Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Lotty
Posted

Przerażające:shake:. Mam nadzieję, że właścicielka zostanie surowo ukarana i wykluczona ze Związku Kynologicznego. Nie może być tam miejsca dla kogoś, kto tak traktuje psy.
Dziękuję za wstawienie zdjęć. Bez nich nie miałabym pojęcia, co tam się dzieję, bo bohaterkę wątku znam jedynie z widzenia ( kojarzę ją z wystaw).

Posted

Lotty-myslisz ,ze ona jedyna jest ?
Do poznaskiego ZK tez naleza podobni,zglaszalam i nic zwykla mafia skladjaca sie z 21 osob.Jak jednego wyklucza wchodzi nastepny z rodziny.Kretynskie przepisy

Guest Lotty
Posted

Uważam, że takie osoby należy bezwzględnie wykluczać z ZK, ale masz rację, że przepisy są tak absurdalnie skonstruowane, że umożliwiają np. przepisanie hodowli lub psów na inne osoby w momencie, gdy dochodzi do zawieszenia lub usunięcia ze struktur ZKwP.

Posted

Lotty -do tego raz byly psy w Poznaniu na wystawie pokazane ,nastepnym razem bez papierow sprzedawane pokatnie i wyjezdzaly zagranice.
Prezes ZK mnie powiedzial cyt "no i ,hodowca(ja wiem ze jest zly) to czlowiek musi zarobic,a pies jest po to zeby rodzil"

Guest Lotty
Posted

Makabra. Jeśli ludzie o takich poglądach pełnią najwyższe funkcje w ZK to nigdy nie będzie dobrze.:shake:

Posted

To robi przede wszystkim Oddział Radom ZKwP, zwłaszcza pan Rutkowski - wiceprezes ds. hodowlanych. Otrzymywał wielokrotnie, od lat, sygnały o złej sytuacji w hodowli i nie reagował. Gdy Oddział w Lublinie chciał tej pani wytoczyć sprawę o złe traktowanie (po kontroli, gdy naliczono ok. 100 psów i porobiono zdjęcia dokumentujące skandaliczne warunki), ona przeniosła się do oddziału w Radomiu. Mimo informacji o tym fakcie z oddziału lubelskiego,Radom przyjął ją, wziął do Komisji Rewizyjnej do tej pory hołubi.

Posted

[quote name='basenji@o2.pl']To robi przede wszystkim Oddział Radom ZKwP, zwłaszcza pan Rutkowski - wiceprezes ds. hodowlanych. Otrzymywał wielokrotnie, od lat, sygnały o złej sytuacji w hodowli i nie reagował. Gdy Oddział w Lublinie chciał tej pani wytoczyć sprawę o złe traktowanie (po kontroli, gdy naliczono ok. 100 psów i porobiono zdjęcia dokumentujące skandaliczne warunki), ona przeniosła się do oddziału w Radomiu. Mimo informacji o tym fakcie z oddziału lubelskiego,Radom przyjął ją, wziął do Komisji Rewizyjnej do tej pory hołubi.

To może zróbmy jakąś akcję listowo-mailową? Do tego Oddziału? Nie jestem hodowcą - czy każdy oddział jest "sobie panem", czy jest jakiś ogólnopolski organ kontrolny?

Guest Lotty
Posted

[quote name='epe']Nie jestem hodowcą - czy każdy oddział jest "sobie panem", czy jest jakiś ogólnopolski organ kontrolny?[/QUOTE]

Wyżej jest Zarząd Główny ZKwP i funkcjonująca przy nim Główna Komisja Hodowlana, a potem już tylko FCI.

Posted

Boziu kochany, ja od tylu lat marzę o charcie, podziwiam je za ich niezalezność, elegancję itp ale wiem, że to za aktywny pies jak dla mnie ....... a tu oglądam je w pordzewiałych, przesikanych, klaustrofobicznych klatkach.... nie do uwierzenia, nie wiem co powiedzieć... brak mi słów...

Posted

Oczywiście, że to co robi ta pani to skandal, bo whippety to rasa bardzo żywa, praktycznie trudno im usiedzieć na tyłku. Ale są słodkie i kochane. Poznałam kilka jaj psów i tym bardziej mi przykro, że tak cierpią. Najbardziej mi szkoda takiej starej suki weteranki, którą przy mnie (i ktoś to jeszcze widział) obkładała bez litości w Druskiennikach, bo suka się darła. Ja nie byłam wtedy w stanie zareagować (Szersze info w pierwszym wpisie dotyczącym sprawy Nakoniecznej na dogo - bo to ja założyłam ten temat). Nie wiem, czy ta suka żyje. Zeznawałam w tej sprawie w sądzie.
Powracam do chartów. Są ich różne typy. Najogólniej te większe więcej leżą, małe, a zwłaszcza whippety, są dynamiczniejsze. Jeśli masz obawy, że nie wybiegasz charta, proponuję greyhounda, ewentualnie borzoja, przy czym borzoj jest bardziej zadaniowy i dynamiczny. Chyba może być wilcarz lub deerhound. Te większe psy to na pewno nie są maszyny do biegania. No i charcik włoski - pobiega sobie po podwórku i będzie spokój. Co do whippetów, to też wiele osób je ma i jakoś wytrzymuje, wystarczy trochę wybiegu.
Pozdrawiam. Ela Piotrowska

Posted

Jeszcze co do kontaktu z odziałem radomskim. Odradzam. Nic to nie da. Lepiej pisać do Głównego. Bo Radom ją o wszystkim informuje. Piszę to z całą odpowiedzialnością, bo słyszałam na własne uszy, jak p. Rutkowski kłamał przed sądem, że był na kontroli u niej i że było ślicznie. Sędzia mało ze stołka nie spadł pewnie (ze śmiechu), bo miał już odmienne dowody i zdjęcia,

Posted

[quote name='basenji@o2.pl']Jeszcze co do kontaktu z odziałem radomskim. Odradzam. Nic to nie da. Lepiej pisać do Głównego. Bo Radom ją o wszystkim informuje. Piszę to z całą odpowiedzialnością, bo słyszałam na własne uszy, jak p. Rutkowski kłamał przed sądem, że był na kontroli u niej i że było ślicznie. Sędzia mało ze stołka nie spadł pewnie (ze śmiechu), bo miał już odmienne dowody i zdjęcia,

Pani Elżbieto!
To trzeba zacząć od tego p.Rutkowskiego - złożyć sprawę o składanie fałszywych oświadczeń! Myślę, że do wygrania w cuglach!!!
Jak będzie karany /a to z KK przecież!/ to nie będzie mógł pełnić funkcji!
Ale to tylko moga zrobić osoby będące uczestnikami procesu.

Posted (edited)

[quote name='epe']Pani Elżbieto![quote name='epe']
To trzeba zacząć od tego p.Rutkowskiego - złożyć sprawę o składanie fałszywych oświadczeń! Myślę, że do wygrania w cuglach!!!
Jak będzie karany /a to z KK przecież!/ to nie będzie mógł pełnić funkcji!
Ale to tylko moga zrobić osoby będące uczestnikami procesu.

I TO BARDZO DOBRY POMYSŁ. PROPONOWAŁAM ADWOKATCE VIVY, ŻEBY ZŁOŻYŁA WNIOSEK DO SĄDU UKARANIE ZA FAŁSZYWE ZEZNANIA. ALE ONA JEST B. MŁODA. STRASZNIE TRUDNO SIĘ W TYM SĄDZIE PRZEBIĆ, NAWET NIE WIECIE, ILE SIĘ MUSIAŁAM NAUŻERAĆ. DWIE MŁODZIUTKIE DZIEWCZYNY PROWADZĄ SPRAWĘ - VIVA I TA ADWOKAT - JAKO REPREZENTANTKA GŁÓWNEGO MECENASA. Były bardzo miłe, ale co z tego, do sądu trzeba kogoś z doświadczeniem, przebojowego, nawet bezczelnego. Co tu wymagać od takich dziewcząt (sorry, VIVA, obecnie fundacja o innej nazwie, ale to prawda, jesteście za grzeczne i za mało chamskie, choć w Waszym wieku to nikogo nie dziwi). Pani adwokat powiedziała, że sąd widzi, że Rutkowski kłamie i sam wyciągnie wnioski. Ale co z tego, jak sędzia poszedł na półrocznie zwolnienie. CHYBA TEN WĄTEK TRZEBA BĘDZIE PODJĄĆ, zobaczymy, co da sie zrobić. Pewnie, że taki facet, co bezczelnie kłamie sądowi, że był na kontroli, a zapytany z kim - mówi, że był tam sam; zapytany, czy protokół z kontroli, mówi, że nie ma - POWINIEN BYĆ UKARANY, przynajmniej karą chłosty, zeby mu się odechciało przytakiwać znęcaniu sie nad zwierzętami.

Edited by basenji@o2.pl
poprawka
Posted

[quote name='basenji@o2.pl']Jeszcze co do kontaktu z odziałem radomskim. Odradzam. Nic to nie da. Lepiej pisać do Głównego. Bo Radom ją o wszystkim informuje. Piszę to z całą odpowiedzialnością, bo słyszałam na własne uszy, jak p. Rutkowski kłamał przed sądem, że był na kontroli u niej i że było ślicznie. Sędzia mało ze stołka nie spadł pewnie (ze śmiechu), bo miał już odmienne dowody i zdjęcia,
Byłam przy tym zeznaniu p. Rutkowskiego i tez o mało z ławki nie spadłam.... Jakies takie pokretne, niejasne, no i w ostatecznym rachunku - kłamliwe było jego zeznanie.
Malutki przykład:
Pan mówił, że był chyba o godz. 9-tej czy 10-tej na kontroli (rano!) i że na posesji było slicznie (to byla zima, ze sniegiem), żadnych sladów kup ani sików psich.... Czyli oznacza to, że o tej godzinie żaden z psów nie zotal wypuszczony na poranne załatwienie swoich potrzeb. Czyli - ide dalej - narobił w klatce....

Poza tym dowiedziałam się, że karmienie psów kasza to nic złego, sic! Tak twierdzi "kynolog" Rutkowski z Radomia... skąd ten człowiek się wziął....?!?!?!

pzdr.

Posted (edited)

czyli odradzacie pisac do ZK w Radomiu?
Rozmawialam przed chwila ze ZK w Niemczech, zrzesza hodowcow milosnikow Wippetow,sledza fb,zbieraja podpisy i podczas zebrania zarzadu napisza list do ZK-w Warszawie.Nie moga pojac , jak moga wladze przymykac oczy od tak dawna , na ta hodowle Meradith.Czemu sad i wladze Zk nie reaguja?

Edited by xxxx52
Posted

jeszcze nie napisali ,wpierw zrobia zebranie i skonstruja list ,ale na liscie fb zbieraja podpisy,ja nie jestem na fb wiec nic nie wiem co i jak
masz adres (e-mail) Zarzadu Glownego?
Jutro jeszcze cos wymysle