ULKA12 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 (edited) [SIZE="6"][SIZE="7"][SIZE="6"]SYTUACJA Z OSTATNIEJ CHWILI!!! OSOBA KTÓRA BYŁA WŁAŚCICIELEM SUNI CHCE JĄ ODEBRAĆ, DOWIEDZIAŁA SIE GDZIE SUCZKA PRZEBYWA I CHCE JĄ ZABRAĆ SIŁĄ. JEJ OBECNA OPIEKUNKA BOI SIĘ O SWOJE BEZPIECZEŃSTWO, PONIEWAŻ SĄ TO LUDZIE Z TZW MARGINESU NIE MAJĄCY SKRUPUŁÓW SPRAWA BARDZO PILNA O suni usłyszałam jakieś półtora miesiąca temu. Informacja była taka, że w jednym meliniarskim mieszkaniu jest cudowna sunia. Sunia jest po prostu wypuszczana na ruchliwą ulicę, jest głodzona i bita. Do tego prawdopodobnie aktualnie jest w ciąży. Doradziłam, szybka sterylizację a potem pomogę szukać domu psinie. Jednak o psie ucichło, sunia po prostu znikła. Znikła aż do piątku. W czwartek udało się wreszcie wejść do mieszkania gdzie miała przebywać sunia. Okazało się, że sunia była tam trzymana od miesiąca, oczywiście oszczeniła się. Do tego została prawdopodobnie potrącona przez samochód bo na udzie ma olbrzymią ranę, do tego jest 6, 4 tygodniowych szczeniaków. Sunia jest wyniszczona ale bardzo ufna, kocha ludzi pomimo tego co jej zrobili. Mnie ręce opadają bo totalnie nie mam pomysłu co z tymi psami zrobić. W tej chwili potrzebne są domy dla szczeniaków, potem trzeba wysterylizować sunie i jej też szukać domu po u tych "ludzi" nie może zostać. Sunia jest duża i kudłata, nie wiem ile dokładnie ma lat ale myślę, że tak około 2-3. Szczeniaki wyrosną na duże psy. Pomocy!!!! "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Edited January 10, 2012 by ULKA12 Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 I jeszcze zdjęcia "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Cała rodzinka razem "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> I same szczeniaczki "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 I jeszcze "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Quote
iwonamaj Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Porozsyłałaś już zaproszenia na wątek? A może ktoś zrobi FB? Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Właśnie rozsyłam ją na dogo, wydarzenia na fb nie ma a ja nie potrafię tam się za bardzo poruszać. Quote
malawaszka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 boże jaka piękna i jaka udręczona suczunia :( a ta gromada pijawek :( ech.... Quote
iwonamaj Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ja tez nie potrafię na FB, ale popytam... Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Ona już ich nie chce karmić, cycochy poobgryzane. Ale co ma robić jak dzieciaki chcą jeść, a jedyne na co mogą liczyć do mamine mleko. Ci meliniarze już narzekają, że psiaki coraz bardziej brudzą, kupy się roznoszą. Najgorsze jest to, że oni je mogą w każdej chwili po prostu wypuścić na dwór, a tam przebiega ruchliwa ulica. Ja fizycznie nie mam gdzie ich zabrać. Quote
iwonamaj Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 A rozmawiałaś z nimi, żeby je przetrzymali, że chcesz pomóc? Quote
kasiapsiaki Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 sunia ma dwa lata. Jest kochana. Z tymi ludźmi ciężko się rozmawia, mówiłyśmy,że pomożemy,cały czas to robimy,ale oni chca sie jak najszybciej pozbyć malców...dlatego się boimy. Małe są już odrobaczone. Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Witaj Kasiu na dogo :-) Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda się pomóc psiakom. Quote
kasiapsiaki Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 witam:) ja też mam taką nadzieję.I dziękuję jeszcze raz. Quote
Mysza2 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 jestem na zaproszenie Iwonkimaj, zaraz zrobię FB FB dla Suni http://www.facebook.com/event.php?eid=248571595191112 udostępniajcie i zapraszajcie. Ulu wysłałam ci na FB zaproszenie do wydarzenia, kliknij "wezmę udział" to zrobię cię drugim administratorem. Będziesz wtedy w treści przez edycję mogła zmienić co chcesz. Bedziesz tez mogła wysyłac wiadomości do bioracych udział Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Witaj Elu :-) Właśnie rozmawiałam z Kasiąpieski, że sunia miała dostać kolejny antybiotyk, niestety nie można wejść do tego mieszkania, mieszkający tam ludzie poszli na miasto lub po prostu nie mają siły aby otworzyć drzwi. Quote
farmerka63 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Przybywam na zaproszenie Malawaszki z FB. Jestem z północnej Wielkopolski , no i też zapsionam... Ale pomogę jak trza finansowo - choć Rotschildem nie jestem :( Biedna kudłata biszkopciczka... Quote
Mysza2 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 ULKA12 napisał(a):Witaj Elu :-) Właśnie rozmawiałam z Kasiąpieski, że sunia miała dostać kolejny antybiotyk, niestety nie można wejść do tego mieszkania, mieszkający tam ludzie poszli na miasto lub po prostu nie mają siły aby otworzyć drzwi. No ładnie, nawet pomóc nie pozwalają:( Quote
Hitoshi Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zapraszam po 20 darmowych ogłoszeń dla każdego psiaka http://www.dogomania.pl/threads/216502-Oferuj%C4%99-po-20-og%C5%82-dla-ka%C5%BCdego-psiaka-z-dogo/page3 Quote
Mysza2 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Uleńko jesteś już też administratorem, zaglądaj też tam i czuwaj też czy ktoś się nie pojawi z chęcią adopcji. Ja oczywiście też będę ale co dwie ręce to nie jedna Quote
ULKA12 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Będę zaglądać ale ja na FB nie bardzo umiem się poruszać, ale zawsze można się nauczyć :-) Dziękuję, że jesteście. Quote
Mysza2 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ulu, a Kasia też jest na FB. Jeśli tak to jak się na FB nazywa? tez ją mogę zrobić administratorem bo ona w końcu ma wiadomości z 1 ręki Quote
kasiapsiaki Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 ta "meliniara" u której są szczeniaki oznajmiła,że w czwartek idzie z nimi na rynek!! no po prostu szok!!ich nie interesuje to,że przynajmniej do szóstego tygodnia muszą być z matką. Pomóżcie!! Quote
Mysza2 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 kasiapsiaki napisał(a):ta "meliniara" u której są szczeniaki oznajmiła,że w czwartek idzie z nimi na rynek!! no po prostu szok!!ich nie interesuje to,że przynajmniej do szóstego tygodnia muszą być z matką. Pomóżcie!! Możnaby spróbować przez jakąś organizację TOZ czy coś podobnego, ale obawiam się że psy wtedy po prostu znikną. Przeniosą je do kolesi i swoje zrobią. Jak tu pomóc jak prawo jest jakie jest :( Quote
Recommended Posts