Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Wiem ze to nie pedagogicznie ale może zaproponowac jej z 50zł zeby te szczeniki tam zostały? zeby miała w tym jakis interes

tak tylko to typ ludzi, którzy wezmą pieniądze a potem i tak zrobią swoje. A nam powiedzą, że piesek uciekł, umarł i jak jej udowodnię, że tak nie jest?

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasiapsiaki napisał(a):
na suczkę są chętni o ile się nie rozmyślą.

ok, czyli moja pomoc nie będize potrzebna? bo już ktoś do mnie pisał w sprawie innego szczeniaczka to bym zabrała tamtą jeśli ta mała ma zapewniony domek

Posted

Podniosę. Teoretycznie mamy miejsce dla dwóch psiaków, a co z resztą nie wiem. Do tego dzisiaj znaleziono stareńkiego psiaczka w typie pinczerka, pomału zaczyna mnie to przerastać.:shake:

Posted

Mysza2 napisał(a):
Zagląda, tylko nie pisze :(

Dokladnie tak.
Ciotki, macie 2 miejsca dla szczeniaczkow, kiedy je zabierzecie z tego miejsca?
ULKA12 napisz moze w tytule, ze szukamy dt dla szczeniorków, musi sie spieszyc bo baba je wyda na targu i tyle bedzie :(

Posted

jambi napisał(a):
ja Ci od razu powiem co ta baba z kasą zrobi... i bynajmniej nie na szczeniaki ja przeznaczy ...

Dziewczyny, bo nie bardzo rozumiem - jeśli sunia jest bita, jest podejrzenie wypadku - a tym samym nie udzielono jej odpowiedniej pomocy, suka i szczeniaki sa zaniedbane i głodzone, to czemu TOZ ma związane ręce w tej sprawie?
Przecież to podpada pod Ustawe o ochronie zwierząt! a nie można psów odebrac w asyście Policji?

4 tygodnie - to za mało, szczenięta jeszcze powinny byc z matka i rodzeństwem - dla ich dobra, nie o zdrowie mi chodzi, lecz o psychike

moze ja wysterylizowac po tym miocie ababe postraszyc ze zabierze sie jej suczke i jeszcze dostanie mandat -200zl za brak opieki
a dzieci do domow
ze szczeniaczkami nie ma takiego problemu
aby zaszczepic ,odrobaczyc itd

Posted

przeczytalam poczatek
dziewczyny starjcie sie ja zabrac
to sliczna suczka a szczylki urocze....
a ile jeszcze narodzi dzieci
a ile jeszcze sie namęczy:(
ile jeszcze razow zniesie zanim ja zatluka lub wpadnie pod auto?

Posted

Kasiapieski była własnie u suczynki. Rana od nowa rozogniona, baba miała podawać antybiotyk i nie podawała, znowu jadą z nią do weta:shake: Szczylki były odrobaczone na koszt Kasi.
Staruszek pinczerek z braku tymczasu musiał trafić do schroniska w Tarnowskich Górach. Ja już nie mam fizycznie miejsca, a w całym Zawierciu nie było nikogo kto by chciał przygarnąć takiego malutkiego psiaczka, smutne to wszystko:-(

Posted

giselle4 napisał(a):
moze ja wysterylizowac po tym miocie ababe postraszyc ze zabierze sie jej suczke i jeszcze dostanie mandat -200zl za brak opieki
a dzieci do domow
ze szczeniaczkami nie ma takiego problemu
aby zaszczepic ,odrobaczyc itd

Sterylizacja to "pikuś" z tym poradzimy sobie ale co teraz boze ja już nie mogę to jest horror!!

Posted

jutro pani od nas jedzie z ta sunia do weta,rana jest okropna jest krwista cieknie z niej-po prostu płakałam jak to zobaczyłam. Ja jeszcze rano przed pracą tam zajrzę,żeby czasem ich na ten rynek nie wzięła,chociaż mówiłam jej że jest zakaz,że zapłaci karę,ale wiadomo to czy posłucha. Żebym ja musiała ją prosić o to że ja chce pomóc,to jest masakra jakaś ,tego się nie da opisać!!

Posted

Do Uli:takie ogłoszenie może być chyba?
Pięć ślicznych i zdrowych szczeniaczków szuka domów. Aktualnie mają 5 tygodni.Wszystkie są odrobaczone i będą zaszczepione.Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt z numerem tel 503-733-413

Posted

ULKA12 napisał(a):
Kasiapieski była własnie u suczynki. Rana od nowa rozogniona, baba miała podawać antybiotyk i nie podawała, znowu jadą z nią do weta:shake: Szczylki były odrobaczone na koszt Kasi.
Staruszek pinczerek z braku tymczasu musiał trafić do schroniska w Tarnowskich Górach. Ja już nie mam fizycznie miejsca, a w całym Zawierciu nie było nikogo kto by chciał przygarnąć takiego malutkiego psiaczka, smutne to wszystko:-(

Co do malutkiego pieseczka nie jest dobrze-ma bardzo wysoki mocznik we krwi,dostaje kroplówki,nie wiadomo czy nerki zaczną pracować...A to bardzo wiekowy piesek:(

Posted

Teraz to nie wiadomo co robić. z jednej strony tłumaczymy babie, że nie można jeszcze oddzielać psiaków od matki bo są za małe, w obawie, żeby nie polazła z nimi na targ a z drugiej strony można by było już dwa jej zabrać, tylko jak to wytłumaczyć.