Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[SIZE="6"][SIZE="7"][SIZE="6"]SYTUACJA Z OSTATNIEJ CHWILI!!!
OSOBA KTÓRA BYŁA WŁAŚCICIELEM SUNI CHCE JĄ ODEBRAĆ, DOWIEDZIAŁA SIE GDZIE SUCZKA PRZEBYWA I CHCE JĄ ZABRAĆ SIŁĄ. JEJ OBECNA OPIEKUNKA BOI SIĘ O SWOJE BEZPIECZEŃSTWO, PONIEWAŻ SĄ TO LUDZIE Z TZW MARGINESU NIE MAJĄCY SKRUPUŁÓW
SPRAWA BARDZO PILNA

O suni usłyszałam jakieś półtora miesiąca temu. Informacja była taka, że w jednym meliniarskim mieszkaniu jest cudowna sunia. Sunia jest po prostu wypuszczana na ruchliwą ulicę, jest głodzona i bita. Do tego prawdopodobnie aktualnie jest w ciąży. Doradziłam, szybka sterylizację a potem pomogę szukać domu psinie. Jednak o psie ucichło, sunia po prostu znikła. Znikła aż do piątku. W czwartek udało się wreszcie wejść do mieszkania gdzie miała przebywać sunia. Okazało się, że sunia była tam trzymana od miesiąca, oczywiście oszczeniła się. Do tego została prawdopodobnie potrącona przez samochód bo na udzie ma olbrzymią ranę, do tego jest 6, 4 tygodniowych szczeniaków. Sunia jest wyniszczona ale bardzo ufna, kocha ludzi pomimo tego co jej zrobili. Mnie ręce opadają bo totalnie nie mam pomysłu co z tymi psami zrobić. W tej chwili potrzebne są domy dla szczeniaków, potem trzeba wysterylizować sunie i jej też szukać domu po u tych "ludzi" nie może zostać.

Sunia jest duża i kudłata, nie wiem ile dokładnie ma lat ale myślę, że tak około 2-3. Szczeniaki wyrosną na duże psy. Pomocy!!!!

"" rel="external nofollow noopener">

Edited by ULKA12
  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jeszcze zdjęcia

Cała rodzinka razem

I same szczeniaczki

Posted

Ona już ich nie chce karmić, cycochy poobgryzane. Ale co ma robić jak dzieciaki chcą jeść, a jedyne na co mogą liczyć do mamine mleko. Ci meliniarze już narzekają, że psiaki coraz bardziej brudzą, kupy się roznoszą. Najgorsze jest to, że oni je mogą w każdej chwili po prostu wypuścić na dwór, a tam przebiega ruchliwa ulica. Ja fizycznie nie mam gdzie ich zabrać.

Posted

sunia ma dwa lata. Jest kochana. Z tymi ludźmi ciężko się rozmawia, mówiłyśmy,że pomożemy,cały czas to robimy,ale oni chca sie jak najszybciej pozbyć malców...dlatego się boimy. Małe są już odrobaczone.

Posted

Witaj Elu :-) Właśnie rozmawiałam z Kasiąpieski, że sunia miała dostać kolejny antybiotyk, niestety nie można wejść do tego mieszkania, mieszkający tam ludzie poszli na miasto lub po prostu nie mają siły aby otworzyć drzwi.

Posted

Przybywam na zaproszenie Malawaszki z FB. Jestem z północnej Wielkopolski , no i też zapsionam... Ale pomogę jak trza finansowo - choć Rotschildem nie jestem :( Biedna kudłata biszkopciczka...

Posted

ULKA12 napisał(a):
Witaj Elu :-) Właśnie rozmawiałam z Kasiąpieski, że sunia miała dostać kolejny antybiotyk, niestety nie można wejść do tego mieszkania, mieszkający tam ludzie poszli na miasto lub po prostu nie mają siły aby otworzyć drzwi.

No ładnie, nawet pomóc nie pozwalają:(

Posted

Uleńko jesteś już też administratorem, zaglądaj też tam i czuwaj też czy ktoś się nie pojawi z chęcią adopcji. Ja oczywiście też będę ale co dwie ręce to nie jedna

Posted

ta "meliniara" u której są szczeniaki oznajmiła,że w czwartek idzie z nimi na rynek!! no po prostu szok!!ich nie interesuje to,że przynajmniej do szóstego tygodnia muszą być z matką. Pomóżcie!!

Posted

kasiapsiaki napisał(a):
ta "meliniara" u której są szczeniaki oznajmiła,że w czwartek idzie z nimi na rynek!! no po prostu szok!!ich nie interesuje to,że przynajmniej do szóstego tygodnia muszą być z matką. Pomóżcie!!

Możnaby spróbować przez jakąś organizację TOZ czy coś podobnego, ale obawiam się że psy wtedy po prostu znikną. Przeniosą je do kolesi i swoje zrobią.
Jak tu pomóc jak prawo jest jakie jest :(