Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basenji@o2.pl napisał(a):
Brak pozwolenia nie jest tu bez znaczenia, ponadto jest zarzutem dodatkowym, a nie zastępczym. W dn. 10 października, czyli już niedługo, kolejna - i może ostatnia - rozprawa. Świadkowie nie są przesłuchiwani na okoliczność nieposiadania zezwolenia, ale warunków prowadzenia hodowli i sposobu traktowania zwierząt.
Ela

Dokładnie.
Jak widac, nie wszyscy czytaja to, co inni pisza w tej sprawie. Albo nie potrafią zrozumieć, o co chodzi...

Pzdr.

Posted

basenji@o2.pl napisał(a):
Mam pilne info dla osób wezwanych na jutro do sądu. Proszę o tel, nawet późno w nocy.
694-344-836

Ela Piotrowska

dziś 12.10.2012 i co było na rozprawie?

Asiaczku - przeciwnie czytam bardzo uważnie i shrek słuszną uwagę napisał/a
;)

• 2 weeks later...
Posted

Dodam, że ten sam sędzia prowadzi sprawę o znęcanie się nad zwierzętami oraz za prowadzenie hodowli bez wymaganych zezwoleń.
Wydaje się, że sędzia jest osobą kompetentną, a to bardzo ważne dla uzasadnienia wyroku.

• 3 weeks later...
Posted

Temat został założony ponad rok temu.. i tak naprawdę nic się nie zmieniło jak nie było żadnych dowodów tak nie ma i sądzę,że nie będzie... :/

Terminy rozpraw to przychodzą pocztą drogie Panie.

Posted

Bijou181 napisał(a):
Temat został założony ponad rok temu.. i tak naprawdę nic się nie zmieniło jak nie było żadnych dowodów tak nie ma i sądzę,że nie będzie... :/

No właśnie rok ponieważ jest sporo faktów. W sytuacji gdy nie ma podstaw do działania dochodzenie zostaje umorzone.

Posted

Po pierwsze to nie Sąd umarza dochodzenie !!!!
po drugie tak trzeba dzwonić do sądu bo zdarza sie ,że akta są na spodzie kupki i tak tam sobie lezą póki ktoś sie nie zainteresuje.

Posted

Bijou181 napisał(a):

Żałuj, że byłas nieobecna na rozprawie, chociaz jednej. Bo dowiedziałabys się o takich dowodach i takich sprawach, że...
Poniewaz ja juz zeznawałam w Sądzie, to do mnie wezwanie nie przyjdzie. Dlatego prosiłam elę Piotrowska o upublicznienie daty następnej rozprawy. Naprawde nie widzę sensu w pouczaniu innych, co i jak przychodzi do zainteresowanych. My to juz wiemy.

Pzdr.

MaDi napisał(a):
No właśnie rok ponieważ jest sporo faktów. W sytuacji gdy nie ma podstaw do działania dochodzenie zostaje umorzone.

Posted

bejasty napisał(a):
Po pierwsze to nie Sąd umarza dochodzenie !!!!
po drugie tak trzeba dzwonić do sądu bo zdarza sie ,że akta są na spodzie kupki i tak tam sobie lezą póki ktoś sie nie zainteresuje.

Czytaj ze zrozumieniem. Czy gdzieś napisałam o sądzie? Jeśli nie ma podstaw to sprawa zostaje umorzona i nie dociera na "etap sądowy". Skoro odbywa się kolejna rozprawa to oczywistym jest że organy ścigania uznały te działania za zasadne.

Posted

MaDi napisał(a):
Czytaj ze zrozumieniem. Czy gdzieś napisałam o sądzie? Jeśli nie ma podstaw to sprawa zostaje umorzona i nie dociera na "etap sądowy". Skoro odbywa się kolejna rozprawa to oczywistym jest że organy ścigania uznały te działania za zasadne.

Dokładnie tak:)

pzdr.

Posted

"Temat został założony ponad rok temu.. i tak naprawdę nic się nie zmieniło jak nie było żadnych dowodów tak nie ma i sądzę,że nie będzie... Terminy rozpraw to przychodzą pocztą drogie Panie."

Oczywiście, że osoby, które zostają wezwane na sprawę, są powiadamiane pocztą. Poza tym inni nie, więc dla zainteresowanych podam termin na Forum.
Dziś dowiedziałam się w Sądzie, że niedługo następna rozprawa, ale na razie trzeba uzbroić się w cierpliwość - z przyczyn obiektywnych, których tu nie będę wyjaśniać, bo nie wypada (informacje otrzymałam grzecznościowo).
Ela

• 5 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nadal czekamy. Aż dziw bierze, ile czasu zajmuje taka sprawa. Spróbujemy coś zadziałać, ale nie wiem, czy skutecznie, bo jak leży w sądzie, to jest problem. Sądzę tylko, że co się odwlecze, to nie uciecze.
Ela

• 2 weeks later...
Posted

Jak powyżej napisano, czekamy na rozstrzygnięcie.
Nastąpiła jednak zmiana sędziego i zgodnie z zasadami postępowania karnego, wyznaczony sędzia ma prawo, o ile ma wątpliwości, rozpocząć proces od początku. W związku z tym możemy spodziewać się wezwań na sprawę.
Ma to swoje dobre i złe strony i z pewnością przeciągnie się wydanie wyroku, ale takie jest prawo.
Czekamy teraz na kolejny termin wyznaczony przez nowego sędziego.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...