kasiapsiaki Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 iwonamaj napisał(a):Bardzo martwi mnie rana suni...Pisz, jak będzie coś wiadomo. Jest bazarek ogłoszeniowy, może przydałby się, ale szczylki jeszcze za malutkie są... rany są tragiczne,ale dostała dziś znowu zastrzyki i mocne tabletki.Tylko czy będzie mnie wpuszczała żeby psu podawać?dziś już nie miała ochoty,musiałam się prosić żebym mogła przyjść. Szczeniaki wszystkie zabieram w niedziele- przynajmniej taki mamy plan!oby się udało. Jedną sunię zabieramy do Sosnowca-chcą ją adoptować ludzie,drugiego pieska chciał pan-mam nadzieję,że też weźmie,a resztę,czyli 4 psiaki na DT weźmie taka pani.Będą spały w stodole,ale lepsze to niż taki dom.Dziś ta baba pijaczka dwa psiaki rzuciła o podłogę!!!! lepsza stodoła i opieka niż takie znęcanie. Quote
ULKA12 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Teraz pilnie trzeba psiaki zaszczepić, bo ostatnia rzecz jakiej nam trzeba to jakieś choróbsko. Quote
kasiapsiaki Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 tylko trzeba weta zapytać kiedy można i jakie koszty. Na morusek.pl dałam już na Warszawę i Sosnowiec też. Quote
fiorsteinbock Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Boze..co za baba! Dziewczyny a jakie plany wzgledem Mamusi? Sa szanse, ze baba zrzecze sie psa? Quote
ULKA12 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Co z mamą jeszcze nie wiadomo, ta kobieta raz mówi,że ją odda a na następny dzień, że nie ma takiej możliwości. Na pewno ją stamtąd wyrwiemy tylko trzeba trochę czasu. Teraz najważniejsze jest, żeby zaszczepić szczeniaki i zapewnić im bezpieczeństwo. Quote
kasiapsiaki Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 masakra!!!!!!!!przec cały dzień mnie nie wpuściła.Dopiero teraz tam byłam szok!! chleją kilka osób,pies dostał tylko raz leki a powinna dwa razy,powiedziałam,że w niedziele zabieram szczeniaki i mamę,nie chciała się zgodzić ale gadałam że ją wyleczą i że ją oddamy,niby się zgodziła ale była narąbana. Wiem,że dziś te psy będą biegały po ulicy i martwię się.JUtro trzeb ado weta jechać na zastrzyki a czy się dobijemy tam? Quote
kasiapsiaki Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 będziemy też potrzebować wsparcia finansowego 150zl. za szczepienia dla pięciu maluchów (bo szósty idzie do adopcji), dziś zrobiłam im wyprawkę z zapasem jedzenia. Quote
giselle4 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 kasiapsiaki napisał(a):rany są tragiczne,ale dostała dziś znowu zastrzyki i mocne tabletki.Tylko czy będzie mnie wpuszczała żeby psu podawać?dziś już nie miała ochoty,musiałam się prosić żebym mogła przyjść. Szczeniaki wszystkie zabieram w niedziele- przynajmniej taki mamy plan!oby się udało. Jedną sunię zabieramy do Sosnowca-chcą ją adoptować ludzie,drugiego pieska chciał pan-mam nadzieję,że też weźmie,a resztę,czyli 4 psiaki na DT weźmie taka pani.Będą spały w stodole,ale lepsze to niż taki dom.Dziś ta baba pijaczka dwa psiaki rzuciła o podłogę!!!! lepsza stodoła i opieka niż takie znęcanie. masz racje lepsza stodola i jedzenie zawsze i jakis kocyk i opiekA niz bicie i poniewierka jestescie Wielkie Quote
ULKA12 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Sunia i szczeniaki już razem z Kasiąpieski. Rano zostały zabrane z tej meliny, pojechały niby na szczepienia, bo pani i jej czterech pijanych kolegów dzisiaj akurat bardzo kochała psiaczki i nie mogła się z nimi rozstać, psiaki juz tam nie wrócą, a ja mam nadzieje, że ci ludzi nawet nie zauważą ich braku. To, że psiaki maja zapewnione bezpieczne schronienie nie znaczy, że to juz koniec kłopotów. Teraz trzeba znaleźć 5 domków dla szczeniaczków i 1 dla mamy, do tego szczepienia dla wszystkich, bo mama nawet wścieklizny nie ma, no i trzeba jej tą ranę wyleczyć a potem wysterylizować. Na dzisiaj potrzebne jest 150 zł na szczepienie dla 5 szczeniaków, bo szósty jutro jedzie do Sosnowca i tam pani go juz we własnym zakresie zaszczepi. Wiem, że można się starać na sterylkę ze skarpety kudłaczów wie ktoś jakie są zasady? Quote
kasiapsiaki Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 bardzo potrzebna pomoc finansowa. Dziś u weta zapłaciłyśmy 160zł.,jedzenie dla małych i mamy też kosztuje. Mama ma jeszcze brać zastrzyki,rany dalej są bardzo brzydkie,ale teraz będzie miała opiekę i na pewno szybko wyzdrowieje. Najważniejsze,że cała rodzinka jest bezpieczna,prawie cała- jeden pies ojciec maluchów został tam... 150zł. potrzebne na szczepienia dla małych. Quote
ULKA12 Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Zgłosiłam sunię do akcji sterylizacji. A tak nawiasem mówiąc to jak ona ma na imię? Quote
kasiapsiaki Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 od dzisiaj nazywa się SARA. Sunia jedna zawieziona do nowego domku. Quote
farmerka63 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Kasiu - wspaniale, że wyrwałaś sunię i jej potomstwo z tej meliny ! Tylko Twojej determinacji zawdzięczają życie - a teraz pewnie i zdrowie :) Pojutrze postaram się coś wysłać ( coś niestety nie oznacza kwoty zawrotnej ...) - tylko proszę o numer konta :) Quote
toyota Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Tak się cieszę, że udało się uratować sunię i wszystkie maluchy. Tak się bałam, że nic dla nich nie znajdziecie... Też mam za sobą taką akcję, jeszcze nie do końca skończoną...Sunia i 8 maluchów, ogromnie wyczerpujące zadanie: http://www.dogomania.pl/threads/206210-Bezdomny-Cz%C5%82owiek-bezdomna-suka-i-8-szczeniak%C3%B3w.-LUNA-c%C3%B3rka-Soni-wraca-z-adopcji-%28?p=16712011#post16712011 Quote
kasiapsiaki Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 ulka12 napisał(a):zgłosiłam sunię do akcji sterylizacji. A tak nawiasem mówiąc to jak ona ma na imię? to super!! Quote
kasiapsiaki Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Najważniejsze,że są już bezpieczne,teraz tylko znaleźć im dobre domy i z tymi pijakami pogadać-przekonać ich,że psy są chore czy coś,żeby ich nie chcieli z powrotem... Cała rodzinka nie przebywa jednak w stodole lecz w mieszkaniu,małym,ciasnym,ale bezpiecznym i cieplutkim. Quote
iwonamaj Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Cieszę się bardzo, że są bezpieczne...Nie mam możliwości pomóc finansowo w tej chwili, niestety... Quote
kasiapsiaki Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dziś dzwonił pan chętny na szczeniaczka jednego,więc mam nadzieję,że się uda:) Quote
iwonamaj Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Trzymam kciuki za domki dla nich...takie najlepsze domki na świecie :) Quote
kasiapsiaki Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 SZCZENIACZKI: Wpłaty: 50zł - farmerka63 Pieniążki będą przeznaczone na szczepienia dla maluchów.DZIĘKUJEMY Quote
Recommended Posts