Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ireczka napisał(a):
No piękną masz bestyjke :)
Też chcem mieć Westa, ale mam wrednego , jeszcze nie wychowanego kaukaza xD
Jak już z nim dam rade to pomyślimy :D

Dziękujemy ! Westy to bardzo fajne pieski :-D Więc zachęcam do zakupu :) Myślałaś już z jakiej hod.weźmiesz pieska ?

Posted

Glaria napisał(a):
Dziękujemy ! Westy to bardzo fajne pieski :-D Więc zachęcam do zakupu :) Myślałaś już z jakiej hod.weźmiesz pieska ?

,,bardzo fajne pieski" - co przez to rozumieć mam? ;) owszem fajne, ale wedle mnie nie dla każdego

Posted

Fajne - świetny charakter , raczej nie kłopotliwe w szkoleniu , pojętne.
A według mnie , Westy nadają się praktycznie dla każdego , osoba ta musi poświęcić około 30 minutowy spacer + pielęgnacja :p (oczywiście napisałam to w skrócie )

Posted

Decyzja prawie zapadła - Bejka idzie pod nóż = sterylizacja.
Mam pytanie , czy po zabiegu wasze psy się jakoś zmieniły ? I ile zapłaciliście za zabieg ?

Posted

[quote name='westie_justa']co ona taka zarosnięta ? :diabloti: http://i52.tinypic.com/idcaxc.jpg
jesoo jakie giganty o.o http://i54.tinypic.com/2lmkuqg.jpg

Zarośnięta , zarośnięta , ale z tego co pamiętam to jakoś dzień później doprowadziłam jej zajebiaszczy włos do ładu :evil_lol: Justynko , a Ty sama trymujesz Dotusię ?

[quote name='Silky123']Piękna. :loveu:
Co to za wielkie królasy? :D

[quote name='whiteterrier']Króliki wielkości Bejkatej haha :lol:
Ona jest cudowna :loveu:

Króle dziadka , jedną z jego pasji jest hodowla królików :D A i pragnę powiedzieć też że jeden dziadek ( króliki na zdjęciu ) ma 2 , a drugi ma chyba z 5 :D

Posted

Glaria napisał(a):
Zarośnięta , zarośnięta , ale z tego co pamiętam to jakoś dzień później doprowadziłam jej zajebiaszczy włos do ładu :evil_lol: Justynko , a Ty sama trymujesz Dotusię ?

Tak Madziu sama trymuję Dotusie :)

Posted

Pamiętam, że mój wujek też miał króliki, ale ja strasznie się ich bałam :shake:
No to kupili mi królika miniaturkę i był u nich ( u mojej cioci i wujka ) żebym się już nie bała. Niestety nic to nie dało bo bałam się tej białej bestii :diabloti:
Na szczęście teraz już mi przeszło :lol:

Posted

westie_justa napisał(a):
Tak Madziu sama trymuję Dotusie :)

Ja również :D Ile Ci przeciętnie schodzi całkowite wytrymowanie białej ?

whiteterrier napisał(a):
Pamiętam, że mój wujek też miał króliki, ale ja strasznie się ich bałam :shake:
No to kupili mi królika miniaturkę i był u nich ( u mojej cioci i wujka ) żebym się już nie bała. Niestety nic to nie dało bo bałam się tej białej bestii :diabloti:
Na szczęście teraz już mi przeszło :lol:

Ja nigdy nie miałam miniaturki , ale za to normalnych królów to przynajmniej z 40 :D

Posted

whiteterrier napisał(a):
Ja jako u siebie to nigdy nie miałam żadnego..
Mama nie lubie szczurowatych, królikowatych ani ptasich :shake:

Ja mam jeszcze Leona vel Leonardo di Caprio czyli papużkę Nimfę ( ejj , ale to dziewczynka jest jakby co ;p) .

Posted

[quote name='Glaria']Ja również :D Ile Ci przeciętnie schodzi całkowite wytrymowanie białej ?
Hmm szczerze nie wiem, bo teraz ją trymuje dosc często i nie dochodzi do totalnego zarośnięcia;) ale po ostatnim trymowaniu u znajomej, jak odrosła zrobiłam ją sama, i z takiego stanu robiłam ją około 3h, teraz jak trymuje i obcinam ją często to są to jakies 1-2h;)

Posted

Hahah świetne imię ! :D
Podobają mi się taaakie długie imiona i zastanawiam się czy nie 'wydłużyć' imienia Amoora.
Wstępnie to Amoor vel Diablo :lol:
Ale zastanawiam się tez nad dodaniem imienia Lionel :loveu:
Ale w sumie i tak nie będzie używane wiec bez sensu :lol:

Posted

[quote name='westie_justa']Hmm szczerze nie wiem, bo teraz ją trymuje dosc często i nie dochodzi do totalnego zarośnięcia;) ale po ostatnim trymowaniu u znajomej, jak odrosła zrobiłam ją sama, i z takiego stanu robiłam ją około 3h, teraz jak trymuje i obcinam ją często to są to jakies 1-2h;)

Podobnie do mnie :D Ogólnie robię ją raz w tygodniu , około 20 minut se ją skubię , bo raz doprowadziłam ją do stanu Yeti , że musiałam ją trymować ponad 3 godziny , męka dla mnie , a dla Bejki to już maskara :D
[quote name='whiteterrier']Hahah świetne imię ! :D
Podobają mi się taaakie długie imiona i zastanawiam się czy nie 'wydłużyć' imienia Amoora.
Wstępnie to Amoor vel Diablo :lol:
Ale zastanawiam się tez nad dodaniem imienia Lionel :loveu:
Ale w sumie i tak nie będzie używane wiec bez sensu :lol:

Lionel :D fajne , ale tam , po co przedłużać :D

Posted

westie_justa napisał(a):
A robisz ją trymerem?

Trymerem robię tylko grzbiet i przy nasadzie ogona , tam ma meega szorstki włos , którego jak chwycę w palce , i wyrwę to po prostu palce mnie bolą :roll:
A szyjkę , boki , łapy , główkę , przedpiersie ( lekko trymuję , później degażuję ) trymuję palcami .Wolę palcami , jakoś tak mniej się męczę , mniej mnie ręce bolą jak trymuję palcami .Po za tym stripping palcami jest dokładniejszy :p
Jaki macie trymer ?

Posted

Mnie też zależy żeby było krótko , jakoś przeszło tydzień temu ścięłam jej firanę i łapy :diabloti::evil_lol: Ty masz trymer z firmy Groom Professional do włosa grubego i średniego :razz:
Ja mam Marsa klasycznego , czyli 326 , do tego mam jeszcze paluszki trymerskie :p