aanka Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Bunia , bez zmian . gdy się ze mną wita podskakuje prawie , jak sczeniak , czasem też wydaje śmieszne pisk i ,czy szczekanie:evil_lol:. Nie lubi brania na rączk i -wirzga nóżkami wtedy śmiesznie lub podskakuje już na podłodze, gdy się ją podnosi . Podsikuje czasem na poslanko -ale podłożyłam worek foliowy , a na to zmieniamy jakieś szmatki suche ,gdy się małej coś przydarzy .. na gazety stara się zalatwiać ,ale czasem ją zniesie też :evil_lol: Może jakieś maty kupić ,nie wiem ,co by było lepsze - do załatwiania . Ogólnie wesolutka , i z apetytem ..Całusy od Deisy - Buni .:p Quote
basia34 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Dzieki Za info o suni i podnosze Bunie na pierwsza. Quote
ŚWIAT Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Pozdrawiam serdecznie sunię i opiekunkę. Quote
aanka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Bunia ,co raz to pokazuje nowe sztuczki . Ostatnio wlazła na zabawkę -wielkiego hipopo tama ,w pokoju i sobie siedziała -tzn na jego głowie - uśmialiśmy się:evil_lol::p. Potrafi domagać się smakołyków .- harbatniki ,jakieś ciasteczko itd. mniej podsiusiuje na poslanko .. Kupki stara się robić na gazety..-b. mądra jest . Postaram się o zdjęcia ..na pewno . Ale ostatnio też walczę z dzi9adami , którzy cały czas puszczają psa samopas i jeszcze cwaniakują bezczelnie. Pies mieszkał w domu ,teraz wywalony został do ogrodka ,skąd ucieka ...:shake::mad: Quote
giselle4 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech Wigilijny nastrój, pełen czarodziejskiego uroku, towarzyszy Wam każdego dnia w nadchodzącym Nowym Roku ! Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny, Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie. Quote
dorota k. Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt dla Babuni i jej Opiekunów :) Quote
aanka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Byliśmy z malutką u wet. Kaszle ..podobno serduszko:-(:-(. Została osłuchana .....woda w płucach się zbiera .:-( Nie wiem ,co robić ,chyba zasięgnę opinii innych wet jeszcze. Dostala enarenal , furagin cały czas łyka .. Zrobię wszystko ,aby jak najdułużej ..z nami .. http://www.vetopedia.pl/article77-1-Choroby_serca_u_psow.html. tu jest szerszy opis. chorób z objawami kaszlu .. doczytałam też ,ze pies kaszle w czasie snu , a Bunia nie .,uspokaja się .jak śpi. Quote
dorota k. Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Furosemid. Tak bardzo bym chciała aby było lekarstwo na wiek... Mam pełne zaufanie do Pani Marty. Jeśli chcesz do kogoś innego - daj znać. A jak Bunia po lekach. Pozdrawiam. Quote
basia34 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Napewno bedzie dobrze i leki pomoga ,Ja bede trzymac kciuki. Quote
aanka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Bunia lepiej - moze od enaralu na obniżenie ciśnienia . Dajemy jej też Karsivan - 1/3 tabl. Kaszle dużo mniej i słabiej zdecydowanie . jest ogólnie żwawa ,bystra i drypta po kuchni ,jak perszing:evil_lol:. NIiesamowicie mądra z niej psinka . Cieszy nas każdy dzień z tym kochanym stworzonkiem . dzięki za obecność i całusy od Buni- Deisuni. :p Quote
giselle4 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 aanka napisał(a):Bunia lepiej - moze od enaralu na obniżenie ciśnienia . Dajemy jej też Karsivan - 1/3 tabl. Kaszle dużo mniej i słabiej zdecydowanie . jest ogólnie żwawa ,bystra i drypta po kuchni ,jak perszing:evil_lol:. NIiesamowicie mądra z niej psinka . Cieszy nas każdy dzień z tym kochanym stworzonkiem . dzięki za obecność i całusy od Buni- Deisuni. :p Buniu zyj nam jeszcze dlugo bo moze to najelpsze lata ...miesiące Twoje zycia:) Quote
giselle4 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Życzymy Wam zabawy do białego rana, najlepszych piosenek, pysznego szampana! Choć nie jestśmy razem w noworoczną noc, pamiętajcie o nas przez następny rok. Quote
kasia8579 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Parę dni temu dostałam e-maila: Witam,natrafiłam całkiem niechcący na zdjęcie Buni i zrobiło mi się mega żal. Niestety nie mam możliwości przygarnąć psiny, chociaż z chęcią wzięłabym wszystkie nieszczęśliwe, smutne i głodne zwierzaki, no ale... realia są inne. Chciałabym zapytać jak się ma ta staruszka i czy jest możliwość choć w maleńkim stopniu pomóc. Pozdrawiam Quote
dorota k. Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Najlepszego w Nowym Roku Buni i Opiekunom. Jesteśmy umówione na wtorek do weta na wizytę kontrolną. Quote
Recommended Posts