AniaN Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Dzisiaj wieczorem mój znajomy znalazł na trasie Warszawa - Lublin (ok 9 km przed Górą Kalwarią) młodziutkiego owczarka szkockiego collie. Pies siedział sobie na środku drogi. Piesek ma jeszcze mleczne ząbki, brązową skórzaną obrożke i jest bardzo przyjazny. Kochał nawet weterynarza u ktorego sprawdzaliśmy czy ma czipa. Niestety nie, tatuażu też nie i adresówki również. Wygląda na "porodowodowe" stworzenie. Jest bardzo zadbany, ma czyste uszy, więc najprawdopodobniej komuś zwiał. Albo może przestarszył się wystrzałów i dał dyla. Piesio jest w Warszawie u znalazcy. Wątek też jest w dziale PSY ZAGINIONE / UKRADZIONE. Quote
lothia Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 w dzialę dam dom jest kilka ogłoszeń osób chętnych właśnie na collie Quote
Aga_Mazury Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 faktycznie jest piękny :) i wygląda na zdjęciach na jak napisałaś na zadbanego.. oby znalazł dom przed Świętami :kciuki: Quote
AniaN Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Dom to powinien szybko znaleźć, ale chyba lepiej poszukać najpierw właściciela (może się uda). Quote
dusje Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Jesli nie znajdzie sie wlasciciel zapytam w Holandii stowarzyszenie kolakow czy ewentualnie nie zechca go wziac pod opieke i wyszukac domku wsrod milosnikow tej rasy. Poniewaz nie sledze wszystkich watkow prosze o pw jak rozwiazala sie sytuacja i czy potrzebna jest moja pomoc dla niego. Pozdrawiam:lol: Quote
AniaN Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Dusje, dzięki. Jak tylko będę coś wiedziała dam znać. Quote
dusje Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 AniaN napisał(a):Dusje, dzięki. Jak tylko będę coś wiedziała dam znać. Kochanie nie ma za co dziekowac. Jesli wiadomo ze ktos jest kto moze pomoc to oczwiscie trzeba skorzystac i nie czekac zanim pies wyladuje w schronie. Czy sprawdzilas czy ma tatuaz? Moze nie jest do konca rasowcem ale to nie zmienia faktu ze jest piekny i ma przesliczna grzeczna mordusie. Damy rade jakby co, a ludzie z tego stowarzyszenia to malzenstwo ktore pomoglo juz setkom kolakow, kolakopodobnym oraz innym roznej masci w znalezieniu domow. To moi przyjaciele:lol: Maja domy tymczasowe, sprawdzone od a do z i to ich stowarzyszenie oplaca im pobyt w tych domach plus opieke weta. dzieki nim 2 kolakopodobne z Polski juz od dawna ciesza sie wlasnymi rodzinami:lol: Quote
lothia Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 nie wiem czy jest sens żeby wyjeżdżał skoro u nas jest tylu chętnych?:lol: Quote
dusje Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 lothia napisał(a):nie wiem czy jest sens żeby wyjeżdżał skoro u nas jest tylu chętnych?:lol: Jesli sa chetni to jasne, nie ma sensu wywozenie go az tak daleko, ale jakos nie bardzo rozumiem skad biora sie te kolaki bezdomne...moze cos przeoczylam bo z posiadanych przeze mnie info na dogo wynika ze nastapil ich wysyp:roll: Niemniej jednak jestem za, jesli tylko znajdzie sie dobry domek dla tego mlodzieniaszka:lol: Quote
Malibu Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Kto pomoże?. Szczeniatko ma wyjechać na wieś do teściowej znalazcy. Nie bedzie trzymany w domu . Podobno dopiero maja mu wybudować kojec , żeby nie ganiał i nie dusił kur.Jak bedzie trzymany do chwili wybudowania kojca maożna sie domyślać. Przecież to pies na kanape nie do kojca lub na ................ Kurcze jest okres swiateczny i mniej osób zaglada , ale może ktoś podejmie szybka decyzje i pomoże ? Quote
Diana14 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Kojec dla collie:crazyeye: ? Powariowali? Ten pies to by prędzej kury zalizal na śmierć niż zagryzł...:angryy: Quote
Malibu Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Piesku szukaj domu na kanapie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Protestuje, zadna wiocha i kojec dla niego:mad: Nie wolno do tego dopuscic:mad: Kto da mu chociaz tymczas, ja dopiero po swietach moge dzialac w jego sprawie. No gdzie te domki dla kolakow? Odezwac sie tutaj prosimy:lol: Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Pilne, podnosze, tymczas dla szczeniaka kolaka Quote
Ss Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Gdzie aktualnie przebywa collak? Zaraz sprawdze czy jest na forum collie jesli nie wstawiam wątek!!! Quote
lothia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36561 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36409 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36321 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36497 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32244 nie mam czasu żeby sprawdzić co oferują i jakie są wymagania oraz czy aktualne:oops: Quote
Diegula Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Słuchajcie czy ten psiak nadal szuka domku? Ktoś z mojej rodziny jest zaintereswany być moze szczeniakiem tylko ze raczej wchodzi w grę domek stały anie tymczasówka Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 [quote name='Diegula']Słuchajcie czy ten psiak nadal szuka domku? Ktoś z mojej rodziny jest zaintereswany być moze szczeniakiem tylko ze raczej wchodzi w grę domek stały anie tymczasówka Tym lepiej, domek staly tu potrzebny, ale ja juz tak bardzo skromnie tylko o tymczas prosilam. Kontaktuj sie na pw z zalozycielka watku. ten kolo to slodziak sliczny i pewnie baaardzo kochany:lol: Quote
Ulka18 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 SS, czy kolak jest juz na forum collie? Taki piekny szczeniak na pewno szybko znajdzie dom, ale moze po swietach. Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Kto z was ma telefon do Ani, trzeba podac Dieguli, bo Ania jest nieobecna na forum. Szybko podajcie dziewczynie, moze jeszcze da rade kolakowi zapewnic domek przed swietami:lol: Diegula Malibu moze znac nr tel!!!!!do Ani Quote
Diegula Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Napisałam wiadomość do załozycielki wątku. No i czekam na odpowiedż. Telefon by się rzeczywiście przydał!Pozdrawiam Quote
Ulka18 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Widze, ze psiak juz jest na forum collie. Diegula, ale byloby wspaniale, gdyby piesek znalazl u Ciebie dobry dom. Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Malibu tez nie ma na forum w tej chwili. Ach ta goraczka przedswiateczna. Badzmy dobrej mysli ze znajdzie sie nr tel lub zajrzy Ania albo Malibu:lol: Quote
Malibu Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Już dałm numer telefonu. Trzymam mocno kciuki.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts