Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikaragua napisał(a):
taki los....
co teraz będzie z Daysy?

Jutro ,mam nadzieję Straż M. przyjezie SZYBCIEJ (takie są procedury u nas ,Straż M.musi spisać czipa i osobę ).
wczoraj czekałam prawie 2 godz ,.........nie da się tego przeskoczyć niestety ...
wezmę Bunię do siebie ..,przynajmniej na już ,aby maila ciepły kąt .....

Posted

Bunia już w domu .,w cieple ..:p
Pozwiedzała trochę ,, potem napiła się wody ...i zaraz na posłanko się pakowała :evil_lol: , nawet nie zdążyłam jej wymościc dobrze ..
Ma tez kuwetę z piaskiem ,aby mogła się załatwić ..w razie czego..
Na razie śpi .. sobie .....
potem napiszę jeszcze ,muszę z psami iść ...na spacer ,bo się niecierpliwią ...

Posted

aanka napisał(a):
Bunia już w domu .,w cieple ..:p
Pozwiedzała trochę ,, potem napiła się wody ...i zaraz na posłanko się pakowała :evil_lol: , nawet nie zdążyłam jej wymościc dobrze ..
Ma tez kuwetę z piaskiem ,aby mogła się załatwić ..w razie czego..
Na razie śpi .. sobie .....
potem napiszę jeszcze ,muszę z psami iść ...na spacer ,bo się niecierpliwią ...

ufffff
teraz trzeba jej ciepla i spokoju
tyle latek ma dziewczynka ze pewnie bedzie spala duzo....
dziekujemy aanka

Posted

Dostała lekarstwo dziś .
Psinka rano zrobila twardą kupkę , obok kuwetki z piaskiem (to nie problem , bo mieliśmy już np 7 szczeniaczkow od Dianki na wychowaniu - DLUGA HISTORIA -dziad sie wywinął .:mad:. ,więc i tak zlały cale linoleum .:diabloti:)
Jest trochę na rękach noszona , troszke drypta po kuchni , pokoju czasem ..., ale najlepiej się czuje w swoim ciepłym ,barankowym posłanku ...,bo po napiciu się wody , zaraz wskakuje szybciutko do posłanka i sobie leży , obserwuje ,abo śpi .
Bunia została zaopatrzona w jedzonko , także od Doroty - za co bardzo dziękujemy- wpyla ,aż huczy ..:evil_lol:.
dziś kurczak będzie ..też ..:p

.

Moje psy ,są bardzo tolerancyjne do nowych przybyszy , chyba się przyzwyczaiły już ...
Obwąchały Bunię sokładnie ,spokojnie , a potem zajęły sie swoimi sprawami ....
Bunia wczoraj zczęłła sie prawie tarzac( pyszczkiem przynajmniej ) w posłanku -myślę ,że jest zadowolona i ma tyle koleżanek i kolegę -Ramba ..:p

Posted

Dobrze, że Starowinka ma cieplutko:) Wczoraj zaliczona też wizyta u weterynarza. Pani doktor ją rozpoznała i od razu powiedziała, że ma chore serduszko. Pazurki obcięte, płucka osłuchane, temperatura zmierzona. Dobrze, że obyło się bez powikłań, zwłaszcza, że nie dostawała leków. Dzięki Anka.
Cały czas pytam. W razie co jest ta babka z Lubańskiej, ale to Twoja decyzja. Jak będzie coś potrzeba - proszę dawaj znać.
Uściskaj Babunie Daysy.

Posted

Bunia przesypia większą część dnia ..:pale to chyba dobrze ..
bardzo lubi swoje posłanko ..póki co sklecone przeze mnie ..:evil_lol:
Siusiu czasem robi na podłogę i kupkę ,,ale to nie szkodzi ,grunt ,ze ma ciepło i jest bezpieczna ..
Bardzo lubi obserwować otoczenie ,czy wyczuwać raczej :razz:. .
Wychodzi czasem z posłanka podreptać p o kuchni , ale doskonale sie orientuje , gdzie co jest -mądrala . .:evil_lol:.Miska z wodą ,posłanie .gdzie ja siedzę ,na którym krześle - wszystko wie ..podchodzi do mnie i macha ogonkiem na przywiatanie -b.mądra psinka:p
niedługo mam odpchlić wszystkie psy i Daisy oczywiście też ..

uściskałam od wszystkich malutką ..;)

Posted

Bunia jest b. mądrą psinką .
Ma też swoje zdanie i potrafi się nawet odszczeknąć maleństwo ,gdy np Klucha za blisko nochal wsadza , gdy ją trzymam na kolanach .:evil_lol:.
Klucha i inne psy są jednak b. wyrozumiałe ...wiele bid już widzialy w domu....
Wczoraj byłam z Bunią na krótkiM spacerku wieczorem - załatwila się ladnie ..
Trochę się męczy ,nie może za długo chodzić , na rączki i wtedy idzie..
uczę ją załatwiać się też do kuwetki ,bo musi siusiać częściej , nauczyla się już na gazetę załatwiać .....jest b, pojętna ..
DZIĘKUJE tez za jedzonko od Doroty :p -....