenie zawsze i jakis kocyk i opiekA niz bicie i poniewierka
jestescie Wielkie

Posted

Sunia i szczeniaki już razem z Kasiąpieski. Rano zostały zabrane z tej meliny, pojechały niby na szczepienia, bo pani i jej czterech pijanych kolegów dzisiaj akurat bardzo kochała psiaczki i nie mogła się z nimi rozstać, psiaki juz tam nie wrócą, a ja mam nadzieje, że ci ludzi nawet nie zauważą ich braku. To, że psiaki maja zapewnione bezpieczne schronienie nie znaczy, że to juz koniec kłopotów. Teraz trzeba znaleźć 5 domków dla szczeniaczków i 1 dla mamy, do tego szczepienia dla wszystkich, bo mama nawet wścieklizny nie ma, no i trzeba jej tą ranę wyleczyć a potem wysterylizować. Na dzisiaj potrzebne jest 150 zł na szczepienie dla 5 szczeniaków, bo szósty jutro jedzie do Sosnowca i tam pani go juz we własnym zakresie zaszczepi. Wiem, że można się starać na sterylkę ze skarpety kudłaczów wie ktoś jakie są zasady?

Posted

bardzo potrzebna pomoc finansowa. Dziś u weta zapłaciłyśmy 160zł.,jedzenie dla małych i mamy też kosztuje. Mama ma jeszcze brać zastrzyki,rany dalej są bardzo brzydkie,ale teraz będzie miała opiekę i na pewno szybko wyzdrowieje. Najważniejsze,że cała rodzinka jest bezpieczna,prawie cała- jeden pies ojciec maluchów został tam...
150zł. potrzebne na szczepienia dla małych.

Posted

Kasiu - wspaniale, że wyrwałaś sunię i jej potomstwo z tej meliny ! Tylko Twojej determinacji zawdzięczają życie - a teraz pewnie i zdrowie :)

Pojutrze postaram się coś wysłać ( coś niestety nie oznacza kwoty zawrotnej ...) - tylko proszę o numer konta :)

Posted

Najważniejsze,że są już bezpieczne,teraz tylko znaleźć im dobre domy i z tymi pijakami pogadać-przekonać ich,że psy są chore czy coś,żeby ich nie chcieli z powrotem...
Cała rodzinka nie przebywa jednak w stodole lecz w mieszkaniu,małym,ciasnym,ale bezpiecznym i cieplutkim.