Monalisa4 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 20 pazdziernika,ok godz 11 na przystanku autobusowym przy ul francuskiej,z autobusu z ZABRZA wyskoczyła lub została wyrzucona malenka wilczasta sunia. Suczką potwornie przerażona biegała po ulicy,podlatywała do każdego samochodu autobusu. Próbowaliśmy ją złapać przez dwa dni. W końcu sie udało. Piesek wychowany z dziećmi!!!!! na widok dzieci cieszy się łasi wdrapuje się na kolana;-) starszych panicznie się boi z przerażenia sika i kupka pod siebie. Obecnie sunia przebywa w Domu Tymczasowym w Miechowicach,nie w mieszkaniu a ciepłym kojcu na dworze,tylko to na szybko znalazłam ;( Suczka jest czysta zadbana ,ma błyszczący włos widać ze ktoś dbał o nią. Może komuś uciekła w co wątpię bo na rozwieszone ogłoszenia w Zabrzu i Bytomiu nikt się nie odzywa. Szukam dla niej domu tymczasowego w Mieszkaniu!! lub domu stałego z dziećmi!! bo ona je kocha ;-) Quote
mshume Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ale słodziak, wrzuć ją koniecznie na wątek mikropsiaków :)))) http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85!/page167 Quote
__Lara Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zapiszę. Mogę jej wieczorem porobić ogłoszenia. Słodka jest, żal suni :( Quote
Bjuta Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Zapisuję - a czy są jakieś namiary do ogłoszeń? Quote
amstafka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Hmmm... w sumie tak poczytałam o tej suczce to mogłabym jej dać domek tymczasowy w domu gdzie są dzieci:) szukam pieska i sama chciałabym dać domek jakiejś bidulce lub ewentualnie pomóc jakiejś sierotce:) gg 7927750 Quote
__Lara Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 amstafka napisał(a):Hmmm... w sumie tak poczytałam o tej suczce to mogłabym jej dać domek tymczasowy w domu gdzie są dzieci:) szukam pieska i sama chciałabym dać domek jakiejś bidulce lub ewentualnie pomóc jakiejś sierotce:) gg 7927750 Czy ktoś kontaktował się z amstafką? Padła fajna propozycja. Quote
Bjuta Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Hop! Hop! Czy założycielka wątku zagląda do psinki? :) Quote
mshume Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Monalisa4 ma ważne sprawy rodzinne, myślę,że niedługo będzie mogła tu zajrzeć... Quote
Monalisa4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Jak sie okazało sunia uciekła 17 pazdziernika w Zabrzu Rokietnicy,wskoczyła za kims do autobusu,no i przyjechała do Bytomia, resztę juz znacie ! Zła jestem na nasze Sląskie schroniska!!!! za brak jakiejkolwiek pomocy w poszukiwaniu zaginionego zwierzęcia. O znalezieniu Suni poinformowałam schroniska w BYTOMIU ZABRZU i RUDZIE SLASKIEJ wysłałam zdjecia z informacja gdyby ktos takiego psa szukał !! Ogłosiłam sunie na roznych portalach w tym i na Allegro. Jak sie okazało właściciele szukali jej w schroniskach !! w ZABRZU Byli kilka razy !! zostawili tam zdjęcie poszukiwanej które Pracownik miał powiesić na tablicy !!! Ja prosiłam wolontariuszy tego schroniska udzielających się na dogo na wątku Zabrzanskiego schroniska wklejając link znalezionej suni ! bez efektu!!! nikt się nie zainteresował ;( Ktoś z rodziny wypatrzył sunie na Allegro ;) Dziś pojechała do swojego Domu Quote
dangos19 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Tak bardzo się cieszę że sunia wróciła do właścicieli którzy jej szukali. Monalisa4 - mam mieszane uczucia czytając co napisałaś bo pomyślałam o moim zaginionym Nerusiu - może tak być, niby wszyscy poinformowani, przyjęli do wiadomości, ale jak brak chęci a te dwa bieguny się ze sobą nie spotkają to nie ma szans na odnalezienie zwierzaczka Quote
mshume Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 kurcze, ciekawe ile psów w ten sposób siedzi w schronach :(Monalisa4 napisał(a):Jak sie okazało sunia uciekła 17 pazdziernika w Zabrzu Rokietnicy,wskoczyła za kims do autobusu,no i przyjechała do Bytomia, resztę juz znacie ! Zła jestem na nasze Sląskie schroniska!!!! za brak jakiejkolwiek pomocy w poszukiwaniu zaginionego zwierzęcia. O znalezieniu Suni poinformowałam schroniska w BYTOMIU ZABRZU i RUDZIE SLASKIEJ wysłałam zdjecia z informacja gdyby ktos takiego psa szukał !! Ogłosiłam sunie na roznych portalach w tym i na Allegro. Jak sie okazało właściciele szukali jej w schroniskach !! w ZABRZU Byli kilka razy !! zostawili tam zdjęcie poszukiwanej które Pracownik miał powiesić na tablicy !!! Ja prosiłam wolontariuszy tego schroniska udzielających się na dogo na wątku Zabrzanskiego schroniska wklejając link znalezionej suni ! bez efektu!!! nikt się nie zainteresował ;( Ktoś z rodziny wypatrzył sunie na Allegro ;) Dziś pojechała do swojego Domu Quote
Bjuta Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Monaliso - nic nie rozumiem z Twojego postu ani tutaj ani na wątku Zabrzańskim: cytuję: [quote name='Monalisa4']ZABRZE czy znacie tego psa? Sunia przyjechała autobusem 14 lub 20 z Zabrza ;( http://www.dogomania.pl/threads/216545-Bytom-Miechowice-Porzucona-Malutka-Sunia Nie wiem czego oczekiwałaś po tym poście od schroniska? Że będzie szukać psa? Właścicieli? Nigdy bym się nie domyśliła co masz na myśli. Quote
Mysia_ Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Monalisa4 napisał(a):Jak sie okazało sunia uciekła 17 pazdziernika w Zabrzu Rokietnicy,wskoczyła za kims do autobusu,no i przyjechała do Bytomia, resztę juz znacie ! Zła jestem na nasze Sląskie schroniska!!!! za brak jakiejkolwiek pomocy w poszukiwaniu zaginionego zwierzęcia. O znalezieniu Suni poinformowałam schroniska w BYTOMIU ZABRZU i RUDZIE SLASKIEJ wysłałam zdjecia z informacja gdyby ktos takiego psa szukał !! Ogłosiłam sunie na roznych portalach w tym i na Allegro. Jak sie okazało właściciele szukali jej w schroniskach !! w ZABRZU Byli kilka razy !! zostawili tam zdjęcie poszukiwanej które Pracownik miał powiesić na tablicy !!! Ja prosiłam wolontariuszy tego schroniska udzielających się na dogo na wątku Zabrzanskiego schroniska wklejając link znalezionej suni ! bez efektu!!! nikt się nie zainteresował ;( Ktoś z rodziny wypatrzył sunie na Allegro ;) Dziś pojechała do swojego Domu kochana, bardzo Cię przepraszam, ale albo Ty tu coś przekręciłaś, albo Ci państwo :shake: Ludzie wcześniej ani do nas nie dzwonili, ani nie byli osobiście... Byli tylko w schronisku w Miechowicach zaraz po zaginięcie suczki - tak mi powiedzieli w czwartek. Przyjechali w czwartek, jakoś przed 17, bo już było ciemno - pokazali mi zdjęcie małej na telefonie i od razu zorientowałam się, że to ta sunia, której zdjęcie wrzuciłaś na nasz zabrzański wątek, weszłam w internet, odnalazłam ludziom numer telefonu i tyle... na prawdę zanim coś napiszesz to zastanów się sto razy, nie życzę sobie czegoś takiego pod naszym adresem :shake: Quote
Bjuta Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Tak zerkam, czy ktoś się zdobył na "sorry". Quote
Recommended Posts