NikaEla Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 dorota k. napisał(a):Bunia podobno ma na imię Daysy. Ma około 18 lat. Jej Pani ...... odeszła :( Takie mam informacje. taki los.... co teraz będzie z Daysy? Quote
aanka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nikaragua napisał(a):taki los.... co teraz będzie z Daysy? Jutro ,mam nadzieję Straż M. przyjezie SZYBCIEJ (takie są procedury u nas ,Straż M.musi spisać czipa i osobę ). wczoraj czekałam prawie 2 godz ,.........nie da się tego przeskoczyć niestety ... wezmę Bunię do siebie ..,przynajmniej na już ,aby maila ciepły kąt ..... Quote
aanka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Bunia już w domu .,w cieple ..:p Pozwiedzała trochę ,, potem napiła się wody ...i zaraz na posłanko się pakowała :evil_lol: , nawet nie zdążyłam jej wymościc dobrze .. Ma tez kuwetę z piaskiem ,aby mogła się załatwić ..w razie czego.. Na razie śpi .. sobie ..... potem napiszę jeszcze ,muszę z psami iść ...na spacer ,bo się niecierpliwią ... Quote
dorota k. Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dobrze, że Babuni cieplutko :) Czekamy na wieści. Quote
giselle4 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 aanka napisał(a):Bunia już w domu .,w cieple ..:p Pozwiedzała trochę ,, potem napiła się wody ...i zaraz na posłanko się pakowała :evil_lol: , nawet nie zdążyłam jej wymościc dobrze .. Ma tez kuwetę z piaskiem ,aby mogła się załatwić ..w razie czego.. Na razie śpi .. sobie ..... potem napiszę jeszcze ,muszę z psami iść ...na spacer ,bo się niecierpliwią ... ufffff teraz trzeba jej ciepla i spokoju tyle latek ma dziewczynka ze pewnie bedzie spala duzo.... dziekujemy aanka Quote
aanka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Dostała lekarstwo dziś . Psinka rano zrobila twardą kupkę , obok kuwetki z piaskiem (to nie problem , bo mieliśmy już np 7 szczeniaczkow od Dianki na wychowaniu - DLUGA HISTORIA -dziad sie wywinął .:mad:. ,więc i tak zlały cale linoleum .:diabloti:) Jest trochę na rękach noszona , troszke drypta po kuchni , pokoju czasem ..., ale najlepiej się czuje w swoim ciepłym ,barankowym posłanku ...,bo po napiciu się wody , zaraz wskakuje szybciutko do posłanka i sobie leży , obserwuje ,abo śpi . Bunia została zaopatrzona w jedzonko , także od Doroty - za co bardzo dziękujemy- wpyla ,aż huczy ..:evil_lol:. dziś kurczak będzie ..też ..:p . Moje psy ,są bardzo tolerancyjne do nowych przybyszy , chyba się przyzwyczaiły już ... Obwąchały Bunię sokładnie ,spokojnie , a potem zajęły sie swoimi sprawami .... Bunia wczoraj zczęłła sie prawie tarzac( pyszczkiem przynajmniej ) w posłanku -myślę ,że jest zadowolona i ma tyle koleżanek i kolegę -Ramba ..:p Quote
dorota k. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Dobrze, że Starowinka ma cieplutko:) Wczoraj zaliczona też wizyta u weterynarza. Pani doktor ją rozpoznała i od razu powiedziała, że ma chore serduszko. Pazurki obcięte, płucka osłuchane, temperatura zmierzona. Dobrze, że obyło się bez powikłań, zwłaszcza, że nie dostawała leków. Dzięki Anka. Cały czas pytam. W razie co jest ta babka z Lubańskiej, ale to Twoja decyzja. Jak będzie coś potrzeba - proszę dawaj znać. Uściskaj Babunie Daysy. Quote
dorota k. Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dobrej Nocy Babuni Daysy i Opiekunom. Quote
aanka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Bunia przesypia większą część dnia ..:pale to chyba dobrze .. bardzo lubi swoje posłanko ..póki co sklecone przeze mnie ..:evil_lol: Siusiu czasem robi na podłogę i kupkę ,,ale to nie szkodzi ,grunt ,ze ma ciepło i jest bezpieczna .. Bardzo lubi obserwować otoczenie ,czy wyczuwać raczej :razz:. . Wychodzi czasem z posłanka podreptać p o kuchni , ale doskonale sie orientuje , gdzie co jest -mądrala . .:evil_lol:.Miska z wodą ,posłanie .gdzie ja siedzę ,na którym krześle - wszystko wie ..podchodzi do mnie i macha ogonkiem na przywiatanie -b.mądra psinka:p niedługo mam odpchlić wszystkie psy i Daisy oczywiście też .. uściskałam od wszystkich malutką ..;) Quote
dorota k. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Pomogę w akcji odpchlania. Daj znać. Uściskaj Babunię. Quote
dorota k. Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 I ja zaglądam do Staruszki Okruszki. Quote
aanka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Bunia jest b. mądrą psinką . Ma też swoje zdanie i potrafi się nawet odszczeknąć maleństwo ,gdy np Klucha za blisko nochal wsadza , gdy ją trzymam na kolanach .:evil_lol:. Klucha i inne psy są jednak b. wyrozumiałe ...wiele bid już widzialy w domu.... Wczoraj byłam z Bunią na krótkiM spacerku wieczorem - załatwila się ladnie .. Trochę się męczy ,nie może za długo chodzić , na rączki i wtedy idzie.. uczę ją załatwiać się też do kuwetki ,bo musi siusiać częściej , nauczyla się już na gazetę załatwiać .....jest b, pojętna .. DZIĘKUJE tez za jedzonko od Doroty :p -.... Quote
basia34 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Suniu wiem ze u Ani jest tobie dobrze . Quote
magdyska25 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ania- bardzo się cieszę, że sunia ma u Ciebie ciepły kąt i opiekę! Oj ale fajnie! Jak będziesz czegoś potrzebowała- pisz- postaram się coś załatwić. Quote
dorota k. Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Taak, super, że w doopkę ciepło i dbają o Babunię :) Poproszę mizianko dla Staruszki. Quote
badmonique Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ode mnie głaskanko też:) Jak dobrze, że już nie marznie :) Quote
Recommended Posts